DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Počasie sa pred pár dňami definitívne rozhodlo ukončiť leto a vyslať vás tak na návštevy najbližších DVD a Video požičovní. Čo nové vás v nich čaká? 

DVD novinky DVD novinky

HLBOČINA

Predstav si, že si v uzavretej ponorke hlboko pod hladinou mora, všetky dvere sú zamknuté a všade naokolo je voda. Niet úniku. Čokoľvek sa stane - nech je to ľudský konflikt alebo zlyhá technika - nikto z vonku Ti nepomôže. Si izolovaný od vonkajšieho sveta a úplne sám. Začínajú sa diať čudné veci. Nedostatok kyslíka, hlasy, z ktorých tuhne krv v žilách, nerozoznáš prízraky od reality, zvuky mora od výkrikov, nevieš, či vidíš duchov alebo sú to výplody chorej mysle...Šokovaná posádka ponorky "Žralok" uviazla v tajomných morských hlbinách. Je paralyzovaná strachom a jej cesta sa mení na misiu hrôzy, ktorá siaha až na dno ľudskej psychiky...

Recenzia filmu tu

Below (USA, 2002, 105 min.)
Réžia: David Twohy. Scenár: David Twohy, Lucas Sussman, Darren Aronofsky. Kamera: Ian Wilson. Hudba: Graeme Revell. Hrajú: Chuck Ellsworth, Crispin Layfield, Holt McCallany, Bruce Greenwood, Matthew Davis, Jonathan Hartman.


CHYŤ MA, AK TO DOKÁŽEŠ (2 DVD)

Frank B. Abagnale je dnes mužom v najlepšom veku s povesťou špičkového odborníka, ale ešte než dosiahol plnoletosť, teda 21 rokov, pátrala po ňom polícia bezmála 30 štátov a pre agenta FBI Carla Haurattyho bol doslova nočnou morou. V šestnástich sa Frank (Leonardo DiCaprio) od svojich vrstovníkov príliš nelíšil. Ale potom sa jeho rodičia rozviedli a on mal pocit, že ostal sám, proti celému svetu a musí sa brániť zo všetkých síl. Robil to spôsobom, pri ktorom sa zastavuje dych a zároveň to svedčí o jeho mimoriadnych schopnostiach. Vyrobiť si doklady a "urobiť sa starším" bola hračka. Dokázal však preniknúť aj do radov pilotov jednej z najväčších leteckých spoločností bez toho, aby urobil skúšky. Diplom právnika, ako inak, tiež sfalšovaný, mu otvoril cestu stať sa obhajcom a nejaký čas pôsobil i ako detský lekár na klinike. Žil v luxusných hoteloch a precestoval kus sveta, pretože bol naviac i skvelým falšovateľom šekov. Jeho krádeže vyčíslil zúfalý agent FBI (Tom Hanks), s ktorým sa Frank dlho pohrával ako mačka s myšou, na závratnú sumu 2,5 milióna dolárov...

"Bol som, rovnako ako milióny čitateľov, doslova fascinovaný F.W. Abagnalom a už zo stránok životopisnej knihy som vycítil jeho mimoriadnu schopnosť ovplyvniť ľudí a manipulovať druhými", uviedol Steven Spielberg, ktorý sa ihneď rozhodol previesť neuveriteľný príbeh adolescenta Franka na filmové plátno. "Keď som sa s ním potom stretol osobne, v momente som pochopil, že bol a je schopný presvedčiť každého trebárs o tom, že je lekár či právnik. Cesta, ktorou prešiel, je unikátna. S ním sa mi vybavila spomienka na môj obľúbený film Podraz. Butch ani Sundance nestáli na strane zákona a napriek tomu sme s nimi sympatizovali, pretože mali "šťavu" a "šmrnc". Život píše príbehy, aké sa snáď pri písacom stole ani vymyslieť nedajú."

Recenzia filmu tu

Catch Me If You Can (USA, 2002, 135 min.)
Réžia: Steven Spielberg. Scenár: Jeff Nathanson. Kamera: Janusz Kaminski. Hudba: John Williams. Hrajú: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Bayeová, Amy Adamsová, James Brolin. 

DVD novinky DVD novinky

SLZY SLNKA

V Nigérii padne demokratický režim a moc v krajine uchopí bezohľadný diktátor. Ostrieľaný veterán námornej pechoty USA A.K. Waters (Bruce Willis) dostáva zdanlivo rutinnú úlohu - zachrániť z krajiny členku organizácie Doktori bez hraníc Dr. Lenu Kendricksovú (Monica Bellucciová), ktorá sa v odľahlej dedine stará o obete zúriacej občianskej vojny. Keď však Waters so svojou jednotkou do dediny dorazí, lekárka je ochotná opustiť ju len pod podmienkou, že Watersovi muži sa postarajú o prevoz dedinčanov na blízku hranicu. Ak by ich nechali napospas osudu, skoro by sa stali obeťami početnej armády rebelov.

Recenzia filmu tu

Tears of the Sun (USA, 2003, 121 min.)
Réžia: Antoine Fuqua. Scenár: Alex Lasker, Patrick Cirillo. Kamera: Mauro Fiore, Keith Solomon. Hudba: Hans Zimmer, Steve Jablonsky, Mel Wesson. Hrajú: Bruce Willis, Monica Bellucciová, Cole Hauser, Fionulla Flanaganová, Tom Skerritt, Eamon Walker, Johnny Messner


KURIÉR

Frank Martin (Jason Statham) je bývalý príslušník zvláštnej jednotky. Teraz žije zdanlivo kľudným životom na francúzskom pobreží Stredozemného mora. Príležitostne pracuje ako nájomný kuriér, ktorý prepravuje tovar. Plní tajné, niekedy aj nebezpečné úlohy a zachováva tri prísne pravidlá: prvé nikdy nemeň dohodu, druhé žiadne mená, tretie - nikdy sa nepozeraj do zásielky. Najme si ho Američan, známy pod menom "Wall Street" (viz pravidlo dva), aby doručil zásielku. Pri jednej zastávke na ceste Frank zistí, že sa jeho balík "hýbe". Bleskurýchlo poruší pravidlo tri. Obsahom je krásna žena so zalepenými ústami. Teraz sa Frank ženie po diaľnici so svojou novou spolucestujúcou Lai (Shu Qi) do šokujúcich tajomstiev a smrteľných komplikácií. Posledná vec, ktorú Frank nečakal, je zistenie, že pravidlá existujú preto, aby sa porušovali.

Luc Besson (réžia León, Piaty Element), ako producent filmu Kuriér a známy tým, že má "oko" na talenty (napr. Natalie Portman), si tentoraz vyhliadol nie príliš známeho herca Jasona Stathama a rozhodol sa, že bude spolupracovať na scenári, ktorý je písaný špeciálne preňho. Film sa natáčal v južnom Francúzsku a ako sám Statham tvrdí, "je to južné Francúzsko nákladných lodí, naftových cisterien a nevzhľadných domčekov, nie je to francúzsky juh Jamesa Bonda". Režisér Cory Yuen má na svojom konte cez 30 filmov natočených v Hong Kongu a presadil sa vo všetkých odboroch filmového umenia. Ako režisér, herec, scenárista, producent i ako choreograf akčných scén. Jeho prvý "americký" projekt bola úspešná akčná komédia Smrtonosná zbraň 4, spolupracoval aj na akčnom sci-fi X-Men.

Recenzia filmu tu

The Transporter (Francúzsko, 2002, 92 min.)
Réžia: Cory Yuen. Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen. Kamera: Cory Yuen. Hudba: Stanley Clarke. Hrajú: Jason Statham, Shu Qi, Matt Schulze, Francois Berléand, Ric Young, Doug Rand. 

DVD novinky DVD novinky

TAXI 3

Po fenomenálnom úspechu Taxi a Taxi Taxi, vyladili servismeni z produkčnej stajne Luca Bessona dobre známu vymakanú bielu štyristošestku a vyslali ju na tretiu explozívnu jazdu do marseilleských ulíc. Znovu uvidíme taxikára Daniela (Samy Naceri) so špeciálnou károu, policajta Emiliena (Frederic Diefenthal), ktorý minule pridusil svoju plachosť a zblížil sa s kolegyňou Petrou (Emma Sjöberg), ale samozrejme aj kopu rafinovaných zločincov, ktorí musia na konci prehĺtať prach, rozvírený pneumatikami Danielovho žihadla...

Recenzia filmu tu

Taxi 3 (Francúzko, 2003, 84 min.)
Réžia: Gerard Krawczyk. Scenár: Luc Besson. Kamera: Gérard Sterin. Hudba: DJ Kore, DJ Skalp. Hrajú: Samy Naceri, Marion Cotillard, Frederic Diefenthal, Bernard Farcy.


25. HODINA

Hodiny slobody Montyho Brogana (Edward Norton) nemilosrdne odtikávajú - o 24 hodín nastupuje do väzenia na dlhých sedem rokov. Montyho, drogového dealera, čaká rozlúčka so životom, aký poznal doteraz - na jednej strane dokorán otvorené dvere najvychytenejších klubov, a na druhej strane odcudzenie voči najbližším. Počas posledného dňa na slobode sa Monty pokúsi stretnúť sa so svojím otcom, ktorý mu nikdy neprestal dôverovať, najbližšími priateľmi z dávnych čias a svojou priateľku Naturelle, ktorá ho možno "bonzla" policajtom. Ako čas nemilosrdne uteká, treba prikročiť k istým rozhodnutiam. A Monty ovláda zopár trikov, ktoré stoja za to, aby ich použil...

Recenzia filmu tu

25th Hour (USA, 2002, 135 min.)
Réžia: Spike Lee. Scenár: David Benioff. Kamera: Rodrigo Prieto. Hudba: Terence Blanchard. Hrajú: Edward Norton, Barry Pepper, Phlip Seymour Hoffman, Rosario Dawson, Anna Paquin, Brian Cox, Tony Siragusa, Tony Devon, Levani Outchaneichvili, Misha Kuznetsov, Michael Genet.

 


autor Peter Konečný 8.10.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.