PREMIÉRY 9. - 10.10. 2003

PREMIÉRY 9. - 10.10. 2003

článok



Nový slovenský film (bohužiaľ opäť zlý), útok ochranárskych blondínok, klubová návšteva sexuálnych deviantov a hlavne dlho očakávaný príchod krvavých bojových orgii - to všetko vás čaká v tohtotýždňových premiérach.

Premiéry 9. - 10.10. 2003 Premiéry 9. - 10.10. 2003 Premiéry 9. - 10.10. 2003

KILL BILL: Volume I (premiéra veľmi očakávaného filmu Quentina Tarantina je mimoriadne až v piatok)

Profesionálna vrahyňa s prezývkou Čierna Mamba (Uma Thurman) je členkou tajnej organizácie „Deadly Viper Assasination Squad" pracujúcou pre mafiu. Mladá žena sa nečakane rozhodne skoncovať s minulosťou, vydať sa a žiť normálny život. Pred oltár predstupuje tehotná nádejou na iný život, ale aj s dieťaťom pod srdcom. Jej bývalý milenec a šéf Bill, ktorého označí za otca očakávaného dieťaťa, však sviatočne vyzdobenú kaplnku premení so svojimi kumpánmi na miesto krvavých orgií, ktoré opúšťa v presvedčení, že Nevesta je mŕtva.

Hrdinka však strelnú ranu do hlavy zázrakom prežije, po štyroch rokoch sa prebúdza z kómy a vydáva sa na osamelú cestu pomsty, aby potrestala bez výnimky všetkých, ktorí majú na jej utrpení svoj podiel. V tom okamžiku jej začne byť jedno, kto je vinný viac a kto menej. Jej zoznam smrti má 5 položiek: je na ňom Aziatka O-Ren Ishi (Lucy Liu), Billov brat Budd (Michael Madsen), černoška Vernita Green (Vivica A. Fox), jednooká Elle Driver (Daryl Hannah) a hlavný vinník - Bill (David Carradine). Pretože bývalí kolegovia sa za uplynulé roky rozpŕchli po svete, musí Nevesta jedného po druhom vyhľadať.

Príbeh sa tak spolu s odhodlanou hrdinkou sťahuje z Texasu do japonskej Okinawy a Tokia, do čínskeho Pekingu a do Mexika, pričom Tarantino efektne strieda nielen dekorácie, ale i rozprávačské štýly.

Kill Bill: Volume 1 (USA, 2003, 93 min.)
Réžia: Quentin Tarantino. Scenár: Quentin Tarantino. Kamera: Robert Richardson. Hudba: Ennio Morricone. Hrajú: Uma Thurman, Lucy Liu, Daryl Hannah, David Carradine, Vivica A. Fox, Michael Madsen, Michael Jai White, Chiaki Kuriyama, Sonny Chiba. 

Premiéry 9. - 10.10. 2003 Premiéry 9. - 10.10. 2003 Premiéry 9. - 10.10. 2003


ZOSTANE TO MEDZI NAMI ( ... ďalší klinec do rakvy slovenskej kinematografie)

Film rozpráva tragikomický príbeh troch ľudí, hľadajúcich rôzne cesty zvládnutia partnerských vzťahov. Hlavnou postavou je mladá žena Danica (Danica Jurčová), ktorá už dlhšiu dobu žije s úspešným podnikateľom Michalom (Michal Dlouhý), Ich spolužitie je chladné, pričom aktívnu úlohu v tomto vzťahu zohráva Michalova racionalita, ktorá detailne rozvrhuje každý krok v prítomnosti a systematicky plánuje ich spoločnú budúcnosť. Táto racionalita vytláča emócie, považuje ich za nadbytočné, avšak Danici chýba v živote práve táto dimenzia. Až náhodné stretnutie s Tomášom (Tomáš Hanák, ktorý ju od začiatku fascinoval temným tajomstvom a prílišným emocionálnym prežívaním začne spoznávať iný svet. Inak povedané, iný spôsob života a najmä inú podobu lásky, v ktorej emócie hrajú dôležitú úlohu. Lenže tie sa postupne stávajú tým, čo začna tak Danicu ako aj Tomáša ovládať natoľko, že ich láska sa v určitom bode stane neznesiteľnou. Vždy, keď si Danica uvedomí túto neznesiteľnosť, rozhodne sa vrátiť k Michalovi, k istotám, ktoré ponúka jeho prísna racionalita, Avšak ani návraty k Michalovi neriešia všetky Danicine pochybnosti.

Zostane to medzi nami (SR/ČR, 2003, 100 min.)
Réžia: Miro Šindelka. Scenár: Slavena Pavlásková, Miro Šindelka. Kamera: Ján Ďuriš. Hudba: Michal Kaščák, Slavo Solovic. Hrajú: Danica Jurčová, Michal Dlouhý, Tomáš Hanák, Anna Šišková, Božidara Turzonovová, Jozef Lenci, Radek Brzobohatý, Zdena Studénková, Ľubomír Paulovič, Miro Noga, Rastislav Piško, Szidi Tobias, Zuzana Fialová, Michal Gučík.

Premiéry 9. - 10.10. 2003 Premiéry 9. - 10.10. 2003 Premiéry 9. - 10.10. 2003

PRAVÁ BLONDÍNKA 2 (no comment)

Elle Woodsová dobyla Harvard a teraz začína právnickú prax v jednej veľkej firme. Balancuje medzi náročnou kariérou a prípravami na svadbu s mužom svojich snov. Keď ale zistí, že klienti jej zamestnávateľskej firmy zneužili rodinných príslušníkov resp. matku jej milovaného psa Bruisera, stane sa odhodlanou bojovníčkou za psie práva, proti zneužívaniu nemých tvárí k nehumánnym pokusom. Dostane na hodinu výpoveď. Jej existencia je zničená, ale ona je nezlomná optimistka.

Slečna Woodsová vyráža do Washingtonu, aby vzala veci do svojich vlastných rúk, ozdobených francúzskou manikúrou. Snaží sa preniknúť všade tam, kde sa ťahá za politické nitky. Pritom z modrej šede, černe a námorníckej modrej vyčnieva ako ružový palec. Politici nie sú práve nadšení „poslankyňou Barbie" a Washington D.C. nie je ľahké pôsobisko pre dievča - síce s právnickým diplomom z Harvardu, ale predovšetkým s neomylným zmyslom pre módu. Elle však svojím neodolateľným šarmom, inteligenciou a odhodlaním obludný systém premôže. Obhajobou Bruisera a jeho rodiny nakoniec inšpiruje ostatných, aby tiež vyjadrili svoj názor.

Vo svete obľúbená blondínka sa vracia. Pred dvoma rokmi predviedla Elle Woodsová (Reese Witherspoon) svoje kúzlo filmovým divákom v pôvodnom filme Pravá blondínka, v prínbehu o elegantnej rybe na suchu, ktorá ide za svojím srdcom na právnickú fakultu a všetkých prekvapí svojou inteligenciou. V roku 2002 získala Reese Witherspoon za svoj výkon nomináciu na Zlatý Glóbus v kategórii najlepšia herečka.

Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (USA, 2003, 95 min.)
Réžia: Charles Herman- Wurmfeld. Scenár: Kate Kondell. Kamera: Elliot Davis. Hudba: Rolfe Kent. Hrajú: Reese Witherspoon, Sally Field, Regina King, Jennifer Coolidge, Bruce McGill, Bob Newhart, Jessica Cauffield.


SEKRETÁRKA (Pianistka na komedionálny spôsob)

Humorne odľahčený príbeh jednej z mnoha podôb lásky, ktorý získal Zvláštnu cenu poroty za originalitu na SundanceFilm festival 2002. Tretí projekt nezávislého režiséra Stevena Shainberga je vlastne romantickou komédiou. Jej hrdinovia - trošku úchylný právnik a exentricky vyšinutá, sexom nabitá sekretárka - len miesto romantickým večerom pri sviečkach, dávajú skôr prednosť pútam a poriadnym úderom bičom.

The Secretary (USA, 2002, 104 min.)
Réžia: Steven Shainberg. Scenár: Erin Cressida Wilson. Kamera: Steven Fierberg. Hudba: Angelo Badalamenti. Hrajú: James Spader, Maggie Gyllenhaal, Jeremy Davies, Lesley Ann Warren.


autor Peter Konečný 9.10.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.