DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



DVD-čko pod vianočným stromčekom poteší vždy. Z akých decembrových noviniek máte na výber? 

DVD novinky DVD novinky

TERMINÁTOR 3: VZBURA STROJOV (Termoš hlási návrat)

Od momentu, keď sa Johnovi Connorovi (Nick Stahl) podarilo odvrátiť súdny deň a zachrániť ľudstvo pred zničením, uplynulo 10 rokov. V súčasnosti dvadsaťdva ročný Connor žije inak, ako väčšina ľudí - bez domova, bez kreditných kariet, bez mobilného telefónu a bez práce. Bez akýchkoľvek záznamov o svojej existencii. Žije spôsobom, ktorý znemožňuje, aby ho vystopoval Skynet.

Z tieňa budúcnosti však jedného dňa vystúpi T-X (Kristanna Lokenová), doposiaľ najvyspelejší vražedný stroj Skynetu, ktorý vyslali z budúcnosti, aby dokončil prácu svojho predchodcu T-1000. Vo svojej ľudskej - ženskej podobe je T-X rovnako krásna, ako aj v skutočnosti neľútostná. Je mnohonásobne silnejšia, nebezpečnejšia a deštruktívnejšia, než ktorýkoľvek Terminátor, ktorý tu bol pred ňou.

Teraz však nie je jediným cieľom Skynetu John Connor. Nič netušiaca veterinárka Kate Brewsterová (Claire Danesová) sa skoro stane svedkom toho, ako jej dávna minulosť a nádejná súčasnosť vyústi do nepredstaviteľnej budúcnosti. Pokiaľ však dokáže uniknúť vražednej T-X.

Keď si Connor a Kate uvedomia, že do príchodu súdneho dňa zostávajú iba tri hodiny, ich jedinou nádejou na prežitie sa stáva replika Terminátora (Arnold Schwarzenegger) - tajomného a teraz už zastaralého robota, ktorý sa Connora v minulosti pokúšal zabiť. Spoločnými silami musia zvíťaziť nad technologicky vyspelejšou T-X a odvrátiť tak hrozbu súdneho dňa... alebo odsúdiť celé ľudstvo na zánik.

Recenzia filmu tu

Terminator 3: Rise Of The Machines (USA, 2003, 109 min.)
Réžia: Jonathan Mostow. Námet a scenár: John Brancato, Michael Ferris. Kamera: Don Burgess. Hudba: Marco Beltrami. Hrajú: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danesová, Kristanna Lokenová, David Andrews


HRDINA (najdrahší ázijský film a zároveň estetický zážitok tohto roka)

Rozpočet historického vojnového veľkofilmu Hrdina niekoľkokrát prekročil prostriedky vložené do oscarového filmu Tiger a drak. Režisérom filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medveďa a ceny BAFTA, trikrát nominovaný na Zlatú Palmu Zhang Yimou. Hereckými hviezdami sú Ziyi Zhang (Tiger a Drak) a Jet Li (Romeo musí zomrieť). Pod špeciálne efekty sa podpísalo to najlepšie, čo chodí po tejto planéte: Scott Palleiko (Terminator 3, X-Men, Hviezdne vojny), Jonathan Rothbart (Muži v čiernom, Dračie srdce, Ospalá diera) a Ellen Poon (Jumanji, Maska, Mars útočí, Jurský park).

Dej sa odohráva pred 2000 rokmi za vlády dynastie Qin a rozpráva príbeh hrdinského bojovníka a ochrancu kráľa, pred ktorým stojí veľká úloha - zjednotiť Čínu a kráľa tak urobiť imperátorom. Producenti pri natáčaní spolupracovali s čínskou armádou a tak mohli vzniknúť jedny z najefektnejších scén dejín historického vojnového filmu. Tvorcovia zdvihli latku poriadne vysoko.

Recenzia filmu tu

Ying Xiong (Čína, Hong-Kong, 2003, 120 min.)
Réžia: Yimou Zhang. Scenár: Wang Bin, Feng Li. Kamera: Christopher Doyle, Yong Hou. Hudba: Tan Dun. Hrajú: Ziyi Zhang, Jet Li, Donnie Yen, Tony Leung 

DVD novinky DVD novinky

CESTA DO FANTÁZIE (nádherná záležitosť, ktorá nie je len pre deti. Nenechajte si újsť japonskú variáciu na Alenku v ríši zázrakov)

Tento komerčne najúspešnejší japonský film všetkých čias sa stal prekvapujúcim víťazom MFF v Berlíne 2002 (ex eaquo) a držiteľom Oscara 2003 za najlepší celovečerný animovaný film, ale i celého radu ďalších cien. Hlavnou hrdinkou rozprávkového filmu s prvkami fantasy je desaťročná Čihiro. Pri ceste s rodičmi do neznámeho mesta otec zle odbočí a po jazde autom cez tajuplný tunel sa rodina zrazu ocitne v krajine, v ktorej sa môžu stať rôzne nepochopiteľné veci. Keďže rodičia malej Čihiro sa hneď v úvode premenia na prasce, dievčatko napriek všemožným nástrahám musí s pomocou čarodejníckeho učňa Haka nájsť cestu späť.

Recenzia filmu tu

Spirited Away (Japonsko/USA, 2001, 124 min.)
Réžia: Hayao Miyazaki. Scenár: Hayao Miyazaki. Animácia: Masashi Ando, Kitaro Kosaka, Megumi Kagawa. Hudba: Joe Hisaishi.


BOWLING FOR COLUMBINE (trošku manipulatívny dokument o tom, prečo Američania najprv strieľajú a až potom premýšľajú, alebo radšej nepremýšľajú vôbec...)

V Columbine je škola. Do tejto školy prišli jedného dňa jej vlastní študenti a spáchali tam spektakulárnu samovraždu. Niekoľkým študentom ale nedovolili, aby tlieskali - poslali ich do pekla skôr, než sami seba.
Michael Moore, slávny to americký dokumentarista, sa pokúša vo svojom novom filme Bowling for Columbine zistiť príčiny toho, že v Spojených Štátoch za rok dochádza k viac ako 10.000 vraždám spáchaných strelnou zbraňou, zatiaľ čo v Kanade iba ku stovke (pri 7 000 000 zbraniach v 10 000 000 kanadských domácnostiach).

Medzi najkúzelnejšie momenty filmu patrí inšpekčná návšteva Kanady (vrátane testu, či Kanaďania svoje byty naozaj nezamykajú), rozhovor s tvorcom South Parku Mattom Stonom, či s pozemským diablom, Marylinom Mansonom. Spevák, považovaný za prapôvod detského násilia, hovorí prekvapivo rozumne a k veci. Manson: "Prezident hádže bomby po celom svete, ale ten zlý som ja, pretože spievam rock'n'rollové pesničky."

Film získal v roku 2003 prestížne ocenenie Oscar v kategórii dokument a takisto zvláštnu cenu poroty na festivale v Cannes.

Recenzia filmu tu

Bowling for Columbine (USA, 2002, 120 min.)
Réžia: Michael Moore. Scenár: Michael Moore. Kamera: Brian Danitz, Ed Kukla, Michael McDonough. Hudba: Jeff Gibbs, Bob Golden. Hrajú: Michael Moore, Marilyn Manson, Matt Stone, Charlton Heston. 

DVD novinky DVD novinky

PINOCCHIO (Benigni ako Pinocchio? Kritika sa k najdrahšiemu talianskemu filmu vyjadrila veľmi negatívne)

Dvojnásobný držitel Oscara Roberto Benigni prináša na filmové plátno jednu z najznámejších a najobľúbenejších rozprávok - klasický príbeh drevenej bábky, ktorá ožije. Pinocchia - napriek neustálej pomoci krásnej a dobrej Modrej víly a otca Gepetta - vedie jeho zvedavá a neposedná povaha z jedného neuveriteľného dobrodružstva do druhého.

Recenzia filmu tu

Pinocchio (Taliansko/Francúzsko/Nemecko, 2002, 108 min.)
Réžia: Roberto Benigni. Scenár: Roberto Benigni, Vincenzo Cerami. Kamera: Dante Spinotti. Hudba: Nicola Piovani. Hrajú: Roberto Benigni, Carlo Giuffré, Nicoletta Braschi, Kim Rossi Stuart, Peppe Barra.


TICHÝ AMERIČAN (Michael Caine a jeho herecký koncert)

Príbeh ľúbostného trojuholníka a záhadnej vraždy, odohrávajúci sa v Saigone v 50. rokoch počas boja Vietnamcov proti francúzskemu kolonializmu. Hlavnými aktérmi sú starší novinár, mladý Američan plný ideálov a krásna Vietnamka. V ich svete nič nie je také, ako sa zdá - je to svet plný intríg a zrád...
Reportér denníka London Times Thomas Fowler podľahol sladkej dekadentnej atmosfére exotického veľkomesta. Udržiava si neutralitu a odmieta sa morálne či politicky angažovať. Jeho život sa však skomplikuje, keď sa zúfalo zamiluje do mladučkej vietnamskej tanečnice Phuong a stretáva mladého Američana Aldena Pylea, z ktorého sa stane najprv jeho priateľ a potom rival v láske. Stráca svoj cynický nadhľad a začína sa zmietať vo víre búrlivých udalostí i vlastných citov...

Michael Caine získal za svoju úlohu niekoľko ocenení - Cenu londýnskych kritikov, Cenu kritikov v San Franciscu, bol nominovaný na Oscara, Zlatý Glóbus a cenu BAFTA.

Recenzia filmu tu

Quiet American (USA/Nemecko/Austrália, 2002, 101 min.)
Réžia: Phillip Noyce. Scenár: Graham Greene, Christopher Hampton, Robert Schenkkan. Kamera: Christopher Doyle, Huu Tuan Nguyen, Dat Quang. Hudba: Craig Armstrong, Guy Gross. Hrajú: Michael Caine, Brendan Fraser, Do Thi Hai Yen, Rade Serbedzija, Tzi Ma, Robert Stanton, Holmes Osborne, Quang Hai, Ferdinand Hoang.

 


autor Peter Konečný 3.12.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.