TV TIPY 21.3. - 27.3. 2005

TV TIPY 21.3. - 27.3. 2005

VOD recenzia



21.3.
pondelok:
21.30  Edi  Poľsko, 2002 (ČT2)
Najlepší priatelia Edi a Jurek sa živia zberom šrotu na uliciach veľkomesta. Jedného dňa dvaja Bratia, ktorí ovládajú susednú štvrť, ubijú na smrť jedného zberača. Toto je spôsob, ako si vynucujú peniaze za nelegálne predávaný alkohol. O niekoľko dní prídu za Edim s návrhom, aby vzdelával ich 17-ročnú sestru Princezničku. Vybrali si ho, lebo je zanietený čitateľ , ktorý zhltne každú knižku nájdenú v odpadkoch. Druhý dôvod - je taký škaredý, že ich sestra sa s nim určite nevyspí…. O tri mesiace však Princeznička otehotnie a aby zachránila pred rozzúrenými bratmi svojho Cigáňa, povie, že otcom je Edi…

              00.05  Diamanty  USA/Nemecko, 1999 (Markíza)
Osemdesiatročný Harry a jeho syn a vnuk sa vydajú na pátraciu pánsku jazdu. Ich cieľom je nájsť stratený poklad, ktorý starý otec ukryl pred mnohými rokmi v meste Reno. Počas tejto cesty zažijú množstvo nečakaných dobrodružstiev a uskutočnia mnohé bláznivé nápady. Komédia v hlavnej úlohe s Kirkom Douglasom, Danom Aykroydom a Corbinom Allredom.


22.3.
utorok:
20.10  Mission: Impossible 2  USA/Nemecko, 2000 (JOJ)
Bývalý agent organizácie IMF Sean Ambrose (Dougray Scott) zabije priateľa agenta Ethana Hunta (Tom Cruise) a ukradne jedinečný liek Bellerofon proti umelo vytvorený vražedný vírus Chiméra (podľa gréckych mýtov hrdina Bellerofon zabil Chiméru). A tak šéf IMF (Aanthony Hopkins) vyšle Hunta nájsť teroristov skôr, kým niečo vyvedú. Hunt má okrem bojových znalostí aj schopnosť dokonale sa maskovať za iných ľudí. Pomôcť mu má krásna zlodejka a bývalá Ambroseho milenka Nyah (Thandie Newton). Ambrose vydiera majiteľa farmaceutickej firmy McCloya (Brendan Gleeson), od ktorého chce získať väčšinový podiel v jeho podniku. A naháňačka začínajúca sa v Seville pokračuje až do austrálskeho Sydney, kde sa úhlavní nepriatelia stretnú v boji na život a na smrť...

           22.25  Johnny Mnemonic  USA, 1995 (Jednotka)
Kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... Pomerne slabý sci-fi thriller, tak tento Tip berte skôr ako vyplnenie položky s názvom utorok (to platí aj o M:I-2).

TV Tipy 21.3. - 27.3. 2005 TV Tipy 21.3. - 27.3. 2005

23.3.
streda:
20.00  Quo vadis?  Poľsko, 2001 (ČT2)
Dej jedného z najznámejších historických románov Henryka Sienkiewicze sa odohráva za vlády cisára Nerona v starom Ríme. Rímske impérium, navonok silné a mocné, sa otriasa v základoch. Rozmarnosť a amorálnosť vyšších vrstiev, kontrastuje s biedou a utrpením ostatných a ničí spoločnosť. Rozsiahla historická freska predstavuje v dejinách poľskej kinematografie doteraz najnáročnejší a najdrahší filmový projekt.

           21.50  Čakanie na dážď  Československo, 1978 (Dvojka)
Veľkomestské sídlisko, zaliate augustovým slnkom, je prázdne a nepríjemné. Dvanásťročnej Alenke je smutno. Priateľky sú ešte na prázdninách, mama chodí do práce a Alenka je celý deň sama. Snaží sa skrátiť si dlhú chvíľu a vymýšľa si úlohu očarujúcej partnerky herca, ktorý býva v susedstve. Zoznámi sa i s mladým vojakom zo susedného balkóna. Jediné pekné chvíle prežíva v spoločnosti slepého invalida pána Taraba, ktorý odchádza do nemocnice a zveruje jej do opatery svojho vlčiaka...  Réžia: Karel Kachyňa.


24.3.
štvrtok:
21.45  Čas znova nájdený  Francúzsko/Taliansko, 1999 (ČT2)
Filmovú adaptáciu režiséra Rauala Ruiza Čas znova nájdený možno smelo označiť za doteraz najlepší pokus o prenesenie Proustovho monumentálneho - Hľadania strateného času, samozrejme len jednej jeho časti, na filmové plátno. V hlavných úlohách sa predstavia John Malkovich, Catherine Deneuve a Vincent Perez.

            23.35  Špičková finta  USA, 2000 (JOJ)
Pendelton Wise (Vince Vaughn), prezývaný Penny, je obchodný podvodníček, ktorý sa živí predajom fiktívnych dovoleniek po telefóne. Žiť sa z toho síce dá, ale keď dostane láskavú ponuku spolupracovať s väčším esom v odbore, obchodníkom Kellym Grantom (Ed Harris), rozhodne neodmietne. Začnú obchodovať s akciami zlatej bane. Predaj prebieha takisto telefonicky a celej novo vytvorenej obchodnej skupine sa mimoriadne darí. Penny je zo všetkých podobne najatých "obchodníkov s dažďom" najlepší a darí sa mu aj u žien. A neodolá ani zvodom šéfovej milenky Caitlin Carlsonovou (Julia Ormondová). Peniaze na konte pribúdajú a Penny sa teší na budúcnosť, keď nebude mať žiadne finančné problémy.

TV Tipy 21.3. - 27.3. 2005 TV Tipy 21.3. - 27.3. 2005

25.3.
piatok:
20.00  Willow  USA, 1998 (ČT1)
Krutá kráľovná chce zabiť dievčatko, ktoré má podľa veštby, namiesto nej zasadnúť na trón. Dievčatko však nájde trpaslík Willow. Fantasy dobrodružstvo Rona Howarda (Čistá duša, Apollo 13).

           20.05  Kadiaľ tečie rieka  USA, 1992 (Jednotka)
Pri rybách si oddýchnu najviac. Je to relax. Je to životná láska, ktorá sa nikdy nevyčerpá. Ten pokoj všade naokolo je ako droga a vy si musíte aspoň raz za čas sadnúť k brehu len tak sa dívať na prúd rieky. Tou riekou už pretieklo veľa vody a malí reverendovi chlapci Norman a Paul sú už dospelí ľudia. Každý je celkom inej povahy, ale rieku milujú obaja rovnako. Nikto nevie, čo sa stane a ani po tom nikto netúži. Podstatné je to, že sú si schopní kedykoľvek pomôcť… Film Roberta Redforda s vtedy práve vychádzajúcou hviezdou Bradom Pittom…

           20.10  Andrew, člen našej rodiny  USA/Nemecko, 1999 (JOJ)
Andrew (Robin Williams) nie je len taký obyčajný robot. podľa pravidiel výrobcu má vlastne výrobnú chybu - Andrew totiž vie samostatne rozmýšľať, cítiť, ľúbiť i nenávidieť. A jeho najväčšou túžbou je - stať sa človekom. V rodine Richarda Martina (Sam Neill) si ho postupne všetci obľúbia, berú ako člena rodiny, Andrewovi to však nestačí. Vyberie sa na dlhú púť, aby sa mu podarilo splniť si sen. Keď mu čudácky vynálezca Burns (Oliver Platt) pomôže s prestavbou tela, človeku sa už takmer podobá. Andrew síce cíti ako človek, vie, čo je to láska i nenávisť, chýba mu však jediné - schopnosť starnúť... Réžia Chris Columbus (Harry Potter 1, 2)

           22.40  Tretí zázrak  USA, 1999 (JOJ)
Neortodoxného katolíckeho kňaza Frank Shore (Ed Harris), trápiaceho sa pochybnosťami o pevnosti a zmysluplnosti svojej viery, poveria skúmaním nadprirodzených udalostí spojených s charitatívne pôsobiacou Američankou slovenského pôvodu Helenou O´Reganovou (Barbara Sukowa), ktorá údajne konala zázraky. V deň zádušnej omše za ženu začala socha panny Márie pred farským kostolom v Chicagu roniť krvavé slzy. Shore dôkladne preveruje jej život, a keď je aj on sám svedkom krvácania sochy, podá nadriadeným správu, že je presvedčený o pravosti tvrdenia a odporúča kanonizáciu. Otázka novej americkej svätice však zostáva otvorená... Psychologická dráma režisérky Agnieszky Hollandovej (okrem iného režisérka aj nedokončeného filmu Pravdivá história o Jurajovi Jánošíkovi a Tomášovi Uhorčíkovi)
 

26.3.
sobota:
15.20  Za hrsť dolárov  Nemecko/Taliansko, 1964 (Jednotka)
Svojim spôsobom je to ten najnebezpečnejší muž pod slnkom. Prichádza do mesta celkom neznámy. Do mesta, ktoré rozdeľuje totálna vojna dvoch klanov. Vojna medzi Baxterovcami a Rojovcami ho však nevyvádza z rovnováhy. Väčšina ľudí by už dávno utiekla alebo upadla do večného spánku. On však urobil niečo celkom iné. Rozohral hru na obe strany s cieľom využiť situáciu vo svoj prospech...

            17.05  Toy Story  USA, 1995 (Jednotka)
Vôbec prvý film, ktorý bol kompletne vytvorený počítačom. Vždy, keď sa hračky ocitnú v izbe bez ľudskej spoločnosti, odkladajú masku neživých vecí a družne sa bavia o všetkom možnom. Akýmsi lídrom je najobľúbenejšia hračka - kovboj Woody. Chlapec má však narodeniny a do spoločnosti hračiek pribúda hovoriaci kozmonaut Buzz. Najväčší konkurenti sa nemajú radi až do momentu, keď sa Buzz nešťastne ocitne na vedľajšom dvore, na ktorom kraľuje chlapec mučiaci hračky. Woody sa tak musí vybrať na záchrannú akciu...

            21.15  Ježiš Kristus superstar  USA, 1973 (Dvojka)
Filmový prepis slávnej broadwayskej rockovej opery Andrew Lloyda Webbera a Tima Ricea nakrútený v roku 1973. Skupina mladých ľudí, ktorí prichádzajú do palestínskej púšte, rekonštruuje posledných šesť dní zo života Ježiša Nazaretského. Kultová opera o trošku inej superstar než s akou sa v dnešnej dobe stretávame.

            21.40  Čistá duša  USA, 2001 (ČT1)
Čistá duša mapuje život skutočnej osoby - Johna Nasha, nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu za rok 1994. Mladý John nastúpil na doktorandské štúdium na Princetonskú univerzitu v roku 1947, pričom jeho profesor z Carnegie Tech mu ako odporúčanie napísal jedinú vetu: "Tento muž je génius." Podľa filmu to bol nespoločenský, úzkostlivo racionálny človek s naliehavou potrebou presadiť sa "veľkou myšlienkou". To sa mu aj podarilo v roku 1950 prácou o "Nashovej rovnováhe". Neskôr sa dokonca zoznámil a oženil s elegantnou mladou dámou menom Alicia. Veci sa však začali komplikovať, keď uňho otvorene prepukla paranoidná schizofrénia... Réžia Ron Howard (Apollo 13, Grinch).

            22.05  Zelená míľa  USA, 1999 (Markíza) 
V roku 1935 pracoval Paul Edgecomb (Tom Hanks) ako vrchný dozorca v celách smrti jednej lousianskej väznici, kam priviedli nového odsúdenca, obrovského černocha Johna Coffeyho (Michael Clarke Duncan). Aj keď pôsobil mierumilovným dojmom, bol odsúdený za vraždu dvoch malých dievčat. Omnoho viac starostí ako väzni odsúdení na smrť, spôsobuje v tom čase Paulovi ťažký zápal močového mechúra. Jediná priaznivá správa je, že sadistický, všetkými nenávidený dozorca Percy Wetmore (Doug Hutchison) plánuje podať žiadosť o preloženie, ale iba vtedy, keď bude môcť viesť nasledujúcu popravu. V tom čase je privezú ďalšieho väzňa, nebezpečného Billa Whartona (Sam Rockwell), ktorý hneď po svojom príchode napadne strážnika. Jedného dňa chce s bolesťou zmietaným Paulom hovoriť Coffey. Keď sa dozorca priblíži, chytí ho rukou v rozkroku. Po tom, ako šokovaného Paula pustí, černoch vydýchne z úst čierny oblak. Paul si vzápätí uvedomí, že jeho bolestivý zápal zmizol... Stephen King v podaní Franka Darabonta (Útek z väznice Shawshank).

TV Tipy 21.3. - 27.3. 2005 TV Tipy 21.3. - 27.3. 2005

27.3.
nedeľa:
12.00  Prípad Barnabáš Kos  Československo, 1964 (JOJ)
Satirická tragikomédia pranierujúca malomeštiacke prežitky, pokrytectvo a intrigánstvo. Barnabáš Kos, trianglista veľkého symfonického orchestra, je nečakane menovaný za jeho riaditeľa. Skromný hudobník sa spočiatku bráni, no čoskoro pochopí, akými pravidlami sa riadi mechanizmus kariéry, ku ktorému nevyhnutne patrí pochlebovanie a šplhúnstvo jeho kolegov. Réžia Peter Solan (Čert nespí, Boxer a smrť).

            12.05  Cisárov pekár  ČR, 1951 (Markíza)
jan Werich v základnej komédii v dejinách českého filmu. Starnúci cisár Rudolf II, netuší, že v jeho väznici sedí jeho mladší dvojník, pekár Matej, ktorý je po úteku považovaný za panovníka. Nezabudnuteľný film režiséra Martina Friča.

            12.50  Kleopatra  USA, 1963 (Jednotka)
Jeden z najslávnejších historických filmov histórie kinematografie nás zavedie do doby ďalekej a preslávenej. Kleopatra je egyptská kráľovná, ktorá bola múdrejšia ako si rímski vládcovia mysleli. Spojenectvo s Cézarom bolo spečatené spoločným potomkom, ale po Cézarovej smrti prichádza na trón nový vládca Antonius a je v záujme Kleopatry, aby mala s najmocnejšou ríšou sveta dobré vzťahy. A pre tento cieľ neváha využiť akékoľvek prostriedky...

            20.00  Rebeli  ČR, 2001 (ČT1)
Láska, romantika, sny, sloboda, farby a hudba... šesťdesiate roky. Takto stručne by sa dal charakterizovať film Rebeli. Je to príbeh maturantiek a vojakov na úteku za slobodou. Dievčatá sa pripravujú na skúšku dospelosti, zatiaľ čo chlapci utekajú zo "socialistickej" armády do Ameriky, kde chcú začať nový život. Tri dievčatá a traja chlapci sa náhodou stretnú. Chalani čakajú, kým tu zastaví nákladný vlak, ktorý ich má prepašovať cez hranice a čakanie si krátia balením dievčat. Muzikál Filipa Renča (Requiem pro panenku, Válka barev).

            21.25  Gorily v hmle: Príbeh Dian Fosseyovej  USA, 1988 (Markíza)
Životopisný príbeh Dian Fosseyovej (Sigourney Weaver), ktorá v srdci Afriky zasvätila život za záchranu horských goríl. Počas osemnástich rokov uskutoční množstvo jedinečných pozorovaní, bojuje s pytliakmi a zaľúbi sa do fotografa. Získa si však aj veľa nepriateľov. Réžia Michael Apted (Enigma).

            22.25  Ronin  USA, 1998 (JOJ)
V Paríži sa stretne skupina bývalých agentov. Američan Sam (Robert De Niro) je stratég, Nemec Gregor (Stellan Skarsgard), ktorý pracoval pre KGB, je expert na elektroniku. Angličan Spence (Sean Bean) je machrom na zbrane, Američan Larry (Skipp Sudduth) je skvelý šofér. Koordinátorom je Francúz Vincent (Jean Reno). Na režisérskej stoličke sedel John Frankenheimer (Ostrov doktora Moreaua).

            23.20  Okamih pravdy  Švédsko, 1998 (ČT2)
Podchod metra v Štokholme dá dohromady dvoch ľudí - muža v strednom veku Erika a estónsku huslistku Vivi, ktorá si tak zarába na živobytie. Medzi oboma zahorí vášnivý vzťah. Erikovej matke sa to nepáči a objavia sa aj ďalšie bolestivé pravdy...

            00.40  Traja muži na zabitie  Francúzsko, 1980 (JOJ)
Profesionálny hráč Michel Gerfaut (Alain Delon) ide v noci domov a v lese nájde ťažko poraneného muža. Odvezie ho do nemocnice. Vyjde najavo, že autonehoda, ktorá zdanlivo spôsobila jeho zranenia, bola len zastieracím manévrom. Muž bol totiž zastrelený. Od toho okamihu Gerfauta prenasledujú gangstri - ako sa ukáže, z poverenie nesmierne bohatého obchodníka s drogami Emmericha (Pierro Dux). Ten si totiž myslí, že Gerfaut je v spojení s jeho konkurentmi. Do veci zatiahnú aj Gerfautovu priateľku Béu (Dálida Di Lazzaroová). Gerfautovi sa napokon podarí vyviaznuť bez úhony zo všetkých úkladov a odstráni aj Emmericha. Ponuku jeho nasledovníka Leprinceho (Michel Auclair), aby preňho pracoval, však odmieta. Ten ho varuje, aby bol odteraz vždy v strehu. Jedného dňa Gerfauta na ulici zozadu zastrelí neznámy útočník...


HIT TÝŽDŇA
22.3.
utorok:
22.00  Psycho  USA, 1960 (Dvojka)
Kultový horor Alfreda Hitchcocka. Marion Crane, sekretárka z Phoenixu, je znudená rutinným životom a jej najväčšou túžbou je zanechať nudnú prácu a začať odznova so svojím milencom Samom. To však nie je jednoduché, pretože jej milenec tvrdí, že sa nemôže oženiť a vybudovať sociálne zázemie kvôli peniazom, ktoré míňa na alimenty. Marion preto spreneverí značnú finančnú čiastku z realitnej kancelárie, v ktorej pracuje, a vydá sa za Samom do Kalifornie. Unavená po úteku a dlhej jazde, nájde útočisko pred búrkou v opustenom moteli, ktorý vlastnia matka a syn Batesovi. Z motela sa už živá nikdy nedostane. Pátra po nej nielen polícia, ale aj jej sestra s pomocou súkromného detektíva. Spolu odhaľujú hrozivé okolnosti Marioninho zmiznutia i tajomstvá, ktoré Norman Bates ukrýva pred svetom.


sHIT TÝŽDŇA
24.3.
štvrtok:
22.55  Legionár  USA, 1998 (Jednotka)
Už som trápny s tým Jeanom-Claude Van Dammom, že? :)


 


autor Peter Konečný 21.3.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.