TV TIPY 4.4. - 10.4. 2005

TV TIPY 4.4. - 10.4. 2005

VOD recenzia



4.4.
pondelok:
21.25  Veľké zviera  Poľsko, 2000 (ČT2)
Bankový zamestnanec a ctihodný občan mestečka nájde jedného dňa na ulici opustenú ťavu. So ženou sa o ťavu začnú starať. Komedionálna dráma herca a režiséra Jerzy Stuhra.

               23.35  Správca  Španielsko, 1994 (Jednotka)
Paradise je malý zapadákov v Portoriku. Odrazu sa v jednom dome objaví neznámy muž, ktorý si hovorí Quinn a ktorého už majiteľ domu netrpezlivo očakáva. Má sa totiž stať novým domovníkom. Hneď sa teda pustí do práce a na každého urobí dobrý dojem. Okrem Gusa, ktorý je samotársky mladík, pracujúci na čerpacej stanici. Čoskoro sa začnú diať veci, ktoré neveštia nič dobré...


5.4.
utorok:
21.50  Sladký život  Taliansko, 1960 (Dvojka)
Felliniho slávna kronika dekadentnej bohémskej spoločnosti, žijúcej sladkým životom, v ktorej sú jedinými hodnotami sláva, alkohol a sex. Sprievodcom príbehu je mladý playboy a bulvárny novinár Marcello, ktorý strávi niekoľko dní v spoločnosti filmovej divy Sylvie. Marcello sníva o tom, že raz vykoná niečo skutočné a dobré, zatiaľ je však chytený v pasci pozlátka života nočných klubov, večierkov a extravagancií. Príbeh je členený siedmimi svitaniami a siedmimi súmrakmi, oddeľujúcimi jednu preflámovanú noc od druhej. Film je plný alegorických výjavov na pomedzí sna a skutočnosti, pozemského a posvätného, skutočného a iluzívneho.
 
           22.15  Policajt zo San Francisca  USA, 1997 (Prima)
Svojrázny Scott Roper (Eddie Murphy) je jedným z najlepších vyjednávačov sanfranciskej polície. Keď si však znepriatelí cynického zločinca Michaela Kordu (Michael Wincott), nastanú komplikácie. Korda sa zmocní Scottovej milenky Ronnie (Carmen Ejogo) a dostane ho do neriešiteľnej situácie. Akčný thriller režiséra Thomasa Cartera.

TV Tipy 4.4. - 10.4. 2005 TV Tipy 4.4. - 10.4. 2005


6.4.
streda:
23.05  Sexuálne praktiky pozemšťanov  USA, 1999 (JOJ)
Ak by niekto z inej galaxie pozoroval, ako celkom obyčajní súčasní ľudia žijúci na našej planéte hľadajú lásku, dvoria sa, milujú, atď., čo by si tak o nás asi mysleli? A presne to sa stalo. Zvedavosť nie je daná iba ľuďom. Ani mimozemšťania sa jej nevyhnú. A keďže chcú dôkladne spoznať našu kultúru, utajene sledujú vzťahy medzi mužmi a ženami. Vyberú si jeden pár (Mackenzie Austin, Carmen Electra), na ktorom pozorujú všetky fázy lásky. Posádka mimozemšťanov utajene pozoruje pozemský pár počas všetkých fáz ich lásky - od zoznámenia, cez nie vždy ružami vystlatú cestu až k sobášu. A keďže mimozemšťania nie vždy chápu naše konanie, musí im všetko vysvetľovať skúsený expert, rozprávač (David Hyde Pierce). Komédia Jeffa Abugova (scenárista sitcomu Roseanne) o tom, že aj mimozemšťania dychtia po poznaní.

            23.15  Dom anjela  Taliansko, 2001 (Jednotka)
Všetko by bolo v najlepšom poriadku, keby sa to nestalo. Nikto ešte netuší, že táto oslava usporiadanej rodiny sa skončí smrťou malého syna. V tej chvíli sa šťastný život jej členov zmení na hotové peklo. A čo je ešte horšie, tá, ktorá udržiavala teplo rodinného krbu, matka Carla (Barbara De Rossi), celkom prepadne alkoholu. Človek sa však musí vyrovnať so svojim životom a postaviť sa mu tvárou v tvár. Či už sám, alebo s pomocou druhých ľudí?


7.4.
štvrtok:
21.40  Králi bowlingu  USA, 1996 (Jednotka)
Roy Munson bol veľký šampión v bowlingu. Ešte si ani nestihol poriadne užiť slávu a uznanie a už urobil chybu, ktorá ho stála sľubnú kariéru. Najbližších sedemnásť rokov prežil predávaním v obchode s bowlingovym vybavením, keď tu stretol mladého Ishmaela, ktorý, ako sa zdá, je rodený šampión. To je šanca, na akú čakal a netrvá dlho, kým je samotný Ishmael presvedčený, že Roy je tým najlepším trénerom, akého si mohol želať... Komédia bratov Farellyovcov.

             22.55  Čínska skrinka  Francúzsko/Japonsko/USA, 1997 (Markíza)
John (Jeremy Irons) je Angličan a úspešný fotograf, ktorý žije v Hongkongu, už dlhší čas. Keď zistí, že trpí zriedkavou formou leukémie a ostáva mu len pár mesiacov života, rozhodne sa spolu so svojím priateľom Jimom (Rubén Blades) nakrútiť reportáž o skutočnom Hongkongu. Romantická dráma Wayna Wanga.

TV Tipy 4.4. - 10.4. 2005 TV Tipy 4.4. - 10.4. 2005

8.4.
piatok:
21.15  Simon Birch  USA, 1998 (JOJ)
Simon Birch (Ian Michael Smith) nebol pri svojom narodení väčší ako mužská päsť. Lekári tvrdili, že neprežije ani jeden deň. Prežil. Potom zase nemal prežiť týždeň. Ale on prežil. Týždne sa zmenili na mesiace, mesiace na roky a Simon vyrástol v chlapca. Zostáva však stále malý, pretože trpí tzv. Morquiovým syndrómom, ťažkou chorobou rastu. Simon však svoj údel znáša s radosťou, pretože verí, že Boh s ním má špeciálny plán, a preto zostáva malý. A v tomto pláne má zohrať aj dôležitú úlohu jeho verný kamarát Joe Wenteworth (Joseph Mazzello), ktorému mama nechce prezradiť, kto je jeho otcom. Po nešťastnej udalosti zomiera Rebecca (Ashley Judd), matka Joea, a tak sa priateľstvo oboch chlapcov ešte väčšmi utuží. Simon verí, že raz sa stane hrdinom a pomôže Joeovi odhaliť tajomstvo jeho otca... Komédia režiséra Marka Stevena Johnsona (Daredevil).

           21.45  Recept na manželstvo  Taliansko, 2002 (Dvojka)
Dvaja mladí ľudia - Ona - umelecká maskérka Stefania, On - manažer reklamy Tommaso sa rozhodnú vziať. Keďže chcú mať netradičnúú svadbu, vyberú sa do kostolíka v malej dedinke, kde Stefania chodievala v čase detstva. Mladý, moderný kňaz im vastrojí naozaj netradičnú svadbu. Má krásnu kázeň, lenže pre progresívne myšlienky ňou pobúri väčšinu svadobčanov. Potom spolu s mladomanželmi začne priamo v kostole odvíjať akúsi rekonštrukciu fiktívneho manželského príbehu - jednu z možností ako asi môže dopadnúť spoločný život Stefanie a Tomassa. Kňaz si ňou napokon získa sympatie všetkých prítomných. Film bol roku 2002 domácim hitom v talianskych kinách...

           22.10  Moolaadé  Senegal/Francúzsko, 2004 (ČT2)
Témou filmu je ženská obriezka, ktorú dodnes praktizujú niektoré africké kmene. Hlavná hrdinka žije v jednej africkej dedine. Pred 7 rokmi odmietla obriezku svojej dcéry, pretože považuje tento zvyk za barbarský. Uchýlilo sa k nej 17 dievčat a žiadajú o azyl. Dráma 82 ročného režiséra a scenáristu Ousmanea Sembeneho.

           23.55  Lisabon  Španielsko, 1999 (ČT1)
Obchodný cestujúci Joao sa na jednej z ciest stretne s elegantnou dámou z vyšších kruhov - Bertou. Tá je na smrť vystrašená a prosí ho, aby ju vzal do Lisabonu na dôležité stretnutie. Joao netuší, že je to bohatá dedička a žena neľútostného obchodníka. Thriller Antonia Hernándeza.


9.4.
sobota:
22.15  Kačacia polievka  USA, 1933 (Dvojka)
Najpopulárnejší film slávneho komického dua bratov Marxovcov sa odohráva vo fiktívnej krajine Freedonii. Štát je na mizine a bohatá vdova pani Teasdaleová sa ponúkne vypomôcť výraznou finančnou injekciou pod podmienkou, že sa vymení prezident. Na čelo štátu je takto dosadený jej bláznivý favorit Rufus T. Firefly, ktorý sa okamžite stáva nemilosrdným diktátorom. Navyše, Freedonia sa dostáva do vojenského konfliktu so susednou Sylvaniou, kam sú vyslaní dvaja neschopní špióni Chicolini a Pinki. Skvelá fraška a paródia na všetky diktatúry sveta rozosmeje milovníkov klasického humoru.

            22.20  Purpurové rieky  Francúzsko, 2000 (Markíza)
Pokojné mestečko v údolí francúzskych Álp rozruší nález zavraždeného muža, ktorého telo je beštiálne zohavené a zavesené na vysokej skale... Z Paríža prichádza komisár Pierre Niemans (Jean Reno) poverený vyšetrovaním prípadu. Súbežne po krvilačnom vrahovi pátra aj miestny policajt Max Kerkerian (Vincent Cassel). Čoskoro v jaskyni objavia telo ďalšej umučenej obete... Začína byť viac ako zrejmé, že zločiny spája tajomná minulosť. A tretia vražda nenechá na seba dlho čakať... Zdá sa, že ktosi hrá s políciou nebezpečnú hru na mačku a myš. Akú úlohu v nej zohrala autonehoda, pri ktorej pred desiatimi rokmi zahynulo pred zrakom svojej matky malé dievčatko? Nitky podozrenia sa postupom vyšetrovania zbiehajú k miestnej univerzite, ktorá po celé generácie ovplyvňuje život ľudí v izolovanom alpskom údolí. Prekvapivé odhalenie identity vraždiaceho maniaka takmer stojí oboch policajtov život...

            23.25  Pod povrchom  USA, 2000 (JOJ)
Po presťahovaní do rodičovského domu Claire (Michelle Pfeifferová) zistí, že v dome pravdepodobne straší. Claire napokon odhalí, že domom sa potuluje duch zavraždenej ženy. Hoci si spočiatku myslí, že ide o susedku, ktorú už dlho nevidela, skutočnosť je oveľa horšia. Jej manžel Norman (Harrison Ford) je však neverí. Claire nájde v dome novinový výstrižok o zmiznutej mladej žene. Jody jej poradí, aby sa pokúsila vyvolávať duchov. Zrazu sa jej vybaví, že pred rokom videla manžela so zmiznutým dievčaťom. Bola to študentka Madison Elizabeth Franková (Ameber Vallettaová), ktorá bola pred časom jeho milenkou. Norman jej tvrdí, že so zmiznutím nemá nič spoločné a jej duch chce vyvolať rozbroje medzi nimi dvoma... Hororový thriller Roberta Zemeckisa (Forrest Gump, Stroskotanec).

            23.50  Nezvratný osud  USA, 2000 (ČT1)
Mladý študent Alex (Devon Sawa), odlieta so svojimi spolužiakmi na výlet do Francúzska. Na letisku je už všetko pripravené, len Alex má z toho všetkého divné pocity. Keď už sedí v lietadle zasiahne ho verný flashback toho, čo sa o pár minút naozaj stane. Vyletí zo svojho sedadla a zbesilo začne vykrikovať, že lietadlo vybuchne. To sa samozrejme nestretne s veľkým pochopením personálu a je nemilosrdne vyvedený von. Jeho učiteľka a pár zvedavých spolužiakov tiež opúšťajú lietadlo, aby vlastne zistili, čo sa s Alexom stalo. Bohužiaľ, alebo vlastne našťastie, sa po tomto incidente, ani jeden z nich nemôže vrátiť na palubu lietadla, ktoré hneď na to štartuje (keby sa to stalo naozaj, tak je let na 99% zrušený). Potom nasleduje "úplne nečakaný" výbuch, pri ktorom všetkých 280 pasažierov zahynie. Všetci čo prežili sú radi, že unikli smrti. Je to však naozaj tak? 

TV Tipy 4.4. - 10.4. 2005 TV Tipy 4.4. - 10.4. 2005

10.4.
nedeľa:
14.20  Zmluva s diablom  ČSSR, 1967 (JOJ)
Na základe hlúpeho a zlomyseľného žartu upadne päť maturantiek do podozrenia, že sa rozhodli do maturity zbaviť panenstva. Keďže ich obrane nikto neverí, rozhodnú sa urobiť presne to, z čoho ich všetci - vrátane ich malomeštiackych rodičov a učiteľov - podozrievajú... Skvelá komédia Jozefa Zachara.

             22.00  Neporazení  USA, 1988 (Markíza)
Richmond trpí vážnym ochorením. Pravidelne navštevuje špecialistov, ale dlho bez výsledku. O pár rokov neskôr, keď sa dostáva na strednú školu, mu lekár oznámi, že sa jeho zdravotný stav zlepšil. Rich má jedinú túžbu - presadiť sa v športe.

             22.25  Diabolská lesť  USA, 1996 (JOJ)
Mia (Isabelle Adjaniová) je týraná manželka sadistického riaditeľa súkromnej školy Guya Barana (Chazz Palminteri). Ten sa rozhodne, že sa jej zbaví, aby mohol začať nový život so svojou milenkou, vyzývavou učiteľkou Nicole Hornetovou (Sharon Stoneová). Nicole zase presvedčí Miu, že sa treba tyranského manžela zbaviť. Jeho mŕtvola však zo školského bazénu zmizne. Namiesto toho sa objavia fotografie, na ktorých je Guy a tiež aj obe ženy, ako vynášajú bielizňový kôš z domu. Nicole si myslí, že ich niekto pri čine videl a teraz ich bude chcieť vydierať. Mia musí na polícii zahlásiť, že jej manžel je nezvestný, aby po ňom vyhlásili pátranie. O prípad sa zaujíma inšpektorka Shirley Vogelová (Kathy Batesová), ktorá chce Mii pomôcť, a po "zmiznutom" mužovi pátra...

             22.50  Ticho po búrke  SR, 2000 (Dvojka)
Tri navzájom poprepletané poviedky zo súčasného všedného života vypovedajú o citových vzťahoch trojice mladých ľudí. Jedného dňa - po pohrebe starej mamy dôjde k citovému i fyzickému zblíženiu mladého Cyrila a osamelej klaviristky Evy, ktorá ho kedysi letmo zaujala. Cyril medzitým nadviazal vzťah s Evinou susedkou - kaderníčkou, ktorá žije bez partnera len s malým synom Gašparkom. Ako sa hrdinovia vysporiadajú s novou situáciou je témou tohto civilne rozprávaného filmu o osamelosti a potrebe blízkeho človeka. Réžia: Martina Diosi.


HIT TÝŽDŇA
10.4.
nedeľa:
23.25  Memento  USA, 2000 (ČT2)
Tak toto je moja veľká srdcovka. Ak ju nepoznáte, nič vám neprezradím, len toľko, že ak si ju pozriete, určite nezabudnete...


sHIT TÝŽDŇA
4.4.
pondelok - piatok:
16.25  Rodinné putá  ČR, 2004 (JOJ)
Áno, je to tak. Na Slovensko dorazil "Primácky" telenovelistický výtvor. Tak, hurááá...

 


autor Peter Konečný 4.4.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
11.4 |
hodnotenie 8/10
11.4 |
hodnotenie 5/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
18.4 |
hodnotenie 3/10
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
25.4 |
2.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|PRIŠLA V NOCI
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.