TV TIPY 11.4. - 17.4. 2005

TV TIPY 11.4. - 17.4. 2005

VOD recenzia



11.4.
pondelok:
21.30  Týždeň zo života muža  Poľsko, 1999 (ČT2)
Hlavným hrdinom snímky je súdny prokurátor Adam Borowski (Jerzy Stuhr). Na prvý pohľad prežíva niekoľko úspešných dní - kúpil si dom, vyšla mu kniha, jeho manželka speváčka sa chystá na turné. V skutočnosti je však všetko oveľa zložitejšie. Česká televízia pokračuje po filme Veľké zviera v profile poľského herca a režiséra Jerzy Stuhra.

               22.35  Prísne taj  USA, 1984 (Jednotka)
Nikomu to nepovedzte. Nepovedzte to, že tento rockový spevák, ktorého všetci zbožňujú, práve teraz pomáha jednej sympatickej slečne. A už vôbec nehovorte to, že ide o viac, než si vie ktokoľvek predstaviť. Americká hviezda Nick Rivers (Val Kilmer) je totiž aj v hľadáčiku východonemeckého veliteľstva a otec tej slečny vyrába superzbraň, ktorá môže priniesť zásadný obrat v studenej vojne. Táto neuveriteľná story je však vyrozprávaná veľmi zvláštnym spôsobom. Nikomu to nepovedzte a nechajte si to pre seba: možno tomu aj tak nebudete veriť...Bláznivá paródia z pera osvedčených tvorcov filmov ako Pripútajte sa, prosím, či Bláznivá strela - Jima Abrahamsa a Davida Zuckera.


12.4.
utorok:
22.25  Ruská nevesta  GB, 2001 (Jednotka)
Londýnčan Christopher (Jason Watkins) si vyberie atraktívnu Natašu (Lia Williams) z Ruska za nevestu cez agentúru na internete. Keď Nataša pricestuje, ocitne sa v beznádejnej situácii. Musí žiť životom slúžky v dome s dominantnou svokrou. Cestu jej však skríži charizmatický Eddie (Douglas Hodge).

            22.55  8 a pol  Taliansko/Francúzsko, 1963 (Dvojka)
Felliniho autorská kontemplácia nad sebou samým, svojou tvorbou, životom i umením. Dej filmu rámcuje príchod režiséra Marcella (Felliniho filmové alter ego Marcello Mastroianni) do kúpeľov, kde dúfa načerpať silu a inšpiráciu na svoj ďalší film.

TV Tipy 11.4. - 17.4. 2005 TV Tipy 11.4. - 17.4. 2005


13.4.
streda:
18.50  Simpsonovci  USA, 1989 (Jednotka)
Apuho mamička si ctí tradície ako sa patrí a tak nezabúda svojmu milovanému synovi pripomenúť, že čas jeho svadby sa už blíži. Apu má hrôzu v očiach a keď jeho matka príde do Springfieldu, Uteká tak za Marge s návrhom, aby predstierala, že je jeho manželka. Apuho matka je však podozrievavejšia ako detektívny majster a celý podfuk skonči totálnym krachom. Keď však Apu uvidí Manjulu, svoju nastávajúcu, je z jej krásy celkom bez seba. Koniec dobrý, všetko dobré... Mimoriadne vám ponúkam seriálovú klasiku, pretože s pozerateľnými filmami je to v tento deň úplne zúfalé...

            23.00  Osudná vášeň  Nemecko, 1999 (Markíza)
Mladý delikvent Ben je po rokoch prepustený z väzenia. Šéf špeciálneho oddelenia by ho však radšej videl opäť za mrežami, a preto poverí schopnú agentku Melody, aby mu nastražila pascu. Tá sa pokúša dostať do Benovej blízkosti... Tento nemecký thriller berte s rezervou, platí to isté záverečné konštatovanie, ako pri Simpsonovcoch.


14.4.
štvrtok:
22.00  Slnečný jas  koprodukcia, 1999 (ČT2)
Snímka sprevádza tromi generáciami maďarských židov. Popri nich sa odkrýva zložitá a rozporuplná história Európy 20. storočia. Hlavnými hrdinami sú členovia  rodiny Sonnenscheinovcov-Sorsovcov, ktorých poznamenajú tri politické režimy. Dráma maďarského režiséra Istvána Szabá v hlavných úlohách s Ralphom Fiennesom, Rosemary Harris a Rachel Weisz.

            23.25  Dvaja Jakovia  USA, 1990 (Jednotka)
Voľné pokračovanie legendárneho filmu Romana Polanskeho Čínska štvrť. Tentokrát však Jack Nicholson okrem hlavnej postavy zabezpečoval aj réžiu filmu, jeho tretiu v poradí. Pri preskúmavaní okolností jednej vraždy sa čoraz viac zamotáva do zložitej siete intríg a korupcie. Zo začiatku jasný prípad zločinu sa znejasňuje a nové poznatky prípad stavajú do celkom iného svetla. Okrem Jacka Nicholsona filmu výrazne pomohol Harvey Keitel, ktorý svoju úlohu zloducha zvládol vynikajúco. Krimipríbeh scenáristicky pripravil Robert Towne, ktorý sa podieľal na filmoch Mission Impossible alebo Firma.

TV Tipy 11.4. - 17.4. 2005 TV Tipy 11.4. - 17.4. 2005

15.4.
piatok:
20.10  Muž na mesiaci  USA, 1999 (JOJ)
Komik Andy Kaufman (Jim Carrey) sa narodil a býval v New Yorku, ale skutočný život žil na javisku, pričom javiskom neboli len pódiá zábavných podnikov alebo televízne štúdio, ale celý svet - ulica, televízne interview či wrestlingový ring. Ideálnou inšpiráciou sa pre neho stali takzvané "nedotknuteľné" hodnoty a postavy skomercionalizovaného sveta: prezident, Santa Claus, reklamy a popové hviezdy. S nevinným úsmevom povýšil hlúposť a provokáciu na tvorivý princíp. Hľadisko plné pohodlných diváckych myslí mu ponúklo ten najlákavejší ring, stálu výzvu na boj s divákmi. Robil si s nimi, čo chcel a boli to neslýchané výtržnosti. Miloval provokatívne skeče, absurdný humor, paródie a mystifikácie, ktorými zahmlieval aj vlastné súkromie. Súčasťou tejto hry bolo Andyho výtržnícke druhé ja, maska nadutého, vulgárneho a nasprostastého speváka Tonyho Cliftona, ktorý rád provokoval a šokujúco urážal publikum... Film Miloša Formana.

           21.45  Utečenec  USA, 1993 (Markíza)
Richard Kimble (Harrison Ford) ohlási vraždu svojej manželky. Jeho rozprávaniu o jednorukom mužovi, ktorého v dome videl, nikto neverí a odsúdia ho na smrť. Keď ho prevážajú do väznice, podarí sa mu ujsť a začne pátrať na vlastnú päsť, aby dokázal svoju nevinu. Akčný thriller Andrewa Davisa (Dokonalá vražda).

           21.45  Synova izba  Taliansko, 2001 (Dvojka)
Tragický príbeh jednej rodiny v malom meste na severe Talianska začína ukážkou celkom normálneho, pokojného, každodenného života. Jedného dňa sa však všetko celkom zmení. Dospievajúci syn sa z výletu so svojimi priateľmi na more už nikdy nevráti. Otec - psychiater pomáhajúci dennodenne svojim pacientom vyrovnať sa s ťažkými traumami, odrazu nevie, ako ďalej. Porota MFF Cannes 2001 udelila Synovej izbe Zlatú palmu.

           23.15  Fakulta  USA, 1998 (Prima)
Na strednej škole v Ohiu sa dejú čudné veci. Profesori náhle zmenia správanie, dvaja z nich dokonca zabijú zdravotníčku. Svedkom drastickej vraždy sú študenti Delilah (Jordana Brewster) a Casey (Elijah Wood). Na ich veľké počudovanie čoskoro stretnú mŕtvu ženu - opäť plnú života. Už kultová tínedžerská vyvražďovačka Roberta Rodrigueza (Sin City).


16.4.
sobota:
15.05  Pehavý Max a strašidlá  SR/Nemecko, 1987 (Markíza)
Klasika Juraja Jakubiska nakrútená na motívy románu Frankensteinova teta. Mladý barón Henry (Bolek Polívka) implantuje do tela mladého muža mozog profesora, jedného z najväčších géniov modernej doby. Svojmu stvoreniu dá meno Albert (Gerhard Karzel). Albert je síce silák, ale s dušou naivného dieťaťa. Pri štúdiu sa stretne s knihou o láske. Rozhodne sa svoju lásku vyhľadať sám.

             21.05  V žiari mesta  USA, 1993 (Jednotka)
Ak sa stanete svedkom vraždy, môže to znamenať aj to, že sa onedlho sám stanete jej obeťou. Aj o tom by vedel rozprávať Michael Norell, chlapík z New Yorku, ktorý sa krátko potom, ako videl vraždu, stáva obeťou prenasledovania zločincov, ktorí sú vedení istým mafiánskym bossom. Ale je tu aj nádherná žena, ktorá má neuveriteľné povolanie. Je detektívom a Michael jej bude veriť, že sa mu vôbec nič nestane. A možno bude aj svedčiť...

             23.15  Strážcovia hraníc  USA, Španielsko, 1983 (Jednotka)
Film sa odohráva sa na mexicko-americkej hranici, kde bývalý pohraničiar Bryant (David Carradine) preváža ľudí za peniaze. Navštívi ho synovec, ktorý naopak začne pracovať pre pohraničiarov. Zamiluje sa však do tej istej ženy ako jeho nadriadený. Nastanú problémy a nakoniec sa pridá k svojmu strýkovi...

             23.25  Diabol v modrom  USA, 1995 (JOJ)
Veterán 2. svetovej vojny, černoch Ezekiel Rawlins (Denzel Washington) je bez práce, pracovných príležitostí je málo a on súrne potrebuje zaplatiť hypotéku, ktorú si vzal na malý domček. Rád preto prijme ponuku istého belocha, DeWitta Albrighta (Tom Sizemore), aby mu pomohol nájsť nezvestnú Daphne Monetovú (Jennifer Bealsová), bývalú snúbenicu kandidáta na starostu Los Angeles, ktorá sa často pohybovala v kluboch s černošským džezom a je pravdepodobné, že sa ukrýva niekde v černošskej štvrti. Allbright ponúkne černochovi sto dolárov, ak ženu objaví a podá mu o nej správu. Ezekiel, prezývaný priateľmi Easy, netuší, že sa čoskoro zamotá do sveta vrážd, vydieraní, lží a špinavej politiky... Réžia: Carl Franklin (Prezumpcia viny). 

TV Tipy 11.4. - 17.4. 2005 TV Tipy 11.4. - 17.4. 2005

17.4.
nedeľa:
16.55  Medená veža  SR, 1970 (Markíza)
Dramatický príbeh troch priateľov žijúcich osamote a šťastne v horskej chate vo Vysokých Tatrách. Po príchode manželky jedného z nich je dovtedy neohrozené priateľstvo vystavené ťažkým skúškam. Dráma režiséra Martina Hollého (Orlie pierko, Havrania cesta).

             22.00  Aféra Dominici  Francúzsko, 2003 (Markíza)
V roku 1952 bola vo Francúzsku napadnutá a nemilosrdne zlikvidovaná anglická rodina Drummondovcov. Prípadu trojnásobnej vraždy sa ujme ambiciózny komisár miestnej polície. Podozrenie padne na Gastona Daminiciho. Je tento muž vrahom?

             22.25  Generálova dcéra  USA/Nemecko, 1999 (JOJ)
Veci sa dajú robiť tromi spôsobmi. Správne, nesprávne a po vojensky. To je heslo, ktorým sa riadi armáda. Tajomstvá treba ukryť a najcennejším je bobrík mlčania. Preto sa armádnemu vyšetrovateľovi Paulovi Brennerovi (John Travolta) len ťažko darí odhaliť pravdu o násilnej smrti krásnej kapitánky Elisabeth Cromwellovej (Leslie Stefanson), ktorej otec, generál Joe Campbell (James Cromwell), mieri do najvyššej americkej politiky. Podozriví sú všetci príslušníci posádky, len ťažko sa pred Paulom a jeho kolegyňou Sarah Sunhillovou odkrývajú skryté fakty, odhaľujú lži a roky ukryté tajomstvá. Nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá, a príčiny smrti krásnej a príťažlivej kapitánky siahajú hlboko do minulosti.

             23.30  Lámanou angličtinou  Nový Zéland, 1996 (ČT2)
Ušli pred vojnou, pred národnostnou neznášanlivosťou. Chceli v novej krajine začať nový život. Ale kus toho, v čom celé desaťročia žili, si priniesli so sebou, vo svojich srdciach i mysliach. Najmä otec Ivan (Rade Serbedžija), milujúci, ale despotický patriarcha rodu.


HIT TÝŽDŇA
16.4.
sobota:
21.25  Dr. Divnoláska alebo Ako som sa ...  USA, 1964 (Dvojka)
Žeby to už na tretíkrát predsa len vyšlo, pán Rybníček? Kultová satira na studenú vojnu a nukleárnu hrozbu z dielne jedného z najvýznamnejších svetových režisérov Stanleyho Kubricka. Film odhaľuje absurdnosť politických a vojenských mechanizmov, paranoju z nepriateľa a zaslepenú túžbu po deštrukcii. Príbeh o nukleárnej hrozbe a možnom konci života na Zemi sa začína nápadom šialeného amerického generála letectva Jacka Rippera na vystrelenie jadrových rakiet na Sovietsky zväz. Genrál Ripper je posadnutý myšlienkou zničiť komunistické zlo, ktoré podľa neho "otravuje telesné šťavy amerických občanov". Krízová situácia sa rieši na najvyššej úrovni - americký prezident zvolá svojich poradcov, ruského veľvyslanca, britského kapitána, ktorý má ako jediný prístup ku šialenému generálovi a záhadného niekdajšieho nacistického dôstojníka Doktora Divnolásku, ktorý je so svojimi schopnosťami a strategickým myslením jediným mužom schopným odvrátiť katastrofu. Geniálny Peter Sellers sa vo filme predstavil v trojroli (americký prezident, Doktor Divnoláska, britský kapitán).


sHIT TÝŽDŇA
16.4.
sobota:
20.00  Anakonda  USA/Brazília, 1997 (Markíza)
Céčková pecka Boa vs. Python to síce nie je, ale "prúser" je to poriadny. Opäť pohľad na anakondie DVD.


 


autor Peter Konečný 11.4.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.