TV TIPY 18.4. - 24.4. 2005

TV TIPY 18.4. - 24.4. 2005

VOD recenzia



18.4.
pondelok:
21.30  Ďaleko od okna  Poľsko, 2000 (ČT2)
Kedysi šťastné Janovo manželstvo sa začne rúcať, keď jeho manželka Barbara zistí, ě nemôžu mať deti. Rodinu zároveň ohrozuje s Nemcami kolaborujúci policajt. Jan poskytne vo svojom dome úkryt mladej židovke Regine, s ktorou sa zblíži. Ďalší z k lubových filmov poľskej sekcie na českej televízii.

               00.05  Moja veľká láska  USA, 1996 (Markíza)
Životopisný film o živote Edny Buxtonovej. Hovorí o jej prvých speváckych pokusoch, zlomových vystúpeniach, ale aj pádoch. Dlho sa pokúša splniť si svoj sen - stať sa úspešnou speváčkou, no bezvýsledne. Jej hlas je síce pekný, avšak jeho zafarbenie nie je dostatočne zaujímavé pre neúprosný a drsný svet šoubiznisu. Producenta však oslovia jej texty a dostane šialený nápad...


19.4.
utorok:
21.55  Interview  Taliansko, 1987 (Dvojka)
Pseudo-dokumentárna bilancia Felliniho tvorby majstrom samým zavedie diváka do legendárneho filmového mesta Cinnécittá, kde tím japonských novinárov robí s režisérom interview. Fellini rozpráva o svojich začiatkoch a prevádza nás celým panoptikom svojej tvorby, navštevuje hercov, s ktorými spolupracoval, premieta ukážky svojich diel a inscenuje niektoré výjavy zo svojho života. Fantaskný autoportrét umelca a génia poskytuje kľúč k jeho dielu i umeleckému univerzu. Film bol na MFF Cannes ocenený pri príležitosti 40. výročia festivalu, a na MFF v Moskve získal hlavnú cenu.

            22.25  Cesta draka  Hongkong, 1972 (Jednotka)
Predposledný film legendy kung-fu filmov Bruce Lee-ho. Myslel si, že sa dobre naje, ale mafiáni nedajú pokoj majiteľom reštaurácie v Taliansku a tak sa Bruce musí podujať vykonať zopár nevyhnutných krokov, aby ich chránil. Kopance budú len tak lietať a na konci sa možno odohrá súboj storočia: Bruce Lee vs. Chuck Norris?

TV Tipy 18.4. - 24.4. 2005 TV Tipy 18.4. - 24.4. 2005


20.4.
streda:
21.50  Requiem pro panenku  ČR, 1992 (Dvojka)
Do ústavu sociálnej starostlivosti pre postihnutú mládež je prijatá nová chovanica. Po brutálnom znásilnení vlastným otcom má v tomto prostredí zabudnúť na svoju smutnú minulosť. Beznádejnú situáciu sa snaží riešiť spojením s detským domovom, kam skutočne patrí. telefón je pod zámkom, tak jedinou možnosťou je útek. Ale v detskom domove nemajú pre ňu pochopenie. Trest za porušenie disciplíny musí zákonite prísť. Vychovávateľky sa menia na surové dozorkyne. Výchovné metódy otvárajú Marike oči, ústav pre ňu nie je útočiskom, ale kriminálom. Ani chvíľu neváha, svet sa predsa musí dozvedieť pravdu. Existuje predsa spravodlivosť... Film Filipa Renča je tvrdou kritikou namierenou voči praktikám výchovných ústavov, kde niet miesta pre cit a pochopenie. Zároveň je i silnou výpoveďou o zápase nevinného jedinca s mašinériou moci, proti ktorej nemá šance na výhru.

           23.15  Hlboké vody  Dánsko, 1999 (Jednotka)
Medzinárodne ocenená televízna dráma rozpráva príbeh Nielsa, ktorý by sa pre dobro najradšej rozdal, ale spojil sa s v nesprávny čas s nesprávnymi ľuďmi. Všetko sa začalo srdcovou príhodou starostu malého dánskeho mestečka. Niels pracuje ako jeho zástupca a do najbližších volieb ho bude musieť zastúpiť. Ukáže sa, že starosta nechal vystavať športový komplex bez tendra, vopred vybratému záujemcovi, miestnemu podnikateľovi. Ako sa však ukáže, nič nekalé v tom nebolo a tak sa Niels rozhodne ponechať starostovo rozhodnutie nezmenené. Starostov syn Peter však vycíti šancu, ako sa dostať zo svojich dlhov. Vydieranie a intrigy si onedlho vyberú svoju daň a pomaly ale isto začínajú umierať ľudia. Niels je až po uši v problémoch a pritom, nič predsa neurobil. Na to, aby očistil svoje meno, bude potrebovať poriadnu dávku odvahy...


21.4.
štvrtok:
20.00  Samotári  ČR, 2000 (ČT1)
Uprostred mesta hľadajú lásku. Sedem mladých ľudí vo veku od 23 do 33 rokov sa snaží nadväzovať ľúbostné vzťahy. Na okamih sa stretávajú, no po krátkom čase príde opäť krach a samota. Vzťahy sa zamotávajú, všetko je možné, nič nie je vylúčené. Skvelá tragikomédia Davida Ondříčka.

             22.00  Slnečný jas 2/2  koprodukcia, 1999 (ČT2)
Snímka sprevádza tromi generáciami maďarských židov. Popri nich sa odkrýva zložitá a rozporuplná história Európy 20. storočia. Hlavnými hrdinami sú členovia  rodiny Sonnenscheinovcov-Sorsovcov, ktorých poznamenajú tri politické režimy. Dráma maďarského režiséra Istvána Szabá v hlavných úlohách s Ralphom Fiennesom, Rosemary Harris a Rachel Weisz.

TV Tipy 18.4. - 24.4. 2005 TV Tipy 18.4. - 24.4. 2005


22.4.
piatok:
20.10  Vatel  Francúzsko/GB, 2000 (JOJ)
Tesne pred vojnou proti Holandsku, roku 1671, chce princ de Condé (Julian Glover) veliť francúzskej armáde. Preto na svojom zámku v Chantilly, kam čoskoro príde na tri dni kráľ Ľudovít XIV. (Julian Sands), chystá honosnú hostinu, aby kráľa očaril. Vrchným organizátorom menoval nadaného všeumelca Francoisa Vatela (Gérard Depaddieu). A Vatel akoby nemal s prípravou a riadením slávnosti dostatok starostí, zaľúbi sa do novej kráľovej milenky Anne de Montausier (Uma Thurman), po ktorej túži aj kráľov poradca, slizký markíz de Lauzun (Tim Roth).

           21.45  Ráno v Benátkach  Francúzsko/Taliansko, 2001 (Dvojka)
Ráno v Benátkach je štýlovo bravúrnou metaforou dotýkajúcou sa tajomstva, ktoré v sebe môže skrývať každá, i tá najobyčajnejšia, ľudská existencia. Vincent je obyčajný Francúz, ktorý žije v malom meste a pracuje v miestnej továrni. Nenávidí pondelňajšie rána, kedy musí znovu vyfajčiť rannú cigaretu pred bránou továrne a nastúpiť na svoju pravidelnú šichtu. Prepadá pocitom odcudzenia...

           22.50  Plačúci drak  Kanada/Francúzsko/Japonsko, 1995 (JOJ) 
Samuraj Yo Hinomura (Mark Dacascos) je nájomný vrah, ktorý pracuje pre tajnú čínsku organizáciu. V podsvetí ho prezývajú Plačúci drak, pretože údajne vyroní slzy ľútosti nad každou svojou zabitou obeťou. Intenzívny boj o moc vo vedení Jakuzy vyústi do nájomnej vraždy starého bossa. Snaha o pomstu sa jeho prisluhovačom nevyplatí, už čoskoro si celé podsvetie uvedomí omyl, keď podcenilo smrtonosné majstrovstvo Plačúceho draka. Polonetradičný béčkový akčný projekt vychádzajúci z komiksu vytrháva z priemeru odlišné spracovanie režiséra Christopha Gansa (Bratstvo vlka)

           23.50  Koniec stávok  Francúzsko, 1997 (ČT1)
Betty (Isabelle Huppert) a Victor (Michel Serrault) sú dokonale zohratý pár. Ona je ženou mnohých tvárí, on muž držiaci sa v pozadí, vždy vážený džentlmen. Betty pripraví pôdu, čo znamená, že zbalí prachatého muža, a potom sa na scéna objaví Victor, ktorý spiacu obeť oberie o všetko. Komedionálny thriller Claude Chabrola.


23.4.
sobota:
20.00  Zlatíčka pre každého  USA, 2001 (Markíza)
Príbeh sa točí okolo rozpadnutého manželstva dvoch superhviezd - Gwen Harrisonovej a Eddieho Thomasa. Keď Eddie psychicky nezvládol fakt, že si jeho najdrahšia našla nového partnera, skončil v luxusnom sanatóriu v kalifornských horách. Gwen sa pokúša ďalej rozvíjať svoju kariéru, no nemá to vôbec ľahké, keďže všetci ju vinia zo stroskotania vysneného vzťahu. Slovom, Gwen a Eddie sa srdečne nenávidia, ale štúdio, ktoré práve dokončilo ich posledný spoločný film, zúfalo potrebuje, aby sa ešte na chvíľu objavili na verejnosti spolu. O nemožné sa majú pokúsiť mediálny mág Lee Phillips a Gwenina sestra (zároveň asistentka) Kiki.

            21.05  Svet podľa Prota  USA, 2001 (ČT1) 
Stačí tak málo, byť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste, na obyčajnú otázku odpovedať: "Nie som z vašej planéty", a už máte lôžko na psychiatrickej klinike určite zaručené. Tak sa vyslanec z vesmíru nazývaný Prot (Kevin Spacey), zoznámi so psychiatrom Markom Powellom (Jeff Bridges). Následné stretnutia, pri ktorých Prot dokáže dlhé hodiny podrobne rozoberať život na planéte K-PAX z ktorej pochádza, presne definovať jej polohu, spôsob života jej obyvateľov, napriek presvedčivosti, nedokážu obetavého psychiatra presvedčiť o tom, že by naozaj mohlo ísť o mimozemskú inteligenciu. Je síce na pochybách, ale racionálne zmýšľanie mu nedovolí podľahnúť Protovej prirodzenosti a znalostiam, ktorým ale podľahnú chovanci ústavu. Powell vidí jedinú možnosť ako odhaliť Protovu minulosť, v jeho zhypnotizovaní a odkrytí spomienok na dobu, kedy bol ešte zdravý. Čas ale beží proti nemu, Prot sa totiž plánuje čoskoro vrátiť na K-PAX.

            21.25  Komu zvonia do hrobu  USA, 1943 (Dvojka)
Adaptácia románu Ernesta Hemingwaya sa odohráva v 30-tych rokoch 20. storočia počas občianskej vojny v Španielsku. Mladý dobrodružný hrdina Robert Jordan sa pridáva na stranu povstalcov, ktorí pripravujú sabotážnu akciu a chcú vyhodiť do povetria most. Skrývajú sa vysoko v horách, v jaskyni. Ich vodcom je charizmatická Pilar, ktorá dokáže predpovedať budúcnosť. Robert sa rozhodne noc pred akciou stráviť pod holým nebom a za týchto turbulentných okolností sa zbližuje s mladučkou Mariou. Film bol ocenený dvoma Zlatými glóbusmi a jedným Oscarom.

            22.05  Báječný deň  USA, 1996 (JOJ)
Rozvedená emancipovaná architektka Melanie (Michelle Pfeiffer) a rozvedený novinár Jack Taylor (George Clooney) sa dostanú do situácie, keď sa jedného dňa musia na striedačku starať o svoje malé deti - Melaniinho syna Sammyho (Alex D. Linz) a Jackovu dcéru Maggie (Mae Whitman), pretože zmeškali odchod na školský výlet. Súčasne však musia riešiť aj dôležité pracovné problémy, od ktorých závisí ich budúcnosť. Pravdaže, ich potomkovia im to v žiadnom prípade neuľahčujú. Nielenže sa ustavične strácajú či spôsobujú ďalšie nepredvídateľné komplikácie, ale takmer zničia kariéry svojich rodičov. A hoci sa to nezdá, počiatočná vzájomná antipatia sa na konci dňa mení na lásku ako hrom...

TV Tipy 18.4. - 24.4. 2005 TV Tipy 18.4. - 24.4. 2005


24.4.
nedeľa:
14.20  Tango pre medveďa  Československo, 1966 (JOJ)
Nešťastný a zúfalý riaditeľ zoologickej záhrady Šúpala (Viliam Polónyi) sa pokúša predať na odstrel zahraničnému turistovi chorého medveďa, pretože nákup iných zvierat do ZOO umožňuje len "antisocialistická mena", čiže valuty, a tak správca robí skutočne všetko možné i nemožné, len aby ich získal. Podobne ako ostatné filmy Stanislava Barabáša, aj táto krutá satira na reálny socializmus bola stiahnutá z filmovej distribúcie po roku 1970. Zápletka snímky je postavená na sile devíz. Tvorcom sa podarilo odkryť biedu socializmu, ktorý o jednom hovorí a iným žije.

             16.45  Orlie pierko  SR, 1971 (Markíza)
Pokračovanie životných osudov hrdinov filmu Martina Hollého - Medená veža, chatárov z tatranskej Stratenej doliny. Po návrate z dvojročného väzenia, kam sa dostali pre pašovanie, sa rozhodnú pomstiť nadporučíkovi Pardekovi. V hlavných úlohách sa predstavia Ivan Mistrík, Ivan Rajniak a Vlado Müller.

             21.05  Polnočný beh  USA, 1988 (Jednotka)
Rovných stotisíc dolárov dostane Jack Walsh (Robert de Niro) za to, že vystopuje jedného človeka a vydá ho do rúk mafiánskej spravodlivosti. Ten človek sa volá Jonathan a cynický bývalý policajt Jack ešte nevie, s akou citlivou dušou bude mať do činenia. Peniaze, ktoré ukradol mafii venoval charite a navyše sa o neho zaujíma aj FBI. Stotisíc je však stotisíc, ale Jack musí Jonathana dopraviť z New Yorku do Los Angeles. Ešte stále to chce urobiť, ale tá cesta bude dlhá a možno si to ešte rozmyslí...

             23.30  Ako dopadnú zúfalci?  Nový Zéland, 1999 (ČT2)
Kedysi mal rodinu, dnes je sám. Pod vplyvom alkoholu sa z neho stáva čoraz väčšia troska, tupý surovec neschopný ovládať emócie. Jake Heke (Tamuera Morrison), kedysi hrdý a statočný chlap, žije na predmestí Aucklandu, ovládanom dvoma mocnými gangmi.


HIT TÝŽDŇA
23.4.
sobota:
22.00  Šiesty zmysel  USA, 1999 (Markíza)
Dlho som váhal, či to dnes vyhrá Svet podľa Prota, alebo Shyamalanova vstupenka do siene slávy. Dopadlo to takto... Cole Sear (Haley Joel Osment) je malý chlapec, ktorý má zvláštny dar. Dokáže vidieť a počuť duchov mŕtvych ľudí. Postupne začne s duchmi komunikovať a zistí, že každý z nich má svoj príbeh a svoj problém. Cole dúfa, že ak duchom pomôže, prestanú ho navštevovať. Jedinou jeho nádejou je detský psychiater Malcolm Crowe (Bruce Willis), ktorý strávi s Colom veľa času a snaží sa mu pomôcť...


sHIT TÝŽDŇA, sHIT MESIACA, sHIT ROKA, sHIT STOROČIA
20.4.
streda:
20.00  Mojsejovci LIVE  (Markíza)
Je smutné, že rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu v otázke zrušenia reality show Mojsejovci dopadlo tak ako dopadlo. Vďaka tomu sa môže slovenský národ pekne v pokoji utápať v bezhodnotnom a poriadne smradľavom hnoji. Kultúra dostáva v tomto období pomerne slušne zabrať a ja len pevne dúfam, že sa z toho dokáže raz pozviechať...

 


autor Peter Konečný 18.4.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
11.4 |
hodnotenie 8/10
11.4 |
hodnotenie 5/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
18.4 |
hodnotenie 3/10
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
25.4 |
2.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|PRIŠLA V NOCI
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.