TV TIPY 25.4. - 1.5. 2005

TV TIPY 25.4. - 1.5. 2005

VOD recenzia



25.4.
pondelok:
21.45  Kmeň  GB, 1996 (ČT2)
Vyzeralo to ako ľahká úloha presvedčiť partiu čudných mladých ľudí, aby objekt, s ktorým má firma ďalekosiahle plány, vyprázdnili a šli žiť niekam inam. Jamie, mladý zástupca firmy, nepochybuje o svojich schopnostiach, ani o moci peňazí.

                22.35  Serenády  Austrália, 1999 (Jednotka)
Jil sa narodila na konci minulého storočia v strednej Austrálii. Má násilníckeho afgánskeho otca a matku domorodkyňu. Jil ako miešanka nemá právo rozhodovať o sebe ani o svojom živote. No ona sa vzoprie proti nezmyselným predsudkom a nariadeniam...

TV Tipy 25.4. - 1.5. 2005 TV Tipy 25.4. - 1.5. 2005

26.4.
utorok:
21.55  Darmošľapi  Francúzsko/Taliansko, 1953 (Dvojka)
Epizodicky vyrozprávaný príbeh Darmošľapi nakrútil režisér Federico Fellini vo svojom ranom neorealistickom období. Podáva citlivý portrét piatich mladých mužov žijúcich v malom mestečku na jadranskom pobreží. Bezcieľne sa spolu potulujú po uliciach a snívajú o ženách a sláve veľkomesta, ich sny sú však iba vzdušnými zámkami. Nuda a nespokojnosť s ospalým životom vedie túto partiu roztomilých darmošľapov k viacerým chuligánstvam. Táto komická melodráma a mladých ľuďoch, ktorí nevedia, čo si počať so svojím životom, tiahne im na tridsať a ešte stále sa nechajú obskakovať svojimi matkami, je nesentimentálnym zobrazením ľudí bez cieľa, zmyslu existencie, ale aj ľudí bez cti a životnej energie.

            22.15  Tenká červená čiara  Kanada/USA, 1998 (Prima)
Vojak-dezertér Witt (James Caviezel) si užíva chvíle mieru na ostrove v Pacifiku. Jedného dňa však nastane obrat o 180 stupňov - Witta zadržia členovia námorníckych jednotiek, vypočujú ho a pošlú do boja o Guadalcanal. Jeho život je odrazu horší než nočná mora. Vojnová dráma režiséra Terrence Malicka (Badlands).


27.4.
streda:
22.25  Nebezpečný útek  USA, 1990 (Prima)
Redaktorka Carol (Anne Archer) sa stane svedkom vraždy svojho priateľa. Iba ona môže dostať vraha - mafiánskeho bosa Lea Wattsa (Harris Yulin) za mreže. Akčný thriller Petra Hyamsa (End of Days) s Geneom Hackmanom v hlavnej úlohe.

            23.10  Červení (1)  USA, 1981 (Jednotka)
Celkovo dvanástimi nomináciami sa môže pochváliť film, ktorý si za svoju tému vybral portrét človeka, ktorý bol za svoje ideály schopný položiť aj vlastný život. V USA je čoraz viac populárnejšie byť zanieteným socialistom so zmyslom pre spravodlivosť. Ideál spravodlivo usporiadanej spoločnosti však začína strácať na svojej sile potom, ako vyjdú najavo nové fakty o udalostiach v Rusku. Človek sa však ťažko vyrovnáva s tým, že slepo veril niečomu, čo je iba ilúziou? Film je nakrútený podľa skutočného príbehu Johna Reeda - radikálneho amerického novinára v čase I. svetovej vojny.


28.4.
štvrtok:
22.00  Slávnosť  Francúzsko/Nemecko, 1995 (ČT2)
Rodina zo strednej vrstvy nájde na inzerát dievča, ktoré sa má starať o domácnosť. Zdá sa, že Sophie (Sandrine Bonnaire) je poklad. Varí, upratuje, plní príkazy, pokiaľ nie sú napísané. Má totiž ťažkú dyslexiu a svoj hendikep tají. Skamaráti sa s Jeanne (Isabelle Huppert), dievčaťom z pošty. Dráma Claude Chabrola.

            23.00  Ľudia, ktorých poznám  USA/Nemecko, 2001 (Markíza)
Novinár Eli Wurman (Al Pacino) sleduje život bohatých a známych. Keď ho populárny herec Cary Launer (Ryan O'Neal) zo strachu pred škandálom požiada, aby sa diskrétne postaral o mladú herečku Jill (Téa Leoni), netuší, že sa dostane do obrovských problémov... 

TV Tipy 25.4. - 1.5. 2005 TV Tipy 25.4. - 1.5. 2005

29.4.
piatok:
19.55  Zelená míľa  USA, 1999 (Prima)
V roku 1935 pracoval Paul Edgecomb (Tom Hanks) ako vrchný dozorca v celách smrti jednej lousianskej väznici, kam priviedli nového odsúdenca, obrovského černocha Johna Coffeyho (Michael Clarke Duncan). Aj keď pôsobil mierumilovným dojmom, bol odsúdený za vraždu dvoch malých dievčat. Omnoho viac starostí ako väzni odsúdení na smrť, spôsobuje v tom čase Paulovi ťažký zápal močového mechúra. Jediná priaznivá správa je, že sadistický, všetkými nenávidený dozorca Percy Wetmore (Doug Hutchison) plánuje podať žiadosť o preloženie, ale iba vtedy, keď bude môcť viesť nasledujúcu popravu. V tom čase je privezú ďalšieho väzňa, nebezpečného Billa Whartona (Sam Rockwell), ktorý hneď po svojom príchode napadne strážnika. Jedného dňa chce s bolesťou zmietaným Paulom hovoriť Coffey. Keď sa dozorca priblíži, chytí ho rukou v rozkroku. Po tom, ako šokovaného Paula pustí, černoch vydýchne z úst čierny oblak. Paul si vzápätí uvedomí, že jeho bolestivý zápal zmizol... Stephen King v podaní Franka Darabonta (Útek z väznice Shawshank).

          21.30  48 hodín  USA, 1982 (Jednotka)
Policajt Jack (Nick Nolte) a trestanec Reggie (Eddie Murphy) sa nemjú ktovieako v láske. Situácia ich však donúti spolupracovať a spoliehať sa jeden na druhého. Akčná krimi-komédia Waltera Hilla.

          21.45  Tlejúca cigareta  Maďarsko, 2001 (Dvojka)
Je rok 1942 a vo svete zúri vojna, no Budapešti akoby sa ani nedotkla. Práve tu sa skrížia osudy populárnej speváčky Katalin, prenasledovaného židovského textára Šutyho a istého generála. Po obsadení Maďarska Nemcami sa ich životy navždy zmenia.

          23.55  Malena  Taliansko, 2000 (ČT1)
Písal sa rok 1940 a sicílske mestečko Castelcuto nadšene vítalo vstup Talianska do vojny. Dvanásťročnému Renatovi (Giuseppe Sulfaro) sa však ten deň zapísal do pamäti z iného dôvodu. Ten deň totiž spoznal ju - Malenu (Monica Bellucci). Ženu, po ktorej muži šaleli a na ktorej ich manželky nenechali ani nitku suchú. Krásavicu, ktorá bola pre miestnych výrastkov nevysýchajúcim zdrojom erotických predstáv a predmetom drsných sexuálnych žartov. Pre Renata sa mala stať bohyňou, ktorú túžil hýčkať a ochraňovať, prvou a najsilnejšou láskou, ktorá ho poznačila na celý život. Film získal niekoľko medzinárodných ocenení, z ktorých najvýznamnejšou je nominácia na dva Oscary a dva Zlaté glóbusy.


30.4.
sobota:
16.50  Profesor odchádza  GB, 1994 (Jednotka)
Andrew Crocker-Harris je postrachom celej školy. Tento staromódny profesor gréčtiny a latinčiny akoby sa pozabudol v minulom storočí a stále žil v predstavách, že škola je niečo podobné ako kasáreň. Harris má svoje roky a nielen študenti by sa ho najradšej zbavili. Je čas odísť do dôchodku aj pre pána Harrisa. Všetkým chcel dobre a dočkal sa nevďaky, ktorá mu nie je ľahostajná. Navyše, jeho vlastná manželka tiež neprejavuje dostatok obdivu pánovi, ktorý si myslel, že svoj život prežil najlepšie ako vedel. Ďalšie sklamanie už tento pán z jednoduchého dôvodu neprežije. Je totiž príliš smutný. Ale predsa len je tu niekto, kto sa zaujíma o starú literatúru? Réžia: Mike Figgis (Leaving Las Vegas).

            17.00  Rivali  USA, 1996 (Markíza)
Gilmore (Adam Sandler) sníva o kariére slávneho hokejistu. Nemá však talent. A potom sa naraz stanú dve veci, ktoré spolu zdanlivo vôbec nesúvisia: jeho babičku súdne vysťahujú z jej domu, lebo neplatila dane, a čírou náhodou zistí, že jeho divoký štýl streľby na bránu je síce pre hokej celkom nepoužiteľný, ale veľmi účinný môže byť v golfe. Aby mohol vykúpiť babičkin dom naspäť, začne hrať golf o peniaze. Stretne sa s trénerom Chubbsom Petersonom (Carl Weathers), ktorý ho posmelí a zdokonaľuje v hre. Napriek neobvyklému štýlu, nesústredenosti a hokejovým manierom začína Gilmore vyhrávať turnaje. Väčšine členov ctihodného klubu je bohémsky Gilmore tŕňom v oku, ale vzhľadom na jeho majstrovské schopnosti ho akceptujú. Čoskoro sa Gilmore stáva účastníkom profesionálneho golfového turnaja...

            22.10  Horizont udalostí  GB/USA, 1997 (Markíza)
V roku 2040 bola vypustená kozmická loď "Horizont udalostí", ktorá mala pomocou umelého gravitačného poľa, otvárajúceho "priestorovú bránu", preniknúť do hlbín vzdialenej kozmickej sústavy. Po zapnutí gravitačného pohonu však zmizla. O sedem rokov neskôr je z lode zachytený nezrozumiteľný signál. Jej konštruktér, doktor William Weir (Sam Neill), sužovaný vidinami svojej mŕtvej ženy Claire (Holley Chant), sa nalodí na záchranný koráb "Lewis a Clark" a zamieri k Neptúnu, kde loď pred rokmi zmizla. Zoznámi sa s kapitánom Millerom (Laurence Fishburne) a jeho posádkou, ktorá mu dáva zreteľne najavo svoju antipatiu. Záchranári nezvestnú loď skutočne objavia a vydajú sa na prieskum. Napriek tomu, že prístroje signalizujú život na palube, prieskumný tím nikoho neobjaví. Sci-fi horor Paula W.S. Andersona (Resident Evil).

            22.25  Listy od vraha  GB/USA, 1998 (Prima)
Race je neprávom obvinený z vraždy. Má ísť do väzenia, ale zbavia ho viny a prepustia. Na slobode ho čaká peklo...

TV Tipy 25.4. - 1.5. 2005 TV Tipy 25.4. - 1.5. 2005


1.5.
nedeľa:
13.35  Holky z porcelánu  ČR, 1974 (Markíza)
Paní vedúca Světla sa pravidelne vyhráža svojim nadriadeným odchodom z funkcie. Napriek tomu že vytúžený nový skladník je ochotný prevziať priestory firmy okamžite, Světla trvá na inventúre. Netuší, že predseda inventúrnej komisie je veľký pedant. Skvelá komédia Juraja Herza (Spalovač mrtvol)

             14.20  Dosť dobrí chlapi  SR, 1971 (JOJ)
Súdobý dramatický príbeh z prostredia veľkého staveniska zachytáva vzájomné zložité vzťahy v skupine šoférov. Príchod nového kolegu, ktorý spolupracovníkom zatají svoje podmienečné odsúdenie za ublíženie na zdraví, dáva príležitosť nielen pre konfrontáciu rozličných charakterov a postojov, ale aj pre kamarátsku solidaritu a vzájomné porozumenie.

             16.50  Stratená dolina  SR, 1976 (Markíza)
Satirická komédia o troch priateľoch, správcoch horskej chaty, ktorí sa snažia zachrániť Stratenú dolinu pred pustošivou inváziou turistov. Michal Dočolomanský, Dušan Tarageľ, Jozef Kroner vo filmovej dráme Martina Ťapáka (Pacho, hybský zbojník).

             00.05  Poradovník  Kuba, 2000 (ČT2)
Na stanici v centrálnej časti Kuby čaká skupinka cestujúcich na autobus. Obyčajná situácia sa na Kube rovná dobrodružstvu.


HIT TÝŽDŇA
30.4.
sobota:
22.45  Na západe nič nové  USA, 1930 (Dvojka)
Adaptácia slávneho rovnomenného románu predstaviteľa "stratenej generácie" Ericha Maria Remarquea. Príbeh sleduje skupinu mladých nemeckých chlapcov propagandou naverbovaných počas 1. svetovej vojny na front a premenu, ktorou v hrôzach vojny prechádzajú. Mladíci sa stávajú svedkami smrti a nezmyselného zabíjania a tak sa ich predstava o nepriateľovi, dobre a zle úplne rozplýva, aby ju nahradilo jediné: nenávisť k vojne a násiliu. Toto silné protivojnové posolstvo získalo okrem iných ocenení i dvoch Oscarov - za najlepší film a najlepšiu réžiu.


sHIT TÝŽDŇA
29.4.
piatok:
20.10  Pearl Harbor  USA, 2001 (JOJ)
Zaspievajme si s Teamom America:

Chybíš mi víc než Michaelu Bayovi chyběl cíl,
když dělal Pearl Harbor.

Chybíš mi víc, než tomu filmu chyběla pointa
a to je co říct, děvče. A teď, teď jsi odešla
a to, co se ti snažím říct, je, že Pearl Harbor stojí za hovno
a ty mi chybíš.

Potřebuji tě jako Ben Affleck potřebuje hereckou školu.
Byl příšerný v tom filmu.
Potřebuji tě víc jak Cuba Gooding větší roli.
Byl tam lepší než Ben Affleck,
a to, co se ti snažím říct, je, že Pearl Harbor stojí za hovno a ty mi chybíš.

Proč Michael Bay dál točí filmy?
Myslím, že Pearl Harbor stojí za hovno o něco víc,
než mi chybíš.

 


autor Peter Konečný 25.4.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.