TV TIPY 2.5. - 8.5. 2005

TV TIPY 2.5. - 8.5. 2005

VOD recenzia



2.5.
pondelok:
22.30  Rímska jar pani Stoneovej  USA, 2003 (Jednotka)
Vyslúžilá herečka pani Stoneová má príliš veľa času na rozmýšľanie. Čas jej mimoriadne bohatého muža už sa naplnil a pani Stoneová si užíva osamelú starobu v Ríme. Pravda je príliš bolestivá na to, aby sa jej pani Stoneová mala silu pozrieť priamo do očí. Mladosť je definitívne preč, ale sú tu stále jej peniaze a dosť veľa ochotných ľudí užívať si ich spolu s ňou. Silnejúci pocit márnivého života a smutnej pravdy o hodnote jej herectva však nedokáže stlmiť ani vzťah s mladým gigolom. Nehovoriac o tom, že tento mladý muž miluje viac peniaze ako ľudí a tak sa pani Stoneová skôr či neskôr bude musieť stretnúť s tým, pred čím si tak rada zakrýva oči. Ilúzia lásky netrvá dlho, ale všetko zlé je na niečo dobré. Život je krásny v tom, že neustále ponúka možnosť voľby...

               22.55  Deň čo deň  GB, 1997 (ČT2)
Sú nezamestnaní v anglickom mestečku. Nemajú inú zábavu ako alkohol, drogy, sex a bitky. Mladíci plní sily a nevybitej energie, bez vyhliadok do budúcnosti. Zdá sa, že je to všetkým jedno. Ale istý Alan Darcy (Bob Hoskins) je odhodlaný dať im nádej. Dráma Shane Meadowsa (Vtedy v Midlands).


3.5.
utorok:
20.00  Hitler: Vzostup zla  Kanada/USA, 2003 (ČT1)
Televízna snímka mapuje životnú cestu Adolfa Hitlera, jedného z najstrašnejších diktátorov ľudstva, od čias jeho mladosti, keď ako ohrdnutý uchádzač o štúdium na maliarskej akadémii odchádza do I. svetovej vojny, až do vymenovania za ríšskeho kancelára.

            22.55  Nemecko v roku nula  SRN, 1948 (Dvojka)
Edmund žije ako malý chlapec v povojnovom Berlíne. Pomáha v zaobstarávaní jedla pre svoju rodinu a tak sa nebráni žiadnej práci. Jedného dňa stretne uprostred ruín svojho bývalého učiteľa. Práve od neho očakáva pomoc v rozhodovaní akou životnou cestou sa má vydať. Dráma slávneho talianskeho režiséra Roberta Rosselliniho.

TV Tipy 2.5. - 8.5. 2005 TV Tipy 2.5. - 8.5. 2005


4.5.
streda:
22.25  Neskrotná túžba  GB/USA, 1999 (Markíza)
Somerset 1958. Evu trápia nielen rodinné problémy, ale aj nenaplnená láska. Tajne zbožňuje svojho okúzľujúceho bratranca Josepha. On však jej lásku neopätuje. Keď ju sused Harry požiada o ruku, povie mu síce áno, ale neprestáva myslieť na Josepha. Romantická dráma debutujúceho Erica Stylesa.

           23.00  Skvelí chlapci  USA, 2000 (JOJ) 
Univerzitný profesor literatúry a spisovateľ Grady Tripp (Michael Douglas) je síce úspešný vo svojom profesionálnom živote, ale v tom súkromnom presne naopak. Práve v čase, keď sa "zasekol" v tvorbe, sa po tretí raz rozvádza a jeho milenka Sara Gaskellová (Frances Mcdormandová), rektorka univerzity, kde učí, mu oznámi, že s ním čaká dieťa. To, samozrejme, netuší jej manžel a Gradyho kamarát Walter (Richard Thomas). Skutočne mu však skomplikuje život študent James Leer (Tobey Maguire), ktorý na oslave u Sarah a Waltera ukradne kabátik Marylin Monroe. Grady sa rozhodne mu pomôcť, a odvezie ho k sebe domov. Až tam zistí, že James je tak trochu záhada a všetko, čo o sebe hovorí, je vymyslené... Trpká komédia režiséra Curtisa Hansona (L.A. Prísne tajné, 8 míľa)


5.5.
štvrtok:
22.45  Sirény  GB, 2001 (Jednotka)
Bude to poriadna fuška nájsť tohto vyčínajúceho maniaka. V Londýne sú v pozore takmer všetky ženy. Je tu totiž hrozba šialeného muža, pre ktorého znásilnenie zďaleka nie je poslednou štáciou... Ambicióznej detektívke Jay Pearsonovej život komplikuje dotieravý šéf, sestra Ali, s ktorou si boli vždy rivalky a sestrin nový priateľ, psychiater Oliver. Jay sa dostáva do pasce osobnej i profesionálnej a hlavný podozrivý je kdesi okolo nej...

            23.00  Rózsove piesne  koprodukcia, 2002 (ČT2)
Píše sa rok 1944. Inžinier Géza Halász býva s rodinou vo vile slávneho operného speváka Rózsu. Prišiel o prácu v továrni, ale snaží sa ochrániť najbližších pred terorom, ktorý proti židom v Budapešti vystupňovali fašisti. Odmieta nosiť žltú hviezdu...

TV Tipy 2.5. - 8.5. 2005 TV Tipy 2.5. - 8.5. 2005

6.5.
piatok:
20.45  Majestic  USA, 2001 (Markíza)
Písal sa rok 1951 a nádejný hollywoodsky scenárista Peter Appleton (Jim Carrey) sa dostane na čiernu listinu potom, ako vo svojom filme spomenie komunistov. Zo dňa na deň príde o prácu i o súčasnú priateľku, odvrátia sa od neho všetci priatelia i známi. Aby toho nebolo málo, utrpí ťažkú autonehodu a stratí pamäť... Dráma Franka Darabonta (Útek z väznice Shawshank, Zelená míľa).

           22.35  Pláž  USA, 2000 (JOJ)
Mladý Američan Richard (Leonardo DiCaprio) sa so skupinou priateľov túla po Ázii. Počas pobytu v Bangkoku stretne čudného chlapíka, tuláka Daffyho (Robert Carlyle), ktorý spácha samovraždu. Richard získa jeho mapu, na ktorej je zakreslené tajné miesto na jednom thajskom ostrove, ktoré je údajne pozemským rajom - nádherná, turistami neskazená pláž. Spriatelí sa s mladým francúzskym párom - Etiennom (Gillaume Canet) a Françoise (Virginie Ledoyenová). Trojica sa vyberie miesto nájsť, čo sa im podarí. Ostrov je skutočne taký, ako bol popisovaný, s jedinou výnimkou - nie je opustený... Réžia Danny Boyle (28 dní potom).

           22.55  Hráči so smrťou  USA, 1990 (Prima)
Partia študentov medicíny sa rozhodne prekročiť hranicu a zistiť, čo je za rovnou čiarou. Fascinácia klinickou smrťou má ale ďalekosiahle následky. Niečo dávno zabudnuté, sa derie naspäť na svet. Thriller Joela Schumachera (Phone booth, 8 mm) bol uvádzaný aj v našich kinách.

           00.25  Votrelec  Španielsko, 1995 (Jednotka)
V mladosti boli neoddeliteľná trojica. Luisa si vzala Ángela, ale po dvoch rokoch ho opustila a vydala sa za Ramira. Po desiatich rokoch sa však Angel vráti z Južnej Ameriky bez peňazí a chorý. Luisa napriek Ramirovym námietkam prichýli Angela v ich dome. Kto tento podivuhodný súboj vyhrá?


7.5.
sobota:
16.30  Agent, ktorý ma miloval  GB. 1977 (JOJ)
Vo chvíli, keď záhadne zmiznú dve ponorky vybavené atómovými hlavicami - britská a sovietska - Jamesa Bonda (Roger Moore), rovnako ako majorku KGB Anju Amasovovú (Barbara Bachová), vyšlú obe mocnosti zistiť, kto plavidlá uniesol. Napriek tomu, že obaja stoja na opačných stranách železnej opony, spoja svoje sily a vystopujú milionára Karla Stromberga (Curt Jurgens), majiteľa rozsiahlej konfederácie námorných laboratórií, ktorý plánuje rozpútať atómovú vojnu zničením New Yorku a Moskvy pomocou rakiet z ukradnutých ponoriek. Stromberg chce vytvoriť podmorské mesto Atlantis, ktorého obyvateľmi bude zvyšok ľudstva, a on tam bude neobmedzeným diktátorom. Jeho hrôzostrašným pomocníkom je Jaws (Richard Kiel), muž s oceľovými zubami, proti ktorému je spočiatku bezmocný aj agent 007.

            21.05  Vila na kopci  USA, 2000 (Jednotka)
Ako súčasť vyhnanej komunity z Florencie roku 1938 prichádza mladá britská vdova Mary Panton (Kristin Scott Thomas) na taliansky vidiek s jediným cieľom: oddychnúť si. Namiesto toho sa však ocitne v strede milostného trojuholníka a politickej intrigy. Starý priateľ, sir Edgar ju príde požiadať o ruku a následne odchádza na niekoľko dní, aby sa Mary mohla rozhodnúť. Na večierku však stretáva niekoľko provokatívnych ľudí. Medzi nimi aj istého Američana (Sean Penn), ku ktorému rozvinie vzťah a zverí mu všetky svoje temné tajomstvá...

            22.00  Ples príšer  USA, 2002 (Markíza)
Koľkokrát ste už kráčali zelenou míľou k elektrickému kreslu s vedomím a túžbou, aby vaša smrť bola rýchla a v elektrárni nevyrazili omylom poistky? Mnohokrát. A hoci sa tentokrát nenájde žiadny Tom Hanks, ktorý by vám cestu spríjemnil, predsa len nájdete spoločníka spoľahlivého, i keď nie možno príjemného. Volá sa Hank Gratowski (v civile Billy Bob Thornton - kto sa presvedčil, že je mužom, ktorý bol (napr. v Banditoch) a aj Mužom, ktorý nebol, o jeho hereckých kvalitách a vysokej latke vie svoje.) Ale Lawrence Musgrowe (Sean Combs), ktorý na pečenie vo vlastnej šťave čakal celých jedenásť rokov má iné problémy. Posledné kroky v jeho živote sú skľúčené a prinášajú viac utrpenia ako katarzného uvoľnenia. Posledná rozlúčka so svojim synáčikom Tyrellom (hrá ho zaujímavý mladík Coronji Calhoun a kladie posledné otázky smerom k otcovi takým štýlom, že sami by ste pri nich lapali po dychu i rozumnej odpovedi a v kinosále pravdepodobne pri tejto pamätihodnej scéne budete) a manželkou Leticiou (Halle Berry), ktorá na manžela-zločinca zabudla už dávno pred poslednou či dokonca prvou návštevou a sama sa snaží pretĺkať životom (čo ako iste vieme, nie je v hypotekárnej Amerike, kde vás zo dňa na deň radi vykopnú z domu, žiadny med). Posledné slová prinášajú len ďalšiu bolesť... Nebyť Casablanky máme tu HIT TÝŽDŇA.

           23.30  Dieťa vojny  USA, 1985 (Jednotka)
Európa je zasiahnutá konfliktom druhej svetovej vojny. V jednom z malých miest na hranici frontu stretávame Jona. Má dvanásť a ťažko môže bojovať proti nepriateľom. Jeho mama je mŕtva a otec, príslušník odboja, je druhý krát ženatý s Mariou, ktorá je však Jonovi slabou náhradou za skutočnú matku. Maria je navyše ženou, o ktorej sa dá povedať všetko okrem toho, že je čestná. Jonove dospievanie uprostred zúriaceho konfliktu, neustálej hrozby smrti jeho otca, je pre neho ťažkou životnou skúškou. Napínavá i nežná dráma zároveň prináša pravdivý obraz mnohých minipríbehov odvahy počas doby najničivejšieho konfliktu všetkých čias.

TV Tipy 2.5. - 8.5. 2005 TV Tipy 2.5. - 8.5. 2005

8.5.
nedeľa:
14.20 Keby som mal pušku  Československo, 1971 (JOJ)
Krehký komorný príbeh o vojne videnej detskými očami, o dobe formujúcej nevinnú chlapčenskú túžbu - získať normálnu zbraň namiesto nudného praku. Film Štefana Uhera zachytáva očami pätnásťročného dedinského chlapca udalosti na Slovensku medzi vypuknutím SNP a oslobodením.

            21.55  Most cez rieku Kwai  GB/USA, 1957 (Jednotka)
Jeden z najosobitejších protivojnových príbehov všetkých čias rozpráva starú pravdu o tom, že v ľuďoch nikdy nevymiera vyšší princíp. A aj keď plukovník Nicholson (Alec Guiness) so svojimi mužmi upadol do japonského zajatia, nikdy sa nezmieri so zmenenými pravidlami a slabosť bude tým posledným, k čomu by svojich mužov viedol. Veliteľ zajateckého tábora, plukovník Saito, má na krku šialený termín dokončenia železničnej stavby, ktorá má priniesť zásadné spojenie s Bangkokom. Réžia David Lean.

            22.10  Všetci moji blízki  ČR/SR/Nemecko, 1999 (Markíza)
Rodinka Silbersteinovcov je veľmi početná a relatívne šťastná. Doba, v ktorej žijú, im však nepreje. Starý pán Silberstien by mohol byť so životom svojej veľkej rodiny spokojný, čoskoro však na vlastnej koži pocítia hrozbu nastupujúceho fašizmu... Réžia Matej Mináč (Sila ľudskosti Nicholas Winton).

            22.30  Desperado  USA, 1995 (JOJ) 
El Mariachi (Antonio Banderas), klasická westernová postava tajomného pomstiteľa, ktorý prichádza do zapadnutého mexického mestečka, aby si vyrovnal účty s bossom narkomafiánskeho gangu Buchom (Joaquim De Almeida). Ten mu totiž pred rokmi zabil snúbenicu a prestrieľal ruky, čo mu zničilo hudobnú kariéru. V mestečku sa zoznámi s krásnou mladou ženou Carolinou (Salma Hayeková), ktorá tu vedie miestne kníhkupectvo. Tá mu pomôže a dokonca mu aj zachráni život, pretože narkobarón Bucho sa dozvedel o jeho príchode a vyslal svojich zabijakov, ako sa ho zbavili. El Mariachi si na pomoc zavolá svojich neodmysliteľných druhov v zbrani - Campu (Carlos Gallardo) a Quina (Albert Michel Jr.) a v mestečku dochádza k obrovskej prestrelke..,


HIT TÝŽDŇA
7.5.
sobota:
14.50  Casablanca  USA, 1942 (Markíza)
Rich Blaine (Humphrey Bogart) je muž s tajuplnou minulosťou a majiteľ americkej kaviarne v Casablance. Do mesta prichádza major Strasser (Conrad Veidt) s úlohou zadržať muža menom Viktor Lászlo (Paul Henreid). Rich jeho manželku Ilsu (Ingrid Bergman) kedysi ľúbil, teraz je jediný, kto jej môže pomôcť. Casablanca Michaela Curtiza (tvorcu viac ako 170 filmov) patrí k najlepším filmom všetkých čias a pre filmového fanúšika je jej zhliadnutie povinnosťou... Podľa ľudového hlasovania na imdb.com sa umiestnila na 6.mieste najlepších filmov databázy.


sHIT TÝŽDŇA
7.5.
sobota:
20.00  Divoké kočky  USA, 2000 (Markíza)
Len pre divoké kočky... :)

 


autor Peter Konečný 2.5.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.