TV TIPY 13.6. - 19.6. 2005

TV TIPY 13.6. - 19.6. 2005

VOD recenzia



13.6.
pondelok:
21.30  Môj strýko  Francúzsko, 1957 (ČT2)
Pán Hulot (Jacques Tati) býva v starej ľudovej štvrti, kde sa ľudia vždy zastavia na kus reči. Jeho sestra býva, naopak, v modernej prepychovej štvrti, kde jej manžel postavil supermodernú vilu. Satirická komédia reflektujúca stret modernej techniky a ľudského šťastia.

               00.30  Boxer  Írko/GB/USA, 1997 (Markíza)
Danny Flyn (Daniel Day-Lewis) strávil 14 rokov v belfastskom väzení za atentát, ktorého sa zúčastnil s ďalšími členmi IRA. Do väzenia išiel ako 19-ročný mládenec a teraz z nej vychádza ako zrelý muž, ktorý tam strávil najkrajšie roky života a nechce viac páchať zlo a násilie. Lenže z Írskej republikánskej armády sa nevystupuje. Preto mu rozum - i rozumní ľudia - radia, aby odišiel. Danny sa však teší na Maggie (Emily Watson), na ktorú celý ten čas myslel a ktorá tu teraz stojí pred ním skutočná. Ibaže dnes je to iná Maggie: je vydatá, má syna a muža vo väzení. Takže je posvätná a nedotknuteľná - kto by sa o ňu totiž pokúsil, toho čaká guľka do hlavy. Také sú nepísané zákony. To je o dôvod viac, aby Danny odišiel niekam ďaleko. Lenže on nechce odísť. Tu je doma a tu chce žiť...


14.6.
utorok:
21.55  Mamma Roma  Taliansko, 1962 (Dvojka)
Pasoliniho moderná interpretácia oidipovského mýtu sleduje osudy Mammy Romy, zostarnutej prostitútky, ktorá po rokoch špinavej práce na ulici má konečne šancu zanechať najstaršie remeslo a začať sa venovať pestovaniu a predaju ovocia a zeleniny. Dúfa, že tak konečne bude môcť poskytnúť i svojmu 16-ročnému synovi Ettoremu dôstojné spoločenské postavenie. Začína sa však chorobne na svojho dospievajúceho syna fixovať a situácia sa jej vymyká z rúk. Dielo po svojom uvedení vyvolalo kvôli Pasoliniho marxizmu, homosexualite a freudizmu škandál, po rokoch si však našlo dôstojné miesto v režisérovej filmografii.

           22.20  Úplné bezvetrie  USA/Austrália, 1989 (Prima)
Manželia John (Sam Neill) a Rae (Nicole Kidman) Ingramovci počas plavby na jachte zachránia stroskotanca Hughieho (Billy Zane). Ten tvrdí, že ako jediný prežil haváriu plachetnice Orpheus. Keď nastane absolútne bezvetrie, Hughie odhalí svoju pravú tvár psychopatického vraha. Už klasický thriller Phillipa Noycea (Zberateľ kostí).

TV Tipy 13.6. - 19.6. 2005 TV Tipy 13.6. - 19.6. 2005

15.6.
streda:
21.50  Zelená vlna  Československo, 1982 (Dvojka)
Poviedkový film o Prahe a Pražanoch a začínajúcom víkende. Veselé i vážne sekundy jedného piatkového popoludnia. Známa zvučka Zelenej vlny oznamuje obyvateľom Prahy, že sa začal víkend a s ním i tradičné "sťahovanie národa" do prírody. Zatiaľ čo policajné hliadky v helikoptére môžu iba konštatovať, ktorá z komunikácií je čiastočne alebo celkom neprejazdná, kamera nám v pestrej mozaike drobných príbehov približuje zážitky tých, ktorí uviazli v nekonečnej kolóne áut i v životných ťažkostiach... Réžia: Václav Vorlíček.

           22.35  Intimita  Francúzsko/Taliansko, 2001 (Markíza)
Hlavným hrdinom je Jay, starnúci barman, ktorý opustil svoju manželku a deti a žije sám so svojimi depresiami v otlčenom dome na predmestí Londýna. Po čase získa zvláštnu známosť - ženu, ktorá každú stredu chodí k nemu na pár hodín (alebo minút) surového, živočíšne naliehavého sexu. Nepoznajú navzájom svoje mená, nikdy sa nerozprávajú a obom im to dokonale vyhovuje - až kým Jaya jeho samota nenahlodá natoľko, že sa rozhodne o svojej "neznámosti" niečo zistiť... Intimita režiséra Patrica Chéreaua získala berlínskeho Zlatého medveďa.


16.6.
štvrtok:
21.05  Nebezpečné známosti  koprodukcia, 2002 (Jednotka)
"Sú ľudia, ktorí pri sebe stoja v dobrom, ale my pri sebe stojíme v zlom," vraví Madame de Merteueil v adaptácii najslávnejšieho dopisového románu Chonderlosa de Laclosa. Opäť vstúpime do najslávnejšej stávky v dejinách románu medzi Valmontom a Madame de Merteueil. Madame chce od Valmonta, aby zviedol mladú pannu a jej neter Cecile, do ktorej sa zahľadel jej milenec. Dej je zasadený do šesťdesiatych rokov minulého storočia a miestom činov zvádzania sa stal opäť Paríž. Hra manipulátorov a manipulovaných sa však vymkne spod kontroly...

            23.50  Barbar Conan  USA, 1982 (JOJ)
Malému Conanovi zabijú nepriateľskí bojovníci rodičov a chlapca vezmú do otroctva. Keď dospeje, najme si ho mocný feudálny pán ako zápasníka. Conan (Arnold Schwarzenegger) sa tak naučí veľa z bojových umení a jeho pán ho napokon prepustí na slobodu. Jeho putovanie za pomstou sa tak môže začať. Na ceste stretne bojovníka Subotaia (Gerry Lopez) a plavovlasú bojovníčku Valeriu (Sandahl Bergmanová), ktorí sa k nemu pripoja. V meste Zamora pôsobí hadí kult, v ktorého vodcovi Thulsovi Doomovi (James Earl Jones) spozná Conan vrahov svojich rodičov. Naskytla sa mu konečne tak príležitosť zabiť muža, ktorý ho o nich pripravil. Kde nestačí sila, musí pomôcť mágia, a tak sa ku Conanovej družine pripojí aj čarodejnica (Cassandra Gavaová). Spolu sa pokúsia o nemožné - poraziť všemocného Thulsu Dooma...

TV Tipy 13.6. - 19.6. 2005 TV Tipy 13.6. - 19.6. 2005

17.6.
piatok:
21.05  Minority Report  USA, 2002 (Jednotka)
Predstavte si mesto, v ktorom neexistujú vraždy. Predstavte si, že už nikdy sa nebudete musieť báť. Predstavte si, že zločincov chytia ešte predtým, ako stihnú zločin spáchať. Je rok 2054 a elitná jednotka "Pre Crime" vo Washingtone sa stará o celú bezpečnosť. Traja jasnovidci, ktorí takmer vždy určia, kto, kde a kedy spácha najbližšiu vraždu, Veliteľ jednotky "Pre Crime" John Andertton (Tom Cruise) je tým najpovolanejším. Práve on prežil hroznú vec a chytanie vrahov je jeho život. Práve teraz sa však stáva podozrivým číslo jeden. Niet kam uniknúť, ale pokúsiť sa o to musí. Jeho rival z jednotky Danny Witwer (Colin Farrell) je mu totiž v pätách. John však zatiaľ netuší, že v jeho prípade sa stalo čosi výnimočné. Jeden z trojice jasnovidcov mal odlišnú vidinu. Netrvá dlho a John natrafí na systémovú chybu. Navyše, niektoré záznamy sa záhadne stratili... Sci-fi thriller Stevena Spielberga.

           21.05  Jeden svet nestačí  GB/USA, 1999 (JOJ)
Po smrti Roberta Kinga, významného ropného magnáta a osobného priateľa "M" (Judi Denchová), vyšlú Jamesa Bonda (Pierce Brosnan) dohliadnuť na bezpečnosť Kingovej dcéry Electry (Sophie Marceauová), ktorá prevzala otcov podnik a stavia na území Kazachstanu ropovod. Len dodám, že za svoje tretie účinkovanie v úlohe Bonda obdržal Brosnan jedenásť miliónov dolárov.

           21.45  Nevera  Švédsko, 2000 (Dvojka)
Dráma o nedoziernych dôsledkoch ľúbostných vzplanutí, partnerskej nevery a zrady. Príbeh rámcuje umelecká tvorba filmového režiséra (podľa všetkého Ingmara Bergmana samotného) a jeho vytváranie postavy Marianne - herečky, ktorá žije v spokojnom a naplnenom manželstve až kým jedného dňa nepodľahne pokušeniu v podobe manželovho najlepšieho priateľa. Dôsledky jej aféry sú tragické. Film je silnou výpoveďou o nevere ako fenoméne ničiacom ľudskú dôveru, citlivú dušu detí i partnerskú lásku, ktorému sa však častokrát nedá ubrániť. Réžia Liv Ullmann.

           22.10  Hra  USA, 1997 (Markíza)
Trocha prepísknutý thriller Davida Finchera (Seven, Fight Club) rozpráva príbeh osamelého a znudeného multimilionára Nicholasa Van Ortona (Michael Douglas), ktorý dostal od svojho brata Conrada (Sean Penn) k narodeninám originálny darček. Zdanlivo nevinnú hru, ktorá sa nebezpečne zmení na boj o holý život.


18.6.
sobota:
20.00  Rabín, kňaz a krásna blondínka  USA, 2000 (Markíza)
Brian Finn (Edward Norton), Jake Schram (Ben Stiller) a Anna Rileyová (Jenna Elfman) boli od detstva nerozlučná trojica. Jedného dňa sa Anna aj s rodinou musela odsťahovať. Roky ubiehali, z Jakea sa stal rabín a z Briana katolícky kňaz. Zostali dobrí kamaráti a problémy riešili spoločne. Potom, ale zazvonil telefón a Anna oznámila, že sa vracia. Trojlístok sa vrátil zas k starým spôsobom a spoločne si užíval život. Veci sa však zmenili, všetci traja sú už dospelí a Anna je krásna a inteligentná žena. Brian a Jake si uvedomia, že Annu milujú, ale Jake si nemôže zobrať nežidovské dievča a Brian musí dodržať celibát. Všetkých troch čakajú veľké a ťažké rozhodnutia. Režisérsky debut Edwarda Nortona.

            21.05  Vykúpenie z väznice Shawshank  USA, 1994 (ČT1)
Mladého bankára Andyho Dufresna (Tim Robbins ) obvinili z dvojnásobnej vraždy, manželky a jej milenca. Stal sa tak novým "obyvateľom" väznice Shawshank, aby si trest kruto odpykal. Tam sa zoznámi s černochom Redom (Morgan Freeman), ktorý si odpykáva doživotný trest. Títo dvaja rozdielni muži postupne k sebe nachádzajú cestu a pokúšajú sa spoločne prežiť v krutom prostredí. Dráma režiséra Franka Darabonta (Zelená míľa), ktorú podľa top listu všetkých čias serveru imdb prekonáva len Krstný otec I, vznikla na motívy krátkeho príbehu Stephena Kinga.

            22.35  Zoolander  USA, 2001 (JOJ)
Zákulisie módnych prehliadok, to je svet sám osebe, plný originálnych osobností a bizarných postavičiek. A práve v ňom sa ako ryba vo vode pohybuje Derek Zoolander (Ben Stiller). Trikrát za sebou ho vyhlásili modelom roka ,a tak privykol žiare reflektorov, bleskom fotoaparátov a myšlienke, že je neodolateľný. Aj vo svojom súkromí sa pohybuje ako na móle. Niekedy za to zaplatia životom jeho kamaráti (keď si zapália pri benzínovej pumpe, kde sa predtým veselo striekali pohonnými hmotami), ale život ide ďalej a je úžasný. Ale len do chvíle, kým sa módnou hviezdou stane Hansel McDonald (Owen Wilson), čudný chlap navlečený do hadej kože. Derekov svet je v troskách. Je treba začať odznova a lepšie. Ale ako? A práve vtedy sa o Dereka začnú znovu zaujímať mocní z módnych kruhov a objekt ich záujmu netuší, že dôvodom je jeho takmer úplná absencia mozgovej aktivity... Komédia Bena Stillera.

            22.45  Oko  GB/Hongkong, 2002 (Markíza)
Huslistka Mun Wong Karová (Angelica Lee) je od detstva slepá. Ako dvadsaťročná podstúpi náročnú operáciu, ktorá jej umožní opäť vidieť svet očami neznámeho darcu. Keď lekár Lo (Edmund Chen) dovolí dievčaťu dať si dole obväzy, začne Mun objavovať svet okolo seba: svoju tvár v zrkadle, predmety, ľudí. Ale zároveň už v nemocnici zdesene zisťuje, že sa z pomaly rozptyľujúcej hmly vynárajú i veci a osoby, ktoré nevidí nikto iný ako ona. Tienisté prízraky vnášajú do Muninho sveta udalosti, ktorých zmysel jej uniká, a ktoré ju stále trýznivejšie prenasledujú. Navyše sa zdá, že sa vízie objavujú všade tam, kde má niekto zomrieť. Munina existencia sa mení na mučivú, nepochopiteľnú nočnú moru.

TV Tipy 13.6. - 19.6. 2005 TV Tipy 13.6. - 19.6. 2005

19.6.
nedeľa:
13.35  Muž z Ria  Francúzsko/Taliansko, 1964 (Markíza)
Tri záhadné sochy z amazonského pralesa sú kľúčom k legendárnemu pokladu. Aby sa k nemu banditi dostali, unesú profesora archeológie a Agnes, dcéru zavraždeného profesorovho asistenta. Agnesin priateľ Adrien prenasleduje únoscov až do Brazílie. Dobrodružná komédia s nezabudnuteľným Jeanom-Paulom Belmondom.

            14.20  Sladké starosti  SR, 1984 (JOJ)
Situačná komédia o Šimonovi (Emil Horváth ml.), ktorý je síce uznávaným cukrárskym majstrom, no zároveň aj veľkým smoliarom v láske. Z pokojného staromládeneckého života ho vyrušia nástrahy vydajachtivých žien a snaha matky oženiť ho za každú cenu. Film Juraja Herza (Sladké hry minulého leta).

            16.35  Vinnetou II. - Červený gentleman  kopr. , 1964 (Markíza)
Náčelník Apačov Winnetou (Pierre Brice) a jeho pokrvný brat Old Shatterhand (Lex Barker) chcú uzavrieť prímerie medzi Indiánmi a bielymi. Pokrvní bratia vypracujú mierový plán s vojakmi a Indiánmi kmeňa Assiniboi, čo však nie je po vôli Budovi Forresterovi (Anthony Steel) a jeho gangu. Tí sa pokúšajú prekaziť plán. Počas misie sa Winnetou zaľúbi do náčelníkovej dcéry Ribanny (Karin Dor) - rovnako ako mladý poručík Robert Merril (Terence Hill)...

            22.40  Anjeli univerza  Island, 1999 (ČT2)
Film vznikol podľa rovnomennej novely E. M. Gudmundssona z roku 1995, ktorá vyšla v českom preklade v roku 2000 v nakladateľstve Arista, Praha. I vo filme je hlavnou postavou príbehu Paul, ktorý trpí schizofréniou a my sledujeme jeho počínanie i spôsob, akým na neho ľudia reagujú. Najskôr sa s Paulom stretávame v rodinnom kruhu, poznávame jeho priateľov a dievča, ktoré miluje. Potom ho nasledujeme do nemocnice. Na psychiatrickom oddelení sa stretávame s pestrofarebnou spoločnosťou: Óli Beatle verí, že zložil všetky piesne Beatles a poslal im ich pomocou telepatie (dodnes nedostal žiadny honorár), kultivovaný a vzdelaný Viktor, ktorý sa niekedy mení na Hitlera a Peter, Paulov spolubývajúci, závislý toxikoman, žije pod dojmom, že obhájil, na čínskej univerzite, doktorát o Schillerovi.


HIT TÝŽDŇA
18.6.
sobota:
21.25  451° Fahrenheita  GB, 1966 (Dvojka)
Science-fiction podľa predlohy Raya Bradburyho o totalitnej spoločnosti v bližšie neurčenej budúcnosti, v ktorej sú všetky knihy spálené alebo zakopané. Film je trpkou víziou televíznej spoločnosti budúcnosti, kde sa knihy stali nebezpečným symbolom samostatného myslenia vymykajúceho sa diktátu totalitárneho režimu. Hrdina príbehu Guy Montag je požiarnikom, ktorého úlohou je spaľovať knihy. Prostredníctvom bibliofilky Clarissy, do ktorej sa zamiluje, začína objavovať nádherný svet kníh a začína chápať strašnú mašinériu moci, ktorá sa skrýva za ich ničením. Stojí pred ťažkým rozhodnutím vrátiť sa k predošlej tupej nevedomosti a poslušnosti, alebo si vybrať život renegáta... Film režiséra Francoisa Truffauta.


sHIT TÝŽDŇA
16.6.
štvrtok:
22.40  Záhada Blairwitch inak  USA, 2000 (Jednotka)
Super výgrc nám tentoraz pre zmenu ponúka Jednotka na jednotku. Pán Rybníček, tudy cesta nevede...


 


autor Peter Konečný 13.6.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.