DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Koncom júna vám ponúkame prehľad aktuálnych DVD noviniek v našich predajniach a požičovniach.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

RAD NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD  (recenzia filmu)

Rodinná čierna komédia Rad nešťastných príhod bola natočená podľa kníh Zlý začiatok, Núdzový výťah a Ohavná píla rozprávača Lemony Snicketa. Film plný originálnej zmesi inteligencie, irónie a humoru okúzli nielen mladých divákov. Rozpráva príbeh o troch deťoch a ich viac než pozoruhodnej životnej ceste. Popri strate rodičov a cez sled tajomných okolností sa súrodenci Baudelairovi navzájom nájdu na ceste nádherných prekvapení a katastrofálnych neúspechov pri pátraní po domove. To všetko pod dohľadom nového poručníka - ľstivého a vychytralého strýca Olafa, ktorý je ochotný urobiť čokoľvek, aby získal ich dedičstvo. A to naozaj čokoľvek. Deti sa však môžu spoľahnúť na svoju prirodzenú dômyselnosť, vynaliezavosť a vtip a v neposlednom rade na neskrotné kúzla. Toto im všetkým pomôže odhaliť, že pokým držia spolu, tvoria rodinu...domov.


RAY 2DVD  (recenzia filmu)

Ak možno život chápať ako súhrn jeho jednotlivých častí, potom príbeh Raya Charlesa je možno považovať za súhrn osobných vzostupov a pádov v priebehu dlhej a slávou ovenčenej kariéry vo svete hudby. Ray zažil bolesť aj osobnú tragédiu. Množstvo jeho hudobných štýlov (jazz, rhytm & blues, rock-and-roll, gospel, country & western) je sledom a súhrnom celistvej inšpiratívnej cesty génia s jedinečnou víziou, génia, ktorý svetu daroval možnosť celkom nového spôsobu vnímania hudby. Ray je doposiaľ nespracovaný príbeh dramatického osudu americkej hudobnej legendy, ktorého vzniku predchádzal pätnásťročný zber materiálu a sledovania Rayovej tvorby uznávaným filmárom Taylorom Hackfordom.


ZÚRIACI BÝK  (recenzia filmu)

Majstrovské dielo režiséra Martina Scorseseho radiace sa k najlepším filmom 80-tych rokov. Rozpráva o živote boxera Jakea La Mottu, bývalého majstra sveta v strednej váhe. O jeho vzostupe, ale najmä o jeho páde. Scorsese chápe box ako metaforu zápasu o život: "Je to film o zápase, o zápase o život, o láske, o bytí. Nie je rozdiel medzi správaním sa človeka pri boxe a jeho chovaním v kuchyni alebo v spálni."Filmu dominuje skvelý výkon Roberta De Nira v úlohe La Mottu. On a strihačka Thelma Schoonmaker po zásluhe získali Oscarov.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

CELLULAR  (recenzia filmu)

Mladému mužovi (Chris Evans) zazvoní mobilný telefón. Ozve sa v ňom hlas neznámej ženy (Kim Basinger), ktorá ho žiada o pomoc. Bola unesená a myslí, že ju aj čoskoro zabijú, podobne ako jej manžela a syna, ktorí majú byť s najväčšou istotou nasledujúce obete únosu. Ona sama je zavretá v kufri auta a nemá ani potuchy, kde sa asi nachádza. Jediným kontaktom so svetom je jej mobil. Je teraz na polícii, aby ju našla. A pokiaľ možno skôr, než sa naplní jej smrteľná predtucha.


5 x 2  (recenzia filmu)

Jeden z najvýznamnejších európskych režisérov Francois Ozon sa v tomto filme zameral na vyrozprávanie 5 najsilnejších okamihov v živote mladého páru Marion a Gillese. Natočil ho veľmi originálnym spôsobom. Rozprávanie začína rozchodom, pokračuje cez neveru, narodenie dieťaťa, svadbu až po zoznámenie.


ŽIVOT A SMRŤ PETRA SELLERSA  (recenzia filmu)

Píše sa rok 1957. Mladých poslucháčov BBC uchvátia zábavné skeče "Šašov", skupiny komediálnych anarchistov so sklonom k absurdnému humoru. Jedným z géniov v tejto skupine je Peter Sellers (Geoffrey Rush), herec s nenaplnenými filmovými ambíciami, ktorého až príliš starostlivá matka Peg (Miriam Margolyes) núti k agresívnejšiemu sebapresadzovaniu . Možno aj vďaka tomu mladý herec uspeje a získa filmovú rolu po boku talianskej krásky Sophie Lorenovej (Sonia Aquino), do ktorej sa beznádejne zamiluje. Šťastne vydatá herečka ho síce odmietne, ale na jeho nenaplnenej láske ani na rozpade jeho manželstva s Anne to nemôže nič zmeniť.


Čomu sa radšej vyhnúť...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

RRRrrrr!!!  (recenzia filmu)

...v časoch, kedy bol boj o oheň už dávno vybojovaný, prišiel na rad šampón… Šampón, kvôli ktorému bol spáchaný prvý zločin v histórii ľudstva. Dva praveké kmene, Špinavovlasých a Čistovlasých žijú v harmónii a mieri až do chvíle, keď si Špinavovlasí uvedomia, že sa od susedného kmeňa líšia... Čistotou vlasov. Ale tajnú receptúru na peniacu zmes majú iba Čistovlasí a tí sa o ňu nechcú podeliť... Čistovlasí až doteraz žili pokojný, šťastný a čistý život. Nikoho z nich nenapadlo, že by im mohol niekto závidieť ich krásne čisté vlasy. Dokonca ani špinavý a smradľavý susedný kmeň Špinavovlasých. Ale v jednu noc sa to stalo. Po prvý raz v histórii ľudstva bol spáchaný zločin. Človek zabil človeka... Čo bolo vlastne jeho motívom? Kto vyrieši tento záhadný rébus? Čo ak je táto vrrrrražda iba začiatkom hrôzostrašnej série? Všetky tieto otázky začínajú riešiť prrrrehistorickí vyšetrovatelia. Začína sa prrrraveká špionáž a s ňou prichádza aj prvý vyšetrovaný zločin v dejinách ľudskej spoločnosti. Zažijete prvé vypočúvania, sledovania a podozrievania.


DENNÍK PRINCEZNEJ 2  (recenzia filmu)

Mia, princezná malého kráľovstva Genovia (nehľadajte na mape) čochvíľa dovŕši 21 rok a získa nárok na korunu. To sa celkom pozdáva starej mame, ktorá si chce užiť dôchodok a ochrankára Joe, ale omnoho menej sa to páči poslancovi a významnému šľachticovi Viscomtovi Mabreymu (John Rhys-Davies), ktorý ma vlastné plány...


ZAHULÍME, UVIDÍME  (recenzia filmu)

Jeden z nich je pracant vo firme a nechá sa utláčať svojimi kolegami (Harold). Druhý študuje viac-menej z donútenia rodičov medicínu (Kumar). A v jeden piatkový večer sa táto dvojica rozhodne posilniť troškou marihuany a potom dostane spočiatku obyčajný nápad ísť sa najesť do fastfoodu White Castle, pretože iba tam majú riadne hamburgery podľa ich chute. Lenže keď sa dozvedia, že v ich meste je fastfood nefunkčný, rozhodnú sa ostať pri svojom gastronomickom záujme, uzatvoriť pakt, že hamburgery musia byť a vydajú sa na cestu do vedľajšieho mesta. A tento film reportážne zachycuje ich zadymenú odyseu...

 


autor Peter Konečný 29.6.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.