TV TIPY 4.7. - 10.7. 2005

TV TIPY 4.7. - 10.7. 2005

VOD recenzia



4.7.
pondelok:
22.20  Votrelec 4: Vzkriesenie  USA, 1997 (Jednotka)
Už teraz je neskoro. Ellen Ripleyová (Sigourney Weaver) je už dvesto rokov po smrti, ale vedci v službách vojenskej organizácie rozhodli, že ju podľa starých vzoriek krvi klonovaním opätovne privedú k životu. Ich zámer je viac ako nejasný, ale jedno je isté už teraz. Ripleyová je niekto iný. Čierne nechty, krv ako kyselina a obrovská sila, to všetko poukazuje na hrozivý fakt. Ellen Ripleyová je vyklonovaný kríženec človeka a votrelca. Jej šiesty zmysel ju nikdy nezvykne klamať a aj teraz vie, že na kozmickej lodi sú votrelci, ktorí pre ľudstvo pripravujú pomstu. A bude veľmi záležať, na ktorú stranu sa Ripleyová pridá... Štvrté pokračovanie legendárnej série Votrelec režisérsky pripravil Jean-Pierre Jeunet, tvorca filmov Delikatesy, či Amélia z Montmartru...

               22.25  Dom s tichým barom  USA, 1999 (ČT2)
Robotník Buddy (Michael Rispoli) sa na jar 1956 rozhodne kúpiť dom na jednom newyorskom ostrove. Chce tam vybudovať bar, kde hodlá uskutočniť svoj veľký sen. Počas vojny totiž úspešne vystupoval u letectva ako spevák v šou pre vojakov. Dnes chce v kariére pokračovať. Dráma režiséra Raymonda Fellita.


5.7.
utorok:
15.45  Dobrý, zlý a škaredý  Taliansko/Španielsko, 1966 (Prima)
Vojak Jackson (Antonio Casale) skryl 200-tisíc dolárov. Tučná suma peňazí zláka Sentenzu (Lee Van Cleef), ktorý sa vydá po jeho stopách. Skôr, než ho dostihne, Jackson zomrie. Pred smrťou prezradí časť tajomstva Setenzovým odvekým rivalom. Celú pravdu však nepozná nikto. Podľa mnohých najlepší western v dejinách kinematografie od toho najpovolanejšieho - Sergia Leoneho.

            21.35  Taking Off  USA, 1971 (Dvojka)
Trpkú komédiu Taking Off nakrútil Miloš Forman v roku 1971 ako svoj prvý americký film. Vďaka svojej poetike sa často označuje za jeho posledný český film. Podobne ako vo svojich českých dielach i tentoraz sa režisér zaoberá najmä témou generačného spolunažívania. Rodičia si myslia, že dokonale poznajú svoje deti, tie si zasa myslia to isté o rodičoch. Silná výpoveď o Amerike 60-tych rokov očami Európanov. Hoci film bol ocenený Veľkou cenou poroty na MFF Cannes, v USA sa stretol s komerčným neúspechom a uznania sa mu dostalo až po rokoch.

TV Tipy 4.7. - 10.7. 2005 TV Tipy 4.7. - 10.7. 2005

6.7.
streda:
21.50  Spáči  USA, 1996 (Prima)
Výtržnosti privedú štyroch gaunerov z "pekelnej kuchyne" až do nápravného zariadenia pre mladistvých. Namiesto toho, aby sa polepšili, stávajú sa z nich zločinci. Rozhodnú sa pomstiť ľuďom, ktorí sú zodpovední za roky útlaku a ponižovania. Skvelý thriller Barryho Levinsona (Vrtieť psom) v hlavných úlohách s Kevinom Baconom, Robertom De Nirom, Dustinom Hoffmanom a Bradom Pittom.

            23.15  Priznanie  USA, 2001 (Dvojka)
Staré priateľstvo vraj vydrží naveky. Keď sa priatelia zo školy Vince (Ethan Hawke) a Jon (Robert Sean Leonard) po rokoch stretnú na filmovom festivale, v tej chvíli pre nich neexistuje nič. Iba spomienky na staré dobré časy. Nejaké roky však odvtedy prešli a obaja sú niekde inde. Vince je pôžitkár a občasný díler drog a z Jona sa stal ambiciózny dokumentarista. Ich zábavné spomienky sa ale zauzlia potom, ako Vince nahrá rozhovor o tom, ako Jon možno kedysi znásilnil jeho dievča Amy (Uma Thurman). Práve Amy sa tu nečakane objaví a všetci sa pomaly, ale isto začínajú zaplietať do stále viac a viac zložitejšieho labyrintu výčitiek a klamstiev. Situácia už začína byť nebezpečná a pravda stále uniká...


7.7.
štvrtok:
22.10  Bingo!  GB, 1999 (ČT2)
Už takmer sto rokov funguje v mestečku vo Walese zábavné centrum La Scala. Za tie roky prešlo mnohými premenami. Bolo tam divadlo, kino a donedávna najväčšia britská herňa binga. Trom generáciám rodiny Anzaniovcov sa darilo, realita je však iná. Romantická komédia Juliana Kempa.

            00.15  Kladivo na čarodejnice  Československo, 1969 (Jednotka)
Na konci sedemnásteho storočia padlo v inkvizičných procesoch v Čechách vyše sto obetí. Dej filmu sa pokúša o rekonštrukciu osudov týchto ľudí. Jeden z najvýznamnejších českých filmov šesťdesiatych rokov režiséra Otakara Vávru prináša alegorický príbeh jednej moci. Moci, ktorá sa šíri a oslepuje prostredníctvom strachu. A to práve v dobre, ktorá, ako sa zdalo, sa už nikdy nevráti. Niekedy je možný stredovek v novoveku rovnako, ako tanky v auguste. Neprehliadnuteľná paralela s komunistickým režimom vtedajšieho Československa film uvrhla na dlhý čas do trezoru...

TV Tipy 4.7. - 10.7. 2005 TV Tipy 4.7. - 10.7. 2005


8.7.
piatok:
22.35  Zajtra bude lepšie  Francúzsko, 2000 (Dvojka)
Francúzska situačná komédia o nedozerných dôsledkoch náhody. Elisabeth sa chce zbaviť starého nábytku, a dá ho do pivnice. Na radu svojich priateľov sa rozhodne kúpiť obal na jeho zakrytie, ale ďalšie priateľské rady ohľadne tej istej veci majú zvláštny vplyv na život každého z nich. Obzvlášť na Elisabeth, ktorej paranoja narastá každým dňom, na Sophie, ktorá je hysterická, Franka, ktorý je bulimik, Marie, ktorá je psychorigidná a na Oliviera posadnutého sexom.

           22.40  Posadnutosť  GB/Francúzsko, 1992 (Jednotka)
Stephen Fleming (Jeremy Irons) je poslancom parlamentu a žije svoj zdanlivo šťastný rodinný život. Keď však spozná Annu (Juliette Binoche), snúbenicu svojho syna, jeho svet sa radikálne zmení. Od tej chvíle nechce vidieť nikoho, iba ju. Horšie je, že vášeň je obojstranná a aféra môže znamenať veľké nebezpečenstvo pre celú rodinu. Stephen stráca celkom rozum a kvôli Anne je dokonca ochotný vzdať sa politickej kariéry. Odhalenie vzťahu je len otázkou niekoľkých dní...


9.7.
sobota:
20.05  Nevera po slovensky  SR, 1979 (Jednotka)
Kultová slovenská komédia o horúcich udalostiach jedného leta. Aj teraz prichádzajú do lesa brigádničky a aj teraz sa chlapi o ničom inom nerozprávajú. Už len sa dostať do jednej z chát, kde bývajú. Chlapi, ktorí pília drevo, už o svoje ženy nestoja až tak, ako v časoch, keď s nimi stáli pred oltárom. No a každé oživenie je viac ako vítané. Veci sa však nečakane skomplikujú... Réžia: Juraj Jakubisko.

            21.20  Kleopatra  USA, 1934 (Dvojka)
Klasické spracovanie večného príbehu lásky medzi zvodnou a podmanivou egyptskou kráľovnou Kleopatrou a rímskym tribúnom, budúcim rímskym cisárom Markom Antóniom. (Pozor! Nemýliť si toto filmové spracovanie so slávnou Cleopatrou v podaní Elizabeth Taylor z roku 1963). Dej tohto historického veľkofilmu, ktorý vznikol v časoch najväčšej slávy klasického hollywoodského štúdiového systému, sa začína roku 48 pred Kristom, kedy Kleopatra čelí palácovému sprisahaniu a zároveň aj mocenskej hrozbe Ríma. Film vykresľuje Kleopatru ako veľkú manipulátorku mužských sŕdc, ale aj ako schopnú a prezieravú štátničku, odhodlanú obetovať všetko pre svoje kráľovstvo.

            21.20  Traffic - nadvláda gangov  USA, 2000 (ČT1)
Miesto: americko - mexická hranica. Z oboch strán. Čas: teraz. Vec: Drogy. Veľa drog.  Vyhlásiť vojnu je ľahké, ale vyhrať ju, je niečo iné. Najmä ak nepriateľ môže byť úplne všade. Aj u vás v kúpeľni. Mexický policajt Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) bojuje s všemocným drogovým kartelom v Tiujane. Dostáva sa do vplyvnej skupiny tvrdého generála Salazara, ale pravda a víťazstvo sa strácajú v pavučinách korupcie. Helena (Catherine Zeta-Jones) si žije bezstarostný život smotánky v San Diegu.  Pravda, len do dňa, keď policajná razia zatkne jej manžela a obviní ho z vodcovstva drogových priekupníkov. Pre naivnú husičku nastáva tvrdá zmena. Musí po manželovi prevziať biznis. Krimi-thriller Stevena Soderbergha (Dannyho jedenástka, Erin Brockovich).

            21.45  Terminátor 2: Deň zúčtovania  USA, 1991 (JOJ)
Desať rokov po neúspešnom pokuse zabiť Sarah Connorovú (Linda Hamiltonová), budúcu matku novodobého spasiteľa ľudstva, sa do Los Angeles vracia z budúcnosti nový typ terminátora T-1000 (Robert Patrick), aby zlikvidoval už narodeného Johna Connora (Edward Furlong). Súčasne však dospelý Connor na svoju ochranu posiela do minulosti druhého terminátora T-800 (Arnold Schwarzenegger). Obaja terminátori nezávisle od seba pátrajú po malom Johnovi. Chlapec zistí, že T-800 je naprogramovaný na jeho ochranu a s jeho pomocou oslobodí matku z psychiatrického ústavu, kde ju liečia z údajnej schizofrénie. T-800 obom vysvetlí, čo prinesie budúcnosť. Kybernetický génius Miles Dyson zostrojí superpočítač Skynet, ktorý roku 1997 začne sám premýšľať a vyvolá nukleárnu vojnu, aby zničil celé ľudstvo... Réžia James Cameron (Votrelci, Priepasť).

            23.10  Resident Evil  USA/Nemecko/GB, 2002 (Markíza)
Vo svete to tak jednoducho chodí. Vždy sa nájde korporácia, ktorá má väčší dosah ako si myslíme, a robí väčšie svinstvá ako čakáme. Umbarella Corp. nie je výnimkou. Na povrchu hi-tech počítače, v skutočnosti genetika, mutácie, vírusy. A keď niečo praskne je to team na čele s TEBOU, ktorý to zmákne. Možne nie všetci, ale tí najlepší určite. Rozoberať dej filmu nepovažujem za patričné, pretože oň v podstate vôbec nejde. Vieme ako sa to bude odohrávať, vieme, kto prežije určite, a keď sa hrdinom začnú míňať náboje tak určite dostanú nápad, ktorý film posunie ku koncu. Taká pozerateľná zlátanina Paula W.S. Andersona (Event Horizon).

TV Tipy 4.7. - 10.7. 2005 TV Tipy 4.7. - 10.7. 2005

10.7.
nedeľa:
11.40  Hádaj, kto príde na večeru  USA, 1967 (Markíza)
Je to v poradí deviaty spoločný film Spencera Tracyho a Katharine Hepburn, ktorá získala za svoj vynikajúci herecký výkon v roku 1968 Oscara. Film zobrazuje melodramatický príbeh dievčaťa so slušnej meštiackej rodiny, ktoré prichádza domov predstaviť rodičom svojho snúbenca. Škandál by nebol vznikol, keby nádejný manžel - inak milý a inteligentný človek - nebol černoch. Rodičovská spontánna reakcia je zlosť, hnev a odpor. Film Stanleyho Kramera.

            14.25  Tvár v okne  SR, 1963 (JOJ)
Poviedkový film o živote ľudí v malom slovenskom meste. Prokurátor okresného súdu je sólistom džezového orchestra, čo sa stretáva s nevôľou miestnych malomeštiakov (Žalobca); zobrazenie vzťahu mladého lekára k pacientovi, ktorý sa netají svojími reakčnými názormi (Obhajca); príbeh starého sudcu, ktorý až po rokoch zisťuje, akou krízou prechádza jeho manželstvo (Sudca). Réžia Peter Solan (Boxer a smrť).

            20.50  Pěnička a Paraplíčko  ČR, 1970 (Prima)
Vacátko so svojou "mord-partou" dlho hľadali kasára Toufara. Teraz ho našli - mŕtveho. Vacátko verí, že aktivita v podsvetí ho nasmeruje na stopu vraha. Hlavný podozrivý, zlodej Pěnička, je však odhodlaný brániť svoju česť do poslednej guľky. Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Radoslav Brzobohatý a Jiřina Bohdalová v krimi komédii Jiřího Sequensa.

            22.45  Čas zabiť  USA, 1996 (JOJ)
Černoch Carl Lee Hailey (Samuel L. Jackson) zastrelí v súdnej budove dvoch mužov, uväznených za znásilnenie a ťažké poranenie svojej desaťročnej dcéry. Sám nakoniec stojí pred belošskou porotou, ktorá má rozhodnúť o jeho vine. Ako obhajcu si vyberie začínajúceho bieleho advokáta Jakea Brigancea (Matthew McConaughey), ktorý po istom váhaní prijme pomoc emancipovanej študentky práv Ellen (Sandra Bullocková). Rasová neznášanlivosť v mestečku narastá... Thriller Joela Schumachera (8 mm, Telefónna búdka).

            22.50  Chico  koprodukcia, 2001 (ČT2)
Chico sa narodil v Bolívii, je čiastočný žid a katolík, rozpoltený rozdielnymi vplyvmi matky, ktorej v žilách koluje španielska aristokratická krv, a názormi otca, komunistu. Vďaka výchove sa z neho stáva presvedčený komunista a revolucionár bez hraníc... Vojnová dráma Ibolya Feketeho.


HIT TÝŽDŇA 
7.7.
štvrtok:
22.45  V koži Johna Malkovicha  USA, 1999 (Markíza)
Craig Schwartz (John Cusack) je nadaný pouličný bábkoherec. Jeho manželstvo s Lotte (Cameron Diaz) však postupne upadá do každodenného stereotypu. Craig si tak nájde miesto úradníka v malej spoločnosti na Manhattane. Jedného dňa nájde náhodou priamo vo svojej kancelárii malé dvierka. Prevlečie sa nimi temným tunelom a na jeho konci zistí, že práve objavil prístup priamo do hlavy herca Johna Malkovicha... Nápadmi nabitý film režiséra Spike Jonzea (Adaptácia) a scenáristu Charlie Kaufmana (Večný svit nepoškvrnenej mysle).


sHIT TÝŽDŇA
8.7.
piatok:
21.10  Operácia Boeing 747  USA, 2001 (JOJ)
Stíhacieho pilota Sykesa (Cyril O´Reilly) a jeho podriadených odsúdili na dlhoročné väzenie, pretože pri zákroku proti juhoamerickým drogovým bossom prišli o život aj nevinní civilisti. Vojakom sa podarí utiecť a pri úteku unesú civilné lietadlo. Ich požiadavka je jednoduchá - 100 miliónov dolárov výkupného. Proti nim stojí nielen protiteroristická jednotka pod vedením Matta Marshalla (Ice-T), a odvážna letuška Kelly (Kim Ojaová), ale aj vkus a mozgové závity prípadného diváka. Čo však čakať od Freda Olena Raya známeho svojimi video filmíkmi ako Bikini a Go Go, Teenage Cavegirl, Emmanuelle 2000, 13 Erotic Ghosts, The Bikini Escort Company, The Kid with X-ray Eyes, Invisible Mom, Dinosaur Girls, Demon Cop, Alienator, Bad Girls from Mars atď. Aj vám zostalo zle?

 


autor Peter Konečný 4.7.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.