TV TIPY 1.8. - 7.8. 2005

TV TIPY 1.8. - 7.8. 2005

VOD recenzia



1.8.
pondelok:
21.30  Edov nasledujúci rok  USA, 1995 (ČT2)
Tvár normálneho slušného mladíka, nie je práve najlepšou výbavou, ak chcete mať úspech na schôdzke s dievčaťom. O tom sa stále dokola presviedča dvadsaťpäťročný vidiečan Eddie, ktorý prišiel do New Yorku, aby sa vyhol svojej bývalej milenke. Režisérsky debut Johna Walsha.

               21.50  Rozum a cit  USA/GB, 1995 (Markíza)
Po smrti pána Dashwooda (Tom Wilkinson) celý majetok zdedí jeho syn John (James Fleet) z prvého manželstva, v dôsledku čoho sa jeho druhá manželka Fanny (Harriet Walter) s dvoma takmer dospelými dcérami Elinor (Emma Thompson) a Marianne (Kate Winslet) a najmladšou Margaret (Emilie François) dostáva do tiesnivej, nezávideniahodnej situácie. Prichýli ich síce príjemná a dobrosrdečná rodina, ale chudobné pomery, v akých sa ženy ocitli, majú výrazný vplyv na budúcnosť dcér a perspektívy vydaja. Oscarová dráma (7 nominácii a jedna premenená) režiséra Ang Leeho (Tiger a Drak).


2.8.
utorok:
21.50  Obnažení  Nemecko, 2002 (Dvojka)
Film o troch pároch, ktoré počas jednej noci analyzujú svoje vzťahy, vznikol podľa divadelnej hry jeho režisérky Doris Dörrie s titulom Happy. Každá z troch partnerských dvojíc predstavuje jedno štádium lásky: jeden z párov po nedávnom rozchode uvažuje o tom, čo zapríčinilo ich nezhody, druhý pár dusený svojím náhlym bohatstvom prežíva hlbokú partnerskú krízu a odcudzenie, tretí pár stojaci tesne pred zasnúbením zvažuje potenciálne riziká trvalého spolužitia. Ich vzájomné vzťahy sa problematicky zamiešajú kvôli stávke, že so zviazanými očami spoznajú svojho nahého partnera. V konverzácii sa počas večere vynárajú ich partnerské nezhody, osobné problémy, závisť, neistota...

           21.55  Rozhodne sa v nedeľu  USA, 1999 (Markíza)
Oliver Stone sa pustil do kritiky jedného z najsledovanejších športov - amerického futbalu. Peniaze, víťazstvo za každú cenu, strach, tlak médii - to sú všetko pekne skryté časti veľkej show.

TV Tipy 1.8. - 7.8. 2005 TV Tipy 1.8. - 7.8. 2005

3.8.
streda:
21.45  Misery nechce zomrieť  USA, 1990 (Prima)
Úspešný spisovateľ Paul Sheldon (James Caan) cestou do New Yorku havaruje v snehovej búrke a precitne až v dome, kde sa o neho príkladne stará zdravotná sestra Annie (Kathy Bates). Zo samaritánky sa ale napokon vykľuje ťažká psychopatka, ktorá chce mať milujúceho spisovateľa iba pre seba. Kvalitný thriller Roba Reinera (Pár dobrých chlapov) nakrútený podľa novely Stephena Kinga vyniesol Kathy Batesovej Oscara za herecký výkon.

            23.20  Hystéria  USA, 1982 (Dvojka)
Humorne ladený horor o spisovateľovi, ktorý chce napísať "veľký román". Utiahne sa do malého mestečka, na nešťastie preňho si však prenajme maják, kde sa pred sto rokmi stalo veľké nešťastie a straší tam až dodnes. Bizarné situácie a paródie na scény zo slávnych filmov nie sú výnimkami...


4.8.
štvrtok:
22.20  Klíč k určování trpaslíku  ČR, 2002 (ČT2)
Polohraný dokument o živote režiséra Pavla Juráčka, vychádzajúci z jeho denníkov sa pokúša zobraziť Juráčkovu osobnosť v celej jej zložitosti. Mapuje nielen jeho spoločenské aktivity a tvorbu, ale snaží sa zrekonštruovať aj režisérov komplikovaný súkromný život. Snímka je dokumentárnou mystifikáciou, ktorá kombinuje archívne zábery a dobové fotografie s hranými sekvenciami. Film Martina Šulíka je zaujímavý svojou snahou zrekonštruovať kontext a spoločenské pozadie celej generácie tzv. československej nové vlny, filmového zázraku.

            00.25  Ja, ty, oni  Brazília, 2000 (Markíza)
Hrdinkou tejto psychologickej drámy je starnúca vidiečanka, ktorá nemá šťastie na toho správneho muža. Napriek tomu to nevzdáva...

TV Tipy 1.8. - 7.8. 2005 TV Tipy 1.8. - 7.8. 2005

5.8.
piatok:
20.00  Otec a otec  Francúzsko, 1983 (ČT1)
Šestnásťročný Tristan ujde z domu a pridá sa k pochybnej partii. Bezradná matka sa uchýli k riskantnej lži - presvedčí svojich dvoch niekdajších priateľov, že oni sú skutočnými otcami strateného chlapca, a teda je ich povinnosťou zachrániť ho. V hlavných úlohách tejto francúzskej komédie sa objavili Gérard Depardieu a Pierre Richard.

           20.05  Ja a pani Jonesová  GB/USA, 2002 (Jednotka)
Ľahká dráma o milostnej afére medzi novinárom bulvárnych novín a anglickou premiérkou. Liam sa dostane na spoločensko-politickú akciu bez pozvánky, na ktorej to medzi ním a premiérkou Laurou Bowdenovou poriadne zaiskrí. Milostnú aféru sa im podarí utajiť, ale voľby sa blížia. Liamov šéf si žiada svoj článok do bulváru a k tomu všetkému Laura nevie, pre koho Liam vlastne pracuje...

           21.20  Ignoranti  Francúzsko/Taliansko, 2001 (Dvojka)
Antonia a Massimo sú už vyše desať rokov manželmi, žijú v peknej vilke na predmestí Ríma a všetko nasvedčuje tomu, že sú ideálnym párom. Keď však Massimo zahynie pri autonehode, Antonia sa oddá úplnému zármutku. Nechodí do práce, zanedbáva priateľov a celkom sa uzatvorí do svojej bolesti. Až do chvíle, kedy sa náhodou dozvedá, že Massimo mal sedem rokov milenecký vzťah. Keď si prezerá veci po zosnulom manželovi, ktoré jej priniesli z jeho kancelárie, je medzi nimi i obraz s venovaním, ktorý odhaľuje jeho neveru. Antonia je postavená pred nečakanú skutočnosť manželovho dvojitého života...

            22.35  Dvojnásobné obvinenie  USA, 1999 (JOJ)
Život Libby Parsonsovej (Ashley Juddová) sa tragicky zmení vo chvíli, keď jej manžel (Bruce Greenwood) bez stopy zmizne z jachty a ju odsúdia pre vraždu, ktorú nespáchala. Horšie však je, keď zistí, že jej najlepšia priateľka Angela (Annabeth Gishová), ktorej zverila syna Matt (Benjamin Weir), zmizla neznámo kam aj so strateným manželom. Po prepustení Libby už nemôže zastaviť, ani jej sociálny kurátor (Tommy Lee Jones), chce syna získať späť za každú cenu, veď 5. dodatok ústavy USA jej zaručuje, že za rovnaký zločin nemôže byť stíhaná dvakrát. Podarí sa jej muža, ktorý ju dostal neprávom do väzenia nájsť a potrestať ho podľa zásluhy? A spozná ju po toľkých rokoch odlúčenia aj syn Matt?


6.8.
sobota:
21.10  Dlhý bozk na dobrú noc  USA, 1996 (Markíza)
Samantha (Geena Davis) má milujúceho manžela, dcéru a pokojný domov v Novom Anglicku. Avšak trpí amnéziou a nespomína si, ako sa k tomu všetkému dostala. Jedného dňa sa jej začnú vracať spomienky, ktoré odhalia jej pravú tvár... Akčný thriller Renny Harlina (Cliffhanger, Smrtonosná pasca 2).

            21.20  Hrbáč  koprodukcia, 1997 (ČT1)
Mladý rytier Lagardere (Daniel Auteuil) sa vďaka šermiarskemu umeniu zoznámi s vojvodom de Nevers (Vincent Perez) a stanú sa z nich priatelia. Neversa podlo zavraždí jeho bratranec Gonzague (Fabrice Luchini), Lagardere ešte stihne zachrániť jeho dcérku Aurore (Marie Gillain). O šestnásť rokov neskôr je čas na pomstu.

            21.50  Vykúpenie  GB/Francúzsko/Kanada, 2000 (Prima)
Zlatokop vymení svoju ženu a dcéru za zlatú baňu. O 20 rokov neskôr si už plnými dúškami užíva bohatstvo. Desivé nočné mory mu však neustále pripomínajú jeho smutnú minulosť. Situáciu vystupňuje hrozba exekúcie. Dlhoročné úsilie je ohrozené. Westernová dráma režiséra Michaela Winterbottoma v hlavných úlohách s Millou Jovovich a Nastassjou Kinski.

            22.25  Konaj správne  USA, 1989 (Dvojka)
Dej filmu amerického nezávislého režiséra Spikea Leeho sa odohráva v najhorúcejší deň roka v newyorksom Brooklyne. V černošskom ghete, kde sú jedinými obchodmi kórejské potraviny a Sallova pizzeria, rastie napätie. Mookie, Salov donášač pizze, každého pozná a je vždy tam, kde sa dva hrachy melú... V tejto trpkej komédii sa Leeovi podarilo vytvoriť brilantnú štúdiu amerického rasizmu a neznášanlivosti.

TV Tipy 1.8. - 7.8. 2005 TV Tipy 1.8. - 7.8. 2005

7.8.
nedeľa: 15.00  Pozor, ide Jozefína!  SR, 1976 (JOJ)
Satirický príbeh o mladej učiteľke, ktorá sa odhodlane pustí do boja proti parte murárov - fuškárov. Tí za svoje pochybné a nekvalitné služby žiadajú neúmerne vysoké ceny a pod rúškom pomoci okrádajú ľudí na jednej západoslovenskej dedine. V hlavných úlohách František Dibarbora, Katarína Vrzalová a Jiří Hrzán.

            16.55  Traja mušketieri  Fr./Špa./GB, 1973 (Markíza)
Traja mušketieri rozprávajú príbeh o odvahe, cti, priateľstve, láske, ale zároveň o zrade, intrigách a podlosti. Príbeh o d Artagnanovi a jeho priateľoch Athosovi, Porthosovi a Aramisovi a ich odvahe, s akou sa postavili všemocnému kardinálovi. Klasika s Michaelom Yorkom, Oliverom Reedom a Richardom Chamberlainom z roku 1973.

            21.05  Nie som blázon  USA, 1994 (Jednotka)
Donald "Sully" Sullivan (Paul Newman) je stále veľký fešák, ktorému nerobí najmenší problém zamotať hlavu takmer každej žene. Na druhej strane, Sully je okrem iného poriadne komplikovaná povaha, o ktorej sa vedú tie najrozmanitejšie reči. Na svojich priateľov nedá dopustiť, ale vie byť niekedy tak tvrdohlavý, až sa divíte, že vôbec nejakých priateľov má. Niektorí si myslia, že je blázon, ale jeho domáca pani na neho nedá dopustiť. Inými slovami, Sully je fajn chlapík, len tak trochu nevypočítateľný. Obraty o stoosemdesiat stupňov nie sú žiadnou výnimkou, ale Sully je jeden z mála, ktorý si ich naozaj môže dovoliť. A možno nás jedného dňa presvedčí, že nie je blázon on, ale všetci ostatní...

            22.40  Krstný otec II. ½  USA, 1974 (JOJ)
Pokračovanie ságy mafiánskej rodiny nám v dvoch paralelných príbehoch spätne vyrozpráva životné osudy otca a syna Corleoneovcov, ktorých sme spoznali ako mužov zrelého veku už v prvej časti filmu Krstný otec. Malý Vito Corleone sa narodil a vyrastal na Sicílii a v roku 1910 sa prisťahoval do New Yorku. V roku 1917 už ako tínedžer prichádza Vito Corleone (Robert De Niro) do newyorskej štvrti zločinu Hell's Kitchen, kde preniká do tajov zločinného života s pomocou životných rád svojho "učiteľa" a mizerného gangstera Clemenzu (Bruno Kirby). Zároveň sledujeme aj životný príbeh jeho najmladšieho a najmilovanejšieho syna Michaela Corleoneho (Al Pacino), ktorý spočiatku nechcel o otcových obchodoch ani počuť, ale po jeho smrti musel zastúpiť miesto hlavy rodiny a vymyslieť plán pomsty proti nepriateľskému mafiánskemu klanu, aby ochránil vlastnú rodinu.


HIT TÝŽDŇA
5.8.
piatok:
22.30  Mafiáni  USA, 1990 (Prima)
Školák Henry Hill sníva o tom, že sa raz stane gangstrom. Pre mafiu vykonáva iba drobné služby, ale svojou vernosťou si nakloní krstného otca Paula Cicera. Ako rastie, získava v podsvetí čoraz lepšie miesto. Jeho život však neustále visí na vlásku. Famózny film Martina Scorseseho v hlavných úlohách s Robertom De Nirom, Rayom Liottom a Joe Pescim.


sHIT TÝŽDŇA
6.8.
sobota:
23.35  Dracula 2000  USA, 2000 (Markíza)
Treba k tomuto titulu dodávať niečo viac?


 


autor Peter Konečný 1.8.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.