TV TIPY 29.8. - 4.9. 2005

TV TIPY 29.8. - 4.9. 2005

VOD recenzia



29.8.
pondelok

21.30  Kára plná bolesti  SR, 1985 (Dvojka)
Príbeh dvoch priateľov žijúcich na okraji spoločnosti, ktorí aj pri ťažkom živote na slovenskej dedine počas druhej svetovej vojny snívajú o krajine plnej tepla, pokoja a hojnosti, v ktorej by neexistovala vojna ani utrpenie. Réžia Stanislav Párnický (Južná pošta).

22.00  Šakal  (The Jackal), USA, 1997 (Markíza)
Ruská mafia sa chce zviditeľniť v najvyšších kruhoch a obnoviť starý konflikt studenej vojny. Najme si teda absolútny stroj - precízneho a nepolapiteľného zabijaka s prezývkou Šakal (Bruce Willis), ktorého nikdy nik nevidel, aby (za "smiešnu sumu" - 70 miliónov dolárov) zavraždil prvú dámu USA. FBI sa však o tomto pláne dozvie a najme do svojich služieb dlho väzneného Declana Mulqueena (Richard Gere), teroristu IRA, aby v tom Šakalovi zabránil. Títo dvaja zabijaci stoja proti sebe a hra o bezpečnosť Zeme stojí na výsledku ich súboja. Kto koho zabije prvý?


30.8.
utorok

21.05  Sneh padá na cédre  (Snow Falling on Cedars), USA, 1999 (Markíza)
Na San Piedre, jednom z malých ostrovov v Pacifiku, žili roky Američania a Japonci v priateľskej jednote. Práve tu sa zrodila láska medzi Ishmaelom (Ethan Hawke) a japonským dievčatkom Hatsue (Yoki Kudohová), ktorá v dospievaní prerástla v hlboký milostný cit. Zákerný útok na Pearl Harbor aj ich vzťah premenil  na trosky. Hatsue bola, rovnako ako všetci ostatní japonskí obyvatelia, odsunutá do pracovného tábora, kde si potom našla svojho manžela. Ishmal si obliekol uniformu, aby sa domov vrátil ako invalid a zatrpknutý samotár. Píšu sa 50. roky a zdá sa, že antagonizmus podnietený vojnou, je zabudnutý. Melodramatický príbeh z drsného pobrežia severozápadného Pacifiku

21.45  Náhradné diely  (Rezervni deli), Slovinsko, 2003  (Dvojka)
Bývalý plochodrážny majster Slovinska Ludvik noc čo noc vozí na taliansku hranicu utečencov z najrôznejších krajín. Tí sú plní viery a nádeje, že na Západe, kam ich dovezú, sa budú mať po všetkých stránkach omnoho lepšie. Netušia, prečo o nich ich prepravcovia hovoria ako o "náhradných dieloch". Film Náhradné diely je zaujímavým príspevkom k téme utečenectva a predaja ľudí.

TV Tipy 29.8. - 4.9. 2005 TV Tipy 29.8. - 4.9. 2005

31.8.
streda

21.45  Chorus Line  USA, 1985 (Dvojka)
Režisér pripravovanej veľkej šou robí výber tanečníkov. Obrovské množstvo uchádzačov dúfa, že si vyberie práve ich. Počas dňa tvrdého skúšania však postupne mnohí vypadávajú a súťaž sa stáva stále náročnejšia. Jednotliví adepti odhaľujú svoje súkromie a svoje pocity, pod neustálym dohľadom prísneho režiséra. Keď však uprostred skúšok prikvitne režisérova bývalá priateľka a uchádza sa o miesto, situácia sa komplikuje i pre neho...

21.55  Pupendo  ČR, 2003 (Markíza)
Film Pupendo je rozprávaný spôsobom príbuzným úspešným Pelíškom, v horko  grotesknom nadsadení. Ide sa o sled vygradovaných komediálnych scén zo života v reálnom socializme. Svojou pozornosťou na vykreslenie galérie najrôznejších ľudských typov získava Pupendo potrebný rozsah do obdobia súčasného, pretože i keď sa dobové kontexty menia, vnútorné postoje a dilemy, ako i generačné konflikty, sú večné. Ide o film založený na nosných situáciách, ktorých poézia, pravdivosť a humor závisia od výbornej práce s hercami. Tak tomu bolo pri všetkých predchádzajúcich autorských filmoch režiséra Hřebejka a scenáristu Jarchovského. Rovnako tomu bude i v Pupende, na  ktorom sa podieľajú tí najlepší českí herci.


1.9.
štvrtok

15.15  Pacho, hybský zbojník  SR, 1975 (Markíza)
Slovenská komédia, ktorá rozpráva príbeh o  legendárnom hybskom zbojníkovi Pachovi, sa radí k divácky najúspešnejším filmom.  Pacho nie je historická postava. Je len modelom možného a vysnívaného zbojníka, ktorý okrem toho, že bohatým berie a chudobným dáva, neznáša krivdy a feudálny útlak. Častejšie ako svaly používa rozum. Vie si poradiť v každej situácii za pomoci sebe tak vlastnej šikovnosti a prešibanosti. So svojou družinou, pritom zažíva nevšedné dobrodružstvá. Rešpekt a obdiv nevzbudzuje len u mužov. Napriek tomu, že nepatrí záletníkom, ženy, nevynímajúc cisárovnú Máriu Teréziu, sa bijú o jeho priazeň... V hlavnej úlohe sa predstavil nezabudnuteľný Jozef Króner.

21.05  Čokoláda  (Chocolat), USA/VB, 2000 (Markíza)
Dej príbehu začína v tradičnej francúzskej dedine, kde sa za posledných sto rokov život vôbec nezmenil. Jedného obyčajného dňa sa tu objaví cestovateľka Vianne Rocherová (Juliette Binocheová) a jej dcéra Anouk (Victoire Thivisolová). Záhadná Vianne si otvorí obchod s čokoládou, plný neodolateľných sladkostí, ktoré prebúdzajú u obyvateľov mesta skryté chute. Vianne má totiž tajomnú schopnosť odhadnúť súkromné vášne vidiečanov a uspokojiť ich tými správnymi sladkosťami, čím sa jej pomaly darí presvedčiť ich, aby sa nebáli oddávať svojmu vlastnému pokušeniu. Čoskoro si Vianne získa dobrú povesť... a nepriateľov.

TV Tipy 29.8. - 4.9. 2005 TV Tipy 29.8. - 4.9. 2005

2.9.
piatok

22.45  Osudová príťažlivosť  (Fatal Attraction), USA, 1987 (Markíza)
Hlavnou postavou dramatického príbehu je úspešný newyorský právnik Dan Gallagher (Michael Douglas), ktorý žije  v pokojnom manželstve s pôvabnou Beth (Anne Archerová) a šesťročnou dcérkou Ellen. Rodinnú pohodu naruší zoznámenie s redaktorkou Alex Forrestovou (Glenn Closeová). Nezáväzné rande skončí divokým milovaním. Na druhý deň sa s ním milenka poháda, pretože zistí, že muž sa ponáhľa domov, k rodine. Keď sa pokúsi podrezať si v kúpeľni žily, Dan ju ošetrí a zostane s ňou cez noc. Keď sa  vráti do práce z prehliadky vidieckeho domu, ktorý chcú s Beth kúpiť, nájde v kancelárii Alex. Rozhodne jej dá najavo, že všetko skončilo. Postupne vypláva na povrch skutočnosť, že s Alex nie je čosi v poriadku. Slávny psychologický triler o krátkej chvíli vášne, ktorá sa zmenila v dlhé chvíle utrpenia...

01.35  Celebrity  USA, 1998 (JOJ)
Svet slávnych ľudí, o ktorých sa píše v bulvárnych novinách a časopisoch, o ktorých sa hovorí v komerčných televíziách a do ktorého chce kdekto vstúpiť, je iba pre vyvolených. Dnešok totiž vôbec neovplyvňujú filozofi či literáti, ale filmové hviezdy a štíhle modelky. Je tajným snom mnohých dostať sa medzi túto smotánku. Trpká komédia Woodyho Allena o "sladkom" živote amerických filmových hviezd.


3.9.
sobota

21.35  Búrlivá svadba  (Monsoon Wedding), koprodukcia, 2002 (Dvojka)
Indická romantická komédia z dielne najznámejšej indickej režisérky súčasnosti Miry Nair sa odohráva počas štyroch dní a štyroch nocí, ktoré predchádzajú dohodnutej svadbe dvoch mladých ľudí zo zámožných strednostavovských indických rodín z Dillí. Ženíchom je Hemant, indický emigrant, ktorý v USA pracuje ako počítačový expert. Nevesta Aditi so svadbou súhlasila najmä preto, lebo ju už omrzeli sľuby jej ženatého milenca. Počas týchto štyroch dní a hektických príprav na svadbu, ktorá sa skončí v monzúnovom daždi, vychádzajú na povrch rôzne rodinné tajomstvá a prejavujú sa jednotlivé charaktery. Viac ako samotným príbehom je film zaujímavý originálnou a autentickou atmosférou indickej domácnosti, kde sa miešajú staré tradície s moderným životným štýlom, angličtina s pandžábštinou a hindu, dialógy s hudobnými pasážami, zloženými tak z tradičných indických ľúbostných piesní, ako aj z moderného popu, jazzu a pop-folku.

00.10  Kto je Cletis Tout?  (Who Is Cletis Tout?), USA/Kanada, 2001 (ČT1)
Len dva mesiace zostávali Trevorovi Finchovi (Christian Slater) k vypršaniu jeho niekoľkoročného trestu. Dva mesiace a bol by voľný a slobodný. Lenže tie dva mesiace by vo väzení asi neprežil a tak sa radšej rozhodol využiť príležitosť k úteku, ktorý pripravil jeho kamarát. Už len preto, že pre oboch zariadil novú identitu a vynikajúceho falšovateľa dokladov. Plán to bol skvelý. A určite by aj vyšiel, pokiaľ by sa do neho nedostala drobná chyba - po jednom z tých chlapíkov, ktorého totožnosť si privlastnili, ide totiž mafia... Krimi komédia nie príliš známeho režiséra a scenáristu Chrisa Ver Wiela.

TV Tipy 29.8. - 4.9. 2005 TV Tipy 29.8. - 4.9. 2005

4.9.
nedeľa

14.45  Prípad pre obhajcu  SR, 1964 (JOJ)
Psychologická dráma z prostredia súdnictva. Obhajca Kolár (Štefan Kvietik) rieši prípad znásilnenia a vraždy štrnásťročného dievčaťa a snaží sa na základe nezrovnalosti v súdnom spise dostať z podozrenia a nasledovného odsúdenia pätnásťročného chlapca. Silným protivníkom mu je nielen policajný poručík Urbančík (Július Pántik), ale predovšetkým členovia prokuratúry. Film jedného z najvýznamnejších slovenských režisérov Martina Hollého.

22.35  V hodine dvanástej  SR, 1958 (Dvojka)
Dramatický príbeh z obdobia SNP. V malej slovenskej dedine zabije nemecký vojak v bitke svojho kamaráta a potom strávi noc u miestnej paničky. Sadistický veliteľ SS dá zavrieť desiatich rukojemníkov za oboch zmiznutých vojakov. Po návrate hlavného vinníka si musia rukojemníci vybrať spomedzi seba piatich, ktorým bude udelená milosť. Dráma režisérov Jozefa Medveďa a Andreja Lettricha.


HIT TÝŽDŇA
31.8.
streda

01.25  South Park: Peklo na Zemi  (South Park: Bigger ...), USA, 1999  (Markíza)
Bezprecedentne provokatívny seriál sa stal kultovým a divákov na celom svete rozdelil na dva nezmieriteľné tábory. Zdanlivo infantilný a extrémny humor je však kritikou nešvárov modernej spoločnosti. To skutočné peklo však prišlo s jeho celovečernou filmovou adaptáciou. Stan, Kyle, Cartman a Kenny dostali zaujímavú úlohu - musia zabrániť vojne medzi USA a Kanadou. Za všetkým hľadajte kanadský hit Terrancea a Phillipa.


sHIT TÝŽDŇA
3.9.
sobota

21.15  Macher, magor a 15 melónov  (Le boulet), Fran./GB, 2002 (Markíza)
Aj keď tento týždeň si určite prídu na svoje milovníci Michaela Dudikoffa (Hurikán, sobota, JOJ), Chucka Norrisa (Zákon mlčania, sobota, JOJ), Jeana-Claude Van Dammea (Legionár, nedeľa, Jednotka) či Kevina Sorba (Kull Dobyvateľ, nedeľa, Markíza), víťazom sa stáva francúzsky shitík, ktorý pred dvoma rokmi brázdil aj našimi kinami. Recenzia tu

 


autor Peter Konečný 29.8.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.