DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



S koncom septembra vám prinášame sumár najnovších DVD titulov, ktoré sa do našich predajní a požičovní dostávali a dostávajú v tomto mesiaci. Spolu s prehľadom titulov vám ponúkame aj ich okamžitú možnosť zakúpenia v našom spriaznenom shope - filmoteka.sk.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

CONSTANTINE 2DVD  (recenzia filmu)

Narodil sa s darom, ktorý nechcel. Má schopnosť rozoznať anjelov a démonov skrytých pod ľudským výzorom, voľne sa pohybujúcich na zemi. V snahe utiecť pred svojimi víziami si bol Constantine (Reeves) nútený vziať život. Ale nepodarilo sa. Znovuzrodený, sa chytil druhej šance. Vrátil sa naspäť a rozhodol sa strážiť pozemskú hranicu medzi nebom a peklom a viesť vojnu voči pozemským prisluhovačom pekla. Márne dúfa, že si aspoň takto zaslúži spásu. Constantine však nie je svätý. Sklamaný zo sveta, ktorý je okolo neho a toho, čo je za tým, sa bez výčitiek obracia k alkoholu. Pokiaľ niekomu pomôže, nerobí to pre hrdinstvo a vďaku. Chce len jedno - dostať sa odtiaľto preč. Jedného dňa sa na neho obráti skeptická detektívka Angela (Weisz) s prosbou o pomoc pri objasnení mysterióznej smrti jej sestry - dvojičky. Pátranie ich privedie do sveta anjelov a démonov, ktorý existuje len na mieste súčasného Los Angeles. Prežívajúc neuveriteľné udalosti sa obaja snažia nestratiť seba samých, čokoľvek to stojí. (Kúpiť!)


KLAN LIETAJÚCICH DÝK 2DVD  (recenzia filmu)

Napínavý akčný film od tvorcov filmu Tiger a drak, ale zároveň aj silné a romantické rozprávanie o láske. Rok 859 nášho letopočtu, obdobie vlády dynastie Tang, ktorá bola v čase svojho rozkvetu jednou z najosvietenejších ríš čínskej histórie. Teraz sa však nachádza v úpadku. Cisár nie je schopný vládnuť a vláda je skorumpovaná. V zemi sa šíria nepokoje a početné povstalecké armády sa začínajú búriť. Tá najväčšia a najprestížnejšia si vraví Klan lietajúcich dýk. (Kúpiť!)


PÁD TRETEJ RÍŠE  (recenzia filmu)

Film "Pád tretej ríše" sa venuje ťažkej kapitole nemeckých dejín a získava si nesmierny záujem. Týmto filmom vytvorili režisér Oliver Hirschbiegel a producent Bernd Eichinger nemecký film roku 2004. Mohol by to byť jednoducho najdôležitejší film, ktorý bol kedy natočený o druhej svetovej vojne. A podľa amerického odborného časopisu Hollywood Reporter je isté, že "Bruno Ganz, v úlohe Adolfa Hitlera, je proste senzáciou. Konečne nie je nemecký diktátor zobrazený v bezvýznamnom dokumente alebo inej satire, ale v sktutočne konvenčnej dráme," - pochvaľujú New York Times po premiére filmu "Pád tretej ríše" na Torontskom filmovom festivale. Nemecká kritika si stále znova kladie otázku: je vôbec možné zobrazovať Hitlera ako človeka? Je to únosné? Skoro žiadna iná nemecká produkcia v minulosti nedosiahla pri akejkoľvek premiére takýto ohlas, ako sa podarilo filmu Olivera Hischbiegela "Pád tretej ríše". O 150-minútový film, ktorý sa odohráva posledných 12 hodín v Hitlerovom vodcovskom stane, je veľký záujem. (Kúpiť!)  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NENÁVISŤ  (recenzia filmu)

Zdravotná sestra je vystavená záhadnému prekliatiu, ktoré spôsobuje strašnú nenávisť a potom smrť. Kliatba sa začne prenášať na ďalšie obete… Supermoderné Tokio je kulisou desivého príbehu, ktorý sa v prvom víkende po uvedení v USA vyšplhal na čelo rebríčka s tržbou 40 miliónov dolárov. (Kúpiť!)


ROBOTI  (recenzia filmu)

Režiséri megaúspešnej "Doby ľadovej" sa tento krát namiesto do zamrznutého praveku vydávajú do nablískaného futuristického sveta. Jeho obyvateľmi sú roboti a hlavným hrdinom je model menom Rodney. Sympatický génius sa bude musieť vysporiadať a intrigárskym vynálezcom, ktorý je najmocnejším strojom v meste a s láskou k lahôdkovo zostrojenej Cappy. (Kúpiť!)


PAPARAZZI  (recenzia filmu)

Film, na ktorého počiatku stál Mel Gibson a jeho nápad sfilmovať príbeh o dotieravých fotografoch, režíroval "seriálový" režisér Paul Abascal. Bo Laramie je slávny herec akčných filmov. Má krásnu ženu, blonďavého syna, veľa fanúšikov a motá sa okolo neho denne stovky paparazziov, ktorí sú schopní urobiť čokoľvek pre šťavnatú fotografiu. Pri jednej takejto naháňačke za čerstvým materiálom Bo vďaka paparazziom havaruje a jeho syn upadá do kómy. Parta fotografov samozrejme využije príležitosť a hercovu rodinu zaseknutú v aute veľa krát odfotí. Bo sa ale rozhodol, že ich dotieravosť presiahla všetky hranice a že to takto nenechá. Zrazu paparazziovia začnú jeden po druhom umierať... (Kúpiť!)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

PREKLIATA ARGENTÍNA  (recenzia filmu)

Dej Prekliatej Argentíny režiséra Christophera Hamptona (ktorý je známejší skôr ako scenárista filmov Nebezpečné známosti  Stephena Frearsa a Tichý Američan Phillipa Noyca, než ako režisér) je situovaný do Argentíny 2. polovice 70. rokov, konkrétnejšie roku 1976. Argentína bola v tom období zmietaná mnohými problémami, medzi ktoré patrili aj únosy ľudí organizované políciou a vládnymi agentmi (stojí za zmienku spomenúť, aj keď to pre film nie je dôležité a nepracuje sa v ňom s politickým backgroundom tej doby, že obdobie vlády Juana Peróna sa skončilo v roku 1974, kedy Perón 1. júla umiera a v 1976 bol už pri moci generál Videla). Jednou z obetí únosov sa stane aj Cecilia Rueda (Emma Thompson). Cecilia pracuje ako novinárka a jej kritické články smerované voči vládnemu režimu nenechali dlho čakať na odozvu v podobe spomínaného únosu. Jej manžel Carlos, spisovateľ a autor divadelných hier pre deti (Antonio Banderas), obdarený zvláštnou schopnosťou vidieť v mysli ďalšie osudy unesených, sa snaží vypátrať miesto, kde ju väznia a zachrániť ju. Polícia na jeho "snorenie" zareaguje únosom dcéry Teresy a tak Carlos musí nájsť a vyslobodiť aj ju.


KRUH 2  (recenzia filmu)

Jednotka pri rozpočte 45 miliónov dolárov zarobila len v amerických kinách 128 miliónov dolárov a vyniesla na piedestál slávy režiséra Gore Verbinskeho (Piráti Karibiku). Jeho remake japonského hororu kruh z roku 1998 sa stal nečakaným hitom. Rachel Keller (Naomi Watts) a jej syn Aidan (David Dorfman) sa po "nepríjemnostiach" odsťahovali do tichého horského mestečka Asheville. Rachel tu pracuje ako novinárka a keď narazí na policajný spis lokálnej samovraždy tínedžera, rozhodne sa v ňom povŕtať - verí totiž, že by mohla mať spojitosť s mystickou videokazetou. Krátko na to, keď sa dostáva čoraz bližšie k odhaleniu pravdy, sa malý Aidan so zhoršeným zdravotným stavom ocitá v nemocnici. Dvojici začína prihárať pod zadkom... (Kúpiť!)


HRA NA SCHOVÁVAČKU (recenzia filmu)

Držiteľ Oscara® Robert De Niro hrá úlohu starostlivého otca a vdovca Davida Callawaya v napínavom thrilleri "Hra na Schovávačku". Dakota Fanning stvárňuje jeho mladú dcéru Emily, ktorá skrýva neuveriteľné tajomstvo. Na začiatku príbehu náhle zomrie Callawayova manželka Alison (Amy Irvingová). Otec a dcéra sa presťahujú do severnej časti štátu New York, aby sa Emily zbavila spomienok na život s matkou v Manhattane. Osamelé dievča si vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho. Spočiatku považuje David Charlieho za príjemné rozptýlenie smutnej Emilinej dušičky, ale po sérii hrozných udalostí, ktoré začnú ich život sprevádzať, dospeje k záveru: Charlie možno skutočne existuje... Ak áno, Emily by sa s ním mala prestať kamarátiť. Len aby nebolo neskoro. (Kúpiť!)


autor Peter Konečný 28.9.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.