TV TIPY 12.12. - 18.12. 2005

TV TIPY 12.12. - 18.12. 2005

článok



12.12.
pondelok

21.30  Alice  (Alice), USA, 1990 (ČT2)
Pôvabná a bohatá 35-ročná Alice Tateová (Mia Farrow) žije veľmi spokojným a usporiadaným životom. Únava a bolesti ju jedného dňa privedú k čínskemu lekárovi Yangovi, ktorý sa zaoberá alternatívnou liečbou. Alice netuší, aké výsledky neobyčajná liečba prinesie. Melancholická komédia o láske a skrytých túžbach režiséra Woodyho Allena.

21.45  Volavka  (Wu jian dao), Hongkong, 2002 (Film+)
Chan je policajt, ktorý ako nasadený agent už dlho pracuje v tretej skupine, v úradnom rebríčku už postúpil a aktuálne tam zastáva vážnu funkciu. Medzi tým Lau, tajný agent skupiny sa s podobnými úspechmi vypracoval u polície. Zatiaľ čo svojim nadriadeným zaobstarávajú informácie o plánoch a protiplánoch pozorovaných organizácii, začínajú obaja pociťovať stres kvôli dvojakému spôsobu života...

13.12.
utorok

21.05  Frankie a Johnny  (Frankie and Johnny), USA, 1991 (Prima)
Bývalý trestanec Johnny (Al Pacino) sa zamestná v reštaurácii. Tu spozná atraktívnu servírku a ihneď sa do nej zaľubi. Frankie (Michelle Pfeiffer), objekt jeho túžob, má však s mužmi zlé skúsenosti. Johnny vynakladá veľa úsilia, ale ohlas z druhej strany stále neprichádza. Komédia režiséra Garry Marshalla (Pretty Woman).

00.55  Lawrence z Arábie  ½ (Lawrence of Arabia), GB, 1962 (Markíza)
Skvelá hodina, na toto veľkolepé filmové predstavenie režiséra Davida Leana. „Považujem ho za jedného z najväčších mužov našej doby. Jeho meno bude navždy žiť v anglickom písomníctve. Bude žiť v legendách o Arábii“ povedal o Lawrenceovi z Arábie Sir Winston Churchill... Britský dôstojník, archeológ a spisovateľ Thomas Edward Lawrence (Peter O´Toole) bol muž, ktorý za prvej svetovej vojny zohral kľúčovú úlohu v povstaní Arabov proti tureckej nadvláde. Muž, ktorému navždy učarovala púšť a dokázal nemožné – zjednotiť roztrieštené a znepriatelené arabské kmene proti Osmanskej ríši. Muž, ktorý sa ešte za svojho života stal legendou a jeho tragická smrť v roku 1935 z neho urobila ešte väčší mýtus.

TV Tipy 12.12. - 18.12. 2005 TV Tipy 12.12. - 18.12. 2005

14.12.
streda

21.55  Tichá radosť  SR, 1985 (Dvojka)
Psychologický film o hľadaní hodnôt v živote tridsaťšesťročnej zdravotnej sestry (Magda Vašáryová), ktorá zdanlivo bez jasného dôvodu opúšťa manžela a odchádza z domu do ubytovne, kde chce začať žiť podľa seba. Život jej navyše skomplikuje láska. Slovenský film Dušana Hanáka (322, Ružové sny).

22:45  Husár na streche  (Le hussard sur le toit), Francúzsko, 1995 (Markíza)
Dej tohto romanticko-dobrodružného filmu sa odohráva v roku 1832 v Južnom Francúzsku, kde zúri cholera, ktorá doslova plieni celé dediny. Angelo Pardi - mladý taliansky plukovník, ktorý je na úteku pred rakúskou tajnou službou, sa dostáva do Aix-en-Provence, kde sa stretáva s príťažlivou Paulinou de Theus. Tá ho prichýli na úteku v dome svojej tety. Rozchádzajú sa a v zápätí náhodne opäť stretávajú  na spoločnej ceste. Utekajú pred zákernou chorobou a Pauline chce nájsť svojho nezvestného manžela. Angelo ani v najťažších situáciách neopúšťa Pauline a jeho mravný postoj a pevný charakter dominuje v celej dejovej línii. Vo filme režiséra Jean Paula Rappeneaua (Cyrano de Bergerac) je zobrazená široká škála emócií - od harmónie, strachu a zúfalstva cez lásku a nádej.


15.12.
štvrtok

21.05  Útek z Alcatrazu  (Escape From Alcatraz), USA, 1979 (Prima)
Franka Morrisa (Clint Eastwood) eskortujú do Alcatrazu. Z toho väzenia ešte nikto neutiekol, napriek tomu Frank od začiatku nemyslí na nič iné. Pripoja sa k nemu traja spoluväzni a po dôkladnej príprave zrealizujú plán úniku. Múry však nie sú tou najťažšou prekážkou. Dráma režiséra Dona Siegela (Drsný Harry).

22.15  15 Amore  (15 Amore), Austrália, 1998 (ČT2)
Vo svete zúri vojna, ale tá malá farma v austrálskom Walalongu je oázou mieru a pokoja. Žije tu Dorothy (Lisa Hensley), ktorej manžel je na fronte, jej tri deti, dvaja talianski vojnoví zajatci, uvoľnení z internačného tábora na výpomoc, a dve nemecké židovky na úteku. Dráma Maurice Murphy.

TV Tipy 12.12. - 18.12. 2005 TV Tipy 12.12. - 18.12. 2005


16.12.
piatok

21.15  Fantomas sa hnevá  (Fantômas se déchaîne), Fran./Tal., 1965 (JOJ)
Prenasledovanie rafinovaného Fantomasa (Jean Marais) tentoraz zavedie komisára Juvea (Louis de Funés), novinára Fandora (Jean Marais) a jeho snúbenicu Hélène (Myléne Demongeotová) do Ríma, kam je zvolaný významný vedecký kongres. Hviezdou medzinárodného sympózia má byť profesor Lefèvre (Jean Marais), vedec zaoberajúci sa výskumom v odbore hypnózy. Jeho objavy sú také prevratné, že sa dá predpokladať, že Fantomas bude mať o staručkého vedca záujem a postará sa o jeho zmiznutie. K únosu skutočne príde, aj keď určiť toho pravého medzi troma navlas rovnakými je pre komisára Juvea úloha priam gigantická. Pri prenasledovaní má Fantomas len malú nádej na únik, ale čo všetko má k dispozícii?

22.00  Sibiriáda  (Sibiriada), Rusko, 1979 (Dvojka)
V nekonečnej sibírskej tajge, obklopení močiarmi, žijú v neveľkej dedinke Elaň dve rodiny. Dve rodiny, ktoré sú znepriatelené od nepamäti: „kulaci“ Solominoví a „chudoba“ Ustiužaninoví. Nevedia však, že aj napriek svojej nenávisti ich osud a história bude spájať znovu a znovu v nenávisti, aj v láske. Nevedia ešte, aké krvavé a tragické osudy ich čakajú na ďalšej ceste... Film Andreja Končalovskeho (Dom durakov).


17.12.
sobota

20.00  K-19: Stroj na smrť  (K-19: The Widowmaker), koprodukcia, 2002 (Markíza)
Dramatický príbeh na motívy skutočných udalostí. Rok 1961, Severný Atlantik. Prvá sovietska jadrová ponorka s označením K-19 sa vydá na svoju prvú ostrú plavbu. Lenže pred vypustením na otvorené more si kvôli sérii nešťastných nehôd vyslúžila prezývku „výrobca vdov“. Už onedlho po vyplávaní táto prezývka získa ďalšie opodstatnenie, pretože vedená dvoma veliteľmi – rivalmi, sa ponorka opäť dostane do vážnych problémov. V lepšom prípade len rozšíri dlhou sériou veľkých nešťastí dvadsiateho storočia,  v tom horšom prípade sa môže stať príčinou nukleárnej explózie, ktorá privedie obe superveľmoci studenej vojny ku zničujúcemu nukleárnemu konfliktu. Osud sveta teraz leží v rukách vystrašených námorníkov, a bude záležať na schopnostiach oboch veliteľov, či prekonajú osobné nezhody tvárou v tvár v hroziacej katastrofe.

21.05  Billy Elliot  (Billy Elliot), GB/Francúzsko, 2000 (Jednotka)
Otec (Gary Lewis) si svojho syna Billy Elliota (Jamie Bell) predstavoval celom inak. Už ho videl v boxerskom ringu s rukami nad hlavou, ako sa teší z víťazstiev, ktoré sa rodia z potu a krvi. Lenže keď Billy uvidí vo vedľajšom sále budúce primabaleríny, sen o boxerskom ringu dostáva vážne trhliny. Ladnosť pohybu, ktorou sa pýši balet, mu učarovala neuveriteľne silno. Lenže čo na to povie jeho otec? Vlastnú túžbu však nemôžete oklamať a zakrátko sa Billy aj vďaka pani Wilkinsonovej (Julie Waters) objaví na hodine baletu. Od prvej chvíle je jasné, že Billy je mimoriadne výnimočný talent. Pani Wilkinsonová nakoniec prehovorí Billyho otca, aby mu zaplatil hodiny na prestížnej baletnej škole. Raz sa mu to môže celkom dobre vrátiť...

21.50  Barton Fink  (Barton Fink), GB/USA, 1991 (Dvojka)
Čierna komédia o ľavicovom intelektuálovi a dramatikovi z New Yorku, ktorý v 30-tych rokoch 20. storočia skúša svoje šťastie ako scenárista v Hollywoode. Ubytuje sa v pochmúrnom Hoteli Eagle, kde je jeho jediným spolubývajúcim jednoduchý obchodný cestujúci Charlie Meadows. Charlie Meadows sa Bartonovi Finkovi ponúkne pomôcť, pretože má údajne kopec historiek z obchodných ciest. Hoci Fink je ako pravý ľavicový intelektuál zasadený za práva "obyčajného človeka", na svoj talent si od neho siahať nenechá. Na stretnutí so šéfom štúdia sa však dozvedá, že má napísať scenár k béčkovému filmu o wrestlingu. Keď začne písať, po prvej vete dostáva tvorivý blok a snaží sa ho prekonať s pomocou slávneho spisovateľa - alkoholika a jeho sekretárky, ktorá za spisovateľa píše knihy... Skvelá čierna komédia so štipkou thrilleru bola za svoj dokonalý vizuálny štýl a duchaplnú reflexiu vzťahu umenia, talentu, moci a politiky ocenená na MFF Cannes Zlatú palmu.

22.45  Valmont  (Valmont), Francúzsko/USA, 1989 (Jednotka)
Filmová adaptácia slávneho románu Choderlose de Laclose Nebezpečné známosti (1782), ktorá na zložitom osude dvoch libertinských intrigánov, vikomta Valmonta a markízy de Merteuil, zachytáva v tak trocha odľahčenej polohe obraz aristokratickej spoločnosti niekoľko rokov pred Francúzskou revolúciou. Príbeh cynických milovníkov života so záľubami v intrigách a manipuláciii nakrútil český režisér Miloš Forman...

23.55  Nezmieriteľní  (Unforgiven), USA, 1992 (ČT1)
Dokonalý western Clinta Eastwooda o troch pištoľníkoch, ktorých okolnosti prinútili po rokoch opäť vykonávať svoju pôvodnú profesiu. V hlavných úlohách uvidíte aj Gene Hakmana a Morgana Freemana.

TV Tipy 12.12. - 18.12. 2005 TV Tipy 12.12. - 18.12. 2005


18.12.
nedeľa

20.00  Babie leto  (Babí léto), ČR, 2001 (ČT1)
Pán Hána (Vlastimil Brodský) je operetný herec na dôchodku, ktorý spolu s manželkou (Stella Zázvorková) obýva menší byt na neosobnom pražskom sídlisku. V jeho stareckom tele sa skrýva malý chlapec - rád sa smeje, často sa túla a dôsledne a razantne odmieta "brať život vážne," ako od neho žiada jeho manželka. Spolu s kamarátom Edom (Stanislav Zindulka) sa zabávajú drobnými hereckými etudami na verejnosti a neškodnými podvodmi. Pri jednom z nich však Fanda pokazí drobný detail a zrazu má na krku tridsaťtisícový dlh. Zároveň pani Hánovej rapídne dochádza trpezlivosť...

20.05  Titanic  (Titanic), USA, 1997 (Jednotka)
Loď, ktorú nemohlo nič na svete ohroziť. Jej meno bolo toho dôkazom. Najväčší parník na svete už čaká na svojich cestujúcich. Od najbohatších mužov Ameriky až po stovky chudobných, ktorí s nádejou hľadia zoči-voči neistej budúcnosti. Iba päť dní však trvalo, kým sa americký sen zmenil na nočnú moru. Dovtedy nemysliteľné a nepredstaviteľné sa stáva skutočnosťou. Uprostred vôd oceánu tisíce ľudí čelí najväčšej dopravnej katastrofe v dejinách. Ešte stále je tu však jedno tajomstvo, ktoré nebolo vypovedané. Stále je tu osud jednej lásky, ktorému nebolo možné uniknúť. Túto vášeň však nemohla rozdeliť ani smrť. Jeden z divácky najúspešnejších filmov histórie kinematografie nakrútil režisér James Cameron...

21.35  Na titulnej stránke  (The Front Page), USA, 1974 (Dvojka)
Dej komédie z novinárskeho prostredia sa odohráva v Chicagu 30-tych rokov 20. storočia. Hildy Johnson patrí medzi špičkových novinárov v meste. Po rokoch náročnej novinárskej praxe chce odísť a oženiť sa. Ale jeho prefíkaný šéfredaktor s ním má iné plány a snaží sa Hildyho presvedčiť, aby pre neho napísal posledný článok na titulnú stránku... Veselá komédia populárnej komickej dvojice Jacka Lemmona a Waltera Matthaua v réžii majstra hollywoodskej komédie Billyho Wildera.

22.30  Mlčanie jahniat  (The Silence of the Lambs), USA, 1991 (Prima)
"Povedzte mi Clarice -  prestali už jahniatka kričať?". Anthony Hopkins vs. Jodie Fosterová. Unikátny thriller Jonathana Demma (Philadelphia) vám nebudem odporúčať, ten vám priamo naordinujem. Ak by sme kvalitu filmu merali množstvom sequelov, prequelov, plagiátov a odvoláviek, museli by sme Mlčanie jahniat hlasno prirovnať k najväčším žánrovým klasikám strieborného plátna. To, že žiadna iná dcérska firma, nedosiahla požadovanú úroveň spätne potvrdzuje, že frekventantka kurzu FBI a charizmatický kanibal odviedli skutočne perfektnú prácu.

23.35  Päsť plná hnevu  (Fist of Fury), Hongkong, 1972 (Jednotka)
Najznámejší film legendy kung-fu filmov Bruce-a Lee-ho. Ešte ako študent bojových umení sa vracia do školy svojho bývalého majstra. Nečaká ho však nič radostné, pretože jeho obľúbený majster je zavraždený. Potom, ako sa ukáže, že miesten úrady nemajú príliš záujem na vyšetrení celého prípadu, Bruce Lee je nútený vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Všetko nasvedčuje tomu, že za vraždou stojí konkurenčná škola. Bruce Lee je veľmi, skutočne veľmi nahnevaný. Slovo ľútosť pre neho celkom stratilo význam...


HIT TÝŽDŇA
13.12.
utorok

22.00  Amores Perros  (Amores Perros), Mexiko, 2000 (Dvojka)
Život človeka sa skladá z detailov a drobností, ktoré ho dokážu doslova obrátiť naruby. V Mexico City sa pri automobilovej nehode prekrížia cesty troch ľudí a odhalia sa tak prízemné stránky ľudskej povahy. Tínedžer Octavio (Gael García Bernal) sa rozhodne utiecť s manželkou svojho brata Susanou (Vanessa Bauche). Jeho pes Cofi sa stane krutým nástrojom k získaniu peňazí a ešte viac skomplikuje citlivý trojuholník vášne, v ktorom sa odopieraná láska stáva cestou, z ktorej nie je úniku. Famózny film Alejandra Gonzáleza Inárritu (21 gramov)


sHIT TÝŽDŇA
18.12.
nedeľa

00.10  Piraňa  (Piranha), USA, 1995 (JOJ)
Skutočne neviem, čo k tomu titulu dodať, snáď to za mňa povie jeden z diskutujúcich na portáli imdb.com – „This movie is one of the worst remakes I have ever seen in my life!”.

 


autor Peter Konečný 12.12.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.