DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Prvý krát v tomto roku vám prinášame prehľad aktuálnych DVD noviniek. Január so sebou priniesol pár zaujímavých a pár nie veľmi zaujímavých titulov, poďme sa však na ne pozrieť bližšie...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HORSKÁ HLIADKA

Kekexili je rozsiahla náhorná plošina vo výške okolo 5000 metrov nad morom neďaleko tibetských hraníc. Film Horská hliadka strhujúco rozpráva o nekompromisných bojoch medzi miestnými strážcami zvere a pytliakmi. Tento boj má parametre regulárnej vojny, prestrelky sú na dennom poriadku, zajatci sa neberú, každá strana má svojich hrdinov. Zväčša mŕtvych. Hliadka už roky nedostala od štátu výplatu, pytliacke skupiny nemajú čo jesť. Úlohy oboch skupín sa začínajú akosi prekrývať, morálne zásady meniť, ako pri nepriateľských agentoch, príliš dlho operujúcich v zemi nikoho, príliš vzdialených od svojich centier. Túto situáciu zaznamenáva režisér Lu Chuan veľmi stroho, zvlášť čo sa týka hereckého prejavu. Žánrovo ide o netypický westernový príbeh, zaznamenaný paradokumentárnou formou. Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v Kekexili v rokoch 1993 -1996.


DOM VOSKOVÝCH FIGURÍN

Skupina priateľov na svojom výlete na univerzitný futbalový zápas prechádza okolo typického malého mestečka. Jedno z áut, v ktorom sa vezú, sa však pokazí. Čo teraz robiť? Ak sa ho budú snažiť opraviť, nestihnú prísť včas na zápas. Rozhodnú sa preto rozdeliť – jedna skupina pôjde priamo na zápas, aby obsadila dobré miesta a druhá sa vyberie do mestečka opraviť auto. Všetko je tu však trochu zvláštne. Ľudia, sú tu akýsi uzavretí a jediný, kto im ponúkne pomoc je dosť divný majiteľ miestnej pumpy. Ďalšou z podivností mesta je jeho turistická atrakcia – Dom z vosku. Doslova. Z vosku je totiž aj celé jeho vnútorné vybavenie.... a možno, že nie len to... Nepotrvá dlho a zistia, že sú v osídlach dvoch vrahov, ktorí chcú len jedno – chytiť svoju korisť, zabiť ju... a obaliť voskom.


KUNG-FU MELA

Píšu sa 40. roky 20. storočia a predrevolučnú Čínu ovláda chaos. Uprostred tohto zmätku sa odohráva príbeh zlodejíčka Singa, ktorý sa zúfalo snaží stať členom rafinovaného a nemilosrdného gangu Sekerníkov, pod ktorého zločineckou nadvládou sa ocitla celá Šanghaj. Keď ho osud zavedie do istej preľudnenej štvrti, pokúsi sa pomocou vydierania vylákať peniaze od jedného z miestnych obyvateľov, avšak susedia jeho obete, sú niekým iným, než sa na prvý pohľad zdalo. Svojimi komickými zastrašovacími pokusmi privedie Sing do tejto hry neúmyselne aj samotný gang Sekerníkov, čím spustí lavínu udalostí, vedúcu ku stretu dvoch úplne odlišných svetov.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

PRÍŠERNÁ SVOKRA

Po rokoch márneho hľadania toho pravého Charlotte „Charlie“ Cantilini konečne nájde muža svojich snov (Michael Vartan). Popritom však zistí, že jeho matka (Jane Fonda) je svokrou z nočných môr. Nedávno prepustená reportérka Viola Fields sa obáva, že okrem svojej kariéry stratí i svojho jediného syna. A tak sa rozhodne jeho snúbenicu odstrašiť tým, že sa stane tou najhoršou svokrou na svete. Violina dlhoročná asistentka Ruby (Wanda Sykes) sa ju snaží zo všetkých síl presvedčiť, aby upustila od svojich bláznivých plánov, no márne. Charlie sa naopak nedá zastrašiť, prijíma hodenú rukavicu a pustí sa zo všetkých síl do boja.


STEALTH

Akčný príbeh o troch pilotoch bojujúcich proti neznámej inteligencii, ktorá chce rozpútať vojnový konflikt. Všetci traja sú súčasťou elitnej divízie, ktorá lieta s utajovaným typom stíhačky, známym ako Talon. Patria k najlepším z najlepších. Jedného dňa nadriadený dôstojník predstaví týmu nové lietadlo – stroj bez ľudskej posádky prezývaný Edi, ktorého pilotáž zvláda umelá inteligencia.


SÚBOJ TITANOV

Perzeus (Harry Hamlin) bojuje s čarami, s antickými bohmi a príšerami, aby zachránil krásnu Andromedu (Judi Bowkerová) pred morským netvorom. Ako syn boha Dia a pozemskej krásky je však nevedomky zatiahnutý do žiarlivých scén Diovej manželky Héry (Claire Bloomová) a hnevlivých konfliktov ostatných bohov. Perzeus využije magické zbrane, ktorými ho vyzbrojili bohovia na príkaz Dia, a v nebezpečnej nočnej výprave sa mu podarí odhaliť odpoveď na novú hádanku Andromedy, ktorú musí uhádnuť ten, kto si ju chce vziať za ženu. Radosť však netrvá dlho, lebo márnivá kráľovná Kasiopeia (Sian Phillipsová) urazí Thetis  (Maggie Smithová) a bohyňa žiada za odplatu Andromedinu smrť...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

UCHOVAŤ SI TVÁR

Keď 48-ročá vdova Hwei-Lan Gao (Joan Chen) oznamuje svojmu otcovi, ktorý nemá ani trošku pochopenia, že je tehotná, vyháňa ju v návalu zlosti z domu a zakazuje jej vrátiť sa, pokiaľ sa nevydá, alebo nepreukáže nepoškvrnené počatie. Pretože Hwei-Lan nemá kam ísť, nasťahuje sa ku svojej dospelej dcére Wil (Michelle Krusiec), doktorke z Manhattanu, ktorá však vôbec netúži mať spolubývajúcu. Najmä nie potom, ako sa zoznámila so svojou príťažlivou mladou milenkou Viv (Lynn Chen). A tak Wil urobí to, čo by urobila každá starostlivá dcéra s tehotnou slobodou matkou na krku. Dohadzuje jej každého obstojného starého mládenca v meste.


TRESTNÁ LAVICA

Dá sa vo väzení seriózne hrať futbal? Presvedčí vás o tom Adam Sandler. Quarterback Paul "Wrecking" Crewe je bývalý špičkový hráč amerického futbalu, ktorý je momentálne vo väzení. Vyslúžil si to za jazdu pod vplyvom alkoholu. Aby si to naozaj užil, je poslaný do jednej z najhorších väzníc v zemi. Spolu s ním sa tam nachádza aj bývalý špičkový tréner Caretaker. Obaja ešte so skupinou väzňov vyzvú na futbalový zápas svojich dozorcov. Po dlhom a náročnom tréningu je hneď jasné, že to nebude len obyčajné stretnutie...


ČAKAJ DO TMY

Na scénu vstupujú dve postavy. Susy (Audrey Hepburn), ktorá nedávno prišla o zrak a stále sa učí ako s týmto handicapom žiť, a psychopatický vrah Roat (Alan Arkin). Roat chce získať heroinom naplnenú bábku, o ktorej si myslí, že ju má práve Susy. Jediné o čo Susy ide, je prežiť. Stlmte svetlá, skontroľujte reťaz na dverách a pripravte sa na mrazivý thriller. Audrey Hepburn získala za úlohu Susy svoju piatu nomináciu na Oscara. Môžete sa tešiť na príbeh plný napätia, ktorý vrcholí strhujúcou konfrontáciou dvoch hlavných postáv.

 


autor Peter Konečný 25.1.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.