TV TIPY 6.2. - 12.2. 2006

TV TIPY 6.2. - 12.2. 2006

článok



6.2.
pondelok

21.15  Vojna naživo  (Rat uživo), Juhoslávia, 2000 (ČT2)
Belehrad sa pripravuje na bombardovanie vojskami NATO, ale filmový štáb na čele s producentom sa snaží dokončiť film za každú cenu. Hlavnú úlohu vytvára jeho americký priateľ Harvey, míňajú sa peniaze a v štúdiu sa objaví príslušník štátnej polície. Juhoslovanská vojnová dráma režiséra Darka Bajiča.

23.00  Francúzska spojka  (The French Connection), USA, 1971 (Jednotka)
Napínavý, strhujúcim spôsobom nakrútený film o neúprosnom boji čudáckeho grobiana, detektíva Jimmyho Doyla, s newyorským drogovým gangom vedeným tzv. Francúzskou spojkou. William Friedkin, Gene Hackman a Roy Scheider. Je treba dodávať niečo viac?

23.15  Tábor tigrov  (Tigerland), USA, 2000 (Markíza)
Chceli sa stať hrdinami, preto vojakom neprekážal tvrdý dril plný ponižovania a neľudskosti. Nepáčilo sa to len jednému z nich: Rollandovi Bozzovi (Colin Farrell), ktorý má dar privolávať problémy.  Jeho jediným cieľom je z výcviku čo najskôr utiecť. Problém je, že z pevnosti Polk sa nedá utiecť len tak ľahko.  Pod vplyvom kamaráta Jima Paxtona (Matthew Davis), ktorý chce zozbierať skúsenosti a neskôr napísať knihu,  sa teda Bozz tejto myšlienky zatiaľ vzdá. Neskôr, keď sú prevelení do tábora Tigerland, už šanca na útek môže byť oveľa zložitejšia a náročnejšia.. Odtiaľ sa totiž chodieva len na front... Réžia: Joel Schumacher (8 MM, Telefónna búdka).

23.25  Vydám svoju ženu  (Provdám svou ženu), ČR, 1941 (Dvojka)
Vlasta Burian, ako nesmelý a roztržitý profesor botaniky nájde spôsob, ako dôrazne poučiť a vytrestať svoju rozmarnú manželku. Príbeh nepraktického profesora botaniky Ducánka, ktorý úplne zabudol, že je ženatý. O existencii jeho povrchnej, prospechárskej ženy, operetnej divy Lucy, nevedela ani jeho domáca Veronika, ani priateľ Potužník. Keď sa však po siedmich rokoch manželka kajúcne vracia domov, Ducánek podnikne komplikovanú akciu, aby sa svojej ženy elegantne zbavil...


7.2.
utorok

22.00  Na dno vášne  (Carne Trémula), Španielsko/Francúzsko, 1997 (Dvojka)
Hrdinom príbehu o láske, túžbe, žiarlivosti a pomste je roznášač pizze Viktor, ktorý sa dostane do väzenia kvôli ťažkému zraneniu policajta Davida. David s kolegom Sanchom zasahoval, keď sa zamilovaný Viktor pokúšal vynútiť si lásku dcéry talianskeho diplomata Eleny. Udalosť je počiatkom spletitých vzťahov, do ktorých sa dostane i Sanchova žena Klára. Kultový španielsky tvorca Pedro Almodóvar vo svojom osobitom prepise románu britskej spisovateľky Ruth Rendellovej "Live Flesh" mieša prvky kriminálneho žánru, film noir a melodrámy.

22.00  Lovci levov  (Ghost and the Darkness), USA, 1996 (JOJ)
Pod vedením skúseného lovca Michaela Douglasa sa musí staviteľ afrických mostov Val Kilmer vyučiť za lovca levov - ľudožrútov, ktoré mu vyjedajú zásoby stavebných robotníkov. Americký dobrodružný film režiséra Stephena Hopkinsa (Under Suspicion, Lost in Space)

23.00  Francúzska spojka 2  (The French Connection 2), USA, 1975 (Jednotka)
Pokračovanie slávneho filmu tentoraz pod režisérskym vedením Johna Frankenheimera (Ronin). Myslí si, že má všetko vo svojich rukách a pritom je iba návnada. Doyle prichádza z New Yorku do Marseille, aby tu chytil drogového priekupníka Charniera, s ktorým má nevybavené účty. Keď spolupráca s miestnym komisárom Bárthélemyim zlyháva a Doylov je spoločník je zavraždený, sám Doyle sa ocitne v nezávideniahodnej situácii. Proti svojej vôli sa stal návnadou na Charniera, ktorý ho dokonca unesie. Doyla v starom hoteli držia jeho muži a neustále ho obšťastňujú drogami. Aj keď mu lekári zachránia život, zo svojej závislosti na drogách sa bude musieť liečiť. A po čase si uvedomí, čo sa presne stalo...

03.15  Labyrint lží  (The Spanish Prisoner), USA, 1997 (JOJ)
Joe Ross (Campbell Scott) je šikovný a neoceniteľný človek, ktorý pre svoju firmu vymyslel matematickú metódu, ako by mohla kontrolovať celosvetovú klímu. Mal by preto za svoju prácu získať vysoký finančný bonus, ale má strach o to otvorene požiadať svojho šéfa Kleina (Ben Gazzara). Réžia David Mamet (Heist).

TV Tipy 6.2. - 12.2. 2006 TV Tipy 6.2. - 12.2. 2006

8.2.
streda

20.00  Má ma rád, nemá ma rád  (A la folie, pas de tout), Francúzsko, 2002 (ČT2)
Mladá - okatá maliarka Angelique (Audrey Tautou) je zamilovaná do sympatického, ale ženatého kardiológa Loica (Samuel Le Bihan). Škoda, že on sa nesnaží zbaviť svojej manželky, ktorá je mimochodom tehotná, skôr a svoju obdivovateľku tak viac - menej ťahá za nos. Angelique tak musí uhýbať pohľadom mladého ctiteľa Davida (Clément Sibony) a trpezlivo čakať na svoju príležitosť. Veď Loic ju predsa tak miluje, alebo nemiluje?

21.55  V piatok trinásteho  (V piatok trinásteho), SR, 1953 (Dvojka)
Veselohra o osudoch Jozefa Rebra (Ondrej Jariabek), vrchného štátneho kancelárskeho zriadenca, ktorý od chvíle, keď sa stal dôchodcom začal terorizovať celú svoju rodinu. Autorský film režiséra a scenáristu Paľa Bielika (Vlčie diery, Majster kat).

22.20  Bozk smrti  (Kiss of Death), USA, 1995 (Jednotka)
Jimmy Kilmartin (David Caruso) má všetky dôvody na to, aby o svojej situácii mohol povedať, že je v kaši. A nie len v takej obyčajnej, ale takej, do akej sa človek len tak ľahko nedostane. Zo všetkého najradšej má ľahko zarobené peniaze, ale keď človek príliš riskuje, raz sa mu to nemusí vyplatiť. A naozaj. Už ho má v rukách prokurátor a ponúkne mu výhodný obchod: za slobodu bude spolupracovať s políciou a pomôže jej dolapiť mafiánskeho bossa Juniora Browna (Nicolas Cage). Chytený v pasci medzi gangstrami a vládnymi agentmi to vôbec nemá jednoduché...  Film Barbeta Schroedera (Vražda podľa plánu).

01.10  Zbaľ prachy a vypadni  (Lock, Stock and 2 Smoking Barrels), GB, 1999 (JOJ)
Keď sa v londýnskom podsvetí stretnú amatéri s profíkmi, nejde o nič iné, len... o obrovský balík peňazí a úrodu marihuany! Ale ako ho získať a neprísť pritom o krk? Britsko - americká čierna kriminálna komédia režiséra Guya Ritchieho (Snatch).
 

9.2.
štvrtok

16.00  Vojna dobytkárov  (Johnson County War), USA/Nemecko, 2002 (Jednotka)
Traja bratia povstanú proti armáde. Pretože obrana spravodlivosti nepozná hranice. Presne tak to bolo aj po vzniku 44. štátu Únie, ktorý dostal meno Wyoming. Iba rok po vzniku sa prevažná časť územia stala majetkom iba veľmi malej skupiny mimoriadne bohatých a tak aj vplyvných ľudí, ktorí si na totálne ovládnutie územia vybrali mimoriadne nevyberané spôsoby. Všetci sú podplatení a tak nenávidený šerif Lawton nemá zľutovanie. Starousadlíci a drobní rančeri musia z cesty tým veľkým. Sú tu však aj Hammettovci, ktorí sa nikam nechystajú a hodlajú brániť spravodlivosť za každú cenu. Pre veľkých statkárov však nie je problém najať texaských pištoľníkov, aby vyčistili priestor. Títo traja bratia však majú tuhý korienok...

22.20  Klub bitkárov  (Fight Club), USA/Nemecko, 1999 (Jednotka)
1. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 2. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 3. pravidlo: Keď niekto zakričí "dosť" alebo omdlie, boj sa končí. 4. pravidlo: Bojuje iba jeden na jedného. 5. pravidlo: Nie viac, ako jeden zápas. 6. pravidlo: Žiadne košele, žiadne topánky. 7. pravidlo: Boj prebieha, pokiaľ je to potrebné. 8. pravidlo: Pokiaľ ste v Klube bitkárov prvý krát, musíte bojovať. 9. pravidlo: Nerobte si program na štvrtok večer.

00:30  Kramerová verzus Kramer  (Kramer vs. Kramer), USA, 1979 (Markíza)
Rozvodová dráma režiséra Roberta Bentona, nakrútená podľa románu Avery Cormana, dokázala svojím mimoriadne pôsobivým spracovaním a vynikajúcimi hereckými výkonmi jej hlavných protagonistov, Dustina Hoffmana a Meryl Streepovej, rozcitlivieť nielen milióny filmových a televíznych divákov, ale i porotu Filmovej akadémie, ktorá film odmenila 4 Oscarmi (za najlepší film, herecký výkon v hlavnej i vedľajšej úlohe, réžiu a scenár.)

01.25  Diablova duša  (A Little Bit of Soul), USA, 1999 (JOJ)
Rozšafný boháč, koryfej vedy a satanista Geoffrey Rush s manželkou Heather Mitchellovou rozdávajú granty na výskum večného života, pričom nádejných vedcov vťahujú do svojich diabolských hier na vidieckom sídle! Americká komédia režiséra Petra Duncana.

TV Tipy 6.2. - 12.2. 2006 TV Tipy 6.2. - 12.2. 2006

10.2.
piatok

20.00  Slnko, seno a pár faciek  (Slunce, seno a pár facek), ČR, 1989 (Markíza)
Čoho ste sa to na Kineme dočkali, že Troška okupuje TV tipy…? Ja viem, je to trápne, ale piatok je po filmovej stránke tak slabý (keďže začína Olympiáda), že tipy na dnešný deň berte s rezervou…

23.15  Už sa neviem dočkať  (Cant Hardly Wait), USA, 1998 (Markíza)
Celou strednou školou letí neuveriteľná novinka: frajer Mike Dexter (Peter Facinelli) sa vykašľal na Amandu Beckettovú (Jennifer Love Hewittová) - po štyroch rokoch spoločného chodenia a tesne pred maturitou! Dievčatá sa nebavia o ničom inom – niektoré Amandu ľutujú, iné jej to naopak prajú. Len Preston (Ethan Embry) je na vrchole blaha, pretože svoju pôvabnú spolužiačku tajne miluje od prvej chvíle, kedy vstúpila do triedy. Dúfa, že teraz nastala tá pravá chvíľa, aby si ho konečne všimla a on jej mohol vyznať lásku. Večierok na rozlúčku však prebieha ináč, než si všetci predstavovali...

23.25  Dokonalá lúpež  (The Hard Word), Austrália/GB, 2002 (Film+)
Traja zadržaní bankoví lúpežníci hľadajú najlepší a zároveň profitujúci spôsob trávenia času vo väzení... Do tohto nového obchodu sa zapletú tak „dobrí“ kriminálnici tak aj „zlí“ policajti. V hlavnej úlohe tejto krimi komédie sa predstavi Guy Pearce (Memento).

23.30  Dalziel a Pascoe  (Dalziel and Pascoe VII), GB, 2002 (ČT1)
Zázraky sa nedejú. Obyvatelia yorkshirskej dedinky však vedia svoje. V Ich lesoch sídlia anjeli a démoni odjakživa. Dôkazom je čerstvé zázračné vyliečenie ochrnutého dievčatka. Lenže bol v tom skutočne zázrak? Doktor Weston má inú teóriu. Anhlický detektívny televízny film.

TV Tipy 6.2. - 12.2. 2006 TV Tipy 6.2. - 12.2. 2006

11.2.
sobota

20.00  Notting Hill (Notting Hill), USA/GB, 2002 (Jednotka)
Zatiaľ čo ona je slávna hollywoodska hviezda, o ktorej sa zdá snáď každému, on vlastní malé kníkupectvo v jednej z príjemných londýnskych štvrtí. Ann Scott (Julia Roberts) prichádza do Londýna uviesť svoj najnovší film a pri jednej z prechádzok náhodou navštívi kníhkupectvo nesmelého Williama (Hugh Grant). Zdalo by sa, že ľudia z tak odlišných svetov nemôžu nájsť spoločnú reč. Vzájomné sympatie oboch sú však neprehliadnuteľné, lenže na to, aby človek sa človek vedel rozhodnúť, potrebuje mať istotu. Tou istotou je láska...

22.10  Úkryt  (Panic Room), USA, 2002 (Markíza)
Práve rozvedená Meg Altmanová (Jodie Foster) sa so svojou dcérou nasťahuje do nového, nezmyselne obrovského domu, ktorého pôvodným majiteľom bol neznámy milionár. Ten si do neho zo strachu pred prepadnutím nechal zabudovať tajnú miestnosť určenú na úkryt pred zlodejmi. Jej nájomníci sú chránení pancierovými dverami a majú možnosť vďaka niekoľkým kamerám sledovať dianie prakticky v celom dome. Hlavnou výbavou je okrem ventilácie a potrieb určených na núdzové využitie, telefón napojený na nezávislú telefónnu linku. To, či všetko funguje tak ako má, sa Meg presvedčí už počas prvej a zároveň aj poslednej noci v novom sídle… Réžia: David Fincher (Klub bitkárov, Se7en).

23.00  Veľmi nebezpečné známosti  (Cruel Intentions), USA, 1999 (JOJ)
Príťažlivý a cynický mladík Ryan Phillippe spriada ľúbostné intrigy so svojou nevlastnou sestrou Sarah Michelle Gellarovou proti sebavedomej a neprístupnej panne Reese Witherspoonovej. Hra na zvádzanie má jediné pravidlo - nikdy sa nesmieš zaľúbiť!

23.10  Sliediči  (Sneakers), USA, 1992 (Jednotka)
Martin Bishop (Robert Redford) sa so svojim tímom špecializuje na testovanie bezpečnostných systémov. Po kontakte s vládnymi agentmi, ktorí sa ich snažia zatiahnuť do lúpeže tajnej čiernej skrinky, sa ocitnú vo svete intríg a veľkého nebezpečenstva. Keď po krádeži odhalia pravú identitu "vládnych agentov", musia vziať spravodlivosť do vlastných rúk...Vynikajúce herecké obsadenie a režisérske vedenie Phila Aldena Robinsona (Najväčšia hrozba) sľubuje skvelý filmový zážitok.


12.2.
nedeľa

20.00  Zámok v Čechách  (Zámek v Čechách), ČR, 1992 (ČT1)
Pani grófka (Jiřina Jirásková) oslavuje šesťdesiatku v okamihu, keď má opustiť svoj zámok. Nová robotnícka vláda totiž chce šľachtu bez milosti zlikvidovať. Ale keďže si grófka ctí staré zvyky, chce uskutočniť pochabý plán a osláviť sedemdesiatku napriek režimu. Réžie filmu sa ujal slovenský tvorca Martin Hollý (Medená veža).

22.25  Z pekla  (From Hell), USA/UK/ČR, 2001 (Jednotka)
Detektív Abberline (Johnny Depp) sa pri vyšetrovaní záhadných vrážd prostitútok z chudobnej londýnskej štvrti Whitechapel zoznamuje s krásnou Mary Kellyovou (Heather Graham). Napriek nebezpečnému vyšetrovaniu a pribúdajúcim nevysvetliteľným vraždám, sa policajný inšpektor do potenciálnej obete Mary zamiluje. Vyšetrovanie samozrejme pokračuje a stopy vedú vysoko až ku kráľovskej rodine. Mysteriózny thriller bratov Hughesovcov.

22.50  Keď muž miluje ženu  (When a Man Loves a Woman), USA, 1994 (Prima)
Alice Greenová (Meg Ryan) žila šťastne po boku manžela a dvoch dcér. Podľahla však alkoholu a už sama nedokáže vyhrať boj so závislosťou. Odchádza preto do protialkoholickej liečebne, kde spozná spriatelené duše. Zdá sa, že manžela (Andy Garcia) už nepotrebuje. Dráma režiséra Luisa Mandokiho (Správa vo fľaši).

00.30  Nebezpečné hry  (Wild Things), USA, 1998 (JOJ)
Sedemnásťročná Denise Richardsová sa bezhlavo zaľúbi do školského poradcu Matta Dillona. Keď zlyhajú všetky prostriedky, ako na seba upútať jeho pozornosť, rozhodne sa k takmer šialenému kroku - obviní ho zo znásilnenia. Možno by jej to nikto ani neuveril, keby s rovnakým obvinením neprišla aj jej spolužiačka Neve Campbellová...


HIT TÝŽDŇA
12.2.
nedeľa

20.05  Nezvestní  (Lost), USA, 2004-2005 (JOJ)
Netypicky sa tohtotýždňovým hitom nestáva film, ale seriál. Stroskotanci, ktorí prežili haváriu lietadla na mysterióznom ostrove uprostred oceánu tisíce míľ od civilizácie, nemajú nádej na záchranu - sú stratení. Stratili sa aj vo vlastných životoch, pretože mučivé tajomstvá, ktoré si priniesli ukryté hlboko v duši, už nemôžu vyhnať a desivé skutky napraviť. Zomreli a musia začať odznova. Nové extrémne dobrodružstvá z nich prekvapivo vyplavujú tie najlepšie aj najhoršie vlastnosti, úžasnú vnútornú silu či netušené schopnosti. Ale ak všetko na svete má svoj zmysel a nič sa neodohrá bez príčiny, prečo to všetko musia prežiť? Je všetko naozaj také, ako sa zdá? Záhadný ostrov začína vydávať svoje tajomstvá... Sledujte najlepší americký dramatický seriál roka 2005, ocenený prestížnou soškou Zlatý glóbus a troma cenami Emmy.


sHIT TÝZDŇA
11.2.
sobota

20.00  Kráska z Manhattanu  (Maid in Manhattan), USA, 2002 (Markíza)
Marisa (Jennifer Lopezová), slobodná matka žijúca v New York City, upratuje v prvotriednom manhattanskom hoteli. Riadením osudu a omylom stretne pohľadného Christophera Marshalla (Ralph Fiennes), dediča bohatej a v politicky veľmi vplyvnej rodiny, ktorý sa domnieva, že Marisa je hosťom hotela. Obaja sa do seba zaľúbia a prežijú kúzelnú noc. Keď vysvitne, kto vlastne Marisa je, začnú si uvedomovať rozdielne svety, v ktorých žijú… A vy si začnete uvedomovať, že Kráska z Manhattanu je ďalší z várky zbytočných filmových odpadov…

 


autor Peter Konečný 6.2.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.