TV TIPY 20.2. - 26.2. 2006

TV TIPY 20.2. - 26.2. 2006

článok



20.2.
pondelok

23.00  Priepasť  (The Abyss), USA, 1989 (Jednotka)
Zem ukrýva tajomstvá, o ktorých sa nám ani len nesníva. Stáročia čakajú v temnotách, kým ich niekto neobjaví. Americká ponorka havaruje v hlbinách oceánu. Záchranný tím, ktorý ma vyšetriť okolnosti nehody, sa vydá na cestu do neprebádanej priepasti. V tmavých hĺbkach číhajú neznáme sily... Kultový thriller od režiséra Jamesa Camerona (Terminátor, Titanic).

02.00  Utajený prípad  (The Winslow Boy), USA, 1999 (JOJ)
Zdanlivo bezvýznamný prípad krádeže piatich šilingov vyústi do škandálu, ktorý otrasie Veľkou Britániou. Keď štrnásťročného námorného kadeta obvinia z činu, ktorý nespáchal, jeho obhajca odhalí okolnosti, ktoré ohrozia kariéru špičkových politikov krajiny. Film režiséra Davida Mameta (Heist).


21.2.
utorok

23.10  Ako ryba v sieti  (Caught), USA, 1996 (Markíza)
Nick (Arie Verveen) pri svojom úteku pred policajtmi príde až do malého mestečka Jersey. Zúfalý, vyčerpaný a bez finančných prostriedkov sa schová v  miestnom obchode s rybami. Srdeční majitelia predajne, manželia Joe (Edward James Olmos) a Betty (Maria Conchita Alonsoová), mu ponúknu prácu a izbu, v ktorej kedysi býval ich syn Danny (Steven Schub). Šikovný Nick  sa rýchlo učí a nová práca v obchode mu ide skvele. I keď vychádza veľmi dobre S Joeom, nemôže ovládnuť túžbu, ktorá ho priťahuje k jeho manželke. Ani Betty nezostáva celkom chladnou a tak sa z nich po krátkom čase stanú milenci.

00.50  Hranice lásky  (End of the Affair), GB, 1999 (JOJ)
Spisovateľ Ralph Fiennes prežíva vášnivý ľúbostný vzťah s Julianne Moorovou, ženou svojho najlepšieho priateľa Stephena Rea. Keď počas bombardovania Londýna v roku 1944 takmer zomrie, milenka ho bez vysvetlenia opúšťa. Žiarlivý a sebecký muž najme súkromného detektíva, aby zistil motívy ženinho konania a odhalil jej šokujúce tajomstvo... Britská romantická dráma podľa bestselleru Grahama Greena.

TV Tipy 20.2. - 26.2. 2006 TV Tipy 20.2. - 26.2. 2006

22.2.
streda

15.30  Muž, ktorý vedel príliš málo  (The Man Who ...), USA/Nem., 1997 (Jednotka)
Je na tak tajnej misii, že dokonca ani on sám nevie, na akej. Doteraz bol iba turistom (Bill Murray), ale od chvíle, keď vstúpil do Londýna, sa stal terčom pozornosti. Aj keď iba omylom, ale predsa je práve tento nič netušiaci človek považovaný za tajného agenta. Ako rodený suverén bude všetkých vodiť za nos bez toho, aby o tom vedel. Tak tomu sa hovorí neuveriteľná zhoda náhod. Pasce do ktorých vliezol a z ktorých sa tak elegantne vyvliekol, sa už nedajú ani spočítať. Niet nikoho, kto by pochyboval o tom, že je tajným agentom. A on pritom nevie až tak veľa. Možno ani málo. Chce sa iba dobre zabaviť...

23.10  Sladká pomsta  (Sweet Revenge), GB, 2001 (ČT1)
„Moja je pomsta“ povedal Boh. Lenže v každom človeku, ktorému bolo ublížené, ktorý sa cíti byť obeťou niekoho zo svojich blízkych, drieme podvedomá túžba pomstiť sa. Odplatiť mu rovnakou mincou, vrátiť mu to aj s úrokmi. Sme však ľudia civilizovaní, vieme, že svet nie je džungľa, kde platí právo silnejšieho, že sa musí riadiť podľa určitých zákonov a že spravodlivosť nemožno brať do vlastných rúk. Pomsta by mala byť adekvátna spáchanej krivde. Len taká pomsta má zmysel. A takú pomstu vie zariadiť Patrick Vine (Paul McGann), profesor histórie a antropológie na londýnskej univerzite...


23.2.
štvrtok

20.00  Pes baskervillský  (The Hound of Baskervilles), GB, 2002 (ČT1)
Rod Baskervillovcov je prekliaty, odkedy násilnícky sir Hugo zabil manželku, neprávom obvinenú z nevery, a odkedy jej pes prehryzol vrahovo hrdlo. Prízrak oddaného zvieraťa sa preháňa po močariskách a nikto z rodu mu neunikne. Čo na to Sherlock Holmes?

01.30  Grázli  (Bottle Rocket), USA, 1996 (JOJ)
Kultový komediálny hit debutujúcich hereckých bratov Owena a Luka Wilsonovcov stavia všetky konvencie kriminálky naruby! Traja unudení chlapíci z texaského predmestia nechceli byť zločincami, chceli len snívať. Po bizarnej lúpeži v miestnom kníhkupectve však narazia na krstného otca miestnej mafie a ten ich vyšle na najväčšiu akciu ich kariéry.

TV Tipy 20.2. - 26.2. 2006 TV Tipy 20.2. - 26.2. 2006

24.2.
piatok

20.00  Žandár zo Saint Tropez  (Le Gendarme de ...), Fran./Tal., 1964 (Markíza)
Hlavným hrdinom tohto klasického komedionálneho príbehu je Ludovic Cruchot (Louis De Funes), svedomitý policajt, ktorý má problémy predovšetkým so svojou dospievajúcou dcérou Nicole. Za vzorné plnenie povinností je preložený zo zapadnutej alpskej dediny do turistického letoviska na azúrovom pobreží Stredozemného mora. Jeho príchod spôsobí v mestečku poriadny rozruch, keď nová posila zboru stihne len cestou z autobusovej zastávky napariť šokovaným obyvateľom a turistom deväť pokút...

23.25  Milujem ťa na smrť  (I Love You to Death), USA, 1990 (Prima)
Neverný muž Joey Boca (Kevin Kline) podvádza svoju manželku Rosalie (Tracey Ullman) už celé roky. Keď jej už dôjde trpezlivosť, rozhodne sa ho nechať zlikvidovať nájomnými vrahmi, ktorí sú však „bohužiaľ“ trošku nešikovní. Americká krimi-komédia režiséra Lawrencea Kasdana (Pavučina snov).


25.2.
sobota

21.30  Šiesty zmysel  (The Sixth Sense), USA, 1999 (Prima)
Cole Sear (Haley Joel Osment) je malý chlapec, ktorý má zvláštny dar. Dokáže vidieť a počuť duchov mŕtvych ľudí. Postupne začne s duchmi komunikovať a zistí, že každý z nich má svoj príbeh a svoj problém. Cole dúfa, že ak duchom pomôže, prestanú ho navštevovať. Jedinou jeho nádejou je detský psychiater Malcolm Crowe (Bruce Willis), ktorý strávi s Colom veľa času a snaží sa mu pomôcť...

22.15  Výchova dievčat v Čechách  (Výchova dívek v Čechách), ČR, 1997 (ČT1)
Začínajúci spisovateľ dostane od miestneho zbohatlíka ponuku, ktorej sa ťažko odoláva – za peniaze, niekoľkonásobne prevyšujúce jeho mesačný plat, má v kurze tvorivého písania doučovať dievča, ktoré s ním spočiatku úplne odmieta komunikovať. Trpká komédia režiséra Petra Kolihu nakrútená podľa knihy Michala Viewegha. Hrajú: Ondřej Pavelka a Anna Geislerová.

22.10  Kill Bill 2  (Kill Bill: Vol. 2), USA, 2004 (JOJ)
Tarantino ani zďaleka nesplnil to čo sľúbil. Kill Bill (obidve časti) si prívlastok "najlepší akčný a kung-fu film všetkých čias" pri všetkej úcte k tvorcovi - ani zďaleka nezaslúži. Prečo? Pretože ním jednoducho vôbec nie je. To ale neznamená, že film neoplýva inými kvalitami, stojacimi za zhliadnutie. Je otázne, nakoľko je vyššie zmieňovaný slogan nápadom samotného režiséra a nakoľko marketingového tímu distribučnej spoločnosti. Isté je ale to, že priniesol tak žiadané pozitíva, ako aj negatíva, pričom nanešťastie práve negatíva prevažujú. Ak máme byť konkrétni, tak plusom tejto proklamácie bola skutočnosť, že na prvú časť pritiahla do kina nielen tarantinofilov, ale aj bežného diváka ruku v ruke s mládežou prahnúcou po fiktívnom násilí a akcii. Hlavne ostatne zmieňovaná skupina potom navyše nielenže o hutnej zmesi kultúrnych odkazov obsiahnutých v Kill Billovi nevie (žlto-čierna kombinéza a lá Bruce Lee je naozaj iba povestnou špičkou ľadovca...), ale väčšinou ich ani nezaujímajú...

22.40  Q a A  (Q and A), USA, 1990 (Jednotka)
Mladý prokurátor Al Reilly (Timothy Hutton) má ešte hlavu plnú ideálov a tak neváha ani sekundu využiť príležitosť nájsť pravdu. Mike Brennan (Nick Nolte) je medzi newyorskými policajtami legenda a práve preto si môže isté veci dovoliť. Hoci aj bezdôvodne zastreliť drogového dealera. Mike presvedčí svedkov, aby potvrdili jeho verziu udalosti, podľa ktorej ho dealer ohrozoval. Keď však Al získa pochybnosti, začne sa pýtať. Mike však na otázky tohto typu zvyknutý nebol. Hlavou sa múr preraziť nedá. Ak máte nebezpečné otázky, odpovede môžu byť smrtiace...

TV Tipy 20.2. - 26.2. 2006 TV Tipy 20.2. - 26.2. 2006

26.2.
nedeľa

22.05  Šakal  (Jackal), USA/UK/Fran./Nem./Jap., 1997 (Jednotka)
Spoločná akcia amerických a ruských tímov vedie k smrti brata mafiánskeho bossa Tereka Murada. Ten je odhodlaný pomstiť sa a objednáva si top zabijaka menom Šakal (Bruce Willis) za neuveriteľných šesťdesiat miliónov dolárov. Len varovanie majorky Kozlovovej, že Murad miluje pomsty, vedie FBI k únosu jeho komplica, ktorý brutálny výsluch nezvládne. Jediný, kto je schopný Šakalovu identitu odhaliť je bývalá baskická teroristka Isabella (Mathilda May) ukrývajúca a v USA pod novým menom. Na to, aby ju našli, však potrebujú ešte niekoho…

22.40  Smrť panien  (The Virgin Suicides), USA, 1999 (ČT2)
Láska a nenávisť; sex a smrť; spomienky a túžba. A jedno veľké tajomstvo. Okolo domu rodiny Lisbonových sa točia všetci chlapci. Žije v ňom päť krásnych sestier, ktorým rodičia zakazujú chodiť von, a chlapci o nich vedia iba preto, že ich tajne sledujú cez okno. Táto rodina skrýva tajomstvo, ktoré by nikto neodhalil, keby miestny playboy Trip nepozval krásnu Lux Lisbonovú na večierok. Rodičia dokonca dovolia dievčatám ísť von a všetko vyzerá v poriadku. Keď sa Trip a Lux zblížia, veci naberú nečakaný spád. Chlapci teraz nechcú dievčatá iba sledovať. Chcú ich zachrániť... Film Sofie Coppoly (Stratené v preklade).

22.30  Zo života dona Juana  (Zo života dona Juana), SR, 1994 (Dvojka)
Pre Jána Adama sa ženy stali múzami i prekliatím. Je to osamelý starnúci muž, večne snívajúci o krásnej neznámej. Ženské tváre z jeho starých fotografii sa tajomne usmievajú. Paradoxne, posledná žena jeho života vôbec nepripomína vysnívaný ideál. Videofilm Ladislava Halamu.

02.35  Kráľ rybár  (The Fisher King), USA, 1991 (JOJ)
Jeff Bridges, ľahkovážny rozhlasový diskdžokej, trpí za smrť nevinných ľudí, ktorých zastrelil jeho šialený fanúšik. Pred samovraždou ho zachráni svojrázny bezdomovec a bývalý profesor Robin Williams, hľadajúci Svätý grál na Manhattane. Budú títo ľudia poznamenaní tragédiou dosť silní na to, aby vyslobodili svoje duše? Dráma Terryho Gilliama.


HIT TÝŽDŇA
23.2.
štvrtok

22.30  Dvanásť opíc  (Twelve Monkeys), USA, 1995 (Jednotka)
V roku 1996 došlo ku katastrofe, keď nebezpečné víry vyhubili deväťdesiatdeväť percent ľudstva. Tí, ktorí prežili, sa ukryli v podzemí. Príbeh samotný začína v roku 2035, keď sa vedci pokúšajú pomocou stroja času preniknúť do minulosti a tragédii zabrániť. Jedným z "dobrovoľníkov" je aj väzeň James Cole (Bruce Willis), ktorý sa po nie príliš presnej ceste do minulosti ocitne v roku 1990. Je zadržaný políciou a skončí v blázinci, keď chce lekárskej komisii vysvetliť, že je z budúcnosti a jeho úlohou je získať informácie o skupine ekologických teroristov, hovoriacich si Dvanásť opíc. Práve oni totiž pravdepodobne zavinili vypustenie smrtiacich vírov. Skvelé sci-fi plné časových paradoxov režiséra Terryho Gilliama (Brazil) s vážnym Bruceom Willisom a bláznivým Bradom Pittom. Ak nemáte na štvrtok večer program, toto je jasná voľba.


sHIT TÝŽDŇA
24.2.
piatok

22.05  Belphégor – fantóm Louvru  (Belphégor Le fantome ...), Fran., 2001 (Markíza)
Vôbec sa mi nechce rozprávať zápletku filmu, lebo je to presne tá istá omáčka ako v oboch Múmiách a kope iných filmov - záhrobie, mŕtvola čo má nevybavené účty, krásna dáma v ohrození a šikovný archeológ - no tak dobre, tentoraz je to elektroinštalatér. Ale mení to niečo na veci? Príbeh je nakazený hollywoodskou oblbujúcou blbovzdornosťou. Nie je na ňom čo nepochopiť, neobsahuje ani len pokus o nejaké prekvapenie. Jediná otázka, ktorá po filme ostane nezodpovedaná, je “prečo”. Konkrétne kto a prečo prekazil pred 3500 rokmi pohreb veľkňaza a parádne ho tým naštval. Belphegor tak visí v epickom vzduchoprázdne a stáva sa akosi nepodstatným. (Na druhej strane je možno lepšie, že sme to vysvetlenie nedostali, lebo určite by to bolo niečo s faraónovou sestrou alebo inou volovinou).

 


autor Peter Konečný 20.2.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.