TV TIPY 6.3. - 12.3. 2006

TV TIPY 6.3. - 12.3. 2006

článok



6.3.
pondelok

21.25  Julie na ceste domov  (Julie Walking Home), USA/Poľsko, 2002, (ČT2)
Dráma krásnej Julie (Miranda Otto), ktorá odhalí neveru manžela a zároveň aj vážne rakovinové ochorenie svojho syna. Lekári mu nedávajú veľkú šancu na vyliečenie. Julie sa však rozhodne bojovať... Dráma poľskej režisérky Agnieszky Hollandovej (pred dvoma rokmi roztočila na Slovensku Jánošíka, ktorého však už asi nikdy nedokončí).

23.00  Mesiáš  (Messiah), GB, 2001 (Jednotka)
Londýn už dlhší čas sužujú brutálne vraždy, ktoré majú na prvý pohľad iba jednu súvislosť. Vrah všetkým obetiam odrezal jazyk a do hrdla strčil striebornú lyžicu. Vyšetrovanie je v plnom prúde a čoskoro sa objaví súvislosť medzi zavraždenými, takže je pomaly celkom jasné, podľa akého kľúča neznámy vrah postupuje. Inšpektor Red Metcalfe je však stiesnený aj čímsi iným. Vlastnou vinou, že kedysi pred rokmi zatiahol svojho brata do problémov. Odvtedy tento muž nemôže jazdiť počas dažďa, ale napriek tomu mu jeho prenikavý inštinkt priniesol ohromnú reputáciu. Tento človek sa vie dostať do mysle vraha a predvídať jeho kroky...


7.3.
utorok

22.00  Amatér  (Amator), Poľsko, 1979 (Dvojka)
Jeden z vrcholov poľského kina morálneho nepokoja. Portrét nenápadného tridsiatnika Filipa (Jerzy Stuhr), ktorému jeho amatérska kamera zmení pohľad na svet. Filip si po narodení prvého dieťaťa kúpi 8-milimetrovú kameru, aby zachytával intímne rodinné chvíle. Keďže je prvým majiteľom kamery v malom mestečku, miestny funkcionár z neho spraví oficiálneho kameramana obce. Film režiséra Krzystofa Kieslowskeho (Dekalog, Tri farby...)

03.25  Legenda o Ruby Silver  (The Legend of the Ruby Silver), USA, 1996 (Prima)
Tommy Towne kúpil strieborné bane a hľadá baníka. V miestnom bare sa dozvie o jedinom schopnom chlapovi v okolí – Billovi McLeanovi. Ten je síce opitý, ale slušný plat a dobré jedlo ho preberú. Baňa Ruby Silver je však opradená mnohými legendami. 

TV Tipy 6.3. - 12.3. 2006 TV Tipy 6.3. - 12.3. 2006

8.3.
streda

23.15   (O), USA, 2001 (ČT1)
Moderná verzia Shekespearovského Othela s Mekhim Phiferom v hlavnej úlohe. Bol najlepším hráčom školského basketbalového mužstva. Bol chránencom trénera, miláčikom všetkých športových fanúšikov a faniniek a milencom dcéry dekana školy. Odin James, prezývaný O. Jediný študent čiernej pleti na južanskej strednej škole. Tým všetkým bol...  Na Medzinárodnom filmovom festivale v Seattle, získal režisér Tim Blake Nelson cenu za réžiu.


9.3.
štvrtok

01.20  Motýlik  (Papillon), USA, 1973 (JOJ)
Medzi väzňami, odsúdenými na galejnícky pobyt vo väznici na Diabolskom ostrove vo Francúzskej Guyane, je bohatý falšovateľ peňazí Louis Dega (Dustin Hoffman) a muž prezývaný podľa veľkého tetovania na hrudi Motýľ (Steve McQueen). Je odsúdený na doživotie, ale je odhodlaný ujsť za každú cenu, hoci je to podľa väzňa, ktorý už raz na Diabolskom ostrove bol, nemožné. Motýľ vie, že nádej na úspech má len s pomocou niektorého bohatého väzňa a ponúkne Degovi ochranu výmenou za finančnú pomoc pri úteku... Slávnu novelu Henriho Charriéreho nakrútil Franklin J. Schaffner (Planéta opíc).

22.50  Všetko alebo nič  (All or Nothing), GB, 2002 (ČT2)
Bývajú spolu na londýnskom sídlisku v škaredom komunálnom byte, ktorý už dávno stratil to, čo robí domov domovom a miestom, kam sa každý rád viacia: atmosféru vzájomného porozumenia a lásky. Dnes je to pre všetkých iba miesto na prespanie... Komediálna dráma režiséra Mike Leigha (Dve tváre Very Drake).

TV Tipy 6.3. - 12.3. 2006 TV Tipy 6.3. - 12.3. 2006

10.3.
piatok

22.00  Dom bláznov  (Dom durakov), Rusko/Fran., 2002 (Dvojka)
V r. 1996 počas prvej čečenskej vojny je hraničná oblasť Ingušsko pod vládou Čečenov. Blízko hranice je psychiatrická liečebňa. Jej osadenstvo žije svojim životom, nič netušiac o tom, čo sa deje okolo. Keď raz vlak, ktorý pravidelne prechádza okolo ústavu, nepríde, pacienti sú zmätení. V nasledujúce ráno zistia, že personál je preč. V izolovanom ústave vypukne chaos. Duševne chorí, narušení i postihnutí sa musia teraz postarať sami o seba, ako to najlepšie dokážu. Niektorí sa dokonca rozhodnú odísť – sú slobodní. Ale keď začujú bombardovanie, vrátia sa na miesto, ktoré je pre nich vlastne domovom.

22.10  Ken Park  (Ken Park), USA/Francúzsko, 2002 (Film+)
Príbeh sa odohráva v kalifornskej Visalii, malom odľahlom meste medzi Los Angeles a Fresnom. V centre deja je skupinka tínedžerov so svojím každodenným rodinným stereotypom. Štyria priatelia – traja chlapci a jedno dievča – tam trávia svoj čas ako väčšina vrstovníkov – medzi školou, skateboardom a prvými láskami. Lenže už samotný prológ prináša šokujúci obraz samovraždy stredoškoláka, ktorý sa pri tom sám nasníma. Protagonistov ďalšieho deja sleduje hľadáčik kamery v súkromí ich domovov – uprostred lásky, zneužívania, násilia a zmyselných hier s veľmi otvoreným zobrazením rôznych sexuálnych praktík a úchyliek. Film režiséra Larry Clarka (Kids) bol v dobe kinopremiéry absolútne rozbitý kritikmi… podľa mňa, nezaslúžene.


11.3.
sobota

20.00  Jasné nebezpečenstvo  (Clear and Present Danger), USA, 1994 (ČT1)
Špičkový agent CIA Jack Ryan (Harrison Ford) sa ocitol v nepríjemnej situácii – má bojovať proti kolumbijskej narkomafii, musí sa však postaviť aj proti vysokým osobnostiam vo vlastných radoch. Za jeho chrbtom totiž niekto rozpútal nebezpečnú hru. Réžia: Phillip Noyce (Tichý Američan).

22.00  Avetik  (Avetik), Nemecko/Arménsko, 1992 (Dvojka)
Vizuálna poéma rozpráva prostredníctvom zložitých obrazových metafor a symbolických obrazov príbeh Avetika, arménskeho filmára v berlínskom exile. Režisér Don Askarian vo filme zobrazil nemecký rasizmus, arménsku genocídu roku 1915, tragické zemetrasenie roku 1989, pokojné spomienky na detstvo a výjavy inšpirované stredovekou milostnou poéziou.

TV Tipy 6.3. - 12.3. 2006 TV Tipy 6.3. - 12.3. 2006

12.3.
nedeľa

20.05  Skala  (The Rock), USA, 1996 (Jednotka)
Francis Hummel (Ed Harris) je mužom činu. Tento vojnový hrdina, generál amerického námorníctva, patrí už k vojnovým veteránom. Po niekoľkých úspešných operáciách sa však odhodlá k prekvapivému činu. Spolu so svojimi mužmi ukradne niekoľko rakiet s mimoriadne nebezpečným plynom a zabarikáduje sa na skale v zátoke San Francisca. Tá skala však nie je ničím iným ako legendárne väzenie Alcatraz a rakety, ktoré ukradol, už sú namierené na San Francisco. Naviac, generál Hummel drží na skale 81 rukojemníkov...

22.30  Cela  (The Cell), USA, 2000 (Jednotka)
Ak raz niekomu vstúpite do jeho šialenej mysle, môže sa vám stať, že sa z nej už nikdy nedostanete preč. Práve to teraz hrozí doktorke Catherine Deane (Jennifer Lopez), ktorá sa zúfalo snaží lokalizovať miesto, kde sa nachádza smrtiaca cela vraždiaceho psychopatického monštra. Sklenená komora, do ktorej vrah uzavrie dievča a ktorá sa postupne napĺňa vodou. Pri poslednom únose bola vrahovi na stope FBI a vrah bol agentmi ťažko zranený. Teraz leží v kóme a agenti spolu s doktorkou majú iba 40 hodín na to, aby našli vražednú celu. Ale jedine doktorka Deane, ktorá má telepatické schopnosti, môže priniesť pre budúcu obeť nádej, že ešte uvidí svetlo tohto sveta...

23.00  Každý to rád inak  (Le Gout des autres), Francúzsko, 2000 (Dvojka)
Prenikavo ľudská a ľahká komédia o strete protichodných charakterov, sociálnych prostredí ale aj o ich vzájomnej príťažlivosti. Príbeh sa sústreďuje na snahy úspešného podnikateľa a novozbohatlíka získať si priazeň neveľmi úspešnej a už nie najmladšej herečky. Jemný humor diela stojí na konflikte dvoch rozdielnych svetov a na problémoch, ktoré z toho vyplývajú. Film vyniká podrobnou charakterovou kresbou, citom pre dialóg s príchuťou každodennej trápnosti, rozpačitosti, ale aj nehy.

23.05  Akty Pentagón  (The Pentagon Papers), USA, 2003 (Markíza)
Vládne prostredie USA za čias Richarda Nixona sa stáva dejiskom excelentného príbehu o mladom ambicióznom mužovi Danielovi Ellsbergovi (James Spader). Snaha o prácu na Ministerstve obrany mu zničí manželstvo a privedie ho k rozhodnutiu bojovať vo vojne proti Vietnamu. Po krátkej afére s Patriciou Marxovou (Claire Forlaniová), dcérou bohatého výrobcu  hračiek, sa mu podarí získať vysnívanú prácu v Pentagone, kde sa ich osudy opäť stretnú. Práve ona vyjadrí Danielovi plnú podporu po tom, ako odhalí tajné dokumenty ukrývajúce pravdu o záujmoch vlády USA vo Vietnamskej vojne. Daniel je rozhodnutý povedať pravdu americkému ľudu, zverejnením svojho zistenia však riskuje  kariéru, slobodu a možno aj život.


HIT TÝŽDŇA
12.3.
nedeľa

23.15  Svet prízrakov  (Ghost World), USA, 2001 (ČT2)
Skvelú komediálnu drámu ponúka Česká televízia v nedeľu v noci. Príbeh kamarátok Enid a Rebecci, ktoré po ukončení strednej školy plánujú program na leto nakrútil Terry Zwigoff (Bad Santa). O tom aké sú ťažkosti dospievania a hľadania lásky v modernom svete, vám porozprávajú Thora Birch a Scarlett Johansson.


sHIT TÝŽDŇA
8.3.
streda

00.45  May Day  (Intrepid), USA, 1999 (JOJ)
Členovia špeciálnej jednotky chránia pred únosom dcéru bohatého magnáta na luxusnej lodi počas rekreačnej plavby na Havaj. Do toho všetkého však príde námorná katastrofa, ktorá prevráti mohutné plavidlo. Začne sa boj o holý život/rozum. Aj o ten váš...

 


autor Peter Konečný 6.3.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.