DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Marec so sebou priniesol množstvo nových DVD titulov, a tak sa na pár z nich poďme pozrieť. Mimoriadne sa upriamime aj na filmy, ktoré s našim kinám úspešne vyhli. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

6. BATALION

Skutočný príbeh elitného 6. práporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, ktorý podniká odvážnu záchrannú misiu. Vojaci cestujú 30 míľ za nepriateľskú líniu, aby oslobodili viac ako 500 amerických vojenských zajatcov z nepríjemne presláveného japonského zajateckého tábora.


LONDON

Nejde o mesto. Ale o ženu. A pekne divokú. Potom čo skončil vášnivý, ale často veľmi búrlivý vzťah s London (Jessica Biel), stáva sa zo Syda (Chris Evans) ľudská troska, ktorá svoj žiaľ utápa v alkohole a drogách. A keď sa naviac dozvedá, že sa London bude sťahovať z mesta a priatelia pre ňu preto chystajú rozlúčkovú party, rozčúli sa natoľko, že spoločne so svojim dealerom (Jason Statham) sa na večierok votrú. London je dráždivý film o túžbe nestratiť bývalú lásku bez ohľadu na cenu, ktorú to bude stáť.


VYSLOBODENIE

Dramatický príbeh o ceste malého Davida cez polovicu Európy. Chlapcovi sa podarí utiecť z komunistického tábora iba s kompasom, bochníkom chleba zapečateným listom, ktorý ma doručiť do Kodane. Film útočí na krutosť a utrpenie vojny a oslavuje silu mladosti. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

JAKUBOV REBRÍK

Démoni z minulosti sa vracajú v snoch. Veterána z vietnamskej vojny, Jacoba Singera prenasledujú hrozivé nočné mory. S pomocou psychiatra objaví, že niektoré z nich sú viac než len obyčajné predstavy. Snaha všetko objasniť ho privedie až na stopu tajnej vojenskej misie nazvanej „rebrík“.


PERSONA

V tomto filme, ktorý vznikol v dobe Bergmanovej ťažkej nemoci sprevádzanej tvorivou krízou, sa prejavila jeho mimoriadna citlivosť voči zložitosti ženskej psychológie, ktorú podrobil sústredenému detailnému prieskumu. Dotkol sa pri tom závažnej otázky pravdy v umení a s tým súvisiacej identity umelca – konkrétne herečky odmietajúcej ďalej hrať umelé úlohy na javisku. Jej uník od verejnej masky „persony“ sa však stane len dočasným prijatím inej úlohy. Vo filmovom deji sa rozvíja zvláštny vzťah dvoch rozdielnych a zároveň v niečom podobných žien – herečky Elisabeth, ktorá sa rozhodla protestne mlčať a jej ošetrovateľky Almy, ktorá naopak hovorí rada a zveruje sa jej...


LEGENDA O ZORROVI

Od udalostí z prvého dielu ubehlo desať rokov a Don Alejandro de la Vega (Antonio Banderas) ešte stále oblieka pri zvuku kostolných zvonov čiernu masku muža spravodlivosti. Zatiaľ čo on si dvojitý život užíva, jeho manželka Elena (Catherine Zeta-Jones) má na rozpoltenosť vlastného muža iný názor. Chce späť svojho manžela a otca pre ich dospievajúceho syna, ktorý slovo "papa" častejšie adresuje vetru, ako postave z mäsa a kostí. Lenže manželské problémy nie sú jedinou nástrahou, ktorej bude musieť Zorro čeliť. Ako občana Kalifornie sa ho dotýka skutočnosť, že jeho štát sa ma čoskoro pripojiť k Únii a byť tak ďalším polienkom (s poradovým číslom 31.) pri vybudovaní jednej veľkej a slobodnej krajiny - Ameriky... (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NESVATBOVI

V tejto výstrednej komédii sa vám Owen Wilson a Vince Vaughn predstavia ako rozvodoví právnici a nerozluční priatelia, ktorí sa ešte nestretli so svatbou, na ktorú by sa im nepodarilo votrieť. Riadiac sa tajnými pravidlami „marenia svadieb“ sa im každý týždeň podarí nájsť záludný spôsob, ako sa dostať nielen na svadbu, ale aj do srdca niektorej z družičiek. No keď si na mušku vezmú spoločenskú udalosť roka, jeden z nich sa zamiluje do Claire (Rachel McAdams), zasnúbenej dcéry vplyvného, ale excentrického politika (Christopher Walken). Rozhodne sa kvôli nej dokonca porušiť pravidlá... Udalosti vyvrcholia počas divokého víkendu na zámku Clairiných rodičov, kde sa neohrození „mariči svadieb“ dostanú do situácie, ktorá im úplne prerastie cez hlavu. (recenzia filmu)


TAJOMNÝ LET

Jodie Foster sa nám predstavuje v napínavom thrilleri, ktorý sa skoro celý odohráva na palube lietadla – hrá leteckú inžinierku Kyle Prattovú, ktorá sa po manželovej smrti vydáva spolu s dcérou z Európy domov do USA. Malá Julia však uprostred letu zmizne zo svojho sedadla a nedá sa nájsť. Nikto okrem jej mamy si ani nespomína, že by šesťročné dievčatko na palube videl. Posádka aj cestujúci sú čoraz viac presvedčení, že majú na palube vyšinutú ženu, ona je však pevne rozhodnutá využiť svoje detailné znalosti lietadla a svoju dcéru nájsť. (recenzia filmu)


UDATNÉ KURIATKO

Prvý Disneyho film vyrobený CGI animáciou. Kuriatko Kiki-Riky žije vo svete obývanom iba hovoriacimi zvieratami. Vďaka svojej divokej fantázii a tendencii všetko preháňať sa stalo vydedencom v celej komunite. Takmer zničí mesto a nahnevaný dav ho donúti ujsť do tábora Ty-to-dokážeš (Yes-U-Can), kde stretáva iné zvieratá s ich vlastnými problémami. Keď zistí, že inštruktori v tábore kujú podlý plán, bude musieť prekonať svoju paranoju a pozbierať novú odvahu, aby ho dokázalo zmariť. (recenzia filmu)

 


autor Peter Konečný 22.3.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.