DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Dvanásť najnovších DVD titulov rôznych kvalít sme pre vás pripravili v tomto vydaní DVD noviniek. Keďže spektrum filmov je pomerne veľké, verím, že si vyberiete. Mimochodom, pri každom filme na vás čaká recenzia.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

40 ROKOV PANIC

Andy Stitzer má 40 rokov a vo svojom živote sa mu podarilo už celkom dosť vecí. Má pohodlnú prácu - pečiatkovanie faktúr v obchode s elektronikou, nádherný apartmán s kolekciou akčných figúrok a zbierkou komiksov, rovnako má dobrých priateľov a krásny vzťah. Ale je tu ešte jedna malá vecička, ktorú ešte nikdy neurobil. Andy nikdy, nikdy v živote nemal sex. Ale je to až taký veľký problém? (recenzia filmu)


A ČO AK JE TO PRAVDA?

Romantická komédia A čo keď je to pravda? rozpráva príbeh dvoch ľudí, ktorí dokázali, že láska je naozaj nesmrteľná. Renomovaný komediálny režisér Mark Waters (Protivné baby, Medzi nami dievčatami) dal dokopy Reese Witherspoonovú a Marka Ruffala vo filme natočenom podľa rovnomenného bestselleru. Keď si David prenajal byt v San Franciscu, posledná vec, ktorú vo svojom novom domove očakával, bola spolubývajúca. Trochu hysterická mladá dáma Elizabeth sa totiž pred ním naraz zjaví ako duch a začne tvrdiť, že Davidov nový byt patrí vlastne jej. David to pokladá za obrovské nedorozumenie, ale len do chvíle, kým sa Elizabeth nevyparí rovnako rýchlo ako sa objavila. Nie nadlho. Začne sa Davidovi nevyspytateľne zjavovať, pokým si on neuvedomí šialenú „pravdu“ – nasťahoval sa do bytu po duchovi, ktorý odmieta uznať svoju smrteľnosť. V snahe donútiť Elizabeth, aby konečne odpočívala v pokoji, k sebe postupne nájdu cestu a nakoniec sa do seba zamilujú. Môže mať taký vzťah budúcnosť? (recenzia filmu)


NARNIA: LEV, ŠATNÍK A ČARODEJNICA (2DVD)

Film, v ktorom sa predstaví šesťdesiat rás tvorov, zlá biela čarodejnica, čarovné hovoriace bobry, kentauri, jednorožce, minotauri a štyria mladí hrdinovia, vezme divákov na cestu, akú na filmovom plátne ešte nikdy nezažili. 2. svetová vojna - štyri londýnske deti sú poslané do vidieckeho domu istého profesora, aby tak unikli pred hrôzami vojny. Nájdu tam kúzelný šatník, ktorý vedie do mystickej krajiny Narnia, kde vládne zlá čarodejnica. Musia sa spojiť s obrovským levom Aslanom, kráľom Narnie, aby sa pokúsili vrátiť do Narnie jar, porazili čarodejnicu a vyhrali veľkú bitku medzi dobrom a zlom. Film bude pokračovaním dlhej a legendárnej histórie spoločnosti Disney, ktorá divákom neustále predstavuje nadčasové postavy a príbehy, ktoré si podmaňujú celé generácie divákov na celom svete. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HARRY POTTER A OHNIVÁ ČAŠA (2DVD)

Harry (Daniel Radcliffe) je prenasledovaný nočnými morami, po ktorých ho jazva na čele bolí viac ako obyčajne. Preto sa Harry teší na nadchádzajúci Svetový pohár v metlobale, na ktorom sa zúčastní spolu so svojimi kamarátmi Ronom (Rupert Grint) a Hermionou (Emma Watson) a ktorý pre neho znamená únik od zlých snov. Ale na oblohe nad metlobalovým kempom sa objaví niečo zlovestné – Temné znamenie, znak Lorda Voldemorta. Znamenie vyčarujú jeho stúpenci, smrťožrúti, ktorí ostatných trinásť rokov - od noci, kedy Voldemort (Ralph Fiennes) zavraždil Harryho rodičov - nemali odvahu ukázať sa na verejnosti. Harry túži byť opäť za múrmi Rokfortskej strednej školy čarodejníckej, kde by ho profesor Dumbledor (Michael Gambon) ochránil. Ale tento rok tomu bude inak. Dumbledor oznámi, že Rokfort bude miestom konania Trojčarodejníckeho turnaja, jednej z najvzrušujúcejších a najnebezpečnejších čarodejníckych súťaží. Zástupcovia troch najväčších a najprestížnejších čarodejníckych škôl budú súťažiť v sérii smrteľne nebezpečných úloh o trojčarodejnícky pohár... (recenzia filmu)


KING KONG

Po Pánovi prsteňov je Peter Jackson kráľom filmového sveta sa sotva by sa našiel poctivý fanúšik, ktorý by jeho návrat dychtivo neočakával.. O remake klasického King Konga sa v minulosti pokúšalo niekoľko tvorcov, ale výsledky boli obvykle žalostné. Jackson sa však nepokúša o modernizáciu. Jeho verzia sa bude odohrávať v 30. rokoch. Zvláštne je aj to, že New York, kde príbeh vrcholí bude vytvorený v počítači. Samotné monštrum bude digitálne. A rovnako ako v prípade Gluma aj tentoraz bude jeho grimasy predohrávať Andy Serkis. (recenzia filmu)


KLIATBA BRATOV GRIMMOVCOV

Akčná a výpravná dobrodružná komédia s prvkami fantasy a hororu pre všetkých tých, ktorí majú radi efekty, zábavu i napätie. Film kultového režiséra Terryho Gilliama, natáčaný v teritóriu Čiech, nielen s Mattom Damonom, Heathom Ledgerom, Monicou Bellucci, ale aj českými hviezdami na čele s Tomášom Hanákom. Zberatelia príbehov a rozprávkári Jake a Will Grimmovci putujú od dediny k dedine, a predstierajú, že pomáhajú ich obyvateľom uchrániť sa pred rôznymi bytosťami a ich kúzlami. Raz sa však stretnú s naozajstnou kliatbou a musia v sebe pozbierať všetku svoju odvahu, aby zvíťazili nad silami zla. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

BOŽSKÁ JÚLIA

Londýn, 30-te roky, svet divadla. Hviezdou javiska je slávna a úspešná Julia Lambert. Jej kariéra sa však skomplikuje vo chvíli, keď sa bezhlavo zamiluje do mladého Američana a prežije s ním vášnivú aféru, ktorá trvá vyše pol roka. Keď však zistí, že ju Tom len zneužíva za účelom vlastného postupu v spoločenskom rebríčku a jeho pravou láskou je začínajúca hviezdička Avice, pripravuje pomstu… (recenzia filmu)


DOOM

Nad tromi dielmi legendárnej počítačovej hry Doom prebdeli nadšení priaznivci akčných strieľačiek nespočetné množstvo nocí. Nastal čas, aby v šľapajách hry vykročilo aj jej filmové spracovanie. Vedecký team, pracujúci na odľahlej základni na planéte Mars, začal na Zem posielať stále nepríjemnejšie správy. Výsledky experimentov sú znepokojujúce, rady vedcov sa záhadne prerieďujú a tak vláde neostáva nič iné, než základňu izolovať do najprísnejšej karantény a vyslať na Mars jednotku rýchleho nasadenia – po zuby ozbrojených elitných vojakov, ktorí majú za úlohu zistiť, čo sa stalo a eliminovať akúkoľvek hrozbu. Aspoň takýto bol prvotný plán, ale realita prekonáva najhoršie obavy. Výskumnému teamu sa totiž nekontrovateľnými pokusmi podarilo otvoriť doslova brány do pekiel, z ktorých sa vynorili davy hrôzostrašných príšer, ktoré sliedia po chodbách základne a likvidujú všetko živé. (recenzia filmu)


KĽÚČ

Scenárista hororu Kruh Ehren Kruger pripravil ďalšiu temnú lahôdku, ktorá divákov strhne desivým a strhujúcim príbehom. Hrôzu tentoraz nebude vzbudzovať videokazeta s tajuplným obsahom, ale zdanlivo celkom obyčajný kľúč. Ten vyfasuje mladá ošetrovateľka Caroline od svojich nových pacientov, postaršieho manželského páru, ktorý žije v starobylej a trochu spustnutej usadlosti v zapadnutom kúte Louisiany, na juhu Spojených štátov. Veľmi zvláštne zvyky oboch starkých, husiu kožu naháňajúca atmosféra starého domu a celého okolia, to všetko podnecuje Carolininu fantáziu a zvedavosť. Univerzálny kľúč, ktorým môžete otvoriť všetky dvere v dome, jej umožní vydať sa na prieskum budovy. Na povale objaví tajnú miestnosť skrývajúcu desivé tajomstvá, ktoré možno navždy zmenia jej život, pokiaľ ju oň rovno nepripravia. (recenzia filmu)

           

MOJE LETO LÁSKY

Stretli sa náhodou a počas jedného sparného leta sa stali priateľkami. Napriek tomu, že jedna je úplným opakom tej druhej a aj napriek prvotným silným obavám z ich výrazných rozdielnych pováh a zázemia, prerástol ich vzťah do vzájomnej fascinácie a príťažlivosti. Každá od života očakáva veľa. Obe dúfajú v niečo veľkolepé a jedinečné. Postupne prichádzajú na to, že jedna druhej vie ponúknuť niečo zo seba... (recenzia filmu)


MÔJ NIKIFOR

Film vychádza z autentických údajov o živote Epifana Drowniaka, ktorý sa preslávil ako naivný maliar Nikifor Krynický. V roku 1960 ho objavil maliar Marian Wlosiński, ktorý sa živil výzdobou kúpeľných domov v Krynici, kde Nikifor ponúkal rekreantom svoje obrázky. Nikifor sa potom usadil v Marianovej pracovni a ten, fascinovaný rýdzosťou a pôvabom jeho výtvarného prejavu, sa o ujal. V snahe pochopiť fenomén zdravotne a mentálne postihnutého muža Marian rezignoval na svoju vlastnú tvorbu i na rodinný život. Obetavo, bez odozvy a náznaku vďačnosti zaistil Nikiforovi sociálne zázemie a v roku 1967 mu zariadil výstavu v prestížnej varšavskej galérii... Jeho dielo spoznal postupne celý svet. (recenzia filmu)


POZNÁ JU AKO SVOJE BOTY

Režisér Curtis Hanson (L. A. – Utajené skutočnosti, 8 Mile) dokázal urobiť dobrého herca aj z Eminema. Teraz do neho môže svoje nádeje vkladať aj Cameron Diazová, ktorá nás už presvedčila, že dokáže viac než vrtieť zadkom, viď Charlieho anjeli, napr. V koži Johna Malkovicha, či Vanilkovom nebi. Dráma In Her Shoes bude príbehom dvoch znepriatelených sestier na ceste ku zmiereniu. Maggie (Diazová) je zvyknutá bezstarostne si užívať a odmieta akúkoľvek zodpovednosť. Oproti tomu, jej sestra Rose (Toni Colletteová) je ambiciózna právnička. Osud, tieto dve sestry donúti zdieľať spoločný byť a po čase začnú zisťovať, že sú si v podstate blízke. Ich babičku si zahrá Shirley McLaineová. (recenzia filmu)

 


autor Peter Konečný 3.5.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.