TV TIPY 12.6. - 18.6. 2006

TV TIPY 12.6. - 18.6. 2006

VOD recenzia



12.6.
pondelok

21.55  Drsný Harry  (Dirty Harry), USA, 1971 (Prima)
Obyvateľov San Francisca ohrozuje neznámy strelec. Starosta dostane list, v ktorom strelec žiada 100 tisíc dolárov, inak zastrelí každý deň jedného človeka. Ukáže sa, že svoju hrozbu myslí skutočne vážne. Pátraním je poverený inšpektor Harry Callahan (Clint Eastwood), známy tým, že chce zneškodniť protivníka za každú cenu. Klasický krimi thriller režiséra Dona Siegela (Útek z Alcatrazu).

22.20  Hviezdne vojny: Epizóda VI. (Star Wars: IV.), USA, 1983 (JOJ)
Vesmírny súboj vrcholí. Zvíťazí Svetlá strana sily, alebo sa Galaxia celkom zrúti do temnoty? Luke Skywalker opustí výcvik na rytiera Yediho, ktorý podstupoval u Yodu a vráti sa späť na svoju rodnú planétu Tatooine v snahe zachrániť svojho priateľa Hana Sola a princeznú Leiu z pazúrov zlého gangstra Jabba Hutta. Luke však nevie o tom, že Impérium začalo tajne stavať novú obrnenú bojovú vesmírnu stanicu, ktorá je ešte silnejšia ako tá prvá - obávaná Hviezda Smrti!


13.6.
utorok

23.00  Milenci  (Les Amants), Francúzsko, 1958 (Dvojka)
Jeanne je vydatá za Henriho, vydavateľa novín plne oddaného práci a pokojnému rodinnému životu. Úloha matky a manželky ju však neuspokojuje, túži po dobrodružstve a veľkomeste. Čoraz častejšie uniká do Paríža za mondénnou spoločnosťou a za milencom Raulom, šampiónom v póle. Zdá sa, že parížske dobrodružstvá podliehajú rovnakej rutine ako rodinný život na vidieku. Všetko však náhle zmení stretnutie s mladým archeológom. Pod zdanlivo jednoduchým príbehom o manželskej nevere sa vo filme Milenci skrýva kritický portrét meštiackeho hodnotového systému a spôsobu života, v ktorých hrdinka nenachádza skutočné city a vzťahy. Film vyvolal pri uvedení do kín v USA škandál.

23.10  Vyháňač diabla  (The Exorcist), USA, 1973 (Prima)
Choroba 12-ročnej Regan pôsobí nevinným dojmom, ale neskôr prerastie do desivých rozmerov. Jej tvár je čoraz ohavnejšia, hlas neľudský hrubý a hlava až príliš ohybná. Doktori sú bezradní. Do úvahy prichádza jediné riešenie: zavolať vyháňača diabla. Klasický horor Williama Friedkina ocenený dvoma Oscarmi.

TV Tipy 12.6. - 18.6. 2006 TV Tipy 12.6. - 18.6. 2006

14.6.
streda

23.05  Zvony pre bosých  (Zvony pre bosých), SR, 1965 (Dvojka)
Dramatický príbeh z obdobia Slovenského národného povstania. Dvaja partizáni sa po bojovej akcii vracajú k skupine a vedú so sebou mladého nemeckého vojaka. Uprostred beznádejne pustých hôr sa ocitnú ľudia z dvoch nepriateľských táborov. Kým partizáni strácajú kontakt s jednotkou, Nemec stráca nádej, že sa mu podarí vyviaznuť z tejto zložitej situácie. Predstavitelia znepriatelených vojsk nadväzujú v neľudských časoch 2. svetovej vojny ľudský kontakt. Silný film Stanislava Barabáša.

23.55  On je veľký, ja som maličká  (Dieu est grand ...), Fran., 2001 (Markíza)
Dvadsaťročná modelka Michelle (Audrey Tautouová) nie je spokojná so svojím životom, situáciu rieši radikálne a po rozchode s priateľom hľadá útechu v náboženstve. S novým vzťahom tentoraz k židovskému veterinárovi Francoisovi (Edouard Bear) dochádza k  Michellinmu náboženskému prerodu, začne sa zaujímať o judaizmus. Podľa režisérky a spoluscenáristky Pascale Baillyovej bolo východiskovou myšlienkou nakrútiť film o mladých ľuďoch, ktorí chcú vlastný život prežiť kvalitnejšie ako ich otcovia i matky, ale nie vždy sa im to darí.


15.6.
štvrtok

23.15  Šialený Max  (Max Max), Austrália, 1979 (Prima)
Policajti Max (Mel Gibson) a Jim (Steve Bisley) zatknú psychopata Johnnyho (Tim Burns). Netrvá však dlho a gangster sa dostane na slobodu. Po tom, čo niekto zmrzačí Jima, odíde Max od polície a spolu s rodinou utečie. Cestu mu však skríži banda nebezpečných motocyklistov.

23.20  Bugsy  (Bugsy), USA, 1991 (Jednotka)
Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí.

TV Tipy 12.6. - 18.6. 2006 TV Tipy 12.6. - 18.6. 2006

16.6.
piatok

21.20  Hry patriotov  (Patriot Games), USA, 1992 (Markíza)
Nie je tomu tak dávno, čo vojenský expert CIA, Jack Ryan (Harrison Ford), prežil dramatický záver plavby ponorky. Honbu za ponorkou síce prežil v zdraví, ale riskantné podmorské manévre kapitána Raimusa mu dali poriadne zabrať. Preto nebezpečnú kariéru aktívnej služby vymenil radšej za pokojnejšie závetrie školskej katedry. Pohodu a pokojný život v okamihu zmení jeden Ryanov prednáškový výlet do Londýna. Teroristické komando IRA nečakane a bleskove zaútočí na vybraného člena kráľovskej rodiny. Nikto z tvrdých profesionálov však ani len vo sne netuší, že Ryanovi práve skončila prednáška – a to, že sa práve nachádza v blízkosti akcie, je pre páchateľov útoku osudné …

23.10  Temný tieň na L.A.  (Dark Blue), USA, 2002 (ČT1)
Rozbušku nedržia v rukách len zločinci, ale i policajti. Všetci obyvatelia čakajú na rozsudok nad príslušníkmi polície, ktorí zmlátili černošského vodiča. Skorumpovaný policajt Eldon Perry (Kurt Russell) už dlhé roky väčšinou príliš nehľadí na to, čo je pri práci správne. Akčné krimi Rona Sheltona (Bieli muži nevedia skákať).

23.10  Zabi ma nežne  (Killing Me Softly), GB/USA, 2002 (Prima)
Náhodné stretnutie Adama (Joseph Fiennes) a Alice (Heather Graham) sa skončí tradične – v posteli. Unáhlený flirt postupom času prerastá do silného citového puta, aj keď Alice nevie o novom milencovi vôbec nič. O to viac ju zraní, keď sa im do cesty postaví hrozba z minulosti. Mysteriózna dráma čínskeho tvorcu Kaige Chena.

01.20  Na život a na smrť  (Death Hunt), USA, 1981 (JOJ)
Samotársky lovec Charles Bronson bojuje proti organizátorom krvavých psích zápasov v kanadských horách. Podarí sa mu zastaviť kruté týranie zvierat? Za akú cenu? Americký dobrodružný film režiséra Petra R. Hunta.


17.6.
sobota

22.05  Kontakt  (Contact), USA, 1997 (Prima)
Ellie Arrowayová (Jodie Foster) zasvetila celý svoj život hľadaniu života na iných planétach. Stala sa z nej vedecká kapacita na „kozmické ticho“, ktorému načúva prostredníctvom sústavy gigantických teleskopov. A jedného dňa zachytí signál z vesmíru. Musí tvrdo bojovať aby bola vybraná k prvému kontaktu so vzdialenou galaxiou... Vynikajúci film slávneho Roberta Zemeckisa.

23.00  Breezy  (Breezy), USA, 1973 (Dvojka)
Komorná melodráma o dospievajúcej hipisáčke s veľkým srdcom Breezy a mužovi v strednom veku a so srdcom zlomeným rozvodom, ktorý podľahne jej šarmu. Film rozpráva príbeh o vzťahu dvoch vekovo rozdielnych ľudí. Réžie sa ujal sám Clint Eastwood.

23.20  Kokaín  (Blow), USA, 2001 (Jednotka)
George Jung videl, ako sa to nemá už keď bol malý. Jeho otec sa márne snažil zabezpečiť rodinu. Nie vždy sa darí a jemu sa darilo ešte menej. Rodina sa rozpadla a George sa zaprisahal, že urobí všetko preto, aby sa mu takýto scenár nikdy nestal. Možno práve preto sa odhodlal ísť cestou pohodlného zárobku predaja marihuany na plážach v Kalifornii. Lenže ani liberálne šesťdesiate roky ho neuchránili pred väzením, kde sa však zoznámil s ľuďmi, ktorí mu pomohli rozviesť obchod s drogami do neporovnateľne väčších rozmerov.

23.40  Čierny dážď  (Black Rain), USA, 1989 (Markíza)
Nick Conklin (Michael Douglas) je kontroverzný policajt so svojráznymi metódami. Keď je na večeri s kolegom Charliem (Andy Garcia) v reštaurácii, prepadnú ju ozbrojení muži a dôjde k prestrelke. Nick jedného z útočníkov zastrelí a chytia aj jedného japonského vraha. Zistia, že mŕtvi z reštaurácie patrili k japonskej mafii. Japonský konzulát si vyžiada zatknutého Sata (Yusaku Matsuda) a Nick s Charliem ho majú prepraviť do Japonska. Po pristátí v Osake si v lietadle väzňa prevezme polícia. Lenže keď Nick s Charliem vystúpia z lietadla, zastavia ich iní policajti, ktorí si chcú tiež prevziať Sata. Nick si uvedomí, že boli podvedení, ale Sato s falošnými policajtmi medzitým ušli.

TV Tipy 12.6. - 18.6. 2006 TV Tipy 12.6. - 18.6. 2006

18.6.
nedeľa

20.00  Slnečný štát  (Slunečný štát aneb...), ČR/SR, 2005 (ČT1)
Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. Film Martina Šulíka.

22.10  Experiment  (Das Experiment), Nemecko, 2000 (Markíza)
Všetko sa to začína ako hra v mene vedeckého výskumu. Dvadsať mužov má za ňu po dvoch týždňoch dostať honorár 2000 dolárov. Skúmanie agresívneho správania v simulovanom väzenskom prostredí má byť iba „hra”, v ktorej „hráčmi” je osem mužov v úlohe „strážcov” a dvanásť v úlohe „väzňov. Pokiaľ väzni sú zavretí a musia poslúchať, strážcovia majú inštrukcie udržiavať poriadok. No dajte ľuďom moc a začnú sa diať neočakávané veci. Zoberte ľuďom hrdosť a ľudskosť – a ešte sa to zhorší. Ako bežia dni, moc a autorita vyprovokujú vzburu a odvetu. Súboj je stále surovejší a po čase sa zotrú hranice medzi „reálnou” situáciou a „experimentom”...

23.00  Čo vietor dal a vzal  (El Viento se llevó lo qué), Argentína, 1998 (ČT2)
Mladá taxikárka Soledad sa jedného dňa rozhodla, že už ju nudí zamestnanie v hluku civilizácie, a v aute svojho šéfa zdrhla z Buenos Aires smerom na juh, aby tam hľadala pokoj a tiché miesto, kam zvuk moderného sveta ešte nedoľahol. A skutočne také miesto našla – stratené kdesi v Patagónii. Argentínska nostalgická komédia prináša ľahko nadreálnu, ale originálnu zábavu, Snímka bola ocenená na MFF v San Sebastiane v roku 1998 Zlatou mušlou. 

00.25  Jennifer 8  (Jennifer 8), USA, 1992 (Prima)
Seržant John Berlin (Andy Garcia) je skrachovaný policajt, ktorý nastupuje v novom meste. Hneď po jeho príchode sa začne množiť počet vrážd v meste. Počas vyšetrovania Berlin prichádza k tomu, že už narazil na stopu masového vraha. Ten práve ohlásil ôsmu obeť s krycím menom Jennifer... Zaujímavý thriller režiséra, herca a scenáristu – Bruce Robinsona.


HIT TÝŽDŇA
16.6.
piatok

23.05  Pianistka  (La Pianiste), koprodukcia, 2001 (Dvojka)
Adaptácia kontroverzného románu rakúskej spisovateľky Elfriede Jelinek, nositeľky Nobelovej ceny za literatúru. Rešpektovaná klavírna interpretka Erika vyučuje na viedenskom konzervatóriu hru na klavír. Hoci má už dávno cez tridsať rokov, ešte stále žije s matkou. Tá Eriku neustále kontroluje a šikanuje. Pre Eriku je jediným únikom zo spárov despotickej matky únik k sexuálnym deviáciám, voyerizmu a masochistickému sebazmrzačovaniu. Žije svoj dvojitý život izolovane a v ústraní, jej styky s vonkajším svetom sú iba formálne. Za chladnou a odmeranou maskou skrýva všetky potláčané city a nenaplnené vášne. Až do chvíle, keď spoznáva mladého atraktívneho a navyše hudobne nadaného inžiniera techniky Waltera, ktorý sa chce stoj čo stoj venovať hre na klavír profesionálne... Réžia: Michael Haneke (Bennyho video, Ukrytý).


sHIT TÝŽDŇA
18.6.
nedeľa

23.15  Žabí muž  (Frogmen Operation Stormbringer), USA, 2002 (JOJ)
Tak som sa tešil, že to tento týždeň vyhrá môj favorit Jean-Claude (sobota, 02.10 – Kyborg na JOJ), ale JOJka nasadila ešte silnejší kaliber. Za všetko hovorí slogan: „Ak ho nezastavia, v Albánsku potečie krv“. Autorom tejto pecky je Franklin A. Vallette, ktorý režisérsky debutoval sci-fi prasačinkou – Pleasurecraft

 


autor Peter Konečný 12.6.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.