DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Skúškové obdobie pomaly končí a tak by možno stálo za to, skočiť konečne do kina. Ak nie do kina, tak aspoň do najbližšej video požičovne, kde na vás čaká – okrem iného – týchto deväť nových titulov...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HISTÓRIA NÁSILIA

Tom Sall (Viggo Mortensen) žije šťastný a pokojný život so svojou ženou Edie (Maria Bello) a ich dvoma deťmi v malom mestečku v Indiane. Jedného dňa Tom vo svojej reštaurácii prekazí pokus o lúpež, v sebaobrane zabije dvoch hľadaných zločincov a jeho idylický život sa od základov otrasie. Tomovo hrdinstvo priláka médiá a on sa ocitne vo svetlách reflektorov. Snaží sa vrátiť späť k svojmu jednoduchému a obyčajnému životu, no márne... Navyše sa objaví záhadný muž (Ed Harris), ktorý tvrdí, že mu Tom v minulosti ublížil. Okrem tajomného muža sa musia Sallovci vysporiadať aj so svojím vzájomným vzťahom, ktorý sa pod vplyvom okolností začne pomaly rúcať... (recenzia filmu)


KRAJINA MŔTVYCH

Krajina mŕtvych Georgea A. Romera je dlho očakávaným návratom zakladateľa žánru zombie hororu k jeho koreňom. Muž, ktorý pred 35 rokmi hororovým fanúšikom naservíroval kultovú Noc oživených mŕtvol, nakrútil film, pri ktorom živí umierajú hrôzou a mŕtvi ožívajú vzrušením. V Romerovej desivej predstavivosti sa zrodila Krajina mŕtvych, miesto, v ktorom svet, tak ako sme ho poznali, je iba púhou spomienkou. Pozostatky ľudskej civilizácie prežívajú uprostred opevneného mesta, zatiaľ čo živí mŕtvi sa potulujú pustatinou, ktorá ho obklopuje a lačno hľadajú známky života. Vo vnútri mesta ale tiež existujú dva oddelené svety. Tí vyvolení bývajú v mrakodrape Fiddler’s Green, v ktorom si užívajú absolútny luxus, tí menej šťastní živoria na uliciach. Obidve skupiny sú závislé na tíme žoldnierov, ktorí v obrnenom transportéri pravidelne vyrážajú z mestských brán do krajiny mŕtvych, aby v nej doplnili zásoby... (recenzia filmu)
 

HRA S NEVEROU

Pracovník reklamnej agentúry Charles Schine (Clive Owen) je jedným z obyvateľov Chicaga, ktorý každé ráno cestou do práce dobieha na vlak o 8:43. Jedného dňa ho však nestihne a vďaka tomu sa stretne s Lucindou Harris (Jennifer Aniston). Toto stretnutie navždy zmení jeho život. Lucinda je šarmantná, krásna a zvodná. Napriek tomu, že on je ženatý, ona vydatá a obaja majú deti, ich vzájomná príťažlivosť je neodolateľná. Zo spoločných obedov sa veľmi rýchlo stanú koktaily po práci a onedlho ich slepá vášeň zavedie do hotelovej izby. Ich zdanlivo dokonalý a diskrétny vzťah však naruší brutálny cudzinec La Roche (Vincent Cassel), ktorý jedného dňa vtrhne do hotelovej izby a mieri na nich pištoľou. Lucinda je znásilnená a Charles musí za La Rochovo mlčanie platiť. Ich tajný vzťah sa mení na nočnú moru. Charlesov život je čoskoro plný podvodov, vydierania, násilia a zločinu. Nemôže sa zdôveriť svojej manželke, ani ísť na políciu, a tak je uväznený vo svete, ktorý nemá s jeho predchádzajúcim životom nič spoločné. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NOČNÝ LET

Wes Craven, tvorca kultových hororových sérií Vreskot a Nočná mora v Elm Street, prichádza na DVD s thrillerom "Nočný let". Jedná sa o oveľa subtílnejší žáner, než na aký sme u neho boli doposiaľ zvyknutí, ale napätia a strachu neubudlo. Skôr naopak. Lisa Reisert (Rachel McAdams) strašne nerada lieta, ale hrôza, ktorá ju zmocní v priebehu nočného letu do Miami, nemá so strachom z lietania nič spoločné. Vo chvíli, keď sa lietadlo vzlietne, prezradí Lise na prvý pohľad sympatický spolucestujúci Jackson (Cillian Murphy) pravý dôvod svojho pobytu na palube: Pripravil plán na zavraždenie mocného biznismana a Lisa má byť jeho kľúčom k úspechu. Ak odmietne spolupracovať, jej otca zastrelí nájomný vrah, ktorý čaká na Jacksonov telefonát. Uväznená v obrovskom lietadle a 10 000 metrov nad zemou nemá Lisa kam utiecť a koho volať o pomoc. Miami sa blíži a Lise zúfalo ubieha čas k nájdeniu riešenia, ktorým spacifikuje zločinca na vedľajšom sedadle a zabráni tak vražde. (recenzia filmu)


OLIVER TWIST

Londýn, 19. storočie. Oliver Twist je od ranného detstva sirotou a žije v chudobinci, kde vládne nemilosrdný pán Bumble. Pomery sú neznesiteľné a skromné, denné dávky jedla pre chlapcov sú jeho zásluhou ešte úbohejšie. Zúfalý Oliver sa preto rozhodne utiecť a splýva s davom ulíc londýnskeho podsvetia. Nemá vo vrecku ani penny, je sám… Fagin, šéf miestnych malých vreckárov, ho však vláka do sveta zločinu. Oliverova záchrana láskavým pánom Brownlowom je len začiatkom série dobrodružstiev, ktoré sú prísľubom lepšieho života… Film sa prevažne nakrúcal v Prahe, kde mal 24.septembra 2005 celosvetovú premiéru za účasti tvorcov. (recenzia filmu)


NOC S NABRÚSENOU BRITVOU

Horor Noc s nabrúsenou britvou je strašidelným príbehom dvoch dievčat, ktoré bojujú o prežitie so šialeným psychopatom. Spolužiačky Maria a Alexia sú najlepšie kamarátky. Aby sa mohli v pokoji pripravovať na univerzitné skúšky, rozhodnú sa stráviť víkend na odľahlej usadlosti Alexiiných rodičov. Uprostred noci zastaví pri dome dodávka a na dvere zaklope neznámy muž. Otec Alexie otvorí a s prvým zasvišťaním britvy sa pre obe dievčatá idylický víkend zmení v nekonečnú noc plnú teroru. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ČO JE ŠEPTOM ...

Konečne prijala ponuku na sobáš od svojho priateľa Jeffa (Mark Ruffalo), ale zo svadby je na smrť vystrašená. Jej kariéra žurnalistky sa zastavila pri písaní nekrológov pre The New York Times. Navyše sa jej sestra (Mena Suvari) vydáva a Sarah sa kvôli tomu musí vrátiť domov do Pasadeny... A to znamená stráviť čas so svojou tenisom posadnutou rodinou. No v tej si Sarah nikdy nevedela nájsť svoje miesto a odjakživa bola čiernou ovcou... Jediná vec, vďaka ktorej je celá cesta znesiteľná je škodoradostná stará mama Katherine (Shirley MacLaine). Tá jej prezradí, že nie je prvá, čo dostala strach – že pred tridsiatimi rokmi jej matka ušla so záhadným mladým mužom len niekoľko dní pred svadbou. (recenzia filmu)


HRUBEŠ A MAREŠ JSOU KAMARÁDI DO DEŠTĚ

Václav Hrubeš má 27 rokov, riedke vlasy, fandí Klausovi, nad posteľou má plagát Che Guevaru a pracuje ako revízor v dopravnom podniku. Jeho kamarát Josef Mareš má 24. Predtým chodil na karate a rozmýšľal o kariére pilota alebo umeleckého maskéra. Trápi ho mierna nadváha a je zarytým členom fanklubu Hany Zagorovej. Obaja by chceli spraviť kariéru vo filme. Pomôcť by im v tom mal slovenský režisér Viliam, ktorý prichádza do Prahy, aby sa tam preslávil. Do Bratislavy má aj tak vstup zakázaný, lebo otvoril Hypermarket na lúke. Marešovi umrie babička, Hrubeša vyhodí otec z domu a jedenásť smrteľne chorých pacientov neumrie. Hrubeš sa stretne s prezidentom Klausom a Mareš si nájde dievča, ale za peniaze. Na koniec v Prahe 4 na desať minút vypadne elektrina a Viliam dostane cenu na filmovom festivale v Jihlave. Celých posledných desať minút filmu prší a lietadlá sa vznášajú nad Prahou ako fantómy. (recenzia filmu)


FERO FENIČ – TO NAJLEPŠIE Z KRÁTKYCH FILMOV

Sedem autorských dokumentárnych filmov - Labutia púť, Ako sa pán Kráľovič stal Kráľom, Diadém, Tam a späť, Tak som prešla veľký svet, Batromiljov dom, Vlak do dospelosti - prezentuje sedem pohľadov režiséra Fera Feniča na realitu, ktorá ho obklopovala od študentských čias na pražskej FAMU v období normalizácie až po prelomový rok 1989. Sedem pohľadov plných vnútornej poetiky, ale i drsných tónov, pohľadov na témy veľmi subjektívne a i napriek tomu univerzálne, pohľadov vizuálne invenčných a neraz i výtvarne štylizovaných, no vždy zachovávajúcich úctu ku skutočnosti a pravde. Aj vďaka týmto hodnotám sa Fero Fenič radí k najvýraznejším predstaviteľom česko-slovenskej kinematografie v oblasti non-fiction.

 


autor Peter Konečný 14.6.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.