TV TIPY 26.6. - 2.7. 2006

TV TIPY 26.6. - 2.7. 2006

VOD recenzia



26.6.
pondelok

21.15  Hviezdne vojny: Epizóda II. (Star Wars: Episode II), USA, 2002 (JOJ)
Najväčšia vesmírna epopeja všetkých čias pokračuje! Separatisti chcú zničiť Republiku armádou klonovaných robotov a osud celej galaxie je v rukách rytierov Ewana McGregora ako Obi-wan Kenobiho a jeho žiaka Haydena Christensena ako Anakina Skywalkera, ktorý navyše musí ochrániť senátorku Natalie Portmanovú pred atentátom. Vzplanuvší ľúbostný vzťah a zakázaná láska však ohrozia nielen ich česť a osud, ale aj budúcnosť sveta a pomaly sa odhaľujú príčiny budúceho zlyhania mladého Anakina, jedného z najnadanejších rytierov rádu Jedi...

22.20  Násilník  (The Enforcer), USA, 1976 (Prima)
Po tom, čo Maxwella (DeVeren Bookwalter) prepustia z armády pre prílišnú brutalitu, založí si teroristickú skupinu. Zaujímajú ho iba zbrane a peniaze. Aby ich získal, neváha zraniť policajta, či umiestniť nálož na stanici. Ochrancovia zákona sa však nenechajú zastrašovať...

TV Tipy 26.6. - 2.7. 2006 TV Tipy 26.6. - 2.7. 2006

27.6.
utorok

23.05  Poltergeist  (Poltergeist), USA, 1982 (Prima)
Carol sa správa čudne, vysadáva pre televíziou a odpovedá na nepoložené otázky. Jednej noci začne blikať obrazovka – podľa Carol to znamená príchod „televíznych ľudí“. Títo duchovia vtiahnu dievčatko do virtuálneho sveta a nechcú ho pustiť späť k rodičom.

23.30  Bludička  (Le Feu Follet), Francúzsko/Taliansko, 1963 (Dvojka)
Hrdinom filmu je Alain, ktorý sa už dlhú dobu zotavuje z vážnej psychickej a alkoholickej krízy v súkromnom sanatóriu. S americkou manželkou sa už dávno vzájomne odcudzili. Ako preliečený alkoholik má problém vrátiť sa do normálneho života. Za Bludičku si režisér Louise Malle z MFF Benátky odniesol Veľkú cenu poroty a Cenu talianskej filmovej kritiky.


28.6.
streda

20.00  Nikde v Afrike  (Nirgendwo in Afrika), Nemecko, 2001 (ČT1)
Úspech a príťažlivosť siedmeho filmu nemeckej režisérky Caroline Link spočíva v zaujímavých tematických prienikoch príbehu, nakrúteného podľa autobiografického románu Stefanie Zweig. Na historické plátno 30-tych a 40-tych rokov s holocaustom a II. svetovou vojnou, sa dostáva príbeh židovskej rodiny Redrichovcov. Otec Walter, ktorý pracuje na vzdialenej kenskej farme, zavolá z Nemecka svoju manželku Jettel a dcéru Reginu a tým ich zachráni.

22.00  Samsara  (Samsara), Nem./Fran./Tal., 2001 (Dvojka)
Tento hraný debut indického dokumentaristu Pana Nalina bude mať svojich priaznivcov najmä medzi divákmi filmov Kundun a Sedem rokov v Tibete. Ponúka totiž exotickú romantiku, náboženskú meditáciu v izolácii kláštorného života, každodennú ťažkú realitu a túžbu po vlastnej vnútornej rovnováhe, bezpečnosti a vyrovnanosti, ale aj odvahu vystaviť sa nepredvídateľným emóciám, stať sa darcom života a zdieľať za tento čin zodpovednosť...

TV Tipy 26.6. - 2.7. 2006 TV Tipy 26.6. - 2.7. 2006

29.6.
štvrtok

20.00  Donaha!  (The Full Monty), GB, 1997 (ČT1)
Anglické mesto Sheffield po štvrťstoročí oceliarskej prosperity upadlo a je v ňom veľa nezamestnaných. Šiesti muži bojujú nielen s finančnými, ale aj rodinnými a psychickými problémami. Snažia sa ich vyriešiť tak, že usporiadajú striptízovú šou.

23.20  Most cez rieku Kwai  (The Bridge on the River...), USA/GB, 1957 (Jednotka)
Jeden z najosobitejších protivojnových príbehov všetkých čias rozpráva starú pravdu o tom, že v ľuďoch nikdy nevymiera vyšší princíp. A aj keď plukovník Nicholson (Alec Guiness) so svojimi mužmi upadol do japonského zajatia, nikdy sa nezmieri so zmenenými pravidlami a slabosť bude tým posledným, k čomu by svojich mužov viedol.


30.6.
piatok

23.00  Ruy Blas  (Ruy Blas), Francúzsko, 2002 (Dvojka)
Televízna adaptácia divadelnej hry romantika Victora Huga sa odohráva v 17. storočí na španielskom kráľovskom dvore. Rozpráva príbeh dvorných intríg, zakázanej lásky a skutočnej cti. V hlavných úlohách Gérard Depardieu a Carole Bouqet. Režisérsky počin francúzskeho herca Jacquesa Webera.

23.10  Taká zvláštna rodinka  (The Royal Tenenbaums), USA, 2001 (Prima)
Slovenský preklad názvu filmu je v tomto prípade mimoriadne trefný a príbeh rodinky Tenenbaumovcov je naozaj viac než zvláštny. Royal Tenenbaum (Gene Hackman) a jeho žena Etheline (Anjelica Huston) mali tri deti - Chasa, Richieho a Margot. Chas vynikal obchodníckym talentom, Margot písala úspešné divadelné hry a Richie sa stal najmladším profesionálnym tenistom na svete. Asi je každému jasné, že nejde len tak o obyčajnú rodinu.

TV Tipy 26.6. - 2.7. 2006 TV Tipy 26.6. - 2.7. 2006

1.7.
sobota

20.00  Dannyho jedenástka  (Oceans Eleven), USA, 2001 (Markíza)
150 miliónov dolárov, 11 zlodejov, 3 kasína a 1 noc. O tom je film Ocean's Eleven. Danny Ocean (George Clooney) nie je ani deň na slobode a už plánuje svoj ďalší prepad. Cieľom nie je tentokrát nič iné ako kasíno, vlastne 3 kasína, a to tie najväčšie v Las Vegas - Bellagio, Mirage a MGM Grand. Prečo? Najskôr pretože kasína sú v dnešnom modernom, zelektronizovanom svete, jediné inšitúcie, ktoré majú peniaze v hotovosti (podľa zákona musí byť kasíno každú noc schopné vyplatiť každého hráča pri stole). A ešte preto, ale to Danny nikdy nepripustí, že majiteľ týchto troch kasín, Terry Benedict (Andy Garcia), chodí s jeho ex-manželkou Tess (Julia Roberts).

23.00  Zjazvená tvár  (Scarface), USA, 1932 (Dvojka)
Klasická gangsterka režiséra Howarda Hawksa o bezvýznamnom zločincovi, ktorý sa v období Prohibície vytiahne na spoločenskom rebríku. Film o vzostupe a páde mafiánskeho bossa Tonyho Camonteho sa začína smrťou uznávaného bossa podsvetia Big Louisa Costilla. Polícia upodozrieva jeho bodyguarda, Tonyho Camonteho, že Big Louisa na objednávku iného mafiána zlikvidoval. Pre nedostatok dôkazov však musí byť Tony prepustený a s úžasnou rýchlosťou i veľkými ambíciami preberá revír svojho mŕtveho šéfa. Čoskoro si svojimi nemilosrdnými maniermi a vybavovaním účtov získava v mafii výsadné postavenie. Čím vyššie sa však nachádza, tým väčšie nebezpečenstvo mu hrozí...


2.7.
nedeľa

20.05  Kadiaľ tečie rieka  ( River Runs Through It), USA, 1992 (Jednotka)
Pri rybách si oddýchnu najviac. Je to relax. Je to životná láska, ktorá sa nikdy nevyčerpá. Ten pokoj všade naokolo je ako droga a vy si musíte aspoň raz za čas sadnúť k brehu len tak sa dívať na prúd rieky. Tou riekou už pretieklo veľa vody a malí reverendovi chlapci Norman a Paul sú už dospelí ľudia. Každý je celkom inej povahy, ale rieku milujú obaja rovnako. Nikto nevie, čo sa stane a ani po tom nikto netúži. Podstatné je to, že sú si schopní kedykoľvek pomôcť? Prekrásny film Roberta Redforda s vtedy práve vychádzajúcou hviezdou Bradom Pittom?

21.00  Schindlerov zoznam  (Schindlers List), USA, 1993 (JOJ)
Oskar Schindler, vojnový špekulant a príslušník nacistickej smotánky, zachránil viac než 1100 poľských Židov pred smrtiacou mašinériou. Prečo? Mnohé odpovede nájdete vo vynikajúcej vojnovej životopisnej dráme Stevena Spielberga ocenenej siedmimi Oscarmi z dvanástich nominácií. V strhujúcom príbehu podľa skutočných udalostí II. svetovej vojny sledujeme osudy rodáka z českého Brnenca pri Svitavách, kontroverzného Oskara Schindlera (1908 - 1974). Pôvodne to bol člen NSDAP, hochštapler a ziskuchtivý podnikateľ. Po porážke Poľska Schindler kúpil v Krakove smaltovňu, v ktorej zamestnával Židov ako lacnú pracovnú silu. Potom, čo sa stal svedkom krutej likvidácie geta, rozhodol sa vziať zodpovednosť za životy svojich zamestnancov...

01.15  Trojica smrti  (Inferno), Taliansko, 1980 (JOJ)
Taliansky horor majstra žánru Daria Argenta. Študentky Rose a Sara objavia alchymistickú knihu architektka Varelliho, podľa ktorej postavil niekde vo svete tri budovy ako útočiská Troch matiek – nositeliek zla. Keď mladé ženy začnú pátrať po tajomstve, Saru ktosi zabije a Rose zmizne.

02.00  Smrť na Níle  (Death on the Nile), GB, 1978 (Markíza)
Hercule Peirot (Peter Ustinov) chce prežiť príjemnú dovolenku na luxusnej lodi Karnak, ktorá sa plaví po Níle. Pokojný výlet  sa však zmení na drámu, keď niekto zavraždí bohatú Ninnete Ridgeway-Doylovú. Páchateľom môže byť len niekto z cestujúcich. Ale kto? Manžel Simon a jeho bývalá milenka Jacqueline de Bellefortová sú s najväčšou pravdepodobnosťou mimo podozrenia. Je vrahom stará nepríjemná dáma  Marie Van Schuylerová, ktorá ukradla Linnetine šperky? Alebo večne opitá spisovateľka škandalóznych kníh Salom Otterbournová, s ktorou sa Linnet súdila?


HIT týždňa
1.7.
sobota

21.00  Sedem statočných  (The Magnificent Seven), USA, 1960 (ČT1)
Obyvatelia mexickej dedinky musia každý rok odovzdávať úrodu banditovi Calverovi (Eli Wallach). Jedného dňa im dôjde trpezlivosť a vyberú sa na americkú hranicu hľadať profesionálnych pištoľníkov. Kultový western Sedem statočných režiséra Johna Sturgesa s Yul Brynnerom, Steve McQueenom a Charlesom Bronsonom patrí do zlatého fondu svetovej kinematografie.


sHIT týždňa
30.6.
piatok

01.15  Záhrada zla  (Gardener), USA, 1998 (JOJ)
Do magicky krásnej záhrady, kráľovstva geniálneho botanika Malcolma McDowella, vedú stopy záhadného zmiznutia mladej policajtky, po ktorej nekompromisne pátra jej drsná kolegyňa Angie Everhartová. Hororík skvelého režiséra s honosným menom Jamesa D.R. Hickoxa (Kukuričné deti III, Krocodylus).

 


autor Peter Konečný 26.6.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.