TV TIPY 17.7. - 23.7. 2006

TV TIPY 17.7. - 23.7. 2006

VOD recenzia



17.7.
pondelok

22.00  Odpísané zo života  (Storytelling), USA, 2002 (ČT2)
Čierna komédia nezávislého režiséra aj u nás známeho filmu Šťastie (Happiness), je zamyslením sa nad možnosťami rozprávania príbehov, o rôznych prístupoch a postupoch, akými sa dá príbeh vyrozprávať. Snímka je rozdelená na dve poviedky o „rozprávačoch príbehov". Film sa dotýka najpálčivejších problémov: fyzického hendikepu, sexuálneho násilia, rasizmu, drog, chudoby či homosexuality.

22.10  Zbrane pre San Sebastian  (La Bataille de San ...), kopr., 1968 (Prima)
Utečenec Leon Alastray (Anthony Quinn) sa dostane do mexickej dediny San Sebastian. Jej obyvatelia neustále bojujú proti útočnému indiánskemu kmeňu Yaquiov a už im dochádzajú sily. Leon pozbiera zvyšky odvahy a postaví sa na čelo protiindiánskeho oddielu. Klasický western režiséra Henri Verneuila.

01.15  Záblesk v tme  (Blink), USA, 1994 (JOJ)
Keď po operácii očí Emma Brodyová (Madeleine Stoweová) opäť vidí, prvým neostrým pohľadom spozná tvár sériového vraha! Uverí detektív John Hallstrom (Aidan Quinn), že teraz je rad na nej? Americký thriller režiséra Michaela Apteda (Gorily v hmle, Enigma).


18.7.
utorok

21.50  Giulietta a duchovia  (Giulietta Degli Spiriti), Tal./Fran./Nem., 1965 (Dvojka)
Film Giulietta a duchovia z dielne filmového mága Federica Felliniho je feériou o žene v domácnosti, ktorá sa chystá opustiť svojho neverného manžela. Príbeh, ktorý mal byť ženskou odpoveďou na autobiografickú Giulietta a duchovia  snímku 8 1/2, je riadený reťazou voľných asociácií a snových výjavov. Prvý farebný film vo Felliniho filmografii sa vyznačuje pre režiséra typickými karnevalovými sekvenciami, rozprávkovou atmosférou a halucinogénnym príbehom. Hlavnú úlohu stvárnila režisérova manželka a hviezda jeho filmov Giulietta Masina. Spomedzi mnohých ocenení získala snímka i Zlatý glóbus za najlepší zahraničný film.

22.05  Zabi ma nežne  (Killing Me Softly), GB, 2002 (JOJ)
Tajomný Joseph Fiennes je renomovaný športovec a muž mnohých tvárí. Ako vynaliezavý a vášnivý milenec si celkom podmaní pôvabnú Heather Grahamovú. Vášnivý ľúbostný vzťah však narušia vážne otázky - kam zmizli jeho bývalé ženy, milenky a snúbenice? Britský erotický thriller čínskeho režiséra Kaige Chena.

23.00  Útok pavúkov  (Eight Legged Freaks), USA, 2002 (Markíza)
Už samotný dej filmu pripomína druhoradý videosequel typu Chvenie 3, veď kto by už vsadil na príbeh útoku monštier na nevinné banské mestečko v strede Ameriky? Na začiatku tak absolvujeme exkurz povinnej havárie vozidla prevážajúceho chemikáliu i výlet na pavúčiu farmu, kde nám fanatik Joshua predvedie niekoľko exotických exemplárov... ktoré po 15 minútach nudnejšej expozície prejdú do očakávanej likvidácie nevinných obetí z príležitostného castingu. K deju sa teda nedá povedať viac ako to, že celých 95 minút sa budete pozerať na vznik katastrofy, jej prvotné následky, upovedomenie občanov a finálnu deštrukciu útočníkov...

TV Tipy 17.7. - 23.7. 2006 TV Tipy 17.7. - 23.7. 2006

19.7.
streda

21.00  Doktor  (The Doctor), USA, 1991 (JOJ)
Nemocnica je úplne neosobnou mašinériou, kde sa i pacienti dokonca javia ako nútené zlo. Film Doktor, je príbehom lekára (William Hurt), ktorého cynický prístup ku chorým sa zmení vo chvíli, keď na vlastnej koži spozná, ako ťažké je byť nevyliečiteľným pacientom…

22.50  Na mňa sa môžeš spoľahnúť  (You Can Count On Me), USA, 2000 (Jednotka)
Dvoma oscarovými nomináciami sa môže pochváliť film, v ktorom to Sammy (Laura Linney) vôbec nemá jednoduché. Tejto slobodnej matke mohlo tak málo udalostí vymazať trpké udalosti z detstva, keď prišli o život jej rodičia. Život v malom meste poznačenom tragédiou za veľa nestojí. Sammy má syna Rudyho, ktorý svojho otca nikdy nevidel. Má nového šéfa v práci, ktorý zavádza zvláštne pravidlá. A na návštevu sa chystá jej brat Terry, ktorého nevidela dlhý čas. Potom, ako Terry povie Rudymu, že by sa mohol stretnúť so svojim otcom, dozrie čas. Sammy a Terry si rozhodne majú čo povedať...

22.35  Kleopatra  (Cleopatra), USA, 1934 (Dvojka)
Klasické spracovanie večného príbehu lásky medzi zvodnou a podmanivou egyptskou kráľovnou Kleopatrou (Claudette Colbert) a rímskym tribúnom, budúcim rímskym cisárom Markom Antóniom (Henry Wilcoxon). Dej tohto historického veľkofilmu, ktorý vznikol v časoch najväčšej slávy klasického hollywoodskeho štúdiového systému, sa začína roku 48 pred Kristom, kedy Kleopatra čelí palácovému sprisahaniu a zároveň aj mocenskej hrozbe Ríma. Tento výpravný historický film získal Oscara za najlepšiu kameru.


20.7.
štvrtok

20.00  Český sen  (Český sen), ČR, 2004 (ČT2)
Škandál, ktorý otriasol Českou republikou. V roku 2003 skupina mladých ľudí na zelenej lúke postavila priečelie falošného hypermarketu Český sen. Urobili obrovskú kampaň, ktorá ovládla všetky české média. V ponuke bol televízor za 500,-Kč, mlieko za 7,80 Kč, pivo za 6,50, Kč ... jednoducho za ceny, ktorým nikto nevedel odolať. Nalákali tisíce ľudí a natočili pre Vás prvú filmovú reality show – Český sen, v ktorej všetci „obelhaný“ vystupujú ako konzumné monštrum podliehajúce nástrahám trhu. Dostali by aj Vás ?

22.50  Prízraky  (The Frighteners), Nový Zéland/USA, 1996 (Jednotka)
Fred Bannister (Michael J. Fox) zacíti veľkú šancu pre svoju prácu. Jeho prácou sú totiž tajomstvá a podivuhodné veci. A tých sa deje vo Fairwater neúrekom. Za posledné štyri roky tu zomrelo množstvo ľudí na to isté zlyhanie srdca. Môže za tým byť niečo viac? Už sú to roky, čo David Barttley v záchvate šialenstva postrieľal dvanásť ľudí. Tým sa to všetko začalo. Odvtedy uplynuli roky a ľudí na druhom konci brehu pribúda viac a viac. Práve sa koná pohreb poslednej z obetí a Fred ponúka svoju pomoc... Film nakrútil Peter Jackson, autor filmovej trilógie Pán prsteňov...

22.55  Chybný krok  (One False Move), USA, 1992 (Markíza)
Na počiatku všetkého je lúpež kokaínu a niekoľkonásobná brutálna vražda, ktorú na predmestí Los Angeles spácha trojica sadistických sociopatov. Ray Malcom (Billy Bob Thornton), zločinecký génius Wade Franklin (Michael Beach), prezývaný Pluto, a  kráska Lila Walkerová (Cynda Wiliamsová), ktorá rozpúta zabíjanie….

TV Tipy 17.7. - 23.7. 2006 TV Tipy 17.7. - 23.7. 2006

21.7.
piatok

20.00  Čas zabiť  (A Time to Kill), USA, 1996 (JOJ)
Mladý belošský advokát Matthew McConaughey prijme v južanskom štáte obhajobu černocha Samuela L. Jacksona, ktorý zastrelil dvoch bielych mladíkov, keď znásilnili a umučili jeho desaťročnú dcérku. Morálne zložitý prípad prevráti právnikovi život naruby. Podarí sa mu nakoniec dosiahnuť spravodlivosť? Americký thriller režiséra Joela Schumachera (Bad Company, Telefónna búdka).

22.40  Krása na zabitie  (Drop Dead Gorgeous), USA/Nemecko, 1999 (Jednotka)
V tejto súťaži krásy v Mount Rose vyhrávajú iba tí, ktorí použijú skutočne všetky triky, na ktoré si len vedia spomenúť. Je to príliš malé mestečko, aby tu vládla anonymita a tak niet divu, že táto súťaž je čosi viac. Všetci bez výnimky žijú týmto bojom a pomaly si môžete byť istí, že aj váš starý otec by pre vás urobil všetko. Na trón však môže zasadnúť len jedna. A aj keď je Amber (Kirsten Dunst) viac ako horúci kandidát, jej konkurentka Becky Ann (Denise Richards) neváha použiť akékoľvek prostriedky na dosiahnutie svojho vytúženého cieľa…

00.40  Smrť prichádza v bielom  (Dead End), USA/Fran., 2004 (Film+)
Zaujímavý nízkorozpočtový horror u nás známy skôr ako Dead End, rozpráva príbeh o tom, že neovereným skratkám sa na ceste za vianočnou rodinnou oslavou treba radšej vyhnúť... Nočná mora v podobe mystickej ženy v bielom, ktorá prechádza nočným lesom a zanecháva za sebou smrť, sa totiž začína…


22.7.
sobota

21.05  Casanova  (Casanova), GB, 2005 (Jednotka)
Píše sa rok 1798 a na pochmúrnom zámku, ďaleko od jeho milovaných Benátok, sa pomaly chýli ku koncu život jedného z najslávnejších zvodcov. Tento muž precestoval celú Európu. Muž, ktorý sa deň stretával s najvplyvnejšími mužmi, aby sa na druhý deň ocitol celkom na dne. Muž, ktorý hral rád na husle, bol kňazom, hráčom, spisovateľom alebo väzňom. A po celý svoj život aj veľký zvodca. To všetko je teraz nenávratná minulosť, ktorá však žije v jeho spomienkach. Tento muž sa rozhodol svoje spomienky zaznamenať, aby sa na ne nikdy nezabudlo. Lenže ani Casanova sám nedúfal, že jeho život mu skríži ešte jedna žena...

21.20  Polnočný beh  (Midnight Run), USA, 1988 (Prima)
Bývalý účtovník mafie Jonathan Mardukas (Charles Grodin) si ulial milióny dolárov a snaží sa s nimi ujsť čo najďalej. V pätách má profesionálneho lovca ľudí, ktorý si prenasledovaním zarába na živobytie. Takéto praktiky sa však nepozdávajú agentom FBI. Akčné krimi režiséra Martina Bresta (Meet Joe Black).

21.30  Vrecká plné dynamitu  (Giú la testa), Taliansko, 1971 (ČT1)
Nenosí kolty. Nepriateľov desí účinnejším spôsobom. Juan Miranda (Rod Steiger) je chladnokrvný vrah a šéf početnej rodiny, ktorá sa živí okrádaním náhodných pocestných a prepadávaním dostavníkov. Zlomyseľná náhoda mu jedného dňa postaví do cesty muža, s akým sa ešte nikdy v živote nestretol. Western slávneho majstra žánru Sergia Leoneho.

23.00  Americké grafiti  (American Graffiti), USA, 1973 (Dvojka)
Nostalgický pohľad na rokenrolovú éru šesťdesiatych rokov zachytáva jednu noc leta 1962. Štyria kamaráti trávia poslednú noc v rodnom meste pred tým, než odídu na univerzitu. Film je príbehom o dospievaní a lúčení sa s detstvom. Soundtrack filmu obsahuje najväčšie hity tohto obdobia. Okrem mnohých iných ocenení film získal dva Zlaté glóbusy a niekoľko nominácii na Oscara.

01.20  Posledný kovboj z Hi-Lo  (The Hi-Lo Country), USA/GB/Nem., 1998 (Markíza)
Po ukončení druhej svetovej vojny sa vracia  do  mexického mestečka Hi – Lo tichý  Pete Calder (Billy Crudup). Chce obnoviť staré rodinné farmárske tradície a pokračovať tu ako kovboj. Jeho brat, Big Boy (Woody Harrelson), je tiež z rodu pravých chlapov. Má rád toto remeslo a nedokáže si predstaviť, že by svet jeho predkov mohol zaniknúť. Lenže vojna všetko zmenila. Zničený ranč je nutné  opraviť a postarať sa o jeho prosperitu, čo sa zdá spočiatku takmer nemožné… Réžia: Stephen Frears (Nebezpečné známosti, High Fidelity).

TV Tipy 17.7. - 23.7. 2006 TV Tipy 17.7. - 23.7. 2006

23.7.
nedeľa

19.55  Batman sa vracia  (Batman Returns), USA/GB, 1992 (Prima)
Ulice Gotham City ovláda banda zločineckých artistov na čele s deformovaným „Tučniakom“ Oswaldom Cobblepotom (Danny DeVito). Na scéne sa objaví tiež osamelá a vynachádzavá Mačacia žena (Michelle Pfeiffer), ktorá prežila pád z mrakodrapu. Poradí si Batman (Michael Keton) s oboma živlami? Film Tima Burtona.

22.05  Smrtiaca epidémia  (Outbreak), USA, 1995 (Markíza)
Dvojnásobný držiteľ Oscara Dustin Hoffman hrá vedúceho armádneho virológa  Sama Danielsa, ktorý sa  s pomocou kolegov zo Strediska pre výskum infekčných chorôb US Army pokúša zabrániť globálnej biologickej katastrofe. Skúša zastaviť šírenie životu nebezpečnej epidémie smrtiaceho vírusu menom Motaba, ktorý sa šíri do celého sveta z afrického dažďového pralesa a nepozná žiadne hranice. Jeho smrtiaca účinnosť je stopercentná. Samovi v náročnej a zodpovednej práci pomáha aj virologička Robby Keoughová (Rene Russoová), ktorá sa sama stane obeťou vírusu…

22.50  Tiene v raji  (Tiene v raji), SR, 1987 (Dvojka)
Prvá časť dvojdielnej televíznej inscenácie nakrútenej podľa rovnomenného románu E. M. Remarquea o osudoch európskych emigrantov, ktorí počas druhej svetovej vojny hľadali útočisko pred fašizmom v Spojených štátoch amerických. Aj keď sa niektorým podarilo dosiahnuť určitú stabilizáciu svojho života, koniec vojny pre viacerých z nich neprináša iba pocit víťazstva, ale aj dezilúziu, že nacizmus nie je definitívne porazený. Hlavným hrdinom príbehu je Robert Ross, ktorý po zmene identity a v túžbe po novom živote prichádza na "slobodný" kontinent. Hľadá prácu, nájde rozporuplný vzťah s nevyspytateľnou Natašou, no zdá sa, že pred tieňmi minulosti len tak ľahko neunikne... 

23.10  Taliančina pre začiatočníkov  (Italiensk for begyndere), Dán., 2000 (ČT2)
Dvanásty a asi najzábavnejší film s certifikátom Dogma 95. Možno i preto, že je zároveň prvý zo série filmov spĺňajúcich desať pravidiel pre filmovú tvorbu, ktorý nakrútila žena. Dej filmu nás zavedie na predmestie Kodane a bližšie nás zoznámi s piatimi jeho obyvateľmi: novým duchovným Andreasom, nesmelým hotelovým správcom Jorgenom, mladým šéfom reštaurácie Halvfinnom, kaderníčkou Karen a predavačkou z pekárne Olympiou. Spájajú ich povahy – sú neistí vo svojom konaní, ľahko zraniteľní a stále ešte bez partnerov. A ešte niečo: počas jednej zimy sa všetci zapíšu na večerné kurzy taliančiny a všetci sa tak stanú “obeťami” série nečakaných náhod. Ako dni ubiehajú, všetci pomaly zisťujú, že dostali nečakanú šancu zmemiť svoje doterajšie životy a vstúpiť do šťastnejších dní…

02.05  Služba v tichu  (Serving in Silence …), USA, 1994 (Markíza)
Margarethe Cammermeyer (Glenn Cloeseová) slúžila vyše dvadsať rokov v armáde. Ako vojačka v zálohe pracuje aj naďalej v armáde a okrem toho má prácu aj v nemocnici.  Keďže je cieľavedomá a chce v živote niečo dosiahnuť, pracuje na sebe a zvyšuje si svoje osobnostné skóre a profesné hodnotenie.  Chcela by, aby ju povýšili.  Keď sa však prizná, že je lesbička, armáda ju chce prepustiť...


HIT TÝŽDŇA
19.7.
streda

20.00  Tri farby: Biela  (Trois couleurs: Blanc), Francúzsko/Poľsko, 1994 (ČT2)
Biela je druhým filmom režiséra Krzysztofa Kieslowskeho z voľnej filmovej trilógie Tri farby. Poliak Karel (Zbigniew Zamachowski) a jeho francúzska manželka Dominique (Julie Delpy) stoja pred rozvodovým súdom v Paríži. Karel tak príde o všetko – o veľkú lásku, i o kadernícky salón, do ktorého vložil úspory i talent.


sHIT TÝŽDŇA
23.7.
nedeľa

21.00  Posledné dni planéty Zem  (Final Days of Planet Earth), USA, 2006 (JOJ)
Fúha, na zaradenie tohto filmu do sHITU týždňa mi stačila jedna jediná upútavka na JOJke. Napriek tomu pre mňa zostane veľkou záhadou, ako sa mohla Daryl Hannah takto ponížiť. Katastrofická televízna blbosť o mimozemšťanoch, ktorí sa vyrútia z pod zeme, je silnou kávou aj pre značne odolných jedincov...

 


autor Peter Konečný 17.7.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.