DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Novoročné DVD novinky prinášajú paletu skvelých, ale aj odpadových filmov. V dnešnom prehľade však mierne vyhrávajú tie zaujímavé, tak sa na ne poďme spolu pozrieť…

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

LET 93

11. september 2001. Teroristi uniesli štyri lietadlá. Tri zasiahli svoj cieľ. Toto je príbeh štvrtého z nich. Cieľom filmu Paula Greengrassa je verná rekonštrukcia udalostí z tragického 11. septembra roku 2001. Film by sa mal dotýkať nielen bezprostredných aktérov teroristického útoku, ale i osôb, ktoré síce v priamom ohnisku konfliktu nefigurovali, avšak katastrofa sa ich dotkla i tak. Film má byť vernou syntézou všetkých dostupných prameňov a presnou rekonštrukciou toho, čo sa vlastne vtedy stalo. (recenzia filmu)


MIAMI VICE

Kriminálny seriál Miami Vice patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v osemdesiatych rokoch minulého storočia objavovalo na televíznych obrazovkách. Dvojica svojráznych detektívov, bojujúcich proti zločinu vo floridskej metropole, dokonca výrazne ovplyvnila životný štýl svojej doby. Ako výkonný producent bol pod týmto dielom podpísaný jeden z najlepších režisérov súčasnosti - Michael Mann (Posledný Mohykán, Neľútostný súboj, Muž, ktorý vedel priveľa, Ali, Collateral). Práve on sa rozhodol nakrútiť filmovú verziu tohto kultového seriálu a jeho hlavnou ambíciou je, aby bola rovnako vplyvná a úspešná. Hlavných postáv sa zhostili Colin Farrell (detektív James "Sonny" Crockett) a Jamie Foxx (detektív Ricardo Tubbs). "Nakrúcať s Michaelom Mannom, to je ako absolvovať špeciálnu hereckú univerzitu a stať sa lepším hercom," tvrdí Foxx. (recenzia filmu)


DOBRÚ NOC A VEĽA ŠŤASTIA

Rok 1953. Televízia je ešte stále v plienkach. Rozhlasový novinár Edward R. Murrow vysiela populárnu dokumentárnu spravodajskú show „See It Now" na stanici CBS. Okrem toho moderuje aj talk show „Person to Person" a ako „tvár televízie" je spokojným reportérom. Lenže mocnou figúrou tej doby je senátor Joseph McCarthy z Wisconsinu, šéf vyšetrovacej komisie zameranej na protiamerickú činnosť. A práve Murrow sa stane tŕňom v oku vplyvného politika. Film získal na 62. MFF v Benátkach päť ocenení, okrem iných aj Cenu Pasinetti za najlepší film. Volpiho pohár Davidovi Strathairnovi pre najlepšieho herca a Cenu FIPRESCI. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NEZVRATNÝ OSUD 3

James Wong sa po šiestich rokoch vracia k dnes už kultovému hororovému thrilleru Nezvratný osud a prináša na plátna kín jeho tretie pokračovanie. V jednotke i dvojke sme videli márny boj skupinky ľudí, ktorí sa snažili uniknúť rafinovaným nástrahám smrti. A "oklamať smrť" sa budú snažiť aj hlavní hrdinovia trojky. Osud hrdinov prvých dvoch príbehov sa uzavrel a začína sa úplne nová kapitola. Po lietadle a diaľnici sa tentokrát dej prenesie na – horskú dráhu. Hlavná hrdinka Wendy má predtuchu, že populárna horská dráha "The Devil's Flight" sa vykoľají a všetci pasažieri budú doslova rozmetaní po celom zábavnom parku. Podarí sa jej presvedčiť zopár ľudí, aby sa horskej dráhe vyhli a našli si radšej inú zábavu. Po chvíli z bezpečnej vzdialenosti sledujú, ako sa vízia stáva skutočnosťou a horská dráha sa rozpadáva.  Ale ako sme sa už dozvedeli z predchádzajúcich filmov, smrť sa len tak ľahko oklamať nedá. A ak je váš čas, ona si spôsob ako vás dostať nájde... (recenzia filmu)


DIVOČINA

Samson je milý, spoločenský lev z newyorskej Zoo, ktorý rád svojmu synovi Ryanovi a ostatným rozpráva príbehy o tom, ako žil v divočine. Každému v Zoo je dobrým priateľom. Ale má tajomstvo: všetky jeho príbehy sú vymyslené, nikdy v živote v divočine nebol. Jedného večera Zoo zatvoria a zvieratá, tak ako každú noc, vyjdú zo svojich výbehov a začína večierok. Každý sa ide pozrieť k tučniakom, kde sa na ľade odohráva šampionát v curlingu s korytnačkami. Ryan si odíde oddýchnuť do transportnej debny a nešťastnou náhodou je odvezený zo Zoo. Zúfalý Samson uniká zo Zoo a ocitá sa v džungli New York City… (recenzia filmu)


ROZCHOD

Romantická komédia Rozchod! sa začína presne tam, kde väčšina podobne žánrovo ladených filmov končí. Ona a on sa stretli, zamilovali sa do seba až po uši a našli si spoločné hniezdočko, v ktorom chceli žiť šťastne až do smrti.... čo by mohli, ak by sa vzápätí neboli začali nenávidieť. Zámienkou pre ukončenie ich spoločného života sa stane jedna z mnohých banálnych hádok, ktoré sprevádzajú sto percent partnerských vzťahov. Na jej konci sa Brooke a Gary rozhodnú, že sa každý vydá vlastnou cestou. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DIEŤA

Osemnásťročnej Soni a o málo staršiemu Brunovi sa práve narodilo dieťa. Nemajú kam ísť, ale nezdá sa, že by im to robilo nejaké starosti: sú zvyknutí žiť zo dňa na deň. Bruno sa živí drobnými krádežami a trochu aj predajom drog. Soňu má však rád a zdá sa, že je ochotný postarať sa aj o dieťa. Keď ho jedného dňa Soňa pošle na prechádzku s kočíkom, ktorý narýchlo zohnali, zatiaľ čo sama čaká v rade na matrike, aby dieťa zapísali, vybaví sa Brunovi lákavá ponuka z minulého dňa a bez dlhého rozmýšľania sa rozhodne predať dieťa k adopcii. Odnesie ho podľa telefonického pokynu pred dvere cudzieho bytu a po chvíľke zoberie obálku aj s peniazmi... Inšpiráciou k vzniku tohto filmu bola mladá matka zúfalo vláčiaca kočík s dieťaťom. Pravidelnosť a bezcieľnosť, s ktorými každý deň prechádzala matka rovnakým miestom, priviedli režisérov k otázke: Kde je otec dieťaťa? (recenzia filmu)


SKY FIGHTERS: AKCIA V OBLAKOCH

Vďaka Gérardovi Pire`sovi (Taxi) majú aj Francúzi svoj Top Gun. Vo filme Sky Fighters: Akcia v oblakoch totiž režisér zavedie divákov do prostredia ochrancov vzdušného priestoru. Medzi elitných pilotov, ktorí strážia, trénujú, riskujú a milujú… To pravé napätie však začne, keď niekto unesie najnovší hit vzdušnej bojovej techniky – stíhačku Mirage 2000. Dvojica skúsených pilotov, Marchelli a Vallois dostanú za úlohu ukradnutý stroj vypátrať a zabrániť tak predpokladanému teroristickému útoku. Netušia však, že okrem boja v oblakoch tak rozpútajú oveľa väčší boj medzi teroristami, obchodníkmi so zbraňami a dokonca i ľuďmi „zhora“. Letecká akrobacia, bojové scény v oblakoch a priateľstvo na život a na smrť sú spoločným menovateľom tohto napínavého filmu. (recenzia filmu)


KUBO

Ďalšia slovenská televízna klasika. Veselohra Jozefa Hollého Kubo v interpretácii nezabudnuteľného Jozefa Kronera.


autor Peter Konečný 18.1.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.