DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Po dvoch týždňoch vám opäť prinášame prehľad najnovších DVD titulov, ktoré sa dostávajú do predaja a do požičovní. Výber je ako vždy na vás...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

AGENT 117
Špeciálny agent 117 (jedna jedna sedem) je vyslaný do slnečného a púšťami preplneného Egypta, aby splnil viacero úloh pre francúzsku tajnú službu. Ako prvé má za úlohu objasniť vraždu svojho priateľa a zároveň kolegu v Káhire. Druhá, nesmierne dôležitá úloha ho privádza k Suezskému prieplavu, nad ktorým má prevziať kontrolu do svojich rúk. Zaistiť mier na Strednom východe je tiež jedna z jeho aktuálnych a prísne tajných pracovných priorít. Agent 117 rozhodne nie je žiadnym tuctovým agentom s tradičnými praktikami. Niekedy síce nemá ani šajnu o tom, čo robí, ale nikdy mu nechýba kopcovitá dávka šťastia a vždy dosiahne, čo chce.  


STRÁŽCA
Pete Garrison (Michael Douglas) je rešpektovaným agentom americkej tajnej služby. Pred 20 rokmi totiž heroicky zachránil život samotného prezidenta Spojených štátov a momentálne má pod palcom ochranu prvej dámy (Kim Basinger). Jeho kolega a priateľ Charlie Merriweather (Clark Johnson) mu naznačí, že by sa s ním rád podelil o prísne tajnú informáciu. Kým však k tomu vôbec stihne dôjsť, Merriweather umiera vo svojom dome po zločine, ktorý javí známky nepodarenej lúpeže. Prípad do rúk dostane vrchný vyšetrovateľ tajnej služby David Breckinridge (Kiefer Sutherland), ktorý býval Garrisonovým chránencom a donedávna i jeho najlepším priateľom. Medzi skúsených agentov prichádza Jill Marin (Eva Longoria) – tvrdá, moderná a ambiciózna mladá agentka, ktorú na univerzite školil i sám Garrison. Trio sa spoločnými silami vydáva po stopách zločinu, ktoré vedú až k podozreniu, že ktosi pripravuje vraždu na najmocnejšieho muža planéty. Situácia je o to vážnejšia, že ju zrejme má na svedomí priamo niektorý z agentov tajnej služby. Tieň podozrenia vďaka intrigám a podvrhnutým dôkazom padne na samotného Garrisona. Ako hlavný podozrivý sa preto vydáva na útek pred svojimi vlastnými kolegami, aby sa pokúsil odhaliť skutočného zradcu a opäť tak zachránil prezidentov život. (recenzia filmu)
 

2046
Dlho očakávaný film Wong Kar-waia 2046 (film sa nakrúcal skoro päť rokov a pôvodnú verziu režisér znovu prestrihával) sa sčasti vyznačuje typickým Kar-waiovým štýlom – dôrazom na farebnú symboliku a presnosť kompozícií výtvarnej zložky, melancholickú atmosféru, charakteristický sentiment a úchvatne eklektickú prácu s hudbou. A aj keď je tu mnoho podobností a súvislostí s predchádzajúcim filmom Stvorení pre lásku, 2046 rozhodne nie je jeho pokračovaním. Príbeh sa zaoberá spomienkami na stratené lásky a možnosťami pohybu v čase. Protagonista je spisovateľ, ktorý mal niekoľko vzťahov s rôznymi ženami, bývajúcimi zhodou okolností v rôznom čase v hotelovej izbe číslo 2046. Píše science-fiction o vlaku, ktorý odchádza v rôznych intervaloch do roku 2046. Cestujúci v ňom objavujú svoje dávno zabudnuté myšlienky. A tento príbeh sa začne miešať s príbehom filmu… Pri sci-fi línii Wong Kar-wai používa rôzne formy počítačovej grafiky a je otázkou do diskusie, ako sa mu podarilo skĺbiť tento technický prostriedok s jeho doterajším dôrazom na autenticitu a prirodzenosť príbehov, ktoré rozprával. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

WORLD TRADE CENTER 
11. september 2001 sa do histórie novodobých dejín navždy zapísal čiernym písmom. Teroristi v tento tragický deň ako blesk z jasného neba zasiahli unesenými lietadlami pýchu americkej ekonomiky – Svetové obchodné centrum, budovu Pentagonu a štvrté unesené lietadlo sa zrútilo neďaleko Pensylvánie. Muselo prejsť až 5 rokov, aby sa táto citlivá, no na filmové spracovanie atraktívna téma stala predmetom filmárov. Tento film je v poradí iba druhým filmom mapujúcim 11. september a sleduje dvoch policajtov – Willa Jimena (Michael Peńa) a Johna McLoughlina (Nicolas Cage), ktorí ako prví zareagovali na volanie o pomoc a v jednej z dvojičiek zostali zakliesnení v hromade zrútených trosiek. Hoci sa navzájom nemohli vidieť, počuli sa a jeden druhému dodávali odvahu. To im zachránilo život. Od slobody ich totiž delilo nekonečných dvanásť hodín, počas ktorých sa k nim dostávali záchranári. Skutočný príbeh dvoch mužov, ktorí ako poslední vyviazli živí z inferna dvojičiek, nakrútil oscarový režisér Oliver Stone (Čata, Wall Street). (recenzia filmu)


STORMBREAKER
14-ročný chlapec Alex Rider (Alex Pettyfer) je po leteckom nešťastí, pri ktorom prišiel o svojich dvoch rodičov vychovávaný strýkom Ianom (Ewan McGregor). Tomu však tiež nie je dopriate a za záhadných okolností napokon zomiera i on. Neskôr vysvitne, že viedol dvojaký život. Život obyčajného bankového byrokrata a tajomnejší život špióna MI6. Alex je čoskoro oslovený špeciálnou jednotkou MI6, aby dotiahol do konca nebezpečnú úlohu, ktorú sa nanešťastie nepodarilo dokončiť jeho strýkovi. Cieľom jeho misie je predstierať počítačového génia, ktorý musí zistiť aký je účel novo pripravovanej počítačovej hracej  konzoly Stormbreaker. Za celou rafinovanou hrou stojí Darrius Sayle (Mickey Rourke). Alex ani netuší, že bol na obdobnú úlohu strýkom už roky pripravovaný. Film je nakrútený podľa prvého dielu populárnej knižnej série Antohnyho Horowitze. (recenzia filmu)


POTOMKOVIA ĽUDÍ
Planéta Zem, rok 2027. Už je tomu osemnásť rokov, čo sa nenarodilo čo len jediné dieťa. Spoločnosti sa zmocňuje beznádej, anarchia a zúfalstvo z neobjasnených príčin neplodnosti človeka. Vďaka totalitnému režimu dokáže jedine Veľká Británia odolávať rutinnému chaosu a anarchii, v ktorej žije zvyšok sveta. Cena je ale privysoká – občianske práva sú obmedzené a pokusy o odpor brutálne trestané. Theodorovi Faronovi (Clive Owen), londýnskemu úradníkovi, ktorý už len pasívne čaká na svoj koniec, je to však celkom jedno. Avšak len do chvíle, kým sa s vrecom na hlave ocitne v kufri dodávky a napokon tvárou v tvár svojej bývalej láske Julian Taylorovej (Julianne Mooreová), ktorá stojí na čele jednej z mnohých odbojových skupín a má pre Thea špeciálnu úlohu – zaistiť pre jednu z jej spolubojovníčok tranzitné víza a dostať ju bezpečne z krajiny. Počas cesty ale Theo zisťuje, že jeho chránenka Kee (Claire-Hope Ashiteyová) nepredstavuje obyčajného utečenca. Je totiž v ôsmom mesiaci tehotenstva a predstavuje vytúžený zázrak ľudstva. Na úteku pred revolucionármi, ktorí by ju pre zachovanie súčasného bezvýchodiskového stavu radi zlikvidovali, sa Theo a Kee stávajú veľmi neistou, avšak jedinou nádejou našej civilizácie. Zaujímavá a kvalitne spracovaná futuristická vízia Alfonsa Cuaróna (Mexická jazda, Harry Potter a väzeň z Azkabanu) bola nie jedným kritikom označená ako „film roka 2006“. Dielo je inšpirované slávnou rovnomennou sci-fi novelou kráľovnej detektívok P.D. Jamesovej. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

STRATENÝ RAJ
Láska je veľmi komplikovaný a nevyspytateľný jav, čo určite každý z vás už okúsil na vlastnej koži. Podobný pocit zažíva i Shy (Orlando Bloom), ktorý sa na očarujúcom tropickom ostrove zamiloval do Andrey (Zoe Saldana). Príťažlivé mladé dievča mu jeho lásku opätuje, avšak jej starší brat z ich vzťahu nie je príliš nadšený. Do turistického raja prichádzajú dvaja kriminálnici – utečenci z väzenia, ktorý skrížia Shyovu životnú cestu a pod tlakom okolností je donútený porušiť zákon – spáchať zločin. V hlavných úlohách ešte uvidíte Billa Paxtona, ktorý stelesnil jedného z dvoch gangstrov.


NABOSO
S Nickom Kellerom (Til Schweiger) sa jeho rodina veľmi chváliť nemôže. Nick, bývajúci ďaleko od svojej rodiny, predstavuje totiž stelesnenú nezodpovednosť, nespoľahlivosť a neúspešnosť dohromady. Polopatisticky napísané je čiernou ovcou rodiny, ktorá si žiadnu prácu nevie udržať dlhšie ako pár dní. Dátum svadby jeho brata sa nezávratne blíži a Nick si láme hlavu nad tým, ako zaobstará solídny svadobný dar, aby celej svojej rodinke dokázal, že sa mu darí. Zamestnania však strieda ako na bežiacom páse, a tak mu jeho mama dáva ešte poslednú šancu a vybaví mu jednoduchú prácu upratovača na psychiatrickej klinike. Ani tu však problém na seba nenechá dlho čakať, no ešte pred odchodom sa mu úspešne podarí zachrániť čudácku Leilu, ktorá na záchodoch chcela raz a navždy skoncovať so svojím životom. Toto zvláštne dievča, upozorňujúce na seba chodením naboso, vidí v Nickovi svojho záchrancu a čo nevidieť uteká z ústavu a začína ho sledovať. Ten sa jej nevie zbaviť a má pocit, že je za ňu tak trochu zodpovedný. Aspoň raz v živote sa cíti byť skutočne dôležitým. Táto nesúrodá dvojica sa vydáva na humorný výlet do vily Nickových rodičov, kde sa koná očakávaná svadba. (recenzia filmu)
 

KUNG PRÁSK: SMRTONOSTNÁ SMRŤ
Komerčne úspešná paródia na slávne kung-fu filmy. Tvorcovia zostrihali dve hongkongského diela a dotočili nové scény s novými postavami a dialógmi. Samozrejme, neabsentuje príslušná dávka akcie a neuveriteľných trikov. 


autor Michal Šmajda 14.3.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.