DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Slabú aprílovú DVD ponuku uzatvára týchto 9 titulov. Za pozornosť stojí slovenská klasika Rysavá jalovica, oscarový animák Happy Feet a vysoko hodnotená komédia Clerks 2: Muži za pultom

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

KONIEC HRY
Alex Thomas (Cuba Gooding Jr.) je významným článkom tajnej služby, ktorá má za úlohu chrániť najmocnejšieho muža planéty – prezidenta Spojených štátov amerických. Pri jednom akcii je však prezident (Jack Scalia) nešťastne postrelený a neskôr aj tragicky zomiera. Z Alexa sa stáva troska. Svoj smútok a trápenie, ktoré utápa v alkohole pretrváva len dovtedy, kým za ním nepríde investigatívna novinárka Kate Crawford (Angie Harmon), ktorá má ohľadom vraždy značné pochybnosti. Spoločnými silami sa pokúsia zistiť, kto každý má v tomto ohavnom čine prsty. Niekto má ale enormný záujem na tom, aby pravda zostala navždy zahalená rúškom tajomstva.   


ZÁCHRANÁRI
V snahe nájsť si svoje miesto v živote vstúpi nepokojný mladý muž do Pobrežnej hliadky. Počas vzrušujúceho dobrodružstva na mori sa medzi ním a uznávaným skúseným záchranárom, ktorého prenasledujú trpké spomienky na stratu svojho tímu pri nehode pred mnohými rokmi, vytvorí neobyčajné priateľstvo. V hl. úlohách: K. Costner a A. Kutcher.


RYSAVÁ JALOVICA
Veselohra nakrútená podľa populárnej poviedky Martina Kukučína. Adam Krt so svojou ženou Evou nažívajú v harmónií a svornosti, nebyť škriepnych susedov Trnkovcov, s ktorými sa povadia pre kozu a hydinu. Adam Krt (Jozef Króner) sa vyberie na jarmok predať kapce a v dobrej nálade kúpi od Trnku jalovičku. Pálenka ich zblíži, lenže kým sa oni meria, jalovička spred krčmy zmizne. U Krtov nastane súdny a riadne dusný deň, lebo Adam prišiel domov bez jalovice, aj bez peňazí. Všetko sa však šťastne vyrieši: Trnková jalovicu dovedie domov a práve na Štedrý večer nastáva medzi rodinami vytúžené zmierenie. DVD obsahuje i určite zaujímavý dokument „Paradoxy života a smrti Martina Kukučína“. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HAPPY FEET
Definitívna bodka za animovanými dielami slovenskej kinosezóny 2006 a veľké oscarové prekvapenie. Príbeh na sústreďuje na mladého tučniaka Mumbla, ktorý sa narodil v národe, ktorého príslušníci si svojich partnerov hľadajú spievaním piesní. Žiaľ, Mumble nevie vôbec spievať, ale zato vie pozoruhodne stepovať! To sa však jeho okoliu príliš nepozdáva a ak chce, aby ho akceptovalo a právoplatne prijalo medzi svoje rady, musí raz a navždy so stepovaním skoncovať. Tvrdohlavý a pyšný Mumble túto možnosť striktne odmieta a svojho talentu sa vzdať nemieni. Najvhodnejšou alternatívou, ako ostatným preukázať svoje nenahraditeľné schopnosti je dobrodružná cesta naprieč celou Antarktídou, cieľom ktorej je zistiť príčinu nedostatku rýb v miestnom mori. (recenzia filmu)


DRSNÉ ČASY
Bývalý vojak Jim David (Christian Bale) sa po rokoch strávených v nebezpečnej akcii vracia na riaditeľstvo losangeleskej polície, kde dostáva ponuku na inflirtáciu do podsvetia. Svet drog, gangov a neľútostné zákony ulice ho však začínajú čoskoro úplne pohlcovať. Existuje cesta späť? Film celovečerného debutanta a autora drsnej, 1-oscarovej drámy Training day - Davida Ayera.  


SÓLOKAPOR
Na kúzelnícke vystúpenie iluzionistu Sida Watermana (Woody Allen) zavíta okrem iných aj ambiciózna študentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johansson). Tá ma nakoniec toľké šťastie a stáva sa pomocníčkou pri predvádzaní jeho triku. Keď však vojde do bedne, v ktorej by mala zmiznúť, zjaví sa jej duch zavraždeného slávneho novinára Joea Strombela (Ian McShane), ktorý mladej novinárke poskytuje informácie o svojom vrahovi, tzv. „tarotovom“ zabijakovi. S vidinou úspešného začiatku kariéry sa Sondra naskytnutej šance chytá oboma rukami. Spolu s mágom Sidom sa vydáva po stopách potencionálneho vraha, ktorým je vysokopostavený Peter Lyman (Hugh Jackman). Jej vyšetrovanie však naráža na ostré útesy, nakoľko sa do sympatického boháča zamiluje. Po minuloročnom skvelom Match Pointe prichádza na rad Allenov ďalší počin, tento krát však už oveľa tradičnejší. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

FLYBOYS - RYTIERI NEBIES
Akčná dráma z prostredia stíhacích pilotov 1. svetovej vojny. Dobrodružstvo Lafayettovej eskadry tvorenej mladými naivnými americkými pilotmi, ktorí sa dobrovoľne prihlásili do bojov vo Francúzsku, aby sa postavili proti Nemcom a stali sa skutočnými mužmi. Producentom projektu bol Dean Devlin (Deň nezávislosti, Godzilla). Dielo balansujúce na hranici vojnového diela a ľúbostného príbehu režíroval prevažne televízny tvorca Tony Bill. (recenzia filmu)


CLERKS 2: MUŽI ZA PULTOM
Tvorca kultovej komédie Podvodníci z New Jersey (Clerks) a podobne populárnej záležitosti Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder, Kevin Smith, sa na strieborné plátno (a teraz i na DVD disky) vrátil s voľným pokračovaním posledného spomínaného diela. Opäť sa dostávame do malej predajne Quick Stop, avšak o rovných 10 rokov neskôr. Dvaja smoliari Dante a Randall trávia celé hodiny viac menej bezduchým rozprávaním o sexe, komiksoch či Star Wars. Keď však ich milované pracovisko jedného dňa vyhorí, začína sa im nová sľubná budúcnosť rysovať priamo pred očami. Osud ich však zaveje do fast food-u Mooby´s, kde naši tridsiatnici i naďalej fungujú ako rádoví zamestnanci. Ich stereotypné a krachujúce životy ale osvieži krásna (a najmä pekne bohatá) Emma, ktorá sa čo nevidieť stáva Danteho snúbenicou. (recenzia filmu)


BEOWULF: KRÁĽ BARBAROV
Moderné spracovanie anglosaského epického diela sleduje nórskeho hrdinu Beowulfa (Gerard Butler -300), ktorý vedie svoju družinu na pomoc starému priateľovi, dánskemu kráľovi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), ktorého kráľovstvo zrovnal so zemou obor Grendel. Ten však o súboj s chrabrým a odhodlaným Beowulfom vôbec nestojí. Situácia sa úplne mení, keď sa Beowulf od tajomnej čarodejnice Selmy dozvie, že obrova zúrivosť pramení z nespravodlivosti, ktorej sa voči nemu dopustil samotný kráľ. Dobrodružno-akčná fantasy predstavuje príbeh o pomste, lojalite, súcite a sile odpustiť. 


autor Michal Šmajda 25.4.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.