BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



9 aktuálnych noviniek od spoločnosti Bonton vám ponúkame v dnešnom prehľade DVD titulov.  

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

DOBRÝ ROČNÍK  (Kúpiť DVD)
Film Ridleyho Scotta, režiséra kultového sci-fi Blade Runner a oscarového Gladiátora. Úspešný a vypočítavý londýnsky obchodník Max Skinner (oscarový Russell Crowe) prichádza na francúzsku vinicu, ktorú zdedil po svojom strýkovi Henrym (Albert Finney), s ktorým prežil nezabudnuteľné detstvo. Svoj kratučký pobyt vo Francúzsku plánuje riešiť jednoducho a efektívne – obhliadnuť majetok a šikovne ho predať. Krátko po svojom príchode sa však stretáva s mladou Američankou – údajne svojou sesternicou, ktorá si na dedičstvo robí takisto nárok. Harmonické spomienky a očarujúca Fanny (Marion Cotillard) spôsobia, že sa Maxov rebríček životných hodnôt riadne premieša.


ERAGON  (Kúpiť DVD)
Alagasia, fantazijná krajina, bývala pokojnou zemou, v ktorej bol mier a poriadok udržiavaný Dračími jazdcami. Všetko fungovalo tak, ako malo a jazdci mali obdivuhodný spoločenský kredit. Avšak iba dovtedy, kým jeden z nich Galbatorix (John Malkovich) nepozabíjal ostatných jazdcov a nevyhlásil sa za kráľa. Odvtedy vládne v krajine tvrdou rukou, príznačnou pre nadvládu teroru. Alagasia potrebuje spásu v podobe vyvoleného hrdinu ako soľ. Stáva sa ním 17-ročný farmársky chlapec Eragon (Edward Speleers), ktorý v lese nachádza dračie vajce. Z útleho stvorenia vyrastá bájny drak gigantických rozmerov – Zafira, s ktorým dokáže mládenec telepaticky komunikovať. Stáva sa vyvoleným, no pre Galbatorixa zároveň nepohodlným. Nerozvážnemu mladíkovi v jeho náročnej ceste, na konci ktorej môže byť buď smrť, alebo spása Alagasie, pomáha sprievodca a odborník na draky, Brom (Jeremy Irons). Fantasy dobrodružstvo vzniklo na základe celosvetového knižného bestselleru iba 22-ročného Christophera Paoliniho.


PRÁZDNINY  (Kúpiť DVD)
Amanda (Cameron Diaz) je rozkošná a jemne snobská obyvateľka luxusnej rezidencie v Los Angeles. Ani to však nezabránilo jej dnes už bývalému priateľovi, aby sa vyspal s inou. Iris (Kate Winslet) je rovnako príťažlivá, no trochu uzavretá obyvateľka „najmenšieho domčeka na svete“, stojaceho na samote neďaleko Londýna, ktorá sa zapozerala do šéfa, bohužiaľ čerstvo zasnúbeného. Dve ženy so spoločným problémom, ktoré od seba delí deväť tisíc kilometrov, sa rozhodnú pre razantné riešenie. Po vzájomnom ubezpečení sa, že v okolí ani jednej z nich nie je žiadny chlap, ktorý by ich depresie ešte prehĺbil, mieri Amanda do sychravého Anglicka a Iris do slnkom zaliatej Kalifornie, aby si bez mužov v pokoji užili sviatky. Lenže Amande nadelí Ježiško Grahama (Jude Law), Irisinho romanticky založeného brata, a aby sa to neplietlo, okolo Iris sa začne motať Amandin priateľ Miles (Jack Black), svojrázny hudobný skladateľ. Hoci sa obidve snažili pred mužmi utiecť, zdá sa, že z kaluže prešli rovno pod odkvap... Réžia: Nancy Meyers (Po čom ženy túžia, Lepšie neskoro ako neskôr).

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

VOJAK  (Kúpiť DVD)
Wrestlingový šampión John Cena sa predstavuje v hlavnej úlohe vojaka Johna Tritona. Tritona nájdete vždy tam, kde hrozí nebezpečenstvo a verte, že rozhodne nebude hrať podľa pravidiel. Teraz ho však proti jeho vôli odoslali preč z irackej misie a jeho prekrásnu manželku Kate (Kelly Carlson), navyše, uniesli nemilosrdní zlodeji šperkov, na ktorých čele stojí zvrátený zabijak Rome (Robert Patrick). A tak Tritonovi nezostáva nič iné, iba sa znovu vrhnúť do boja. Aby sa mu podarilo jeho ženu zachrániť, musí použiť svoju najnebezpečnejšiu zbraň – totiž seba samotného!


KRÁĽ UBU  (Kúpiť DVD)
Historicky prvé filmové spracovanie legendárnej hry Alfreda Jarryho. Odvážna filmová inscenácia s vtipným scenárom Miloša Macourka a skvelými hereckými výkonmi, predovšetkým ideálny predstaviteľ otca Ubu Marián Labuda či výborná Lucie Bíla. Groteskne poňatý príbeh otca Ubu, chválenkára, násilníka a zbabelca, ktorý je stelesnením ľudskej hlúposti, podlosti a zla, a ktorý ako génius všežravosti dosahuje vrchol moci. Otec Ubu, spodina všetkých spodín, sa podnecovaním manželky stáva poľským kráľom. Tomu však predchádza zavraždenie panovníka a jeho rodiny.
 

HLAVA NEHLAVA  (Kúpiť DVD)
Augusten Burroughs nemá na práve na ružiach ustlaté. Jeho otec holduje alkoholu a matka spisovateľka je závislá na váliu. Tá kvôli zlej rodinnej situácií dáva svojho syna na výchovu do rúk psychiatrovi, ktorý na túto profesiu nie je najšťastnejšou voľbou. Pod pojmom lekár si Augusten stále predstavoval seriózneho, uvedomelého a výsostne vzdelaného človeka. Svoju mienku, ale po bližšom spoznaní matkinho doktora, zahrabáva hlboko pod zem. V podivnej rodine Dr. Fincha je totiž veštenie zo záchodovej misy či komunikácia s Bohom na dennom poriadku. A to ešte nehovoriac o ich neurotickej dcére. S novou situáciou sa Augusten vyrovnáva po svojom a  zveruje sa svojmu denníku. Film vznikol na základe autobiografie Augustena Burroughse - Running with Scissors. V hl. úlohách sa vám predstaví zvučný herecký ansámbl – Annette Bening, Gwyneth Paltrow, Alec Baldwin a Joseph Fiennes.   

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

DIVADLO J. CIMRMANA 14 - DLOUHÝ, ŠIROKÝ A KRÁTKOZRAKÝ  (Kúpiť DVD)
Rovnako ako väčšina ostatných predstavení Divadla Járy Cimrmana pozostáva i Dlouhý, široký a krátkozraký z dvoch častí – odbornej časti (formou prednášky či kratších referátov) o živote a diele Járy Cimrmana a druhej časti, ktorá tvorí ucelenejšie spracovanie niektorého jeho diela (v tomto prípade rozprávky Dlouhý, široký a krátkozraký). Prvú časť tohto predstavenia tvorí rozsiahlejšia prednáška „Cimrmanova cesta za českou pohádkou“. Vlastná divadelná hra sa venuje strastiplnému putovaniu, ktorého cieľom je vrátiť princeznej Zlatovláske jej ženskú krásu – bola totiž očarovaná zlým obrom Kolodějem. V prvom obraze prichádza na kráľovský zámok princ Jasoň, ktorý zisťuje, že jeho vytúžená nevesta je obdarená fúzmi a nohou „štyridsaťpäťkou“. Chrabrý Jasoň sa rozhodne Zlatovlásku zo zlej kliatby vyslobodiť a spoločne s ňou, s jej kráľovským otcom a Bystrozrakým sa vydáva za Dedom Vševedom, aby im poradil, ako prekabátiť zlého obra. Všetko ale z bezpečnej vzdialenosti sleduje Jasoňovo dvojča – zlý princ Drsoň, ktorý si robí zálusk na Zlatovlásku. Dedo Vševedo aj napriek pokročilému štádiu sklerózy poradí, aby Kolodějovi vzali jeho čarovný prsteň. To sa nakoniec podarí, i keď nie v priamom súboji, v ktorom Jasoň prehráva. Koloděja sa však podarí rozplakať, pričom vyberá z kapsy vreckovku a prsteň mu vypadne. Rozprávka má šťastný koniec – Zlatovláske je pomocou ukoristeného prsteňa vrátená jej prirodzená ženská krása.   


ATENTÁT  (Kúpiť DVD)
Film režiséra Jiřího Sequense nás zavedie späť do jedného z najkrutejších období českého národa, do doby nacistickej okupácie. Napínavým spôsobom rozpráva o čine, ktorý má významné miesto v dejinách druhej svetovej vojny – o atentáte na najvyššieho predstaviteľa nacizmu v českých krajinách, zastupujúceho ríšskeho protektora SS Obergruppenführera Reinharda Heydricha. Atentát ponúka široký obraz tejto udalosti a pokúša sa o vykreslenie najrôznejších súvislostí Heydrichovho sporu s admirálom Canarisom, výcviku českých parašutistov v Anglicku a najmä sugestívne zachycuje osud troch parašutistických skupín od ich zoskoku z lietadiel až po záverečný hrdinský boj v krypte kostola v pražskej Reslově ulici.


DOTKNI SA OHŇA  (Kúpiť DVD)
Príbeh o sabotáži, korupcii a vyvražďovaní v Južnej Afrike z časov apartheidu. V nepokojmi sa zmietajúcej krajine, v ktorej proti sebe stoja dve znepriatelené kultúry, je osamelý muž okolnosťami donútený k tomu, aby povstal a bojoval za seba, svoju rodinu a svoj ľud. Napínavý thriller Phillipa Noycea (Jasné nebezpečenstvo, Zberateľ kostí) v hlavných úlohách s Oscarom ovenčeným Timom Robbinsom (Tajomná rieka) a Derekom Lukeom (Príbeh Antwona Fishera) bol nakrútený podľa skutočných udalostí. 


autor Michal Šmajda 23.5.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.