DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Pred nami je posledný mesiac tohto školského roka a posledná zastávka pred letnými prázdninami. Čo sa týka DVD ponuky, tá je pekne bohatá. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DOKONALÝ TRIK
Začínali spolu ako priatelia (Hugh Jackman, Christian Bale), ako pomocníci pri predvádzaní trikov a ilúzií. Ich najväčší trik sa však jedného dňa tragicky nevydaril a spravil z nich nepriateľov na život a na smrť. Ich cesty sa rozdelili, každý sa vydal vlastnou cestou predvádzania odvážnych trikov. Predstavenie za predstavením sa však ich rivalita stupňuje, až prekračuje únosnú hranicu a mení sa v boj na život a na smrť. Dopredu ich ženie neskrotiteľná túžba a vášeň odhaliť tajomstvá toho druhého. Napínavý a tajomný príbeh odohrávajúci sa na prelome 19. a 20. storočia v Londýne nakrútil Christopher Nolan (Memento, Batman začína). V ďalších úlohách sa vám predstavia Michael Caine a Scarlett Johansson.  (recenzia filmu)


DOBRÝ ROČNÍK
Film Ridleyho Scotta, režiséra kultového sci-fi Blade Runner a oscarového Gladiátora. Úspešný a vypočítavý londýnsky obchodník Max Skinner (oscarový Russell Crowe) prichádza na francúzsku vinicu, ktorú zdedil po svojom strýkovi Henrym (Albert Finney), s ktorým prežil nezabudnuteľné detstvo. Svoj kratučký pobyt vo Francúzsku plánuje riešiť jednoducho a efektívne – obhliadnuť majetok a šikovne ho predať. Krátko po svojom príchode sa však stretáva s mladou Američankou – údajne svojou sesternicou, ktorá si na dedičstvo robí takisto nárok. Harmonické spomienky a očarujúca Fanny (Marion Cotillard) spôsobia, že sa Maxov rebríček životných hodnôt riadne premieša.  (recenzia filmu)


ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU
Na dovolenku k obľúbenému Jadranu vyráža náhodná skupinka cestujúcich. Medzi nimi sa nachádza i sympatická Jolana, jej rodičia, ktorých partnerstvo rokmi dospelo k stereotypu či šarmantné starnúce dámy Helga a Šarlota. Hviezdou zájazdu je však Max, spevák a sex idol, ktorý si chce od erotických dobrodružstiev odpočinúť s kamarátmi – gaymi. Sprievodkyňa Pamela, blondína s ružovými okuliarami sa rozhodla vytvoriť z nich správnu partiu. Oni sa však vidia prvýkrát v živote. Behom cesty a pobytu pri mori na všetkých čaká rada komických, ale i absurdných situácií. Priateľstvá, prekvapivé stretnutia, letné milostné vzplanutia i divoké prázdninové vášne sa odrážajú v príbehu plnom humoru a jemnej vieweghovskej irónie. Film bol nakrútený na motívy knihy najpopulárnejšieho súčasného českého spisovateľa – Michala Viewegha.  (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ASTERIX A VIKINGOVIA
V našej obľúbenej dedinke v Gálií sa stala veľká udalosť: Justforkix, náčelníkov bojazlivý synovec, sa práve vrátil z Paríža a Asterix s Obelixom dostali ťažkú úlohu - urobiť z neho pravého muža. Všetko sa však skomplikuje, keď do Gálie dorazia Vikingovia, ktorí hľadajú toho, kto ich naučí lietať. No a práve ten, ktorý ich to má naučiť je rebelujúci Justforkix. Problém je však v tom, že náčelníkov brat je už na ceste do Galie a teší sa na svojho syna a „čerstvého“ pravého muža Justforkixa. Asterix a Obelix ho musia za každú cenu nájsť a priviesť späť do Galie, a tak sa vyberú na Veľký Zamrznutý Sever. Zatiaľ čo po ňom pátrajú, ich mladý chránenec sa nedobrovoľne zamotá do spiknutia a zároveň stretáva krásnu a odvážnu Abbu, do ktorej sa zamiluje až po uši ...  (recenzia filmu)


NOC V MÚZEU
The Museum of Natural History. Toto rozmermi veľké múzeum disponuje rôznymi exkluzívnymi exponátmi a voskovými figurínami počnúc kostrou Tyrannosaurusa-Rexa, cez Hunov, končiac kovbojmi a prezidentom Rooseveltom. Jediným problémom tohto múzea je viac-menej značný nezáujem verejnosti a s tým úmerne spojená nízka návštevnosť a tržby. Práve do tohto, na exponáty bohatého múzea, zavedie osud Larryho Daleya (Ben Stiller), s ktorým sa život veľmi nemazná. Je to rozvedený smoliar, ktorý sa so svojím malým synom vída minimum času a zamestnanie strieda ako ponožky, samozrejme nie z vlastnej vôle. Po príchode do múzea zisťuje, že predmetom jeho práce bude stráženie počas samotnej noci. Z dôvodu nezávidenia hodnej rodinnej, finančnej i životnej situácie tak prácu nočného strážcu múzea prijíma. Prvé minúty naznačujú, že pôjde o nesmierne nudnú monotónnu prácu, plnú bezduchého prechádzania sa po prázdnych chodbách našej histórie a pospevovania si do telefónneho slúchadla. S príchodom pokročilej nočnej hodiny sa však situácia mení. Múzeum totiž každú noc ožíva....  (recenzia filmu)


MY DVAJA A MAGOR
Carl Petersen (Matt Dillon) je mladý človek, ktorý má úspešnú prácu, a práve sa oženil s krásnou blondínkou menom Molly (Kate Hudson), ktorej otec je zhodou okolností jeho najvyšší nadriadený. Jeho pracovný kredit očividne vzrastá – má vlastnú kanceláriu, vlastné projekty. Akurát sa presťahovali do krásneho rodinného domu, kde plánuje stráviť týždne príjemných idylických novomanželských chvíľok. Situácia sa ale komplikuje... Autoritatívny svokor (Michael Douglas) nielenže po ňom žiada zmenu jeho priezviska, ale i tiež poriadne chúlostivú záležitosť – vazektómiu (sterilizáciu). Malý šok na úvod manželstva, nepoviete? Z toho sa však vie ako-tak vykecať. No ale keď za ním prichádza jeho najlepší priateľ, s ktorým prežil bujarú mladosť, so sklopenými očami a slovami, že práve stratil zamestnanie a strechu nad hlavou, tak ho predsa nemôže nepozvať na pár dni k sebe – do svojho nového hniezdočka, kde sa ešte sám nestihol poriadne zahniezdiť. Dupree (Owen Wilson). Tak sa volá nový prírastok do jeho domácnosti, a ako nám už názov slovenského distributéra napovedá, je to magor. Všade, kde príde, strháva na seba všetku pozornosť a predstavuje priam stelesnenú katastrofu. Je to ale Carlov najlepší priateľ. Na jeho obľúbenej pohovke spí pernamentne nahý, na toaletu chodí cez jeho hniezdočko lásky, s partiou malých chlapcov hrá pred jeho domom baseball, jeho starostlivo ukrytú krabicu s pornografickým materiálom používa pre vlastné potreby a sexuálny akt s obľubou vykonáva za prítomnosti množstva sviečok. Psychický tlak teda začína byť skutočne extrémny.  (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

KRVAVÝ DIAMANT
Pre Dannyho Archera (na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio) je Afrika všetkým, no v prvom rade zdrojom peňazí. Povolaním juhoafrický žoldnier sa už ale hodnú chvíľu živí ako pašerák diamantov. K svojej práci má všetky potrebné predpoklady – má dar reči, je rafinovaný, šikovný, no najmä egoistický a nekompromisný. Domorodý Solomon Vandy (na Oscara nominovaný Djimon Hounsou) žije diametrálne odlišným, triviálnym životom. Spolu so svojou manželkou a deťmi spolunažíva v rodnej dedine a živí sa ako rybár. Ich život sa ale príchodom rebelantskej vojenskej jednotky R. U. F. závratne mení naruby. Žena s deťmi je síce zachránená, no starší syn je odvlečený a naverbovaný do radou rebelantov. Bezmocný Solomon končí ako zrnko v piesku na nútených prácach na diamantových poliach. Jeden deň však nachádza krásny veľký diamant, ktorý následne za veľmi dramatických okolností ukrýva. A práve dosiahnutie tohto vzácneho diamantu skríži životné cesty našich hlavných hrdinov. Danny by sa totiž získaním diamantu rád vymanil z kolotoča obchodov a z tohto vojnou sužovaného územia raz a navždy odišiel. Solomon by zasa spomínaný diamant chcel použiť ako prostriedok na získanie svojej rodiny. Ciele sú privysoké a k tomu všetkému cesta k vysnívanej spáse vedie cez krajinu, zmietajúcu sa v občianskej vojne. K dvom hlavným hrdinom sa čoskoro pridá aj mladá americká žurnalistka Maddy Bowen (oscarová Jennifer Connelly – Čistá duša), ktorá spoluobčanov za oceánom pravidelne informuje o štátnom prevrate v Sierra Leone. Film bol nominovaný na 5 pozlatených plešivcov.  (recenzia filmu)


BAŽINA
Claire Holloway (Gabrielle Anwar) je úspešnou mladou spisovateľkou populárnych detských kníh. Jej súkromný život sa ale príbehom z jej rozprávok vôbec nepodobá. Claire sa neustále zmieta v snových víziách smrti, ktorej jej nedajú pokoj na duši. V snahe zbaviť sa zlých myšlienok dáva Claire na radu svojho doktora a vydáva sa na študijnú dovolenku na vidiecku farmu Ružová bažina. Prostredie však podozrivo pripomína výjavy z hrôzostrašných snov. Len krátko po príchode je Claire rozrušená celou radou stupňujúcich sa mysterióznych situácií. Stretáva sa totiž s duchom 10-ročného dievčaťa, dobre známym z jej snov. To je pádny dôvod, aby na duchom ovládanú farmu zavítal vydavateľ miestnych novín a odborník na paranormálne javy Hunt (čerstvý držiteľ Oscara Forest Whitaker). Podarí sa im spoločnými silami odhaliť tajuplné tajomstvo a zbaviť Claire desných bezsenných nocí?


SOLARIS (2DVD)
Mnohovýznamové dielo, nakrútené na motívy rovnomenného filozofického sci-fi románu Stanislawa Lema. Príbeh niekoľkých postáv sa odohráva na kozmickej stanici, umiestnenej na obežnej dráhe nad planétou Solaris, ktorá predstavuje dosiaľ neznámu formu vedomia. Planéta, majúca formu akéhosi "oceánu", je jediným organickým celkom, schopným zhmotňovať ľudské myšlienky. Pomocou záhadnej plazmy sa vedci stretávajú s vlastnou minulosťou - a ich materializované utajované predstavy a spomienky vyzývajú hrdinov tvárou v tvár tajomnej mimozemskej civilizácie k porovnaniu s vlastnou kultúrou a ich vlastnými "Ja". Stretnutie ľudských bytostí s nepochopiteľnou realitou, priečiacou sa ľudskému rozumu, vyvoláva nevyhnutné otázky o zmysle života, o hraniciach poznania, ale i o sebareflexii každého jedinca. Existenciálne podobenstvo fenomenálneho umelca i bez výrazných zvláštnych efektov dodnes strháva svojou vizuálnou pôsobivosťou a emocionálnou krehkosťou, s ktorou pojednáva o "veciach kozmických i pozemských".


autor Michal Šmajda 30.5.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.