PREMIÉRY 31.5. 2007

PREMIÉRY 31.5. 2007

článok



Z dvoch nových filmov si budete tento premiérový víkend vyberať pri návšteve kina. Oba tituly majú svoje problémy (jeden dokonca pomerne veľké) a ani jeden nemožno jasne odporučiť. Z dvojice muzikantov to tentoraz v súboji Justin Timberlake vs. Marky Mark, jednoznačne viac „spieva“ Justinovi.  

Premiéry 31.5. 2007 Premiéry 31.5. 2007 Premiéry 31.5. 2007

ALPHA DOG

Johnny Truelove (Emile Hirsch) je mladý drogový dealer, ktorý predáva tvrdé drogy pohodlne zo svojho luxusného domu spolu s vernými kamošmi (Justin Timberlake, Vincent Kartheiser, Shawn Hatosy, Alex Solowitz), ktorí pre neho spravia čokoľvek. Jake Mazursky (Ben Foster) je Jonnyho stály zákazník. Život ide hladko až do chvíle, pokým nie je Jake schopný Johnnymu zaplatiť za nemalú dávku. Ten má slabé nervy, a nie je zvyknutý na svoje peniaze čakať. Rozhodne sa konať. Zdá sa, že keď nepomáha deviatka priložená k hlave a hrubé slová, musí pritvrdiť. Unesie Jakovi malého brata Zacka (Anton Yelchin). Dieťa, ktorému nedochádza, do akej situácie sa dostalo, dobrovoľne odchádza do Jonnyho domu. Rád, že ho veľkí chlapci vzali medzi seba, na žúr plný drog, alkoholu, sexu, nahých žien a zbraní. Nie je dôvod na strach. Všetci mu dávajú pocítiť, že odteraz je jedným z nich. Ale Johnny odchádza z domu, aby Jakovi vysvetlil aká je situácia. Ak nebudú prachy, nebude ani brat.   

Ale zrazu sa všetko začne rútiť strmhlav nadol. Karty sa otáčajú a Johnny si prestáva byť  svojou situáciou istý. Je profík v distribúcii drog, je opatrný, nedá sa chytiť. Vie tiež, že uniesť dieťa, nie je žiadna sranda. Prvý krát v živote nevie, čo má spraviť. Vie iba, že spravil chybu. Rozhodne sa, že Zacka nasledujúci deň pustí domov s tým, že pomlčí o tom, čo v jeho dome videl. Pre istotu poprosí ešte o radu zopár kamošov. Tí ho však nepotešia. Ak si už raz uniesol dieťa, tvoja situácia už lepšou nebude. Johnny začne panikáriť ešte viac. V rovnakom čase si malý Zack užíva rajské chvíle so svojimi novými kamošmi, ktorí majú veľmi milé kamošky. Žúr sa pomaly končí a malý Zack by mal ísť domov k matke, ktorá na neho čaká. A presne to je riešenie, pre ktoré sa Johnny definitívne rozhodne. Pomôže mu v tom jeho otec, ktorý mu sľúbi, že mu celú záležitosť pomôže vybaviť bez následkov. Ale je neskoro. Malý Zack je mŕtvy. Nezmyselne popravený novými kamošmi, naivne a dobrovoľne, ďaleko za mestom, sám...  Alpha Dog je jeho príbeh…  

Alpha Dog (USA, 2006, 117 min.)
Réžia: Nick Cassavetes. Scenár: Nick Cassavetes. Kamera: Robert Fraisse. Hudba: Aaron Zigman. Hrajú: Bruce Willis, Matthew Barry, Emile Hirsch, Fernando Vargas, Vincent Kartheiser, Justin Timberlake

Premiéry 31.5. 2007 Premiéry 31.5. 2007 Premiéry 31.5. 2007

OSTREĽOVAČ

Režisér akčnej drámy Training Day Antoine Fuqua nakrútil ďalší film zo žánrovej kategórie, v ktorej sa cíti najlepšie. Hrdinom Ostreľovača je elitný sniper, ktorý sa ocitne v nezávideniahodnej situácii, keď je obvinený z pokusu o atentát na amerického prezidenta. V nerovnom súboji jedinca proti systému sa Mark Wahlberg vydáva v stopách osamelých bojovníkov, ktorí museli zužitkovať všetky svoje schopnosti k tomu, aby v tejto vopred prehranej hre prežili a zvíťazili.

Bývalý špičkový armádny prieskumník a ostreľovač Bob Lee Swagger zavesil kariéru na klinec po tom, čo sa stal obeťou jedného nepekného podrazu, organizovaného vyššími miestami. I tak ho na jeho samote vysoko v horách prekvapí penzionovaný plukovník Johnson, ktorý ho požiada o pomoc. V hre je život amerického prezidenta a údajne len Bobove mimoriadne schopnosti a presná muška môžu túto hrozbu eliminovať. S veľkou nechuťou sa do akcie zapojí a príliš neskoro zistí, že sa stal obeťou podrazu číslo dva. Z hrdinu, od ktorého závisel osud celého národa, sa tak razom stáva „hlavná postava“ novinových titulkov, v ktorých je označovaný za osamelého zabijaka, ktorý sa pokúsil zastreliť hlavu štátu. V zúfalých pretekoch s časom má Bob jedinú nádej – zistiť, kto a prečo ho do tohto komplotu zatiahol. Veľa šancí nemá, pretože proti nemu stojí celá krajina a na svojej strane má len neskúseného agenta FBI a dievča, s ktorým práve začal chodiť. Čím ďalej Bob uniká z perfektne pripravenej pasce, tým je mu jasnejšie, že ohrozený je nielen jeho život, ale tiež osud celej Ameriky.

„Bob Lee Swagger je postava, ktorá do kín vracia hrdinu formátu Johna Waynea a ďalších westernových kladných hrdinov. Jeho zmysel pre spravodlivosť dodáva tomuto vzrušujúcemu konšpiračnému thrilleru ľudský rozmer“, hovorí producent Lorenzo di Bonaventura.

Mark Wahlberg musel pred začiatkom nakrúcania absolvovať intenzívny ostreľovací tréning a jeho postava je vraj vďaka tomu najdôveryhodnejším predstaviteľom tejto profesie, aký sa kedy na filmovom plátne objavil.

Shooter (USA, 2007, 124 min.)
Réžia: Antoine Fuqua. Scenár: Jonathan Lemkin, Stephen Hunter (kniha "Point of Impact"). Kamera: Peter Menzies Jr.. Hudba: Mark Mancina. Hrajú: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover, Kate Mara, Elias Koteas, Rhona Mitra, Ned Beatty


autor Peter Konečný 31.5.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.