TV TIPY 4.6. - 10.6. 2007

TV TIPY 4.6. - 10.6. 2007

VOD recenzia



04.06.
PONDELOK

16:30 West Side Story (West Side Story), USA, 1961 (ČT2)
Filmová verzia slávneho muzikálu skladateľa, dirigenta a klaviristu Leonarda Bernsteina vznikla v roku 1961. Autori scenára čerpali  námet zo Shakespearovej drámy Rómeo a Júlia a vytvorili parafrázu na najslávnejší milostný príbeh na svete. Pôvodní Montekovia a Kapuletovci tu boli nahradení belošskými a portorikánskymi skupinami, žijúcimi v západnej časti New Yorku blízko Harlemu.

00:30 Dlhá biela niť (Dlouhá bílá nit), Československo, 1970 (ČT1)
Televízna hra Jana Jílka sa odohráva na dedine a jej hlavnými postavami sú matka a dcéra. O ich vzťahu, o konfrontácii dvoch životov, života končiaceho a života začínajúceho, je celý príbeh. Dcéra nie je iba pozorovateľkou matkinho života, naopak sleduje ho, kritizuje, varuje matku. Jej počínanie je ale márne a matkin osud sa stáva výstrahou pre dcéru.


05.06.
UTOROK

21:55 Čudnejší ako raj (Stranger than Paradise), USA, SRN, 1984 (Dvojka)
Film amerického nezávislého režiséra Jima Jarmuscha rezignuje na tradičnú konštrukciu príbehu a postáv. Jeho minimalistický štýl sa vyznačuje pomalým tempom deja, jednotlivé scény sú voľne radené v pokojnom rytme obyčajného života postáv, ktoré na všetko vôkol seba reagujú so stoickým nezáujmom.

00:45 Devil (The Devil's Backbone), Španielsko/Mexiko, 2001 (Film +)
Španielsko koncom 30. rokov, posledné dni občianskej vojny. Desaťročný Carlos, ktorého  otec, republikán, bol zabitý v boji, je  poručníkom zanechaný v sirotinci Santa Lucía, depresívnej stavbe uprostred vyľudnenej krajiny, kam sú zvážané siroty po obetiach vojny. Ponuré chodby budovy v sebe skrývajú nielen necudné vzťahy dospelých protagonistov...

TV Tipy 4.6. - 10.6. 2007 TV Tipy 4.6. - 10.6. 2007

06.06.
STREDA

20:00 Slečna Marpleová: Ohlásená vražda (Miss Marple: A Murder Is Announced), VB, 2005 (ČT1)
Jedného dňa sa v novinách objaví inzerát oznamujúci, že v piatok o pol ôsmej večer dôjde v usadlosti  Little Paddock k vražde. Všetci samozrejme považujú  oznámenie za nemiestny vtip, piatkový večer sa však skutočne jednému človeku stane osudným. Obeťou je sám páchateľ.

22:45 Šesť pohrebov a jedna svadba (Very Bad Things), USA, 1998 (JOJ)
Päť kamarátov naplánovalo divokú jazdu v Las Vegas - hudba, alkohol, drogy, rozbitý nábytok... Náhodná smrť odštartuje sériu vrážd. Udalosti naberú rýchly spád. Dokáže človek, ktorého poháňa strach, naozaj ísť cez mŕtvoly?


07.06.
ŠTVRTOK

21:55 Najlepšie roky mladosti 1 (La Meglio gioventù), Tal, 2003 (Dvojka)
Štvordielna miniséria zachytáva prostredníctvom osudov členov jednej rodiny najvýznamnejšie udalosti nedávnej talianskej histórie od 60-tych rokov 20. storočia až po súčasnosť. Spoločenské udalosti sú videné prizmou každodenných peripetií života a spoločne vytvárajú panorámu moderného Talianska. Tento unikátny projekt vyniká výnimočne citlivým spracovaním, spájajúcim jednotlivé príbehy do celistvej mozaiky, a ponúka tak silnú výpoveď o ľuďoch, z ktorých sa každý svojím spôsobom snaží urobiť svet o trochu lepším.

23:10 Buldog (Frantic), USA/Fran., 1988 (Markíza)
Americký kardiochirurg Richard Walker prichádza so svojou ženou Sondrou na lekársky kongres do Paríža. V hoteli, kde sa ubytujú, zmizne jeho manželka. Je sám v cudzej zemi, nevie po francúzsky, nikoho nepozná a už vôbec nechápe, prečo mu nikto nechce pomôcť. Kamkoľvek sa obráti, naráža na stenu ľahostajnosti maskovanú zdvorilými úsmevmi.

TV Tipy 4.6. - 10.6. 2007 TV Tipy 4.6. - 10.6. 2007

08.06.
PIATOK

21:50 Astronauti (Astronautas), Španielsko, 2003 (Dvojka)
Príbeh zrelého muža, ktorý sa snaží zbaviť drogovej závislosti, a mladej dievčiny, ktorá bezúspešne hľadá svojho brata. Daniel, komiksový umelec, bol desať rokov závislý na heroíne a kvôli drogám prišiel takmer o všetko. Rozhodne sa s ničivou závislosťou skoncovať prostredníctvom systematického desatora, ktoré mu poradil jeho psychiater. Jedného dňa na schodisku pred dverami objaví Lauru, ktorej zomreli rodičia a ona sa rozhodla vyhľadať svojho brata - jediného živého príbuzného.

22:00 Cliffhanger (Cliffhanger), USA/Tal/Fran., 1993 (Markíza)
Gabe opustil svoju priateľku aj milované povolanie horského vodcu potom, ako nepriamo zavinil smrť kolegovej priateľky. Po niekoľkých mesiacoch sa vracia. Traumatizovaný, zdeptaný. Tri obrovské kufre až po okraj naplnené bankovkami dopadajú doprostred krajiny plnej zasnežených zrázov a údolí. Chvíľu potom havaruje aj lietadlo s korumpovaným agentom a jeho psychopatickými komplicmi na palube.


09.06.
SOBOTA

20:00 Návrat do Cold Mountain (Cold Mountain), USA, 2003 (Prima)
Príbeh o túžbe po domove uprostred divočiny, o túžbe po pokoji uprostred vojny, o túžbe po láske uprostred chaosu. Obávajúc sa o bezpečnosť svojej milovanej Ady, zranený vojak Konfederácie Inman dezertuje z armády a vracia sa cez vojnou spustošený Juh na svoju farmu na Studenej hore. Čelí skúškam a ťažkostiam, na každom kroku stretáva otrokov a lovcov ľudí, nečakaných priateľov a nebezpečných nepriateľov. Adina cesta nie je o nič ľahšia, keď sa s pomocou mladej tuláčky snaží ochrániť farmu pred útokmi.

21:00 Smrtonosná pasca 2 (Die Hard 2), USA, 1990 (ČT1)
Druhý diel filmovej série o tvrdohlavom policajtovi vznikol iba dva roky po fenomenálnom úspechu prvej Smrtonosnej pasce. Režisérom sa po Johnovi McTiernanovi stal Renny Harlin, ktorý zachoval vtip a originalitu svojho predchodcu, dodal druhému dielu viac akcie a pyrotechnických efektov.

22:10 M. Butterfly (M. Butterfly), USA, 1993 (Dvojka)
Zvláštny príbeh lásky medzi francúzskym diplomatom Reném Gallimardom a čínskou opernou divou Song Liling v období kultúrnej revolúcie v Číne. Medzi speváčkou a diplomatom sa rozvinie milenecký vzťah, ktorý je založený na Francúzových ireálnych snoch a predstavách o pokornej ázijskej žene. Song svojho milenca skutočne zbožňuje a prejavuje mu oddanosť na tisíc rafinovaných spôsobov. Zároveň si ho však drží od tela, odôvodňujúc to svojou ázijskou hanblivosťou. A hoci Renému porodí dieťa, nikdy mu nedovolí uvidieť ju nahú. Song má na to dobrý dôvod. Dokáže fantáziu svojho milenca držať pri živote tak dlho, až kým mu kruté politické okolnosti neodhalia skutočnú pravdu o jej láske.

TV Tipy 4.6. - 10.6. 2007 TV Tipy 4.6. - 10.6. 2007

10.06.
NEDEĽA

20:05 Jeden svet nestačí (The World Is Not Enough), VB/USA, 1999 (Jednotka)
Krátko na to, ako priamo na riaditeľstve MI6 zavraždia ropného magnáta, jeho dcéra Elektra okrem mimoriadne veľkého dedičstva dostáva aj bodyguarda, ktorého meno je Bond. James čoskoro zisťuje, že za vraždou Sira Kinga stojí nebezpečný terorista Renard. Spoločne s atómovým fyzikom Dr. Christmasom Jonesom a bývalým nepriateľom, ex agentom KGB Valentinom Zukovskym sa snažia zabrániť jadrovej katastrofe, ktorú chce Renard rozpútať.

22:25 Bláznivá cesta (La Cavale des fous), Fran., 1993 (ČT1)
Bertrand Daumale je mondénny parížsky psychiater. Jeho prominentným pacientom, ktorému sa venuje už roky, je profesor filozofie Toussaint zatvorený na psychiatrickej klinike. Slávny profesor trpí mániodepresiou a sexuálnymi obsesiami. Nechýbalo veľa a namiesto  blázinca by slávny profesor sedel vo väzení za vraždu svojej ženy. Bertrand prehovorí svojho priateľa, riaditeľa ústavu, aby pustil Toussainta za jeho manželkou. V ich spoločnej ceste vidí príležitosť, ako preveriť svoje sedemročné snaženie a prácu s Toussaintom.


HIT TÝŽDŇA

05.06.
UTOROK

21:55 Čudnejší ako raj (Stranger than Paradise), USA/SRN, 1984 (Dvojka)
Willie by najradšej zabudol, že pred desiatimi rokmi sa ešte volal Béla Molnár a do New Yorku prišiel z Maďarska. Dnes trávi dni povaľovaním v posteli a pitím piva, občas zájde na dostihy, podvádza v pokri, alebo len tak precvičuje svoj newyorský prízvuk. Keď jedného dňa dostane od rodiny správu, že ho navštívi šestnásťročná sesternica Eva, nie je veľmi nadšený. Eva pricestovala z Maďarska a pred odchodom k tete Lotte do Clevelandu potrebuje pár dní stráviť v New Yorku. Od bratranca sa jej nedostane vrúcneho privítania. Willie ju považuje za nedospelé decko a navyše je i nepríjemnou pripomienkou odcudzenej rodiny a Maďarska. Až keď Eva odchádza z New Yorku, Willie konečne pochopí, že so sesternicou má spoločné viac ako si myslel. Rovnako ako on, je aj ona čiernou ovcou rodiny. A tak ako on si aj Eva v Amerike hľadá svoju vlastnú cestu. Keď ju po roku spolu s kamarátom Eddiem navštívia v zasneženom Clevelande, Eva už žije svoj americký sen: má nudnú prácu vo fast foode a večne sa škriepi s prísnou tetou. Willie a Eddie sa ju rozhodnú uniesť na slnečnú Floridu. Troch priateľov však na juhu nečaká vysnívaný raj, ale prekvapujúci zvrat osudu.


sHIT TÝŽDŇA

Na prvenstvo si tento týždeň opäť siaha niekoľko odpadových titulov a myslím, že každý z vás si rozhodne vyberie vlastného favorita.




autor Tomáš Daneček 4.6.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.