BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



V dnešnom prehľade DVD titulov vám prinášame 8 aktuálnych noviniek od spoločnosti Bonton. Filmy si môžete pohodlne zakúpiť v internetovom shope distribučnej spoločnosti.  

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

NOC V MÚZEU  (Kúpiť DVD)
Posvätné siene prírodovedného múzea sú plné tých najúžasnejších exponátov – divoko vyzerajúcich prehistorických príšer, neľútostných starovekých bojovníkov, dávno vymiznutých kmeňov, vyhynutých zvierat a legendárnych historických hrdinov. Tí všetci tu nepohnuto stoja, naveky zmrazení v čase. Jediným problémom tohto múzea je viac-menej značný nezáujem verejnosti a s tým úmerne spojená nízka návštevnosť a tržby. Práve do tohto, na exponáty bohatého múzea, zavedie osud Larryho Daleya (Ben Stiller), s ktorým sa život veľmi nemazná. Je to rozvedený smoliar, ktorý sa so svojím malým synom vída minimum času a zamestnanie strieda ako ponožky, samozrejme nie z vlastnej vôle. Po príchode do múzea zisťuje, že predmetom jeho práce bude stráženie počas samotnej noci. Z dôvodu nezávidenia hodnej rodinnej, finančnej i životnej situácie tak prácu nočného strážcu múzea prijíma. Prvé minúty naznačujú, že pôjde o nesmierne nudnú monotónnu prácu, plnú bezduchého prechádzania sa po prázdnych chodbách našej histórie a pospevovania si do telefónneho slúchadla. S príchodom pokročilej nočnej hodiny sa však situácia mení. Múzeum totiž každú noc ožíva....


VŠETCI KRÁĽOVI MUŽI  (Kúpiť DVD)
Strhujúci príbeh prostého muža, ktorému politická kariéra, ničivá sila korupcie a zrada nakoniec celkom pokrivia charakter. Film nakrútili podľa dnes už klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za ktorý získal Pulitzerovu cenu. V hlavných úlohách sa vám predstavia Sean Penn, Jude Law, Anthony Hopkins a Kate Winslet.  

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

MOJA SUPER EX  (Kúpiť DVD)
Rozpad vzťahu nebýva ľahký ani pre jednu z rozhádaných strán, no v niektorých prípadoch môže byť priamo nebezpečný. V novej komédii amerického režiséra československého pôvodu Ivana Reitmana, narodeného v Komárne (autora úspešných snímok ako Krotitelia duchov, Dvojčatá, Policajt zo škôlky, Šesť dní sedem nocí či Evolúcia) si Matt Saunders (Luke Wilson) konečne najde ideálnu priateľku - krásnu Jenny Johnson (Uma Thurman), ktorá je zhodou okolností zároveň superhrdinkou G-Girl. Keď však jeho zdanlivo perfektný objav začne byť príliš majetnícky, rozhodne sa Matt zo vzťahu vycúvať. Lenže ako sa rozídete s priateľkou, ktorá dokáže lietať, zdvíhať autá a pohľadom prepáliť oceľ? Len čo sa Jenny alias G-Girl dozvie, že jej kamarát nadviazal nový romantický vzťah so svojou spolupracovníčkou Hannah Lewis (Anna Faris), rozpúta pomocou svojich superschopností peklo, na aké Matt len tak ľahko nezabudne. Ivan Reitman patrí k najúspešnejším komediálnym režisérom všetkých čias. Do jeho obsiahleho režijného portfólia patria také hity ako obidva diely Krotiteľov duchov, Policajt zo škôlky alebo Junior. Vo svojom najnovšom filme sa pokúsil pristúpiť k tomuto žánru neobvyklým spôsobom. „Už sme tu mali komédie s romantickými prvkami a väčšina z nich ide podľa klasickej šablóny: Chlapec stretne dievča, zamilujú sa do seba, následne ju na chvíľu stratí a nakoniec sa dajú znovu dokopy.“ Originálnu myšlienku nakoniec našiel v scenári Dona Payneho, dlhoročného scenáristu seriálu Simpsonovci, na ktorom sa podieľa aj ako vedúci výroby.


MALÁ MISS SUNSHINE  (Kúpiť DVD)
Hitom filmového festivalu Sundance sa stala nekonvenčná americká komédia o jednej z najroztomilejšie dysfunkčných rodín. Nikomu z Hooverovcov sa príliš nedarí – no určite nie preto, že by nevynakladali dostatok snahy. Otec Richard (Greg Kinnear), nezdolne optimistický motivačný rečník, sa zúfalo snaží predať svoj program, ako sa stať úspešným v deviatich krokoch – viac-menej bez úspechu. Matku rodiny a „strážkyňu cti“ Sheryl (Toni Collette) ustavične desia výstredné tajomstvá, ktoré jej najbližších obklopujú. Hrôzu jej naháňa predovšetkým brat Frank (Steve Carell), odborník na Prousta so samovražednými sklonmi, ktorý sa práve vrátil z nemocnice. Potom sú tu mladší Hooverovci a ich nie príliš reálne sny. Okuliarnatá a mierne zaokrúhlená sedemročná Olive (Abigail Breslin), ktorá sa už vidí s korunkou detskej kráľovnej krásy. A búrlivácky tínedžer Dwayne (Paul Dano), ktorý je zaprisahaným obdivovateľom Nietzscheho a je pevne rozhodnutý nepovedať jediné slovo, kým ho neprijmú na leteckú akadémiu. Čerešničkou na torte je vulgárny a pôžitkársky starý otec (Alan Arkin), čerstvo vyhodený z domova dôchodcov pre šnupanie opiátov. Možno nie sú príkladmi dokonalého duševného zdravia, no keď Olive vďaka šťastnej náhode dostane príležitosť zúčastniť sa na prestížnej súťaži Malá Miss Sunshine, celá Hooverovie rodina jej dokáže byť skvelou oporou. Všetci sa naskladajú do hrdzavejúcej dodávky a vydajú sa na trojdňovú tragikomickú cestu plnú bláznivých prekvapení. Na konci ich čaká Olíviina veľká premiéra, ktorá celú rodinu nečakaným spôsobom zmení. Úprimná úsmevná komédia získala tento rok dvoch Oscarov v kategóriách najlepší pôvodný scenár a najlepší herec v podpornej úlohe (Alan Arkin).

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

POSLEDNÝ ŠKÓTSKY KRÁĽ  (Kúpiť DVD)
Príbeh filmu, nakrúteného vo Veľkej Británii a v Ugande, sa začína odvíjať vo chvíli, keď čerstvo vyštudovaný škótsky lekár Nicholas Garrigan (James McAvoy) odlieta do Ugandy. Od návštevy exotickej krajiny si sľubuje vzrušujúce zážitky, romantiku a radosť z toho, že môže pomáhať tam, kde ho ľudia skutočne potrebujú. Krátko po prílete ho privolajú na miesto bizarnej nehody – nový prezident Idi Amin (Forest Whitaker) nabúral so svojím maserati do kravy. Garrigan chaotickú situáciu radikálnym spôsobom vyrieši a svojou otvorenosťou si Amina získa. Prezident, už predtým posadnutý škótskou históriou a kultúrou, si Garrigana ihneď obľúbi a ponúkne mu, aby sa stal jeho osobným lekárom. Mladý doktor ponuku nemôže odmietnuť – a práve v tomto osudovom okamihu sa začína jeho cesta do šokujúceho zákulisia jednej z najstrašnejších hrôzovlád v Afrike. Garriganovi spočiatku učaruje Aminovo šarmantné vystupovanie a jeho ambiciózny plán pre Ugandu, nehovoriac o jeho vášni pre rýchle autá, krásne ženy a luxusné večierky. Postupne však Garrigan začne prepadať svojej vlastnej túžbe po moci a stane sa diktátorovým dôverníkom, poradcom a pravou rukou, pričom je čoraz častejšie svedkom znepokojujúcich udalostí – únosov, vrážd a zverských činov, na ktorých môže sám niesť spoluvinu. Keď sa vo víre Aminovej vražednej megalománie konečne pokúsi zastaviť šialenstvo, ktoré ho obklopuje, zmení sa jeho pobyt na zúfalý boj o prežitie. Ojedinelú sondu do sveta nemilosrdného diktátora, ktorý Ugande vládol v 70. rokoch, nakrútil škótsky režisér Kevin Macdonald.


MARIA ANTOINETTA  (Kúpiť DVD)
Režisérka a scenáristka Sofia Coppola, dcéra režisérskej legendy Francisa Forda Coppolu a držiteľka Oscara za najlepší scenár k filmu Stratené v preklade (2003), prináša úchvatný a citlivý obraz nepokojného života jednej z najzradnejších žien v dejinách – Márie Antoinetty. Prekliata mladučká princezná v podaní Kirsten Dunst sa práve vydala za mladého kráľa Ľudovíta XVI. (Jason Schwartzman). Uprostred kráľovského dvora plného škandálov a intríg sa Mária Antoinetta cíti osamelá. Okolnosti ju nútia vzoprieť sa urodzenému i prostému ľudu a svojím životom podobným rockovej hviezde si tak nad sebou raz a navždy spečatí svoj osud.

                             

LIETAJÚCI ZABIJAK  (Kúpiť DVD)
Steven Seagal sa predstavuje v hlavnej úlohe akciou nabitého thrilleru o agentovi, ktorý uzavrie so supertajnou americkou organizáciou dohodu, že pre ňu získa späť unesený bombardér Stealth. John Sands v jeho podaní je špeciálny agent, ktorý pracuje pre tajnú divíziu americkej armády. Jeho vlastný zamestnávateľ sa však cíti ohrozený informáciami, ktoré Sands získal v predchádzajúcich misiách, a tak sa ho rozhodne uväzniť a vymazať mu pamäť. Johnovi sa zo supermoderného väzenia síce podarí uniknúť, no čoskoro ho znovu chytia. A s dopadnutím prichádza i ponuka, akú nemožno odmietnuť. Keď sa mu podarí vrátiť unesený tajný bombardér naspäť do amerického vzdušného priestoru, za odmenu môže získať stratenú slobodu. Ak sa však jeho misia nevydarí, padne Stealth do rúk teroristov, ktorí sa ho chystajú použiť ako nosič biologických zbraní. Sandsa čaká skutočné náročná úloha. Najskôr musí preniknúť do radov nepriateľa a potom zviesť vysoko v oblakoch šialený súboj nielen o svoj holý život.


KRÁĽOVNÁ RIEKY  (Kúpiť DVD)
Nový Zéland, 1868. Sarah O’Brien (Samantha Morton) vyrastala medzi vojakmi na vojenskej základni na Te Awa Nui – Veľkej rieke. Ako mladá otehotnela s maorským chlapcom a porodila syna. O sedem rokov neskôr jej syna uniesol jeho maorský starý otec. Sarah od tej chvíle zasväcuje svoj život jedinému želaniu – znovu sa stretnúť so svojím synom. Od svojho jediného priateľa Doylea (Kiefer Sutherland), psychicky zlomeného vojaka, však pomoc očakávať nemôže. Časom sa jej naskytá šanca, ako svojho syna opäť uvidieť. Privolajú ju totiž k chorému náčelníkovi a postupne si zvyká aj na život v maorskej dedine. Sarah využíva svoje lekárske znalosti a náčelníka uzdravuje. No idylický život v dedine sa končí vo chvíli, keď pochopí, že náčelníka vyliečila len preto, aby vyhlásil vojnu kolonialistom – ľuďom, ktorí sú pre ňu stále priatelia, jej jediná rodina. Jej zúfalstvo sa ešte prehlbuje, keď jej syn oznámi, že sa zapojí do bojov a nevráti sa s ňou po rieke naspäť. Keď potom nadchádza chvíľa rozhodnutia, musí si Sarah raz a navždy vybrať. Vráti sa k svojim európskym koreňom, alebo bude nasledovať svojho syna medzi Maorov?


autor Michal Šmajda 6.6.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.