FILMOVÉ PREMIÉRY 5.7. 2007

FILMOVÉ PREMIÉRY 5.7. 2007

článok



Aký film vám z tohtýždňových premiér odporučiť? Ťažká to otázka, keďže ma napadá iba Shortbus, ktorý je skutočne len pre pár filmových fajnšmekrov. Patríte medzi nich, alebo si vystačíte s Fantastickou štvorkou? 

Filmové premiéry 5.7. 2007 Filmové premiéry 5.7. 2007 Filmové premiéry 5.7. 2007

FANTASTICKÁ ŠTVORKA A SILVER SURFER

Vo filme Fantastická štvorka a Silver Surfer čaká štvoricu superhrdinov dosiaľ najťažší protivník – tajomný posol Silver Surfer, ktorý priletel z hlbín vesmíru, aby našu planétu pripravil na jej zánik. Zatiaľ čo križuje celý svet a zanecháva za sebou spúšť, musia Reed Richards (Ioan Gruffudd), Susan Storm (Jessica Alba), Johnny Storm (Chris Evans) a Ben Grimm (Michael Chiklis) odhaliť jeho veľké tajomstvo a zvrátiť situáciu skôr, než sa stane celkom beznádejnou.

Fantastická štvorka a Silver Surfer je pokračovaním hraného filmu, založeného na jednom z najslávnejších komiksov všetkých čias. Prvý diel, ktorý sa objavil na plátnach v lete 2005, zarobil v kinách po celom svete 330 miliónov dolárov a stal sa jedným z najúspešnejších DVD titulov v histórii spoločnosti 20th Century Fox.

V roku 2005 sa filmovému publiku prvýkrát predstavila Fantastická štvorka – slávne kvarteto superhrdinov, ktoré od roku 1961, keď mu na stránkach zošitu Fantastic Four #1 vdýchli život legendárni tvorcovia zo stajne nakladateľstva Marvel Stan Lee a Jack Kirby, tvorí neodmysliteľnú súčasť komiksového sveta. Hlavným poslaním štyroch hrdinov, ktorí majú centrálu v slávnej newyorskej Baxter Building, je pomáhať svetu a ochraňovať ho pred zlom.

Filmárom sa podarilo rozšíriť záber prvej časti a obohatiť snímku o nové postavy a nové dobrodružstvá. „Na scénu tentoraz prichádza nová postava, ktorá patrí k najúžasnejším komiksovým hrdinom v dejinách. Zdvihli sme latku v oblasti kaskadérskych kúskov, akcie i počítačovo renderovaných postáv,“ hovorí režisér Tim Story. „Chcel som, aby tento film patril k tej hŕstke pokračovaní, ktorým sa podarilo prekonať originál – aby v ňom bolo viac vzrušenia, drámy, humoru i akcie,“ dodáva scenárista Don Payne.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (USA, 2007, 92 min.)
Réžia: Tim Story. Scenár: Don Payne, Mark Frost. Kamera: Larry Blanford. Hudba: John Ottman. Hrajú: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon, Kerry Washington, Andre Braugher a Laurence Fishburne (hlas)

Filmové premiéry 5.7. 2007 Filmové premiéry 5.7. 2007 Filmové premiéry 5.7. 2007

ŠKOLA ZVÁDZANIA

Nesmelý dopravný policajt Roger sa prihlásil do špeciálneho kurzu, aby zistil, ako získať lásku Amandy. Na mieste zisťuje, že cieľom kurzu nie je získať srdce dievčaťa, ale dostať sa pod jej sukňu. A účel svätí prostriedky - rozumej všetky prostriedky. Vedúci kurzu Dr P. (Billy Bob Thornton) používa drsné a niekedy i bolestivé metódy, ktoré sú však mimoriadne účinné. Partička študentov, zložená z neschopákov, čo vždy stáli niekde v rohu, naraz zisťuje, kde bola chyba a prečo ich dievčatá stale odmietali. Z plachého Rogera sa stáva lev salónov. Situácia sa radikálne mení v okamihu, keď Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastáva neľútostný súboj učiteľa a žiaka. Žiadna podpásovka nie je dosť podlá a údery sa rozdávajú výhradne zozadu. Režisérom filmu je špecialista na komédie Todd Phillips (Starsky a Hutch, Road Trip).

School for Scoundrels (USA, 2006, 100 min.)
Réžia: Todd Phillips. Scenár: Todd Phillips, Scot Armstrong. Kamera: Jonathan Brown. Hudba: Christophe Beck. Hrajú: Billy Bob Thornton, Jon Heder, Jacinda Barrett, Michael Clarke Duncan, Sarah Silverman, David Cross, Matt Walsh

Filmové premiéry 5.7. 2007 Filmové premiéry 5.7. 2007 Filmové premiéry 5.7. 2007

FAREBNÝ ZÁVOJ

Kitty sa musí neodkladne vydať, preto si zoberie seriózneho doktora Waltera a odchádza s ním žiť do Šanghaja. Tam sa nudí, preto si nájde milenca. Walter neveru odhalí a z pomsty prijme prácu v odľahlej čínskej osade, kam ho musí Kitty nasledovať. Až tu sa naučia jeden druhého chápať, milovať a odpúšťať si. Film vznikol podľa rovnomenného románu W. Somerseta Maughama, zároveň je remakom filmu z roku 1934. Vtedy ústrednú dvojicu stvárnili Greta Garbo a Herbert Marshall, v aktuálnej snímke sa v hlavných úlohách predstavia Naomi Watts a Edward Norton.

The Painted Veil (Čína/USA, 2006, 125 min.)
Réžia: John Curran. Scenár: Ron Nyswaner. Kamera: Stuart Dryburgh. Hudba: Alexandre Desplat. Hrajú: Naomi Watts, Edward Norton, Liev Schreiber, Toby Jones, Diana Rigg, Catherine An, Bin Li

             

SHORTBUS

Mozaikovitý dej sleduje osudy niekoľkých obyvateľov New Yorku, ktorí prežívajú svoje sexuálne a ľúbostné vzťahy v undergroundoovm klube Shortbus, otvorenom pre ľudí všetkých sexuálnych orientácií. Film ukazuje možné spôsoby, ako nájsť odpovede na stále sa vracujúce otázky: ako milovať a byť milovaný. Ako byť šťastný. Film prekvapuje svojou otvorenosťou, baví svojou hravosťou a núti k zamysleniu svojou citlivosťou. „Mal som ideu vytvoriť emocionálne vzrušujúcu komédiu v newyorskom štýle, ktorá by bola sexuálne úprimná, myšlienkovo provokatívna, a ak by sa podarilo, aj zábavná. Nemusela byť nevyhnutne erotická; namiesto toho by sa mala pokúsiť využiť jazyk sexu ako metaforu pre ďalšie aspekty životných peripetií postáv. Vždy som si všímal, ako sex denervuje ľudské nažívanie. Chcel som urobiť film, kde postavy a scenár sú tvorené prostredníctvom skupinových improvizácií, inšpirovaných nezlučiteľnými technikami Johna Cassavetesa, Roberta Altmana a Mike Leigha.“ (John Cameron Mitchell)

Shortbus (USA, 2006, 102 min.)
Réžia: John Cameron Mitchell. Scenár: John Cameron Mitchell. Kamera: Frank G. DeMarco. Hudba: Yo La Tengo. Hrajú: Sook-Yin Lee, Paul Dawson, Lindsay Beamish, PJ DeBoy, Raphael Barker, Peter Stickles, Jay Brannan, Justin Bond


autor Peter Konečný 5.7.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.