BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



Opäť sme pre vás pripravili prehľad 9 horúcich DVD titulov od spoločnosti Bonton. Tentoraz nechýbajú ani atraktívne sady populárnych seriálov. 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

SUNSHINE  (Kúpiť DVD)
Slnko začína vyhasínať a ohrozuje samotnú existenciu života na Zemi. Preto sa k nemu vydáva kozmická loď Icarus 2 s osemčlennou posádkou a obrovskou jadrovou náložou, ktorá by sa mala pokúsiť Slnko opäť zapáliť. V tesnej blízkosti Slnka však posádka zachytí núdzový signál lode Icarus 1, ktorá pred šiestimi rokmi zmizla bez stopy pri pokuse dokončiť rovnakú misiu. Sci-fi thriller britského režiséra Dannyho Boylea (Trainspotting, Pláž) vychádza z vedeckých poznatkov o možnom konci našej civilizácie, no zamýšľa sa nad tým, čo by sa stalo, keby k podobnej kataklizme došlo v relatívne blízkej budúcnosti. Globálna katastrofa je však iba rámcom, do ktorého sú zasadené osudy osemčlennej posádky. Nejde o superhrdinov, ale o expertov, pre ktorých je nasadenie vlastného života samozrejmosťou a ktorí sú si vedomí toho, ako málo zmôže ich obrovská loď proti tisícom stupňov žiaru Slnka a proti mrazu kozmickej prázdnoty. V hlavnej úlohe fyzika, ktorý má na starosti „bombu s veľkosťou Manhattanu“ uvidíme Cilliana Murphyho (Batman začína), a ako ďalší členovia čínsko-americkej posádky sa predstavia Michelle Yeoh (Tiger a drak) či Chris Evans (Fantastická štvorka). Film vznikol v spolupráci s odborníkmi z NASA a Centra pre európsky jadrový výskum


PRÁZDNINY PÁNA BEANA  (Kúpiť DVD)
Svoju neobmedzenú fantáziu využíva na čo najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Neortodoxný postup síce prináša rad ťažkostí, no na konci série udalostí, ktorá by sa dala charakterizovať ako sled mimoriadne nešťastných príhod, stojí vždy triumfálne ako víťaz – Mr. Bean, pravá filmová katastrofa. Pred desiatimi rokmi sa z televíznych skečov prvýkrát presunul na filmové plátno a teraz sa naň znovu vracia. Obávať by sa mali predovšetkým Francúzi, pretože práve do ich krajiny sa vydáva na prázdniny. Pôvodne chcel Mr. Bean (Rowan Atkinson) na francúzskej riviére iba nachytať trocha bronzu a zopár dní si oddýchnuť. Život tohto večného smoliara však ani mimo hraníc Veľkej Británie nijako nešetrí, a tak sa pohodová cesta zmení na sériu zmätkov, nehôd a katastrôf, ktorá vyvrcholí premietaním jeho poriadne korenistého prázdninového denníka na filmovom festivale v Cannes. Popri Atkinsonovi sa vo filme objaví nielen francúzska herecká legenda Jean Rochefort či americký držiteľ dvoch oscarových nominácií za snímky Čata a Tieň upíra, Willem Dafoe, ale aj česká „hollywoodska spojka“ Karel Roden v úlohe otca malého chlapca, o ktorého sa bude Bean počas cesty proti svojej vôli starať.

FONTÁNA  (Kúpiť DVD)
Fontána je príbehom o dlhej životnej ceste muža, ktorý sa rozhodol postaviť osudu a zviesť s ním večný boj o záchranu milovanej ženy. Jeho epická cesta sa začína v 16. storočí v Španielsku, kde sa ako dobyvateľ Tomas (Hugh Jackman) vydáva hľadať Fontánu mladosti – legendárny artefakt, ktorý údajne nesie dar večného života. Ako súčasný vedec Tom Creo sa zúfalo snaží nájsť liek na rakovinu, na ktorú umiera jeho milovaná žena Isabel (Rachel Weisz). A ako pútnik vesmírom Tommy z 26. storočia začína počas cesty konečne rozumieť tajomstvám, ktoré ho po celé tisícročia sužovali. Zatiaľ čo v troch rozličných inkarnáciách - ako bojovník, vedec a prieskumník - objavuje tajomstvo života, lásky, smrti a znovuzrodenia, tri rôzne príbehy smerujú k spoločnej pravde. Snímka je strhujúcim a intímnym príbehom o láske a snahe vyrovnať sa s ľudskou smrteľnosťou, ktorý sa odohráva v troch rôznych epochách. Scenárista a režisér Darren Aronofsky sa rozhodol spracovať túto tému po tom, čo si uvedomil, že príbehy o hľadaní večného života sú síce súčasťou mnohých svetových kultúr, ale na filmové plátno sa im podarilo preniknúť len veľmi zriedka. Okrem toho, že sa Hugh Jackman musel vysporiadať so zložitými emocionálnymi prechodmi, vyžadovala si jeho trojrola veľkú fyzickú zdatnosť. V úseku, ktorý sa odohráva v Španielsku, sa Tomas musí prebojovať do strateného mayského chrámu, kde má bojovať proti vojakovi s horiacim mečom. Pre sekvencie z budúcnosti musel 14 mesiacov študovať tajči a jogu. Navyše, tento segment si vyžadoval, aby sa dal ostrihať dohola. Oba objekty jeho nehynúcej lásky – španielsku kráľovnú Isabel a Tommyho chorú manželku Izzi – stvárnila Rachel Weisz, ktorú oslovila predovšetkým inkarnácia postavy zo súčasnosti. „Izzi je obyčajný človek. Musí sa vysporiadať so skutočnosťou, že zomrie oveľa skôr, než chce, ale nakoniec svoj osud prijme a naučí sa s ním žiť. Myslím si, že je veľmi statočná,“ vraví herečka. Vo svojom jadre je Fontána veľmi jednoduchým ľúbostným príbehom o strate blízkeho človeka a o tom, čo vás taká skúsenosť naučí. Thomas v každej inkarnácii miluje Izzi tak hlboko, že je ochotný urobiť čokoľvek pre jej prežitie. Bohužiaľ, neuvedomuje si však, že kým vyvíja obrovskú snahu o to, aby mohli spolu žiť večne, jej život mu uteká pod rukami.

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

AKTY X SERIÁL – 2. SEZÓNA  (Kúpiť DVD)
Agentský tandem FBI, Mulder a Scullyová, vyšetrujúci paranormálne a mysteriózne prípady, ktoré skončili v zložke s názvom „akty x“, vyráža opäť do terénu. Tentoraz v 25 epizódach a na 7 DVD nosičoch. 


GRANDHOTEL  (Kúpiť DVD)
Metaforický príbeh režiséra Davida Ondříčka (Šeptej, Samotáři, Jedna ruka netleská) podľa námetu a scenára spisovateľa Jaroslava Rudiša je zasadený do slávneho hotela nad Libercom. Pracuje tu Fleischman (Marek Taclík), údržbár a amatérsky meteorológ ktorý vie, že bude pršať, ešte kým začne. Liberec je pre Fleischmana klietkou. Miesto ho  totiž zväzuje dávnym sľubom a nechce ho pustiť za svoje hranice. Každý deň túži odletieť z hotela, z Liberca, zo života, ktorý sa mu nedarí, od ľudí, ktorí ho ponižujú a komplikujú mu život. Preto tajne šije balón, ktorý ho odnesie. Mohlo to byť už skôr, keby mu do života nevstúpila Ilja (Klára Issová), tichá chyžná, trápiaca sa vo vzťahu s arogantným čašníkom Patkom. Patka drží Ilju medzi stenami praktického a presne nalinkovaného života. Lenže ju to ťahá nahor za Fleischmanom. Rozohráva sa tu ľúbostný trojuholník, pripomínajúci stavbu na Ještěde. Film získal dva České levy za hudbu (Jan P. Muchow) a zvuk (Pavel Rejholec, Jakub Čech)!


ALLY MCBEALOVÁ SERIÁL – 1. SEZÓNA  (Kúpiť DVD)
Hlavnej hrdinke Ally McBealovej je dvadsaťosem rokov a je absolventkou práva na Harvardskej univerzite. Zatiaľ je slobodná, aj keď väčšiu časť svojho života bola silno spätá s priateľom Billym Thomasom. Kamarátili sa spolu od siedmych rokov. Hrali sa spolu na ulici, spoločne prežili dobu štúdia a neskôr sa stali milencami. Keď Ally bola vybraná k spolupráci v prestížnom právnickom časopise Law Review a Billy nie, ich cesty sa náhle rozišli. Po nejakej dobe zavial osud Ally do "malej" advokátskej kancelárie, ktorú vedie jej známy zo štúdií - Richard Fish. Ten sa v prostredí súdov a právnikov pohybuje ako prefíkaný žralok, ktorý presne vie, kde a kedy nadviazať tie správne kontakty. Práve on ponúkne Ally profesné útočisko. A iróniou osudu je, že hneď prvý pracovný deň tu stretáva svojho Billyho. Áno, skutočne toho istého, s ktorým sa kedysi tak dôverne poznala. Ibaže Billy je teraz ženatý s krásnou a múdrou blondínkou... Komediálne ladený seriál Ally McBealová je postavený na rozpore dvoch svetov: na tom všetkým dobre známom, reálnom a na svete fantázií. Vďaka zobrazeniu vnútorných predstáv a hlasov hlavnej hrdinky máme prehľad o tom, čo si Ally skutočne myslí o klientoch, svojich spolupracovníkoch, mužoch alebo žene svojho bývalého milenca. Jej vnútorný život tak naviac dostáva originálnu, bohatšiu a komediálnu polohu.

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

M*A*S*H SERIÁL – 1. SEZÓNA  (Kúpiť DVD)
Legendárny seriál M*A*S*H patrí v oblasti komediálnej televíznej tvorby medzi to najlepšie, čo kedy vzniklo. Výborná komédia z prostredia mobilnej vojenskej nemocnice uprostred vojny v Kórei nám dáva nahliadnuť do každodenného života postáv lekárov, sestier a vojakov. Postavy seriálu čakajú v prostredí vojny mnohokrát i veľmi dramatické momenty, aj napriek tomu ich dokážu prežiť s nadhľadom a humorom.


VLASY  (Kúpiť DVD)
Vlasy, jeden z najvýznamnejších muzikálov druhej polovice 20. storočia, zaujal bezpochyby Miloša Formana (Prelet nad kukučím hniezdom, Amadeus) nielen ponúkajúcou sa možnosťou natočiť výpravný film s choreografickými číslami, modernou hudbou a provokujúcimi textami, ale predovšetkým svojimi presahmi za obvyklé hranice muzikálového žánru. V dobe svojho vzniku boli Vlasy dielom politickým a sociálno-kritickým, odcudzujúcim vojnu vo Vietname a malomešťanskú ľahostajnosť voči tejto tragédií. A tiež dielom romantickým vzýval hippies a všetky formy ich rebélie proti pozostalému konzervatizmu. Formanovi nerobilo žiadne problémy nájsť si vzťah k týmto rýdzo americkým témam, veď jadrom tam boli problémy, na ktoré sa sústreďoval vo všetkých svojich českých filmoch.


ÚDOLÍ VČEL  (Kúpiť DVD)
Historický príbeh Františka Vláčila sa odohráva v drsných reáliách druhej polovice 13. storočia. Zobrazuje rozpor medzi vnútenou príslušnosťou k asketickému križiackemu rádu a túžbou po slobodnom živote. Fanatický rytier Armin von Heide (Jan Kačer) prenasleduje svojho priateľa Ondreja (Petr Čepek), potomka českého zemanského rodu, ktorý utiekol a vracia sa späť na rodnú zem. Rytier je rozhodnutý ho potrestať za previnenie sa proti regulám rádu a počas Ondrejovej svadobnej noci vnikne do spálne jeho nevesty.


autor Michal Šmajda 11.9.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
11.4 |
hodnotenie 8/10
11.4 |
hodnotenie 5/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
18.4 |
hodnotenie 3/10
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
25.4 |
2.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|PRIŠLA V NOCI
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.