TV TIPY 12.11. - 18.11. 2007

TV TIPY 12.11. - 18.11. 2007

článok



12.11.
PONDELOK

22:20 Mystery, Aljaška (Mystery, Alaska), Kanada/USA, 1999 (Čt1)
Zasnežená dedinka Mystery je možno ten najväčší americký zapadákov, ale vyznačuje sa jednou zvláštnosťou: muži akoby sa tu rodili s korčuľami na nohách. Každý z nich je totiž posadnutý hokejom. Taký je aj šerif John Biebe. Spoľahlivý strážca zákona, milujúci manžel a otec, ale akonáhle sa ocitne na ľade, ide všetko ostatné bokom. Najdôležitejšou udalosťou v Mystery je sobotné stretnutie, v ktorom proti sebe hrajú iba tí najlepší. Jedného dňa ale príde ponuka, aby si to mysteryjčania rozdali s profesionálnym hokejovým týmom New York Rangers.
 
01:00 Pod spaľujúcim slnkom (Abril Despedaçado), Braz./Fran/Švaj., 2001 (Čt2)
Pod spaľujúcim slnkom nakrútil Walter Salles v roku 2001 podľa vlastného scenára. Na nehostinnom brazílskom vidieku na počiatku 20. storočia, v izolácii od sveta, prežívajú dve farmárske rodiny, ktoré spojuje mimo driny jediné - generácie pretrvávajúca krvná pomsta. Starý boj o pôdu si pravidelne vyberá svoju daň: oko za oko, syn za syna.


13.11.
UTOROK

21:55 Moloch (Moloch), Nem/Rus/Jap/Tal, 1999 (Dvojka)
Film ruského režiséra a historika Alexandra Sokurova je prvým dielom voľnej tetralógie o mužoch, ktorí v 20. storočí vládli nad životom a smrťou mnohých ľudí. Vysoko v bavorských Alpách sa týči Kelsteinhaus - symbol absolútnej moci človeka. Z pevnosti vysoko v oblakoch vyzerá svet tam dole pokojne aj na jar roku 1942. Skutočnosť je však iná. Najmocnejší muž svojej doby Adolf Hitler prichádza do veľkolepého sídla stráviť voľný deň a načerpať energiu. Sprevádza ho jeho pravá ruka Martin Borman a minister propagandy Joseph Goebbels s manželkou. Privíta ich vždy oddaná Eva Braunová, ktorá pokojne znáša rozmary vodcu. Ona jediná mu totiž môže protirečiť a utišovať jeho záchvaty hypochondrie a nervozity. Pre ňu jej Adi nie je mocným pánom nad svetom a ľuďmi, ale len slabým a neistým mužom, ktorého bezvýhradne miluje.

00:15 Žiť a zomrieť v L.A. (To Live and Die in L.A.), USA, 1985 (MGM)
Aby pomstil smrť svojho  priateľa a kolegu Jima Harta, ktorý sa stal obeťou vraždy, pustí sa tajný agent Richard Chance do pátrania po vraždiacich peňazokazcoch, ktorým bol jeho parťák na stope. Aj keď majú zločinci a tajní agenti odlišné ciele, prostriedky, ktoré k ich naplneniu používajú, sú nakoniec veľmi podobné.   

TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007 TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007 TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007

14.11.
STREDA

21:45 Náhradné diely (Rezervni deli), Slovinsko, 2003 (Čt2)
Bývalý slovinský majster na plochej dráhe Ludvik noc čo noc vozí na taliansku hranicu utečencov z najrôznejších krajín. Tí sú plní viery a nádeje, že na Západe, kam ich dovezú, sa budú mať po všetkých stránkach omnoho lepšie. Netušia, prečo o nich ich prepravcovia hovoria ako o „náhradných dieloch“. (Prečítajte si viac)

00:25 Životné istoty (The Safety of Objects), VB/USA, 2001 (Čt2)
Film scenáristky a režisérky Rose Troche vznikol podľa poviedkové knihy spisovateľa A. M. Homesa a líči osudy štyroch rodín z okraja nemenovaného amerického mesta. Život Esther Goldovej sa točí jen okolo jej paralyzovaného syna, právnik Jim Train prežíva zmätky, keď v práci namiesto očakávaného povýšenia dostane bezvýznamnú plaketu, Annette Jenningsová sa potýka s problémami kvôli svojmu rozvodu a na Helen Christiansonovú dolieha jej vek. Každého z nich čaká neľahká skúsenosť, ktorá však môže viesť k poznaniu a očisteniu.


15.11.
ŠTVRTOK

21:40 Atalanta (L' Atalante), Francúzsko, 1934 (Čt2)
Jean Vigo, enfant terrible francúzskej kinematografie sa dožil iba dvadsiatich deviatich rokov. Jeho Trojka z mravov a Atalanta však patria k pokladom svetovej kinematografie. Atalanta je prevratné dielo francúzskej kinematografie tridsiatych rokov; dielo plné poézie, so surrealistickými scénami, odmieta zbytočné psychologizovanie, kladie dôraz na vnútorné a zvláštne detaily, na zásadné okamihy v ľudskom živote, na ľudí, ktorí sa môžu v určitej chvíli náhle zjaviť, aby sa opäť náhle vytratili, tak ako prišli.

23:10 Kvet zla (La Fleur du mal), Francúzsko, 2003 (Dvojka)
Dobre situovaná rodina na francúzskom vidieku je vzornou predstaviteľkou vyššej vrstvy. Hlava rodiny, Gérard, podniká v oblasti farmaceutického priemyslu. Jeho manželka kandiduje v miestnych voľbách na starostku a prejavuje nápadnú náklonnosť svojmu poradcovi v kampani. Gérardov syn z prvého manželstva, Francois, sa po štyroch rokoch štúdia v USA vracia domov. Ani po rokoch strávených mimo domova nedokázal potlačiť vášnivú lásku k nevlastnej sestre Michele, Anninej dcére z prvého manželstva. Navyše, stará teta Line pozná ešte temnejšie tajomstvá rodinnej minulosti, ktoré sú úzko späté s obdobím 2. svetovej vojny a s nacistami. Pod povrchovým zdaním ideálnej rodiny toto tajomstvo drieme a na povrch ho vyplavia jeden anonymný list a jedna vražda.

23:55 Muž bez tieňa (Hollow man), USA/Nem, 2000 (Joj)
Geniálny vedec Sebastian Cain je šéfom teamu špičkových odborníkov, pracujúcich v tajnom laboratóriu (stráženom až jedným strážnikom!) na látke, ktorá by dokázala úspešne a bez vedľajších následkov zneviditeľniť všetko živé. V klietkach už majú slušnú zbierku neviditeľných zvierat, tie sa ale časom stávajú agresívne a neovládateľné.

TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007 TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007 TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007

16.11.
PIATOK

22:10 Rekonštrukcia (Reconstruction), Dánsko, 2003 (Dvojka)
Romantická dráma o mužovi, ktorý kvôli osudovej láske stratí minulosť a aby získal budúcnosť, musí všetku svoju vieru vložiť v lásku. Keď sa jedného večera Alexov pohľad v metre náhodne stretne s očami krásnej Aimee, nečakane vystúpi z vlaku a bez slova v ňom nechá svoju priateľku Simone. Po noci strávenej s Aimee sa Alex vracia domov, no s prekvapením zisťuje, že jeho byt zmizol. Priatelia ho nespoznávajú, celý jeho život a všetko, čo do stretnutia s Aimee dôverne poznal, sa zrazu vyparilo. Stal sa mužom bez minulosti. Jeho identita závisí od ženy, s ktorou prežil vášnivú noc, ale vôbec ju nepozná.

23:05 Expres foto (One Hour Photo), USA, 2002 (Jednotka)
Seymour Parrish je čudák na pohľadanie. Ale na fotky je expert akého tak ľahko nestretnete. Hoci má úžasné vedomosti o modernej fotografii, už dvadsať rokov vyvoláva fotky vo fotolabe obchodného domu. Ale aj to sa stáva...Horšie je, že sa cíti osamelý a má pocit, že jeho život je život pod psa. Doslova z nudy sa preto začne zaujímať o život jedného z najčastejších zákazníkov fotolabu - rodiny Yorkinovcov, ktorá sa zdá byť perfektnou.

23:45 Vraždy podľa predlohy (Copycat), USA, 1995 (Joj)
Policajná psychologička Helen Hudson  je špecialistka na masových vrahov. Dostala sa príliš blízko k svojmu poslednému zverencov, psychopatickému, ťažko chorému človeku, ktorý ju skoro zabil. Teraz žije v príšerných predstavách medzi štyrmi stenami svojho bytu a jediným spojením s okolitým svetom je jej počítač. Je požiadaná o pomoc mladou a ambicióznou policajtkou M.J.Monahan  na objasnenie prípadu série vrážd, ktoré sú vernou kópiou v minulosti spáchaných brutálnych činov. Začína boj s časom, v ktorom sa dve ženy snažia zastaviť vraždiaceho maniaka.


17.11.
SOBOTA

20:00 Dědičství aneb kurvahošigutntag, ČR, 1993 (Markíza)
Bohuš je rázovitý dedinský chlapík, ktorý žije sám v rozpadajúcej sa chalupe. Pracuje ako drevorubač, väčšinu času však so svojimi kumpánmi trávi popíjaním slivovice a lenivým polihovaním v tráve. Jeho kľudný a vcelku spokojný život sa zmení v okamihu, keď sa objaví elegantný advokát Ulrich, ktorý prekvapenému Bohušovi oznámi, že zdedil obrovský majetok.  

21:30 Báječná léta pod psa, ČR, 1997 (Čt1)
Komédia nakrútená podľa úspešnej románovej predlohy spisovateľa Michala Viewegha s humorným nadhľadom zachytáva osudy jednej obyčajnej rodiny za komunistického "nečasu", v dobe, kedy bolo Československo okupované sovietskymi vojskami. Život sa vtedy podobal skôr fraške než tragédii, ale hranica medzi oboma extrémami bola tenká a ľahko prekročiteľná. Hrdinovia filmu sa naraz ocitávajú v existenčnom a politickom tlaku, ale konečné riešenie príbehu je zmierlivé a podľa zákona žánru ironické.

21:35 Slnečný štát, SR/ČR, 2005 (Jednotka)
Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (Prečítajte si viac)

22:10 Femme Fatale (Femme Fatale), Francúzsko 2002 (Joj)
Režisér Brian De Palma siahol po klasickej femme fatale tak častej vo filmoch zo  štyridsiatych a päťdesiatych rokov, a prispôsobil ju súčasnosti. Príbeh začína na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes v roku 2001, kde  krásna, ale taktiež všetkého schopná "femme fatale" odvážne ukradne drahocenný šperk a vypáli rybník svojim komplicom. Potom odchádza do Ameriky a v lietadle sa zoznámi s úspešným podnikateľom Wattsom  a s ním si užíva anonymitu v cudzine. Po siedmych rokoch je podnikateľ poverený prácou ambasádora vo Francúzsku, takže jeho žena Laura sa po odvážnej lúpeži vracia späť na miesto činu s novou identitou. (Prečítajte si viac)

22:20 Ocean's Eleven: Dannyho jedenástka (Ocean's Eleven), USA, 2001 (Prima)
150 miliónov dolárov, 11 zlodejov, 3 kasína a 1 noc. O tom je film Ocean's Eleven. Danny Ocean nie je ani deň na slobode a už plánuje svoj ďalší prepad. Cieľom nie je tento krát nič iné ako kasíno, vlastne 3 kasína, a to tie najväčšie v Las Vegas - Bellagio, Mirage a MGM Grand. Prečo? Najskôr pretože kasína sú v dnešnom modernom, zelektronizovanom svete, jediné inštitúcie, ktoré majú peniaze v hotovosti. (Prečítajte si viac)

23:20 Hannibal (Hannibal), VB/USA, 2001 (Jednotka)
Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), rafinovaný psychiater, ktorý s pôžitkom pojedal mäso svojich obetí utiekol z ostro sledovaného väzenia. Najprv sa skrýval v Baltimore, potom sa premiestnil do talianskej Florencie. Aj napriek rôznym zmenám nikdy neprestáva byť sám sebou - krutou potvorou so záľubou v kanibalizme. Pod maskou kultivovaného znalca talianskeho umenia mätie stopy. Je tu ale niekoľko ľudí, ktorí naňho nezabúdajú. (Prečítajte si viac)

00:35 Master and Commander ... (Master and Commander...), USA, 2003 (Joj)
Námorný kapitán Jack Aubrey sa stáva po prvý krát veliteľom lodi, ktorá mieri do oceánu, priamo do jednej z námorných bitiek proti Napoleonovým lodiam. Je to brilantný taktik, statočný bojovník, ktorý je oceňovaný i za priamy boj muža proti mužovi. Je taktiež milovníkom kultivovanej a vtipnej konverzácie a hrá na husle. Kapitánovým protipólom je jeho priateľ Stephen, lekár a vynikajúci britský špión. Na pozadí napoleonských vojen je rozohrané vzrušujúce dobrodružstvo. (Prečítajte si viac)

TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007 TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007 TV Tipy 12.11. - 18.11. 2007

18.11.
NEDEĽA

16:40 Western Union (Western Union), USA, 1941 (Čt2)
Western, pripomínajúci prvé veľké úspechy niekdajších pionierov pri osídľovaní Divokého západu, vznikol podľa rovnomennej dobrodružnej knihy spisovateľa Zana Greya. Film nakrútil významný režisér nemeckého pôvodu Fritz Lang (Metropolis, Vrah medzi nami, Bol som lynčovaní, Ministerstvo strachu, Veľký záťah). Ten pri realizácii témy uplatnil svoj záujem o moderné technické vynálezy, rovnako ako pôsobivo zobrazil dobovú atmosféru a výrazné typy postáv.

20:00 Pán a pani Smithovci (Mr. & Mrs. Smith), USA, 2005 (Joj)
Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia. Až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dvoch vodcov newyorského podsvetia a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana. (Prečítajte si viac)

20:05 25. Hodina (The 25th Hour), USA, 2002 (Jednotka)
Monty Brogan si ešte pred nedávnom užíval pohodlný život v luxusnom byte na Manhattane. Ešte tak predať posledné drogy a začne žiť slušným životom. Na tomto svete však nájdete príliš veľa závisti, aby ste sa mohli cítiť bezpečne vo chvíli, keď robíte nebezpečné veci. DEA klope na dvere s povolením k prehliadke a Monty je odsúdený k siedmim rokom väzenia. Teraz má dvadsaťštyri hodín na to, aby sa rozlúčil s tými, ktorých má rád a potrestal tých, ktorí mu ublížili. S postupujúcim časom má však aj pomsta a túžba nájsť zradcu menšiu silu a do popredia sa dostávajú hodnoty, ktorým je Monty napriek všetkému stále verný. (Prečítajte si viac)

22:30 Rocky II (Rocky II), USA, 1979 (Jednotka)
Tesne po zápase, ktorým sme sa lúčili v prvom diele, sú Rocky a Apollo odvezení do nemocnice. I keď pre rozhodcov bol Apollo víťaz, on si stále myslí, že Rockyho neporazil. Chystá odvetu... Zatiaľ čo Rocky má odlišné plány. Po prepustení z nemocnice požiadal Adrianu o ruku, kúpil veľký dom, auto, chystá sa usadiť a dať boxu na chvíľu pokoj. Ale postupne začína byť bez peňazí. Snaží si zarobiť akoto len ide, no bez úspechov. Nakoniec Apollovu výzvu prijíma. Môže začať tréning, ktorý tento raz musí byť tvrdší, dlhší a náročnejší, pretože Apollo berie víťazstvo nad Rockym ako jediný možný výsledok zápasu. 

22:50 Skrotená hora (Brokeback Mountain),USA, 2005 (Markíza)
Príbeh lásky a priateľstva od oscarového režiséra Anga Leeho. Film rozpráva milostný príbeh dvoch mladých mužov, rančera a kovboja, ktorí sa poznali v lete roku 1963 a stali sa priateľmi na celý život. Prežili mnoho radosti i tragédii, vďaka ktorým poznali slabosť a silu lásky. Ennis Del Mar a Jack Twist sa zoznámia vo Wyomin-gu, kde pracujú ako kovboji na hore Brokeback. (Prečítajte si viac)


Domáci HIT TÝŽDŇA
17.11.
SOBOTA

21:35 Slnečný štát, Slovensko/Česko, 2005 (Jednotka)
Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (Prečítajte si viac)


Zahraničný HIT TÝŽDŇA
15.11.
ŠTVRTOK

21:40 Atalanta (L' Atalante), Francúzsko, 1934 (Čt2)
Jean Vigo, enfant terrible francúzskej kinematografie sa dožil iba dvadsiatich deviatich rokov. Jeho Trojka z mravov a Atalanta však patria k pokladom svetovej kinematografie. Atalanta je prevratné dielo francúzskej kinematografie tridsiatych rokov; dielo plné poézie, so surrealistickými scénami, odmieta zbytočné psychologizovanie, kladie dôraz na vnútorné a zvláštne detaily, na zásadné okamihy v ľudskom živote, na ľudí, ktorí sa môžu v určitej chvíli náhle zjaviť, aby sa opäť náhle vytratili, tak ako prišli...


Všeobecný sHIT TÝŽDŇA
16.11.
PIATOK

02:25 Šabľozubý tiger (Sabretooth), USA, 2002 (Markíza)
Keď genetička Catherine Vicily úspešne naklonuje prehistorického tigra s ostrými obrovskými tesákmi, netuší ako jej nový objav skomplikuje život. Zviera najskôr zničí jej laboratórium a následne sa ocitá na slobode. V lesoch, ktoré boli až doposiaľ rajom turistov číha na svoje obete. Začína boj s časom. Boj na život a na smrť. Šance vôbec nie sú vyrovnané. :)


autor Tomáš Daneček 12.11.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.