DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Prinášame vám aktuálny prehľad DVD titulov, ktoré nedávno prišli, alebo v dohľadnom čase ešte len dorazia na pulty predajní, či požičovní. Výber je len na vás. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DANNYHO TRINÁSTKA (Kúpiť DVD)
Je len jediný dôvod, kvôli ktorému by Danny Ocean (George Clooney) a jeho partia odstúpili od najambicióznejšej a najriskantnejšej šance vykradnúť kasíno – aby chránili jedného z nich. No budú potrebovať viac než len šťastie, aby rozbili Bank. Bezohľadného majiteľa kasína Willyho Banka (Al Pacino) ani len nenapadne, že keď zradí Dannyho priateľa a mentora Reubena Tishkkoffa (Elliot Gould), všetky šance sa obrátia proti nemu. Ale Bank sa tentoraz prerátal... a poriadne. Možno sa mu podarilo odstrániť jedného z originálnej Dannyho jedenástky, ale ostatných nechal stáť a čo je pre neho ešte horšie, dal im spoločný cieľ: položiť Banka na kolená práve vo chvíli, ktorá mala byť jeho najväčším životným triumfom – počas slávnostného otvorenia jeho nového kasína, ktoré nesie primerané meno BANK.


TAXI 4  (Kúpiť DVD)
Taxi 4 je ďalším voľným pokračovaním úspešnej akčnej série z dielne Luca Bessona. Opäť sa stretneme s taxikárom Danielom Moralesom, roztržitým policajtom Emilienom Coutant-Kerbalecom i komisárom Gilbertom, ktorý dostal v T4XI omnoho viac priestoru ako doteraz. Rovnako sa opäť objaví Emma Sjöberg a Edouard Montoute. Na režisérsku stoličku si sadol Gérard Krawczyk, ktorý stál pri zrode kinohitov Taxi 2 a 3.


VÍŤAZ  (Kúpiť DVD)
Dramatický príbeh o hľadaní zmyslu života a životných hodnôt. V boxerskom ringu proti sebe stoja po rokoch dvaja dávni priatelia i športoví súperi, aby vybojovali napriek únave a veku zápas za osobnú pravdu. Na jednej strane stojí Vinco Moravec, ekonomický námestník veľkého podniku s usporiadaným rodinným životom, na druhej strane Vlado Valhar, opravár pneumatík bez pevného rodinného zázemia, s mladou milenkou a napätým vzťahom k dospelej dcére. No s pocitom večného hľadania slobody. Sugestívny film z roku 1978 z tvorivej dielne významných osobností slovenskej kinematografie - scenáristu Tibora Vichtu a režiséra Dušana Trančíka v cykle Stretnutí so slovenskou a českou hranou tvorbou reprezentuje to najlepšie, čo v slovenskej kinematografii za posledné desaťročia vzniklo.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ILUMINÁCIA  (Kúpiť DVD)
Zanussiho charakterizuje v najvýznamnejšom období jeho tvorby vecne analyzujúci prístup ku skutočnosti, poznačený skepsou a nedôverou k suverénnym súdom. Intelektuálnu obozretnosť spája s rešpektom k základným mravným hodnotám, vyúsťujúc do obhajoby človeka ako individuality. Iluminácia je filozofická esej o podstate ľudského bytia, obrazovo zložená zo série hraných, ostro strihaných sekvencií, dokumentárnych záberov z laboratórií, tovární, prírody, z diskusií študentov aj z výrokov autentických vedeckých osobností. „Iluminácia“ – zážitok náhleho porozumenia, osvietenia pravdou, láka hrdinu, ktorý neuspokojený štúdiom bez kontaktu so skutočnou vedou ide vlastnou cestou: cez fyzikálne pracoviská a biologické kabinety, neobíde astrofyziku, zavadí o astrológov, zúčastní sa na hypnotických seansách, hľadá odpovede na mučivé otázky v psychiatrických nemocniciach aj v rozhovoroch s mníchmi – chce poznať prirodzenosť a podstatu človeka, aby si správne zvolil svoje miesto. Stav milosti nenachádza, jeho niekoľkoročné hľadanie sa končí rezignáciou, vzbudzujúcou smútok, nie však zúfalstvo. K zmiereniu so životom dospieva po mnohých vlastných rozhodnutiach, uskutočnených s plnou zodpovednosťou a s pocitom povinnosti voči manželke a dieťaťu. Veľká cena poroty, cena FIPRESCI a cena Ekumenickej poroty katolíckej a evanjelickej cirkvi na MFF v Locarne 1973. Na XXII. MFT v Mannheime 1973 bol film ocenený katolíckym ústredím.


SMRTONOSNÁ PASCA 4.0  (Kúpiť DVD)
Ameriku počas osláv Dňa nezávislosti napadne veľmi rafinovaný útočník, ktorý využíva tie najmodernejšie technológie, aby napáchal čo najväčšie škody na americkej infraštruktúre a uvrhol krajinu do chaosu. Jeho premyslený plán však má jednu trhlinu. Nepočíta s tým, že existuje John McClane (Bruce Willis), ktorý je v prekliato dobrej forme. Jeden z najlepších akčných počinov tohto roka.


PIRÁTI KARIBIKU: NA KONCI SVETA  (Kúpiť DVD)
Éra pirátov sa končí a nastávajú pre nich temné časy. Lord Cutler Beckett z Východoindickej spoločnosti získal kontrolu nad hrôzostrašnou loďou duchov - Lietajúcim Holanďanom a jeho diabolským kapitánom, napoly človekom, napoly chobotnicou Davym Jonesom. Lietajúci Holanďan teraz pod velením admirála Norringtona nezastaviteľne brázdi sedem morí, bez zmilovania zabíja pirátov a ničí ich lode. Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) a kapitán Barbossa (Geoffrey Rush) sa vydajú na zúfalú výpravu zhromaždiť Deviatich lordov z Brethren Court, jedinú nádej, ako zastaviť Becketta, Lietajúceho Holanďana a jeho armádu. Ale jeden z lordov chýba - kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp), uväznený v pasci Davyho Jonesa. Naši hrdinovia, vrátane veštice menom Tia Dalma, musia najprv odcestovať do exotického, ale zároveň nebezpečného Singapúru, čeliť čínskemu pirátskemu kapitánovi Sao Fengovi (Chow Yun Fat), aby získali mapu a loď, ktoré ich dovedú až na kraj sveta a k Jackovi. Réžiu mal aj po tretíkrát pod palcom Gore Verbinski. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NIKTO MA NEMÁ RÁD  (Kúpiť DVD)
Francúzska psychologická dráma rozpráva príbeh trinásťročného dospievajúceho chlapca, ktorý sa snaží vzoprieť často nezmyselným príkazom zo strany rodičov a učiteľov. Režisér François Truffaut dokázal vytvoriť za pomoci autobiografických prvkov ojedinelé nadčasové dielo, ktoré ukazuje, že problémy mládeže sú problémom celej spoločnosti. Dielo sa radí medzi popredných predstaviteľov francúzskej Novej vlny. 


ZODIAC  (Kúpiť DVD)
Zúrivý šialenec, ktorého sa nikdy nepodarilo chytiť. Nepolapiteľný vrah, ktorý držal celý národ v strachu. Americký Jack Rozparovač... Oficiálne sa prihlásil k trinástim vraždám, potom k ďalšiemu tuctu. Polícia mu pripísala sedem obetí, z ktorých päť neprežilo. Skutočný počet sa nedozvieme nikdy. Prípad, ktorý sa nikdy nepodarilo vyriešiť sa stal posadnutosťou pre štyroch mužov a ovplyvnil ich životy a kariéru. Príbeh o jednom z najfascinujúcejších nevyriešených kriminálnych prípadov histórie predstavuje najnovší skvelý počin z režisérskej dielne Davida Finchera (Se7em, Klub bitkárov). V hlavných úlohách sa zaskvejú Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo a Robert Downey Jr.


ČIERNA KNIHA  (Kúpiť DVD)
Najnovší film Paula Verhovena rozpráva príbeh holandského židovského dievčaťa, ktorý sa odohráva koncom Druhej svetovej vojny. Holandsko, 1944. Speváčka Rachel Stein (Carice Van Houten) nachádza útočisko v rodine Tsjempkemovcov na holandskom vidieku. Kedysi úspešná a bohatá speváčka Rachel sa rovnako ako mnoho ďalších Židov v Európe snaží prečkať vojnu a žije pod neustálou hrozbou, že ju odhalí Gestapo. Jej dočasne bezpečný domov je však zničený počas boja spojencov a Nemcov, a Rachel tak ostáva sama so sympatickým mladým chlapcom Robom (Michel Huisman), ktorý jej sľúbil, že jej pomôže ujsť do bezpečia. Na druhý deň ju tak vezme do mesta za mužom, ktorý, ako dúfa, jej pomôže nájsť stratenú rodinu a uniknúť do oslobodeného teritória...


autor Michal Šmajda 14.11.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.