DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Očakávané letné blockbustery konečne dorazili na vianočný trh DVD titulov. Z dnešnej pestrej ponuky si musí vybrať, hádam, každý. Tak nech sa páči...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

BOURNOVO ULTIMÁTUM  (Kúpiť DVD)
Vynoril sa z vĺn Stredozemného mora a nemal ani najmenšie tušenie o tom, kým je. Vtedy sa zrodil Agent bez minulosti. Postupne začal skladať čriepky do svojej životnej mozaiky, až zistil, že jeho minulosť ukrýva celý rad temných miest, ktorými musí znovu prejsť, ak chce o sebe niečo zistiť. Tak vznikol Bournov mýtus. Teraz stojí elitný tajný agent Jason Bourne (Matt Damon) na prahu riešenia osobnej životnej hádanky a chystá sa vyhlásiť Bournovo ultimátum. Strhujúci akčný počin vznikol aj po druhýkrát v režisérskej dielni Paula Greengrassa (Krvavá nedeľa, Bournov mýtus, Let číslo 93).


SIMPSONOVCI VO FILME  (Kúpiť DVD)
Jeden z najúspešnejších televíznych seriálov sa konečne dočkal prvého celovečerného filmového spracovania. Populárna americká rodinka Simpsonovcov zo Springfieldu bude tentoraz čeliť globálnym výzvam, nakoľko jej hlava Homer vyvedie najhoršiu vec svojho života. Svojím nezodpovedným konaním spôsobí svojmu mestečku existenčné problémy. Na filme pracovali rovnakí tvorcovia ako na televíznom seriáli. Homer a spol. teda konečne na DVD.


TRANSFORMERS  (Kúpiť DVD)
Prakticky odnepamäti vo vesmíre okolo nás zúri vojna dvoch vyspelých mimozemských civilizácií, „dobrých“ Autobots a „zlých“ Decepticons. Dosiaľ sa nám vyhýbala, no keď títo vyspelí mechanoidi objavia na Zemi zdroj energie, ktorého ovládnutie môže jednej či druhej strane priniesť konečné víťazstvo, premení sa naša planéta na peklo na zemi (alebo skôr vo vesmíre). Inváziu prežívame spolu s tínedžerom Samom Witwickym (Shia LaBeouf), ktorého doteraz trápila iba škola, absencia poriadneho auta a slečna menom Mikaela (Megan Fox), ktorá dáva prednosť jeho spolužiakom. Vo chvíli, keď sa v televízii objavia prvé správy o ničivých robotoch, začne mať o jeden problém navyše. Je to totiž práve on, kto nevedomky ukrýva kľúč k životne dôležitému energetickému zdroju, a preto má nárok na prvé miesto v zozname ohrozených druhov. Hneď za ním figuruje zvyšok našej civilizácie... Transformeri patria k najúspešnejším hračkám v histórii. Roboty, ktoré sa dokážu pretransformovať na ľubovoľný dopravný prostriedok, sú populárne do takej miery, že sa stali hrdinami akčného animovaného seriálu a teraz i celovečerného hraného filmu. Produkciu mal pod palcom Steven Spielberg a réžiu Michael Bay (Bad Boys 1, 2; Pearl Harbor, Ostrov). Titul vychádza v troch edíciách: v jednodiskovej v plechovom obale, dvojdiskovej a špeciálnom boxe pre zberateľov.    

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HARRY POTTER A  FÉNIXOV RÁD (2DVD)  (Kúpiť DVD)
Harry sa vracia do Rokfortu, aby začal piaty ročník štúdia. Zistí, že väčšina čarodejníckej komunity si myslí, že jeho príbeh o stretnutí s Lordom Voldemortom je len lož a pochybujú o jeho čestnosti. A čo je ešte horšie, Minister Mágie, Cornelius Fudge, vymenoval novú učiteľku Obrany proti čiernej mágii, pokryteckú profesorku Dolores Umbridge. Jej "Ministerstvom schválené" kurzy obrannej mágie však mladých čarodejníkov neučia nič o boji so skutočnými Temnými silami, ktoré ich ohrozujú. Takže na podnet svojich priateľov Hermiony a Rona vezme Harry veci do vlastných rúk. Tajne sa stretne s malou skupinou študentov, ktorí si dajú meno "Dumbledorova armáda". Harry ich začne učiť, ako sa majú brániť proti Čiernej mágii a pripravuje odvážnych mladých čarodejníkov na mimoriadne náročný a nebezpečný súboj. Piate dobrodružstvo dospievajúceho čarodejníka prichádza do predajní i požičovní v špeciálnej dvojdiskovej verzii.


BLADE RUNNER – FINAL CUT (2DVD)  (Kúpiť DVD)
Začiatkom 21. storočia dosiahla spoločnosť Tyrrel vo výskume robotov fázu Nexus. Jej výrobky boli takmer identické s ľuďmi, neodlišovali sa ani inteligenciou. Obyvateľstvo používalo replikantov pri nebezpečných výpravách, alebo ako otrokov pri kolonizácii iných planét. Po krvavej vzbure replikantov na jednej z mimozemských kolónií, im bol pod trestom smrti zakázaný pobyt na Zemi. Na plnenie tohto nariadenia dohliadajú špeciálne jednotky Blade Runner, ktoré majú jedinú úlohu - nájsť a zlikvidovať replikantov, ktorí zákaz porušia. Kultová sci-fi záležitosť Ridleyho Scotta (Votrelec, Gladiátor) v hlavnej úlohe s Harrisonom Fordom. 
 

NEVIDITEĽNÉ DETI  (Kúpiť DVD)
Projekt zostavený zo siedmich epizód, realizovaných siedmimi režisérmi (Emir Kusturica, Ridley Scott, Mehdi Charef, John Woo, Stefano Veneruso, Kátia Lundová, Spike Lee). Dielo reprezentuje sedem rozdielnych národov alebo náboženstiev (Afrika, Srbsko a Čierna Hora, USA, Brazília, Veľká Británia, Taliansko a Čína). Známi filmoví umelci ponúkajú svoju víziu „kauzy detí" v presvedčení, že ich príbehy budú prijaté a zaujmú svetovú verejnosť, ktorá si dôležitosť týchto otázok uloží do svojho povedomia.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SHREK TRETÍ  (Kúpiť DVD)
Shrek, zelený obor so srdcom zo zlata, prichádza na DVD disky v treťom pokračovaní úspešnej animovanej série pre celú rodinu! Už sa nevie dočkať, až bude môcť konečne opustiť rušný život v kráľovstve Za siedmimi horami a vrátiť sa spolu s manželkou Fionou a so svojimi priateľmi – Kocúrom v čižmách a Oslíkom – k prostému vidieckemu životu v bažine. V najnovšom príbehu však zistí, že vziať si za ženu princeznú so sebou prináša aj patričnú dávku kráľovskej zodpovednosti.


NINJA KORYTNAČKY  (Kúpiť DVD)
V New Yorku sa začínajú diať čudné veci. Tajomný Max Winters stavia armádu z monštier neznámeho pôvodu. Obyvateľov znepokojujú zvláštne, rýchlo sa pohybujúce tiene na stenách a neobvyklé hviezdne zoskupenie. Mesto New York potrebuje pomoc korytnačích bojovníkov viac, než kedykoľvek predtým, ale kde vlastne sú? Štvorica, kedysi nerozlučných bojovníkov neprežíva najšťastnejšie obdobie. Leonardo je preč na zvláštnom výcviku, Raphael, Donattelo a Michelangelo tak prišli o svojho prirodzeného vodcu. Rodina sa rozpadá. Dokážu sa korytnačí bojovníci opäť zjednotiť, aby mohli čeliť novej hrozbe? Majster Splinter spolu s April preto urobia všetko. 3D animácia a pochmúrna atmosféra približuje Ninja korytnačky k pôvodnému komiksu.


POSTAV DOM, ZASAĎ STROM  (Kúpiť DVD)
Legendárny slovenský režisér, Juraj Jakubisko, sa po nútenej deväťročnej prestávke vrátil k hranej tvorbe divácky atraktívnym filmom s takmer westernovou zápletkou. Príbehom o podnikavom mužovi Jozefovi Matúšovi, ktorý prichádza do zabudnutej dediny kdesi na východe Slovenska, aby sa tam usadil a založil si rodinu. Svojmu cieľu je odhodlaný podriadiť všetko. Je schopný klamať, podvádzať, kradnúť i zradiť svojich priateľov. Aj keď vytrvalo odmieta premýšľať nad dôsledkami svojho správania, je len otázkou času, kedy sa mu napokon kruto vypomstí. Film dáva bodku za DVD edíciou Slovenského filmového ústavu a denníka Sme, ktorý mapoval slovenskú kinematografiu 70. rokov.


autor Michal Šmajda 29.11.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.