BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



V našej pravidelnej rubrike vám prinášame aktuálny prehľad deviatich decembrových DVD titulov od distribučnej spoločnosti Bonton.

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

SIMPSONOVCI VO FILME  (Kúpiť DVD)
Jeden z najúspešnejších televíznych seriálov sa konečne dočkal prvého celovečerného filmového spracovania. Populárna americká rodinka Simpsonovcov zo Springfieldu bude tentoraz čeliť globálnym výzvam, nakoľko jej hlava Homer vyvedie najhoršiu vec svojho života. Svojím nezodpovedným konaním spôsobí svojmu mestečku existenčné problémy. Na filme pracovali rovnakí tvorcovia ako na televíznom seriáli. Homer a spol. teda konečne na DVD.


JEDNOTKA PRÍLIŠ RÝCHLEHO NASADENIA  (Kúpiť DVD)
Nicholas Angel (Simon Pegg) je najlepší seržant, aký kedy slúžil v radoch londýnskej polície – napríklad počet zatknutí, ktoré osobne uskutočnil, o 400 percent prekračuje štatistický priemer. Je, skrátka, taký dobrý, že to vrhá zlé svetlo na zvyšok tímu. Preto ho nadriadení prevelia na miesto, kde svojím talentom nebude kolegov strápňovať – do ospalého mestečka Sandford, ktorého štatistiky zločinnosti sa rovnajú nule a ktorého najnapínavejšou udalosťou je každoročná záhradná slávnosť. Podľa toho aj vyzerá tunajšie policajné oddelenie. Nicholas vytvorí dvojicu s tučniackym dobrákom Dannym (Nick Frost), ktorý by mohol byť všetkým, len nie dobrým policajtom. Pred totálnou frustráciou ho zachráni až séria zvláštnych „nešťastných náhod“, ktoré naznačujú, že pod idylickou pokrievkou Sandfordu by mohol bublať poriadne ostrý guláš. V podstate existujú len dve možnosti – buď si Nicholas zo zúfalstva začal vymýšľať zločiny tam, kde nie sú, alebo mu stojí v cesta najchladnokrvnejší zabijak, akého vo svojej doterajšej kariére stretol.


PREDTUCHA  (Kúpiť DVD)
Linda Quinn Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dom, milujúceho manžela a dve rozkošné dcérky. Jej život je perfektný až do chvíle, keď dostane správu, že jej muž Jim (Julian McMahon) zomrel pri automobilovej nehode. Pre oddanú manželku a matku je to tým najhorším, čo si dokázala predstaviť. Otázkou však zostáva – nejde v skutočnosti iba o predstavy? Keď sa Linda nasledujúce ráno prebudí, jej manžel je živý a zdravý. Celé nešťastie spočiatku považuje za nočnú moru, no potom sa to stane znovu – niektoré rána nachádza manžela vedľa seba, zatiaľ čo inokedy sa prebúdza ako vdova. Dni svojho života prežíva nepochopiteľne raz tak a raz inak. Lindina traumatizujúca predtucha uvedie do pohybu sled podivných udalostí, ktoré menia tok času. Keď ju vzápätí záhadné okolnosti dovedú k zisteniu, že jej perfektný život možno nebol taký, ako sa zdalo, ocitá sa jej svet hore nohami. V zúfalej túžbe zachrániť svoju rodinu sa pustí do hektického súboja s časom a osudom, aby sa pokúsila zachovať všetko to, čo dohromady s Jimom vybudovala.

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

28 TÝŽDŇOV POTOM  (Kúpiť DVD)
Sedem mesiacov po vypuknutí vírusu besnoty, ktorý spustošil Britské ostrovy, americká vláda vyhlasuje, že vojna s vírusom je vyhratá a ten je nadobro zničený. Obnova krajiny môže začať... Domov sa navracajú ľudia, ktorí boli v čase vypuknutia epidémie mimo Britské ostrovy. Do Londýna prichádzajú i Tammy a Andy, dvaja súrodenci, ktorí tu zanechali svojich rodičov. V bezpečnej zóne, ktorú tvorí časť britskej metropoly, ich však víta len otec, ktorý dokázal prežiť. Tammy a Andy však nie sú spokojní s tým, že sa nemôžu vrátiť do svojho domova v predmestí Londýna, a tak sa vydajú na nebezpečnú cestu zo zabezpečenej zóny. Andy však v dome nájde i svoju matku, ktorá by ako zázrakom prežila. Všetkých troch eskortujú do základne v bezpečnej zóne a umiestnia do karantény. Doktorka Scarlet zistí, že matka súrodencov má v sebe smrteľný vírus, no navonok nepreukazuje žiadne príznaky. Má prirodzenú imunitu, no je i zároveň poslednou prenášateľkou vírusu. Kolobeh udalostí sa roztočí, keď ju aj napriek bezpečnostným rizikám navštívi manžel. Vírus je opäť živí a začína boj s nezvládnuteľnou situáciou. Doktorka Scarlet a seržant Doyle sa aj napriek všetkým rizikám rozhodnú z rozpútaného pekla dostať oboch súrodencov, ktorí v sebe môžu nosiť imunitu na strašnú chorobu.


BUDIŠ SVETLO  (Kúpiť DVD)
Matthew Broderick a Danny DeVito si strihli úlohy susedov, ktorí medzi sebou súperia o najkrajšiu vianočnú výzdobu. Buddy Hall (DeVito) je pevne rozhodnutý, že tento rok preberie Steveovi Finchovi (Broderick) titul vianočného kráľa. Svoj dom chce ozdobiť toľkými blikajúcimi žiarovkami, že ich bude možné vidieť až z vesmíru. Nikto nedokáže odhadnúť, aký budú mať tieto vianočné prázdniny koniec. Nakoľko sa táto vianočná rodinná komédia ostatné Vianoce do našich kín nedostala, prichádza v tomto predvianočnom období na DVD nosiče. 


MARTA  (Kúpiť DVD)
Zúri vojna. Je jedno ktorá, lebo to nič nemení na tom, že sa ľudia podozrievajú, nenávidia, zabíjajú. Osud alebo náhoda zvedie dohromady otca a syna uprostred lesov so zranenou nepriateľskou špiónkou. Všetci traja sa tak ocitnú na prahu novej vojny, vojny o to horšej – nevyhlásenej, skrytej. Vojny, ktorú majú sami v sebe. Psychologická dráma debutujúcej Marty Novákovej, absolventky réžie na FAMU, klame telom. Je strohá, až brutálne zovretá, málo prezrádzajúca. Pod minimalistickým kabátom však ukrýva fascinujúce bohatstvo motívov, významov, dejov a súvislostí. Režisérka ich s chladnokrvným majstrovstvom necháva kypieť pod tlakom k nevyhnutnej tragédii. Vojna tu prebieha na všetkých úrovniach: každý bojuje s každým vrátane samého seba, všetci dohromady čelia svetu tam vonku a musia zápasiť aj s prírodou. Vojačka Marta je plne odkázaná na starostlivosť otca a syna, ale pritom ich v prípade prezradenia vystavuje trestu smrti. Otec v nej však vidí nepriateľa hlavne preto, že mu žena hrozí ukradnutím dospievajúceho syna, bez ktorého sa sám neobíde. Preto ho taktiež skrýva pred odvodom. A Marek – Marek je stratený medzi zodpovednosťou k otcovi, mládežníckym vzdorom, bolestne prebudenou sexualitou a hľadaním matky, ktorú nepoznal. Okolo chalupy prechádzajú vojenské hliadky a každý deň končiacej zimy je ako prechod mínovým poľom. 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

BOURNEOVO ULTIMÁTUM  (Kúpiť DVD)
Vynoril sa z vĺn Stredozemného mora a nemal ani najmenšie tušenie o tom, kým je. Vtedy sa zrodil Agent bez minulosti. Postupne začal skladať čriepky do svojej životnej mozaiky, až zistil, že jeho minulosť ukrýva celý rad temných miest, ktorými musí znovu prejsť, ak chce o sebe niečo zistiť. Tak vznikol Bournov mýtus. Teraz stojí elitný tajný agent Jason Bourne (Matt Damon) na prahu riešenia osobnej životnej hádanky a chystá sa vyhlásiť Bourneovo ultimátum. Strhujúci akčný počin vznikol aj po druhýkrát v režisérskej dielni Paula Greengrassa (Krvavá nedeľa, Bournov mýtus, Let číslo 93).


DIVOKÉ VLNY  (Kúpiť DVD)
Film Divoké vlny je animovanou akčnou komédiou, ktorá nazerá do zákulisia vzrušujúceho sveta závodného surfovania. Hrdinom filmu je mladý tučniak skalný Cody Maverick, začínajúci surfer, ktorý sa chystá na svoj prvý profesionálny závod. Cody, nasledovaný filmovým štábom, ktorý má dokumentovať jeho zážitky, opúšťa rodinu a rodný Mrazákov na Antarktíde, aby sa na ostrove Pin-Gui zúčastnil surferského memoriálu Big Z. Cestou sa stretáva so surferom Kuraťom Joeom, známym propagátorom surfovania Reggiem Belafontom, hľadačom surferských talentov Mikeom Abromowitzom a nadšenou plavčíčkou Lani, ktorí si všetci všimnú Codyho zápal pre surfovanie, aj keď ho Cody občas využíva trochu čudným spôsobom. Cody je presvedčený, že víťazstvom získa vytúžený obdiv a úctu, ale keď sa náhodou stretne so starým, odpísaným surferom, začne chápať, čo je skutočne dôležité a že skutočným víťazom nie je vždy len ten, kto dorazí do cieľa ako prvý.
        
       
AKTY X - 5. SEZÓNA  (Kúpiť DVD)
Agentský tandem FBI, Mulder (David Duchovny) a Scullyová (Gillian Anderson), vyšetrujúci paranormálne a mysteriózne prípady, ktoré skončili v zložke s názvom „akty x“, vyráža do terénu aj v kompletnej piatej sérií. Tá pozostáva z 20 epizód, ktoré nájdete na 6 diskoch.
 


autor Michal Šmajda 5.12.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.