TV TIPY 10.12. - 16.12. 2007

TV TIPY 10.12. - 16.12. 2007

VOD recenzia



10.12.
PONDELOK

22:20 Život a smrť Petra Sellersa (The Life and Death of ...), USA/VB, 2004 (Čt1)
"Ja nikdy nie som sám sebou. Ja neexistujem. To si iba všetci okolo zvykli predstavovať, že som to ja. V skutočnosti som sám zo seba chirurgicky odstránený." To o sebe, nedlho pred svojou predčasnou smrťou, prehlásil Peter Sellers. Muž, ktorého hektický, chaotický a nedôsledný súkromný život dal vzniknúť legende o hercovi, ktorý sa stratil v svojich postavách.

01:00 Moja kamera a ja (Ma caméra et moi), Francúzsko, 2002 (Čt2)
Filmovať je dôležitejšie než žiť, domnieva sa kinoamatér Max, hrdina filmu. A svoje krédo neopúšťa ani na sekundu. Jeho život sa zmenil vo chvíli, keď mu strýko, sám filmový nadšenec, daruje k šiestym narodeninám kameru. Od tohoto okamžiku všetko zbesilo zaznamenáva filmovou kamerou a sám zabúda žiť. Svojej vášni podriadi aj zamestnanie, založí si videofirmu nazvanú Všetci v obraze. Vďaka svojej profesii sa zoznamuje s najrôznejšími ľuďmi, z ktorých niektorí v mnohom ovplyvnia jeho život.


11.12.
UTOROK

21:55 Diktátor (The Great Dictator), USA, 1940 (Dvojka)
Charles Chaplin stvárnil v tejto legendárnej pacifistickej komédii, zosmiešňujúcej nacizmus a Adolfa Hitlera, nezabudnuteľnú dvojrolu diktátora a holiča a už začiatkom 2. svetovej vojny vizionársky strhol masku najväčším tyranom svojej doby.

03:20 Generál (The Crossing), USA, 2000 (Markíza)
V roku 1776, menej než šesť mesiacov po uzatvorení deklarácie o nezávislosti, bola spojenecká armáda pod vedením generála Georga Washingtona na pokraji úplnej porážky. Pri nedostatku mužov, diel a zásob prekročil generál Washington so svojou armádou rieku Delaware k bitke, ktorá nakoniec znamenala obrovský historický moment. 

TV Tipy 10.12. - 16.12. 2007 TV Tipy 10.12. - 16.12. 2007

12.12.
STREDA

10:05 Mucha (The Fly), USA, 1958 (Čt1)
Poviedka Georga Langelaana, podľa ktorej film vznikol, vyšla prvý krát v roku 1957, v časopise Playboy. Filmová verzia mala premiéru o rok neskôr a stala sa jedným z najväčších hitov tej doby. O ďalší rok neskôr vzniklo voľné pokračovanie. V roku 1986 natočil režisér David Cronenberg novú, taktiež veľmi úspešnú verziu.

12:15 Posledný súboj (Corri, uomo, corri), Tal / Franc, 1968 (Joj)
Chudobný a negramotný mexický dedinčan Manuel Sanchez prezývaný Cuchillo síce navonok súhlasí so vzburou peónov proti mexickej vláde a armáde, v skutočnosti však najväčšmi túži dostať sa k zásielke zlata určenej na financovanie revolúcie. Chuchillo netuší, že ho tajne sleduje jeho láska, krásna, ale žiarlivá Dolores, ktorej sa vonkoncom nepáči, že sa muž pripojil k aktivistke Armády spásy Penny Banningtonovej. O poklad sa zaujímajú tak obe bojujúce strany - armáda vedená plukovníkom Michelom Sévignym a rebeli vedení oddaným Santillanom, ako aj tajomný jazdec Nathaniel Cassidy. Komu sa podarí poklad napokon získať?

23:10 Tábor tigrov (Tigerland), USA / Nem, 2000 (Jednotka)
Bozz celkom presne nevie, prečo bol naverbovaný do armády napriek tomu, že ju tak neznáša. Spojené štáty sa potrebujú pohnúť ďalej vo vietnamskom konflikte a tak ani výcvikové kempy pre nových vojakov nie sú žiadnou prechádzkou. Neprichádza do úvahy, že by niekto nad Bozzom zaváhal v akomkoľvek prípade. Je to skvelý vojak s vodcovskými schopnosťami, lenže na jeho budúcu kariéru dôstojníka si robí zálusk aj niekto iný. A zďaleka nie je jediným, kto by Bozza radšej videl povaľovať sa v posteli kdesi v Texase. Na to všetko si musia ešte počkať, alebo niečo preto urobiť. Pre budúcu čatu začína posledná časť výcviku. Dokonalá simulácia Vietnamu Tigerland. A pre niektorých to bude boj s ostrými nábojmi.

23:45 Zúriaci býk (Raging Bull), USA, 1980 (Čt2),
Film Zúriaci býk, rozpráva príbeh boxera Jake La Mottu. Nie je pritom biografiou akú poznáme, nesústreďuje sa na prosté a holé vyrozprávanie príbehu tejto pozoruhodnej osobnosti. V centre filmu totiž okrem toho stojí aj snaha zachytiť psychológiu komplikovanej postavy.


13.12.
ŠTVRTOK

21:45 Nedeľa vo Ville d'Avray (Les Dimanches de Ville d'Avray), Fran., 1962 (Čt2)
Rozpráva príbeh vojnového pilota, ktorý trpí traumou a amnéziou. Prežil zostrelenie svojho lietadla, ale pri dopade zahynulo domorodé dievčatko. Pierre sa nedokáže začleniť do normálneho života, i keď má vedľa seba milujúcu Madeleine. Túla sa bezútešným mestom a jedného dňa si na stanici všimne srdcervúcu scénu otca s malým dievčaťom. Otec ju vezie do detského domova, pretože sa o ňu nemôže starať, ale Francoise sa bráni. Pierre začne dievčatko navštevovať, a keď ju opustí aj otec, nedele v Ville d´Avray patria len jej. Ich prechádzky a priateľstvo pre neho znamenajú jediné puto so životom.

22:10 Príbuzenstvo (Rodnya), ZSSR, 1981 (Dvojka)
Lyrická komédia o rozpade rodinných vzťahov a kríze tradičných hodnôt sleduje osudy žien troch generácií. Mária Konovalovová prichádza z malej dedinky do mesta, aby sa pokúsila usporiadať rozpadajúce sa manželstvo dcéry Niny. Nina zanedbáva svoju dcéru a rozvádza sa kvôli ženatému mužovi, ktorý sa napokon aj tak vráti k vlastnej rodine. Ninin manžel sa nedokázal v meste uchytiť a prepadol alkoholu. Nikita Michalkov s citlivým humorom a jemným zmyslom pre iróniu zobrazil pokusy postáv o obnovenie citových a rodinných väzieb uprostred odcudzeného sveta.

02:30 Jed (Pretty Poison), USA, 1968 (Prima)
Mentálne narušený Anthony Perkins nahovorí mladej krásnej študentke, že je tajný agent CIA. Čo všetko sa môže stať, keď mu dievča začne bezvýhradne dôverovať?

TV Tipy 10.12. - 16.12. 2007 TV Tipy 10.12. - 16.12. 2007

14.12.
PIATOK

20:00 Bruce Všemohúci (Bruce Almighty), USA, 2003 (Prima)
Čo by ste robili, keby ste mohli byť na týždeň bohom? Jim Carrey v komédii o najvyššej moci, Božom zásahu a dôkaze, že nebesá majú šibeničný zmysel pre humor.

22:05 Syn (Le Fils), Belgicko/Francúzsko, 2002 (Dvojka)
Tridsiatnik Olivier, ktorý pracuje ako majster v stolárskom učňovskom stredisku, žije sám. Jeho manželstvo s Magali sa rozpadlo, zrejme aj v dôsledku toho, že pred piatimi rokmi stratili jediné dieťa. Jedného dňa príde do dielne šestnásťročný Francis, ktorý práve vyšiel z väzenia pre mladistvých a uchádza sa v dielni o prácu. Olivier v ňom spozná vraha svojho malého syna, ale chlapcovi nič nepovie. Takmer proti svojej vôli je zaujatý Francisovou šikovnosťou a chuťou naučiť sa remeslu, ako i jeho uzavretosťou a mlčanlivosťou.

22:55 Stopy v snehu (Smilla's Sense of Snow), Dán/Nem/Švéd, 1997 (Jednotka)
Príbeh, ktorý sa odohráva v Kodani pokrytej snehom. Mŕtveho malého chlapca, ktorý spadol zo strechy, už našli. Smila, blízka priateľka, ktorá žije v tom istom dome, má podozrenie, že nešlo iba o nešťastnú náhodu, ale vraždu. Vie totiž, že chlapec mal z výšok strach a nešiel by sa hrať na strechu. Keď začne vyšetrovať čo sa stalo, ponára sa hlbšie a hlbšie do sprisahania a hrozí jej smrť. Film s mysterióznym nábojom a skvelými hereckými výkonmi bol nakrútený podľa rovnomenného bestselleru Petra Hoega, ktorý získal niekoľko významných medzinárodných cien.

00:10 Spáči (Sleepers), USA, 1996 (Prima)
Štyria kamaráti sa kvôli svojim drobným chlapčenským výtržnostiam dostanú až do nápravného zariadenia pre mladistvých. Ale namiesto aby sa tu polepšili, stávajú sa z nich skutoční zločinci.


15.12.
SOBOTA

09:55 Nemý film (Silent Movie), USA, 1976 (Čt2)
Bláznivá komédia z roku 1976 patrí k najlepším filmom scenáristu, režiséra a herca Mela Brooksa. Tento krát to nie je paródia, ale pocta ére nemých grotesiek. Film  je totiž nakrútený ako "nemý" , takže sa v ňom namiesto dialógov objavujú medzititulky. Ale predovšetkým je tu nepreberné množstvo komediálnych situácii a skvostných gagov.

17:00 Vyhliadka na vraždu (A View to a Kill), VB/USA, 1985 (Jednotka)
James Bond  nemá po návrate z Ruska dobré správy. Podarilo sa mu tam totiž získať špeciálny mikročip, ktorý pomocou elektromagnetickej sily zničí všetky mikročipy v okolí a dokáže vyvolať jadrový výbuch. Na prvé počutie veľmi účinná zbraň. Čo je však ešte znepokojujúcejšie, táto zbraň je presnou kópiou už existujúcej britskej zbrane. A podľa všetkého za touto krádežou stojí psychopatický šialený vedec Max Zorin, ktorá má v pláne ovládnuť ním svet. Dopomôcť by mu k tomu malo vyvolať zemetrasenie, ktoré by zničilo Silicon Valley, jedinú reálnu konkurenciu.
 
22:00 Collateral (Collateral), USA, 2004 (Markíza)
Noci taxikára Maxa sú jedna ako druhá - krúži si vysvietenými ulicami L.A. s viac či menej zaujímavými zákazníkmi na zadnom sedadle. Raz však vezme do auta elegantného chlapíka v šedom obleku, ktorý sa predstaví ako Vincent a ponúkne mu veľmi dobrú sadzbu za okružnú jazdu cez niekoľko vopred daných miest. Hneď na prvom z nich však nastane problém - na Maxov taxík dopadne mŕtvola a vysvitne, že štedrý pasažier v tom má tak trochu prsty. Vincent ho následne so zbraňou v ruke "prehovorí" na podstatne tesnejšiu spoluprácu.

22:05 Honba na Šakala (The Assignment), Kanada, 1997 (Prima)
Americký námorní dôstojník, ktorý je k nerozoznaniu podobný nebezpečnému teroristovi Šakalovi, pomáha agentovi CIA Donaldovi Sutherlandovi nebezpečného zločinca odstrániť.

23:25 V zajatí Yakuzy (Brother), USA/VB/Jap, 2000 (Jednotka)
Počas krutej vojny vyrovnávania si účtov v Tokiu bola jeho rodina vyvraždená. Teraz je cieľom jeho cesty Amerika, kde musí nájsť svojho mladšieho brata Kena. Yanamoto (Takeshi Kitano) sa však v novej krajine príliš nezabýval a naviac zisťuje, že jeho mladší brat sa zaplietol s priekupníkmi drog. Ani sa nenazdal a Yanamoto sa opäť ocitol späť vo svete násilia. Netrvá dlho a okolo Yanamota sa zoskupuje silný gang, ktorý likviduje všetko, čo skríži jeho plány. Veci však zašli príliš ďaleko. Už niet cesty späť.

00:30 Šiesty zmysel (The Sixth Sense), USA, 1999 (Prima)
Špičkového detského psychológa Brucea Willisa navštívi chlapec, ktorý trpí zvláštnou chorobou. Zjavujú sa mu strašné prízraky z ríše mŕtvych. Spoločne s doktorom sa prepracujú až k nečakaným odhaleniam.

TV Tipy 10.12. - 16.12. 2007 TV Tipy 10.12. - 16.12. 2007

16.12.
NEDEĽA

15:40 Veľká Nordfieldska lúpež (The Great Northfield, ...), USA, 1972 (Prima)
Jesse James a Cole Younger sa  preslávili prepadávaním vlakov, dostavníkov a bankovými lúpežami. V skutočnosti však pomáhali chudobným roľníkom v boji proti mocným železničiarom. Keď sa k nim spravodlivosť opäť raz obrátila chrbtom, rozhodli sa vylúpiť banku v Northfielde, najväčšiu na západ od Mississippi.

20:00 Hypermarket, Česko, 2007 (Čt1)
"Deň, kedy ste neboli nakupovať, považujte za stratený!" Anna - recitátorka reklám v obchodnom dome, Karin - neúspešná herečka, Ian - manažér, Eva - prostitútka a Petr - bývalý eštébák. Všetci sa jedného dňa stretnú v hypermarkete. Niektorí tu pracujú, niektorí nakupujú, niektorí provokujú a niektorým možno dokonca hypermarket zmenil život.

22:30 Jaškov sen, Slovensko, 1996 (Dvojka)
Baladický príbeh odhaľuje tajomnú drámu jednej rodiny v spleti vášní, smrti a zločinu. Lásku mladého drevorubača Jaška k dcére majiteľa píly Etelke ohrozuje dávna tragédia, ktorá sa odohrala na samote uprostred hôr a prinútila Faktora uzavrieť sa s dcérou pred svetom i ľuďmi. Minulosť sa však opäť vynára v podobe tajomného muža, ktorý jedného dňa prichádza na pílu.


HIT TÝŽDŇA

15.12.
SOBOTA
23:25 V zajatí Yakuzy (Brother), USA/VB/Jap, 2000 (Jednotka)
Počas krutej vojny vyrovnávania si účtov v Tokiu bola jeho rodina vyvraždená. Teraz je cieľom jeho cesty Amerika, kde musí nájsť svojho mladšieho brata Kena. Yanamoto (Takeshi Kitano) sa však v novej krajine príliš nezabýval a naviac zisťuje, že jeho mladší brat sa zaplietol s priekupníkmi drog. Ani sa nenazdal a Yanamoto sa opäť ocitol späť vo svete násilia. Netrvá dlho a okolo Yanamota sa zoskupuje silný gang, ktorý likviduje všetko, čo skríži jeho plány. Veci však zašli príliš ďaleko. Už niet cesty späť.


SHIT TÝŽDŇA

14.12.
PIATOK

02:45 Pytón  (Python), USA, 2000 (Joj)
Keď sa v lesoch za mestečkom nájdu zohavené mŕtvoly dvoch dievčat, podozrenie okamžite padá na mladého Johnnyho, ktorý jediný má prístup ku kyseline, ktorá spáli telá. Ani po jeho zatknutí však nenastane pokoj. Pravým páchateľom ďalších hrozných zabití je totiž zmutovaný had. :)


autor Tomáš Daneček 10.12.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.