NAJLEPŠIE FILMY V HISTÓRII KINEMY

NAJLEPŠIE FILMY V HISTÓRII KINEMY

článok



Už 6 rokov vám prinášame každoročné vyhodnotenia celoročnej kino distribúcie a upozorňujeme na tie najlepšie filmy, aké sa objavili v našich kinosálach. V tomto článku predstavujeme 36 filmov, ktoré dostali na Kineme tie najvyššie hodnotenia a umiestnili sa v celoročných výsledkoch na prvých miestach. Pokiaľ ste ich nestihli vidieť, rozhodne to napravte.  

Najlepšie filmy v histórii Kinemy Najlepšie filmy v histórii Kinemy Najlepšie filmy v histórii Kinemy

ROK 2007

ŽIVOTY TÝCH DRUHÝCH  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Píše sa rok 1984 a do pádu obávaného režimu vo východnom Nemecku zostáva necelých šesť rokov. Vládnuca Jednotná socialistická strana upevňuje svoju pozíciu pomocou nemilosrdného systému monitorovania a manipulácie s potenciálne nebezpečnými osobami, na čo využíva tajnú políciu Stasi. Verný stúpenec režimu, kapitán Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) sa v snahe o kariérny postup pustí do zhromažďovania kompromitujúcich dôkazov proti známemu divadelnému dramatikovi Georgovi Dreymanovi (Sebastian Koch). (recenzia filmu)

ZODIAC  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Zúrivý šialenec, ktorého sa nikdy nepodarilo chytiť; nepolapiteľný vrah, ktorý držal celý národ v strachu; americký Jack Rozparovač... Oficiálne sa prihlásil k trinástim vraždám, potom k ďalšiemu tuctu. Polícia mu pripísala sedem obetí, z ktorých päť neprežilo. Skutočný počet sa nedozvieme nikdy... (recenzia filmu)

HORŠIE TO UŽ NEBUDE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Komédia o mužovi, ktorý zistí, že sa mu prihovárajú hlasy, ktoré počuje iba on sám a ich rozprávanie začne ovplyvňovať jeho celý život - jeho prácu, jeho lásky a dokonca aj jeho smrť.... (recenzia filmu)

Najlepšie filmy v histórii Kinemy Najlepšie filmy v histórii Kinemy Najlepšie filmy v histórii Kinemy

BABEL  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Aj v záverečnom filme trilógie o smrti Alejandra Gonzáleza Inárritua a scenáristu Guillerma Arriagu (predchádzajúce filmy Amores Perros a 21 gramov) sa náhodne prepletajú zdanlivo nesúvisiace ľudské osudy. V štyroch rôznych príbehoch sa zúfalstvo mieša s nepochopením a bezmocnosťou postáv. Režisér do filmu obsadil herecké hviezdy Cate Blanchett, Brada Pitta, Gaela Garcíu Bernala, ale aj nehercov. (recenzia filmu)

FONTÁNA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Fontána je príbehom o dlhej životnej ceste muža, ktorý sa rozhodol postaviť osudu a zviesť s ním večný boj o záchranu milovanej ženy. Jeho epická cesta sa začína v 16. storočí v Španielsku, kde sa ako dobyvateľ Tomas (Hugh Jackman) vydáva hľadať Fontánu mladosti – legendárny artefakt, ktorý údajne nesie dar večného života. Ako súčasný vedec Tom Creo sa zúfalo snaží nájsť liek na rakovinu, na ktorú umiera jeho milovaná žena Isabel (Rachel Weisz). A ako pútnik vesmírom Tommy z 26. storočia začína počas cesty konečne rozumieť tajomstvám, ktoré ho sužovali po celé tisícročia. (recenzia filmu)

MALÉ DETI  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
V hlavných úlohách tejto romantickej drámy z pera na Oscara nominovaného scenáristu a režiséra Todda Fielda uvidíte Kate Winslet, Jennifer Connelly a Patricka Wilsona. V centre príbehu stojí skupina mladých manželských párov, ktoré sa stretávajú na detských ihriskách, na plavárňach a na uliciach ich malej komunity. Ich životy sa pretínajú často prekvapivým až potenciálne nebezpečným spôsobom... (recenzia filmu)

Najlepšie filmy v histórii Kinemy Najlepšie filmy v histórii Kinemy Najlepšie filmy v histórii Kinemy

ROK 2006

OLD BOY  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Únos Dä-sua sa odohrá rovno pred jeho domom, kde doposiaľ pokojne žil so svojou rodinou. Kdesi v podivnom domácom väzení sa z televízie dozvie, že jeho žena bola medzičasom brutálne zavraždená a on je z tejto vraždy podozrivý. V tmavej miestnosti strávi pätnásť rokov, než sa jedného dňa rovnako nečakane ocitne na slobode. Od tej chvíle sa zameria na pomstu. S pomocou mladej Mido svojho väzniteľa nájde, lenže dotyčný muž ho postupne usvedčí z dávnej viny.... (recenzia filmu)

LET ČÍSLO 93  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Film anglického režiséra Paula Greengrassa (Bournov mýtus) s názvom United 93 (Let číslo 93) má byť presnou rekonštrukciou udalostí z 11. septembra 2001. Vďaka všetkým doposiaľ zozbieraným prameňom sa dozvieme informácie nielen o osudoch pasažierov a posádky lietadla Boeing 757 letu číslo 93 (išlo o tretie zničené lietadlo, ktoré sa zrútilo 8 míľ juhovýchodne od mesta Pittsburg), ale aj o ich rodinách, príbuzných a zamestnancoch kontrolných veží. (recenzia filmu)

3-IRON  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Film dostal názov podľa menej používanej golfovej palice, ktorá je paralelou k opustenému človekovi či prázdnemu domu (čo je i presný preklad originálneho kórejského názvu Bin-jip). Režisér, uznávaný vo svete kvôli svojmu výtvarnému cíteniu a univerzálnym výpovediam svojich filmov, v tomto komornom príbehu rozpráva o mladíkovi, ktorý býva v opustených bytoch až do návratu ich majiteľa. Správa sa tam ako doma a pri odchode vždy uprace. Jedného dňa však vojde do domu, ktorý nie je taký prázdny ako očakával... (recenzia filmu)

             

MNÍCHOV  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Najtragickejší deň v olympijských dejinách, masaker izraelských športovcov v roku 1972 v Mníchove, ktorý mala na svedomí palestínska teroristická organizácia Čierny september, sa nezmazateľne vpísal do historie dvadsiateho storočia. (recenzia filmu)

MIAMI VICE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Kriminálny seriál Miami Vice patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v osemdesiatych rokoch minulého storočia objavovalo na televíznych obrazovkách. Dvojica svojráznych detektívov, bojujúcich proti zločinu vo floridskej metropole, dokonca výrazne ovplyvnila životný štýl svojej doby. Ako výkonný producent bol pod týmto dielom podpísaný jeden z najzaujímavejších režisérov súčasnosti - Michael Mann (Posledný Mohykán, Neľútostný súboj, Muž, ktorý vedel priveľa, Ali, Collateral). (recenzia filmu)

PÝCHA A PREDSUDOK  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Jeden z najčítanejších a najobľúbenejších bestsellerov Pýcha a predsudok britskej spisovateľky Jane Austen sa po viac než šesťdesiatich rokoch vracia na filmové plátno. Nová výprava do Anglicka koncom 18. storočia s hviezdnym obsadením, okúzlujúcou kamerou a nesmrteľným príbehom dokáže aspoň na dve hodiny spomaliť zbesilé tempo modernej doby. Klasický príbeh lásky a nenávisti hovorí o osudoch piatich krásnych sestier Bennetových, ktoré ich matka (Brenda Blethyn) vedie pevnou rukou k životnému názoru, podľa ktorého je žena šťastná len vtedy, keď sa bohato vydá. (recenzia filmu)

             

ROK 2005

HISTÓRIA NÁSILIA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Tom Sall (Viggo Mortensen) žije šťastný a pokojný život so svojou ženou Edie (Maria Bello) a ich dvoma deťmi v malom mestečku v Indiane. Jedného dňa Tom vo svojej reštaurácii prekazí pokus o lúpež, v sebaobrane zabije dvoch hľadaných zločincov a jeho idylický život sa od základov otrasie. Tomovo hrdinstvo priláka médiá a on sa ocitne vo svetlách reflektorov. Snaží sa vrátiť späť k svojmu jednoduchému a obyčajnému životu, no márne... Navyše sa objaví záhadný muž (Ed Harris), ktorý tvrdí, že mu Tom v minulosti ublížil. Okrem tajomného muža sa musia Sallovci vysporiadať aj so svojím vzájomným vzťahom, ktorý sa pod vplyvom okolností začne pomaly rúcať... (recenzia filmu)

BOKOVKA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Štvrtý film scenáristu a režiséra Alexandra Paynea (Citizen Ruth, Election a About Smith) sa začína tým, že sa dvaja dávni priatelia vydajú na cestu ochutnávky vín, aby sa strmhlav pustili do ironického skúmania premenlivosti lásky a priateľstva, pretrvávajúcej osamelosti a snov a nekonečnej vojny medzi Pinotom a Cabernetom. Príhody sa začínajú, keď sa Miles(Paul Giamatti), zaťatý rozvedený hundroš a samozvaný spisovateľ s fixáciou na víno rozhodne darovať svojmu bývalému spolužiakovi a hercovi Jackovi(Thomas Haden Church) oslavnú cestu do viníc v Santa Ynez Valley – týždeň pred Jackovou svadbou... (recenzia filmu)

NA DOTYK  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Ak veríte na lásku na prvý pohľad, nikdy sa neprestanete pozerať... Film Na dotyk je sarkastickým pohľadom na súčasné citové vzťahy, rozpráva príbeh štyroch obyvateľov Londýna, ktorých osudy sa pretnú v nemilosrdnej medziľudskej hre plnej náhodných stretnutí, spaľujúcej príťažlivosti a bezstarostných zrád. (recenzia filmu)

             

JAR, LETO, JESEŇ, ZIMA... A JAR  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Fascinujúci lyrický príbeh o plynutí ročných období a ľudského života a hľadaní harmónie Jar - V budhistickom chráme uprostred horského jazera vychováva starý mních malého chlapca ako svojho nástupcu. Učí ho neubližovať živým bytostiam. Leto - Chlapec dospieva a zamiluje sa do chorej dievčiny, ktorá prichádza do chrámu, aby sa vyliečila. Keď ho chce starý mních vrátiť k svojim povinnostiam – utečie. A tak plynie postupne jedno ročné obdobie za druhým... (recenzia filmu)

RAY  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Ak možno život chápať ako súhrn jeho jednotlivých častí, potom príbeh Raya Charlesa je možno považovať za súhrn osobných vzostupov a pádov v priebehu dlhej a slávou ovenčenej kariéry vo svete hudby. Ray zažil bolesť aj osobnú tragédiu. Množstvo jeho hudobných štýlov (jazz, rhytm & blues, rock-and-roll, gospel, country & western) je sledom a súhrnom celistvej inšpiratívnej cesty génia s jedinečnou víziou, génia, ktorý svetu daroval možnosť celkom nového spôsobu vnímania hudby. (recenzia filmu)

BATMAN ZAČÍNA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Ako malý chlapec, videl Bruce Wayne na vlastné oči vraždu svojich rodičov. Táto trauma v ňom zanechala stopy na celý život – jediné, po čom túžil, bola pomsta. Osud však chcel, že sa mu to však nikdy nepodarilo. Rozhodol sa vyhľadať pomoc a radu u Ra Al Ghula – majstra nebezpečného ale váženého kultu ninja na ďalekom východe. Po návrate do upadajúceho Gotham City, ktoré je pod nadvládou organizovaného zločinu a nebezpečných indivíduí, zistí, že ho Wayne Industries – spoločnosť, ktorú zdedil, podvádza... (recenzia filmu)

             

ROK 2004

VEČNÝ SVIT NEPOŠKVRNENEJ MYSLE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Život osamelého a nesmelého Joela sa od základov zmení, keď stretne excentrickú a temperamentnú Clementine. Zažíva s ňou bláznivé chvíle, o ktorých nikdy pred tým nesníval. Clementine je však aj značne nevyrovnaná a jej nepredvídateľné chovanie jedného dňa vyústi až v rozhodnutie zbaviť sa Joela a začať odznova. K tomu jej účinne pomôžu na experimentálnej klinike, kde jej starostlivo vymažú pamäť. Joel celú situáciu rieši rovnako rázne, spomienka na ňu ho stále trápi a tak sa rozhodne podstúpiť rovnaký zákrok. (recenzia filmu)

STRATENÉ V PREKLADE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Dvaja Američania sa náhodne stretávajú pri svojom pobyte v Tokiu. Postarší herec Bob (Bill Murray) tu nátáča reklamu na whisky, mladé dievča Charlotta (Scarlett Johansson) je na výlete za svojim workoholickým manželom, fotografom. Stretnutie v hoteli prerastie behom putovania po celom meste v silné priateľstvo. Jemnú komornú drámu režírovala dcéra slávneho režiséra - Sofia Coppola. (recenzia filmu)

21 GRAMOV  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Jedného dňa sa vďaka ťažkej nehode ich osud náhle stretol a prepojil. Traja mierni, jemní ale vzájomne rozdielni ľudia sú konfrontovaní so sebou samými, so svojim JA – známym i neznámym. Je to príbeh o cene lásky, túžbe po pomste a prísľube vykúpenia. O skrytých zákutiach ľudskej duše. Ak ktokoľvek z nich dosiahne vnútornú spirituálnu vyrovnanosť, bude to mať veľkú cenu aj pre ostatných. Nikto z nich však už nebude ako pred tým. Všetci ostávajú poznačení skúsenosťou, ako udalosti môžu zmeniť náš život, aká môže byť pravda o láske, osude, túžbe …  (recenzia filmu)

             

DOGVILLE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Obyvatelia mestečka Dogville žijú úplne izolovaní od civilizácie, končí tu cesta, je tu baňa, v ktorej sa už dávno neťaží. Tí dobrí ľudia však odtiaľto neodišli – žijú v uzavretej hierarchizovanej komunite a dodržujú zabehnuté rituály. Jedného dňa sa v mestečku objaví Grace, ktorá uteká pred gangstermi. Ujme sa jej mladík, miestny intelektuál, samozvaný dogvillský „hovorca“. Vďaka tomu, že sa za ňu prihovorí, ju obyvatelia príjmu medzi seba a ona im za to ponúkne pomoc - akúkoľvek. Zo začiatku nie je o jej „služby“ záujem, postupne sa však bez nej nedokáže nikto zaobísť. Keď však gangstri prídu znovu do mestečka a ponúknu za ňu odmenu, správanie obyvateľov sa zmení ... (recenzia filmu)

PÁN PRSTEŇOV: NÁVRAT KRÁĽA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Nad Stredozemou sa zmráka. Brány temnej ríše Mordor sú otvorené a ako čierna záplava sa z nich valí obrovská armáda vedená samotným Sauronom. Má len jediný cieľ - zahubiť a zotročiť všetko živé. V ceste jej však stojí odvaha a chrabrosť bojovníkov z kráľovstiev Gondor a Rohan, ktoré sa museli spojiť v záujme záchrany ľudstva. Na ich čele bude stáť Aragorn, dedič gondorského trónu, a jeho verný priateľ, čarodejník Gandalf. Osudy ľudí, elfov, trpaslíkov a hobitov sú však aj v rukách Sama a Froda, ktorí na ceste do Mordoru vďaka zradnému Glumovi uviazli v priesmyku Cirith Ungol, stráženom obrovskou pavúčicou Odulou. (recenzia filmu)

KILL BILL 1-2  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Bývalá členka špičkového zabijáckeho komanda sa rozhodne navždy skončiť s minulosťou a chce sa vydať. Jej svadobný deň sa však zmení na krvavé jatky v okamihu, keď na ňu zaútočí jej bývalý šéf Bill a pokúsi sa ju zabiť. Mladá žena však nezomrie, i keď si to všetci myslia: šťastnou náhodou vražedný útok prežije, ale upadne do kómy. Po piatich mučivo dlhých rokoch sa vracia z temného prahu smrti s jedinou myšlienkou: pomstiť sa všetkým, ktorí jej ublížili, bez ohľadu na to, čo ich k tomu viedlo. (recenzia filmu)

             

ROK 2003

PÁN PRSTEŇOV: DVE VEŽE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Nad Stredozemou sa stmieva. Mraky sa sťahujú a všadeprítomné zlo cerí krvilačné tesáky. Len malá nádej bola zviazaná s Spoločenstvom Deviatich, ktorí vzali na seba nesplniteľnú úlohu. Spoločenstvo sa však rozpadlo a každý z jeho členov musí čeliť svojmu osudu. Človek, trpaslík a elf podnikajú hon na záchranu svojich malých priateľov, zatiaľ čo Frodo a Sam, musia vstúpiť do srdca nepriateľského územia. (recenzia filmu)

HODINY  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Jeden deň a v ňom osudná chvíľa v živote troch žien, z ktorých každá žije v inej dobe. Napriek tomu sú ich osudy navzájom prekvapivo prepojené. Života a dielo Virginie Woolfovej (Nicole Kidman) ovplyvňuje príbeh dvoch ďalších žien, žijúcich v dvoch ďalších obdobiach - v Kalifornii 60.rokov a v súčasnom New Yorku. (recenzia filmu)

HĽADÁ SA NEMO  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Dobrodružná animovaná komédia štúdia Pixar. Film pre najširšie publikum. Dobrodružstvá tropických rybičiek. Ostýchavý rybí otec sa snaží nájsť a zachrániť svojho syna Nema, ktorý bol vylovený z rodného koráloveho útesu a umiestnený v akváriu... (recenzia filmu)

             

ADAPTÁCIA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Charlie Kaufman píše ako žije. So značnými problémami. Jeho dvojča Donald žije ako píše... s ľahkosťou a bezstarosne. Susan píše o živote... Ale nevie ho žiť... Johnov život je ako kniha….Čaká na adaptáciu… Jeden príbeh… Štyri životy… Milión spôsobov, ako sa to všetko môže skončiť... (recenzia filmu)

TELEFÓNNA BÚDKA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Čo urobíte, ak začujete vyzváňať telefón vo verejnej telefónnej búdke? Inštinkt vás zväčša prinúti zdvihnúť ho. Práve to urobí newyorský novinár Stu Shepherd. Jeho život sa v minúte zmení. Stane sa väzňom v malom priestore, väzňom šialenca, masového vraha, ostreľovača. Ten ho má na muške a neľútostne ho vydiera, pretože o jeho zdanlivo bezúhonnom živote vie všetko. Polícia sa snaží zo všetkých síl vyslobodiť Stua z telefónneho zajatia. Ale skončí sa polapením podozrivého skutočne vražedná hra? (recenzia filmu)

FRIDA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Strhujúci životný príbeh slávnej extravagantnej mexickej maliarky Fridy Kahlo. Salma Hayek vo svojej životnej úlohe - vo filme, ktorého vznik si sama vybojovala a teraz sa stretáva so zaslúženým úspechom. Frida Kahlo prežila búrlivý život, škandálne milostné vzťahy i osudovú lásku s manželom Diegom Riverom. Zapísala sa do dejín nielen ako skvelá umelkyňa, ale vďaka svojej južanskej horkokrvnosti aj ako revolucionárka v oblasti politiky i sexu. (recenzia filmu)

             

ROK 2002

PÁN PRSTEŇOV: SPOLOČENSTVO PRSTEŇA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Grófstvo opäť zažíva veci. Hobit Bilbo sa dožíva 111 rokov. Vek na hobita vskutku úctyhodný. Málokto si však dáva jeho dlhovekosť do súvisu s jeho podivuhodnými (nielen na hobita) dobrodružstvami pred polstoročím. A už vôbec nikto netuší, že je za tým malý, zlatý prstienok. Prstene v Stredozemi tvorili dôležitú úlohu. Či už v dobrom, alebo v zlom. Tri rasy skrz ne vládli svetu. (recenzia filmu)

MINORITY REPORT  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Tento príbeh nie je úplnym nezmyslom a v roku 2054 sa bude v rôznych formách odohrávať prakticky denne. Kriminalita stúpala astronomickou rýchlosťou a širila sa ako vírus. Jedinou možnosťou, ako predísť vraždeniu je funkčnosť systému, ktorý by dokázal určiť vraha pred samotným činom - prakticky vidieť budúcnosť. Nápad zrealizovalo Ministerstvo spravodlivosti. Jej elitná jednotka PreKrim dokáže vďaka trom jasnovidcom zabrániť zločinom skôr, než sa skutočne stanú. Veliteľom jednotky je detektív John Anderton (Tom Cruise), ktorý nemá ani najmenší dôvod pochybovať o neomylnosti systému až do okamihu, keď sa on sám stane podozrivým z kriminálneho činu. (recenzia filmu)

LANTANA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Detektív Leon Zat čelí kríze vo svojom manželstve statočne, s menšou pomocou svojej novej milenky Jane. Jeho manželka Sonja rieši tú istú krízu tiež statočne s pomocou známej psychologičky Valerie Sommersovej (ich vzťah je striktne terapeutický :-). Valerie má vlastné problémy s manželom a keď jednej noci zmizne, jej prípad dostane do rúk práve Leon... (recenzia filmu)

             

STAR WARS: EPIZÓDA II – KLONOVANÍ ÚTOČIA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Republiku zachvátil nepokoj. Tisícky hviezdnych sústav vyjadrili snahu odpojiť sa od Republiky. Senát si nevie rady a senátorka (kedysi kráľovná) Amidala (Natalie Portman) sa vracia na Coruscant, aby podporila hlasovanie proti vytvoreniu Republikovej armády, ktorá by ohrozila mier a stabilitu v galaxii. Ten istý mier a stabilitu majú strážiť rytieri rádu Jedi, ktorých však v poslednej dobe ohrozuje tajomný gróf Dooku, kedysi sám Jedi, ktorého ciele sú nám zatiaľ neznáme. Isté však je, že chce Republiku rozbiť. (recenzia filmu)

MULHOLLAND DRIVE  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
David Lynch opäť nesklamal a nakrútil film, ktorý by v prípade iného režiséra kritika pravdepodobne okamžite zavrhla. Mulholland Drive je mixom všetkých Lynchových filmov, výborná kamera, špičkové využitie netradičných, expresívnych filmových postupov, presný strih, dokonalá hudba, podmanivé budovanie atmosféry, práca so svetlom, detailom - až na jeden veľký problém. Každý kto od Lyncha už pár filmov videl a hlavne zmätenosť Lost Highway vie, čo môže pri sledovaní jeho najnovšieho počinu očakávať - zlom, ktorý úplne zmení dovtedy pomerne lineárny príbeh. (recenzia filmu)

SEX A LUCIA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
Lucía pracuje ako servírka a jedného dňa ju z práce vyženie nástojčivá predtucha a strach o jej priateľa spisovateľa Lorenza, ktorý už dlhšie trpí ťažkými depresiami. Po príchode domov Lucía zistí, že Lorenza zrazilo auto a v zúfalstve z jeho domnelej samovraždy sa vyberie na miesto, kde jej milenec kedysi prežil vášnivú noc a kde Lucíin šiesty zmysel tuší príčinu jeho tragédie. Popri Lucíinom tápavom hľadaní sa z retrospektív dozvedáme o Lorenzovi, jeho náhodne splodenej dcére a o následkoch, ktoré vyvolala jeho spisovateľská posadlosť svojimi a cudzími emóciami. (recenzia filmu)


autor Peter Konečný 30.1.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.