DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Dnešná ponuka oplýva o čosi väčšou pestrosťou ako inokedy. V škále aktuálnych dvanástich DVD titulov nechýba Top Kinema film ostatného roka či Tarantinov diel Grindhouse-u. Nech sa páči, výber je už tradične vo vašej réžií. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DENNÁ HLIADKA (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Pred pár rokmi film Nočná hliadka, prvý diel fantasy trilógie režiséra Timura Bekmambetova, dobyl celý svet. Tisícky fanúšikov okúzlilo prepojenie modernej sci-fi, fantasy a východných mytológií. Druhý diel série Denná hliadka pokračuje v rozprávaní príbehu o súboji Svetlej a Temnej strany, ktorý sa odohráva v súčasnom Rusku, ale v podstate i naprieč celými dejinami civilizovaného sveta. Hrdina prvého dielu Anton sa snaží svojho syna uchrániť napriek jeho excesom a zahladzuje po nich stopy aj pred vlastnými ľuďmi. Naopak Temná strana trpezlivo vyčkáva, až v sebe Jegor po narodeninách prebudí monštruóznu silu. Mier medzi oboma stranami je príliš krehký na to, aby ho nedokázalo narušiť ani najmenšie nedopatrenie, ktorého sa hlavní hrdinovia v zmätkoch, ktoré nastali, dopustia .


ŽIVOTY TÝCH DRUHÝCH (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Celovečerný režijný debut Floriana Henckela von Donnersmarcka nemožno označiť iným slovom ako veľkolepý: po tom, čo vzbudil pozornosť publika svojimi pôsobivými a uznávanými krátkymi filmami Dobermann či Der Templer, zameral sa na tvorbu s pomocou historikov a ľudí s osobnými skúsenosťami z komunistickej NDR. Výsledkom jeho úsilia je výnimočný obraz surovej atmosféry NDR, vybočujúci z radu prevažne komediálnych snímok, ktoré sa týmto obdobím dosiaľ zaoberali. Film je nielen veľmi intenzívnym trilerom, ale zároveň dojemným ľúbostným príbehom. Píše sa rok 1984 a do pádu obávaného režimu vo východnom Nemecku zostáva necelých šesť rokov. Vládnuca Jednotná socialistická strana upevňuje svoju pozíciu pomocou nemilosrdného systému monitorovania a manipulácie s potenciálne nebezpečnými osobami, na čo využíva tajnú políciu Stasi. Snímka získala sedem nemeckých cien Lola, Oscara v kategórií Najlepší cudzojazyčný film a naše ocenenie Top Kinema film roka 2007.


EVAN VŠEMOHÚCI (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Pred štyrmi rokmi dostal Boh bláznivý nápad a prepožičal obyčajnému televíznemu reportérovi s tvárou Jima Carreyho svoje schopnosti. Dopadlo to neslávne, no našťastie nie v kinách, odkiaľ si chytrá komédia Bruce Všemohúci odniesla takmer 250 miliónov dolárov. Preto dostal Boh po čase nový bláznivý nápad. Jeho hlavnou postavou sa stane Evan Baxter (Steve Carell), ktorý Bruceovi Všemohúcemu kedysi vyfúkol prestížne moderátorské kreslo. Dnes je na tom ešte lepšie, pretože stolička, na ktorú si zasadne, stojí v rokovacej sále amerického Kongresu. A práve čerstvého kongresmana, ktorý vyhral voľby s odvážnym sloganom „Zmením svet“, sa rozhodol Boh (Morgan Freeman) otestovať. Zadanie je jednoduché. Podľa vzoru starozákonného konštruktéra a zoológa Noema má i on postaviť archu, zhromaždiť na nej zástupcov všetkých živočíšnych druhov a nasmerovať si to k Araratu alebo nejakému podobne vysokému kopcu.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HAIRSPRAY (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Tracy Turnbald, veľké dievča s veľkým účesom a ešte väčším srdcom, má len jednu vášeň – tanec. Sníva o tom, že sa objaví v baltimorskej televíznej tanečnej show "The Corny Collins Show". Mohlo by sa zdať, že Tracy (Nikki Blonsky) do show dokonale zapadne. Má však jeden malý problém – nezapadne. Vďaka svojej bucľatej postave vždy vyčnievala z davu, čo jej neustále pripomína aj jej milujúca, ale príliš starostlivá bucľatá matka, Edna (John Travolta). To ale Tracy nezastaví. Na školskom plese sa jej podarí zaujať Cornyho Collinsa (James Marsden), získa miesto v show a okamžite sa stane televíznou senzáciou. Čo sa ale nepáči súčasnej hviezde show, Amber Von Tussle (Brittany Snow) ani jej jedovatej matke Velme (Michelle Pfeiffer), ktorá riadi televíznu stanicu WYZT. Ešte horšie pre Amber však je, že do Tracy sa zamiluje nielen publikum, ale zdá sa, že Amberin priateľ, Link Larkin (Zac Efron), nevie odolať Tracynmu šarmomu. A tak medzi dievčatami vypukne nepriateľstvo a boj o vytúžený titul "Miss Teenage Hairspray" sa stáva osobným...


GRINDHOUSE: AUTO ZABIJAK (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Najočakávanejší filmový projekt dvojice legendárnych režisérov Quentin Tarantino a Robert Rodriguez roku 2007. Tarantino a Rodriguez spojili svoje sily, aby vzdali hold krvákom kategórie B, na ktorých vyrastali a pretavili ich do kasových hitov kategórie A, ako to vedia len oni. Tentoraz ide dvojprogram, pričom každý z tvorcov zrežíroval jednu časť. Spojovacím článkom medzi obidvoma filmami sú ukážky na fiktívne filmy, ktoré nakrútil napr. tvorca Hostelu Eli Roth a ďalší. Ako prvý sa u nás na DVD predstaví Tarantinov film Auto zabijak. Kurt Russel ako vraždiaci maniak za volantom nepozná zľutovanie. Jungle Julia, najlepšia DJ-ka v meste, sa chystá poriadne to roztočiť so svojimi dvomi kamarátkami. Sexi trojka vyráža na záťah a priťahuje pohľady okoloidúcich ako magnet. Medzi chlapíkmi, čo na ňu čumia je aj kaskadér Mike (Kurt Russell). Rebel pokrytý jazvami sleduje dámsku jazdu spoza volantu svojho auta. Zatiaľ, čo sa dievčatá usádzajú v bare, Mike žhaví svoju zbraň - nadupané kaskadérske auto – do životu nebezpečných otáčok… V ďalších úlohách sa predstavia Rosario Dawson, sám Quentin Tarantino a tiež režisér Eli Roth (Hostel).


VÁŠEŇ A CIT (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Vášnivý milostný príbeh o skutočnom stretnutí mladej Jane Austenovej a Toma Lefroya, ktorý pravdepodobne inšpiroval jej najväčšie romány. V roku 1795 bol pre mladú anglickú dámu hlavným životným cieľom sobáš s bohatým a vplyvným mužom. Jane Austen (Anne Hathaway) však verí na lásku. V svojich dvadsiatich rokoch sa konečne stretáva s temperamentným mladým Írom Tomom Lefroyom (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivosť ju naprosto uchvátia a Jane čoskoro nemyslí na nič iné, než na Toma. Môže si ale dovoliť odmietnuť ponuku k sobášu zo strany vnuka Lady Gresham (Maggie Smith), vzoprieť sa autorite svojich rodičov a utiecť pred spoločenskými konvenciami? Vďaka tomuto filmu môžeme zistiť, že medzi Rozumom a citom a Pýchou a predsudkom sa odohral skutočný životný príbeh.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

VYDÁŠ SA A BASTA (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Keď sa mama rozhodne vydať svoje tri dcéry, tak jej v tom nikto nedokáže zabrániť. Prvé dve idú ako po masle, ale tá tretia bude ťažký oriešok... Po veľkom úspechu komédie Milovať je zábavné sa Diane Keaton vracia do kín s ďalším bláznivým kúskom.


MR. BROOKS (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Earl Brooks (Kevin Costner) práve dostal cenu Muž roka od obchodnej komory a prednáša svoj dojemný, vtipný a hlavne americký prejav vďaky. Len málokto v sále tuší, kto je vlastne Brooks. V noci sa po meste pohybuje ako nekompromisný vrah, ktorý svoje obete vždy vyruší pri milovaní a dvomi dobre mierenými ranami zastrelí. Nezostávajú po ňom žiadne stopy, len telá sú vždy naaranžované do rôznych polôh a vyšetrujúca inšpektorka Tracy Attwoodová (Demi Moore) sa nemôže dopátrať ku žiadnej poriadnej indícii. Naviac má osobné problémy nielen so svojou prácou, ale aj s kriminálnikmi, ktorých dostala do väzenia a s manželom, ktorý ju vydiera, aby získal aspoň časť jej dedičstva po otcovi. Brooks, výborný manažér, milujúci otec a dokonalý vrah je pri jednej vražde vyfotografovaný náhodným svedkom (Dane Cook). Ten to neudá polícii, ale požaduje, aby sa na vraždách mohol zúčastniť. Z tejto situácie sa ani Brooks nemôže dostať poľahky.


KRÁĽOVSTVO (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Špičkoví agenti FBI by mali byť pripravení na všetko. Vrátane situácie, kedy musia po páchateľoch pátrať v nepriateľskom prostredí, v ktorom stačí urobiť jeden chybný krok a role prenasledovateľa a koristi sa v okamihu vymenia. Do takého prostredia privedie elitných vyšetrovateľov akčný thriller Kráľovstvo, ktorý produkoval majster tohto žánru Michael Mann (Collateral, Miami Vice). Východzia situácia sa voľne inšpirovala samovražedným útokom proti civilným americkým základniam v Saudskej Arábii z roku 2003, pri ktorom zahynulo 35 ľudí a 160 ich bolo zranených. FBI vyšle do akcie svoj najlepší tím vedený rozhodným agentom Ronaldom Fleurym (Jamie Foxx), ktorý má v pláne do týždňa zaistiť páchateľa. Saudskoarabská realita im však uštedrí tvrdú životnú lekciu a naivnú predstavu o jednoduchej misii úplne rozbije. Napriek tomu, že nerozumejú kultúre, v ktorej sú nútení dočasne žiť, a navzdory všadeprítomnej nenávisti a neochote úradov spolupracovať, sa im nakoniec podarí dostať na stopu zdanlivo nepolapiteľným zločincom.

             

SHERRYBABY (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Sherry Swansonová, ktorá bola závislá na drogách a spáchala lúpež, sa vracia z väzenia. Priamočiara mladá žena sa snaží zaradiť do bežného života. Nadviaže kontakt s bratom Bobbym, ktorý vychováva jej dcéru Alexis. S dievčatkom, na ktorej jej záleží, sa pokúša obnoviť normálne vzťahy. Nejakú dobu sa zdá, že konečne prelomí nedôveru okolia a dodrží svoje predsavzatie fungovať ako zodpovedná matka. Úspešne abstinuje a získa pracovné miesto vychovávateľky malých detí. Zmätená Alexis však vyrastá pod vplyvom bratovej manželky Lynn, ktorá na Sherry žiarli. Odcudzenie dievčaťa od jej skutočnej matky sa prehlbuje. Sherry, ktorá sa medzi tým spriatelí s drsným sympaťákom, prepadne beznádeji a znovu siahne po droge. Príbeh bol podľa autorkiných slov inšpirovaný reálnym osudom jej kamarátky z detstva. Snímka Sherrybaby, nakrútená v lokalitách New Jersey, sa opiera o presvedčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulnej úlohe a prezrádza autorkinu dokumentaristickú skúsenosť. Ilustruje mechanizmy návratov delikventov do štandardnej spoločnosti a je úvahou o mladých ľuďoch, ktorí v živote zlyhali a snažia sa o nápravu. 


ZAVRAŽDENIE JOHNA LENNONA (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

New York. December 1980. Mark Chapman (Jared Leto) prichádza do New Yorku s úmyslom zabiť Johna Lennona. Depresívna a nekľudná duša je rozpoltená medzi rešpektom k osobe slávneho speváka a túžbou ho zabiť, aby sa stal slávnym. Príbeh vykresľuje Chapmanove psychické zrútenie, v ktorom zohrala nemalú úlohu jeho posadnutosť knihou J. D. Salingera Kto chytá v žite. Jeho démoni však zvíťazia a donútia ho Johna na schodoch pred vchodom do budovy, kde býval, zastreliť. Kniha Kto chytá v žite, ktorú mal u seba Lennonov vrah, bola tiež nájdená u Johna Hinckleyho, ktorý spáchal 30. marca 1981 atentát na Ronalda Reagana.  


IBA NA OBJEDNÁVKU (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones) je úspešná šéfkuchárka, ktorej život prevráti naruby rodinná tragédia. Stane sa poručníčkou deväťročnej netere Zoe (Abigail Breslin). Navyše sa musí vysporiadať s novým zástupcom šéfkuchára, ktorý práve nastúpil. Rivalita sa mení na romancu a Kate sa bude musieť naučiť vyjadriť svoje city aj mimo kuchyne.


autor Michal Šmajda 13.2.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.