BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



Prinášame vám deväť aktuálnych DVD titulov z dielne spoločnosti Bontonfilm. Do pozornosti dávam reedíciu Krotiteľov duchov s českým dabingom. 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

MÔJ VODCA: SKUTOČNE SKUTOČNÁ UDALOSŤ O ADOLFOVI HITLEROVI (Kúpiť DVD)
Do konca roku 1944 zostáva päť dní a Adolf Hitler prepadne depresiám. Prvého januára má pred zrakmi tisícok Berlínčanov a filmovými kamerami predniesť novoročný prejav – bojovný, úderný a rázny. Má ale depresie a na nejaké rečnenie nemá ani pomyslenie. Tretia ríša sa rúti a Adolf tiež. Jeho najbližší spolupracovník a minister propagandy Joseph Goebbels však potrebuje svojho vodcu v dobrej kondícii. S prípravou novoročného prejavu má Hitlerovi pomôcť jeho bývalý dvorný herec Adolf Grunbaum, ktorý je ale židovského pôvodu. Goebbels ho nechá aj s celou rodinou priviezť z koncentračného tábora rovno do vodcovej kancelárie. Čas beží a vodca musí byť do svojho prejavu znovu vo forme. Adolf Hitler sa ako komická postava vo filme už objavil, ale ešte nikdy nie v nemeckom celovečernom filme. Hneď po uvedení v nemeckých kinách vyvolal film mimoriadnu vlnu mediálneho záujmu.


DENNÁ HLIADKA  (Kúpiť DVD)
Pred pár rokmi film Nočná hliadka, prvý diel fantasy trilógie režiséra Timura Bekmambetova, dobyl celý svet. Tisícky fanúšikov okúzlilo prepojenie modernej sci-fi, fantasy a východných mytológií. Druhý diel série Denná hliadka pokračuje v rozprávaní príbehu o súboji Svetlej a Temnej strany, ktorý sa odohráva v súčasnom Rusku, ale v podstate i naprieč celými dejinami civilizovaného sveta. Hrdina prvého dielu Anton sa snaží svojho syna uchrániť napriek jeho excesom a zahladzuje po nich stopy aj pred vlastnými ľuďmi. Naopak Temná strana trpezlivo vyčkáva, až v sebe Jegor po narodeninách prebudí monštruóznu silu. Mier medzi oboma stranami je príliš krehký na to, aby ho nedokázalo narušiť ani najmenšie nedopatrenie, ktorého sa hlavní hrdinovia v zmätkoch, ktoré nastali, dopustia. 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

NABÚCHANÁ  (Kúpiť DVD)
Pred dvomi rokmi nám režisér Judd Apatow veľmi zábavným spôsobom predviedol, ako sa cíti človek, keď je do štyridsiatky panic. Tento raz sa vydal do opačných končín sexuálneho vesmíru, keď si vzal na mušku nešťastnicu, ktorá nechtiac otehotnela v deň svojho kariérneho vzostupu potom, čo sa nechutne opitá vyspala s najväčším úbožiakom, čo sa jej priplietol do cesty. Ak si myslíte, že na tejto téme naozaj nie je nič smiešne, mali by ste vedieť, že Nabúchaná je jedným z najväčších a najpríjemnejších filmových prekvapení tohto roku.


KAŽDÝ DEŇ ODVAHU  (Kúpiť DVD)
Hlavnou postavou Schormovej portrétnej existenciálnej štúdie je mladý robotník, jeden z príslušníkov nadšenej generácie mládežníckych funkcionárov 50. rokov minulého storočia. Po kritike kultu osobnosti hľadá východisko z morálnej krízy, cíti sa podvedený vývojom spoločnosti. Nepochopený následne žije nielen medzi spolustranníkmi, ale aj v osobnom živote. 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

MR. BROOKS  (Kúpiť DVD)
Earl Brooks (Kevin Costner) práve dostal cenu Muž roka od obchodnej komory a prednáša svoj dojemný, vtipný a hlavne americký prejav vďaky. Len málokto v sále tuší, kto je vlastne Brooks. V noci sa po meste pohybuje ako nekompromisný vrah, ktorý svoje obete vždy vyruší pri milovaní a dvomi dobre mierenými ranami zastrelí. Nezostávajú po ňom žiadne stopy, len telá sú vždy naaranžované do rôznych polôh a vyšetrujúca inšpektorka Tracy Attwoodová (Demi Moore) sa nemôže dopátrať ku žiadnej poriadnej indícii. Naviac má osobné problémy nielen so svojou prácou, ale aj s kriminálnikmi, ktorých dostala do väzenia a s manželom, ktorý ju vydiera, aby získal aspoň časť jej dedičstva po otcovi. Brooks, výborný manažér, milujúci otec a dokonalý vrah je pri jednej vražde vyfotografovaný náhodným svedkom (Dane Cook). Ten to neudá polícii, ale požaduje, aby sa na vraždách mohol zúčastniť. Z tejto situácie sa ani Brooks nemôže dostať poľahky.


KRÁĽOVSTVO  (Kúpiť DVD)
Špičkoví agenti FBI by mali byť pripravení na všetko. Vrátane situácie, kedy musia po páchateľoch pátrať v nepriateľskom prostredí, v ktorom stačí urobiť jeden chybný krok a role prenasledovateľa a koristi sa v okamihu vymenia. Do takého prostredia privedie elitných vyšetrovateľov akčný thriller Kráľovstvo, ktorý produkoval majster tohto žánru Michael Mann (Collateral, Miami Vice). Východzia situácia sa voľne inšpirovala samovražedným útokom proti civilným americkým základniam v Saudskej Arábii z roku 2003, pri ktorom zahynulo 35 ľudí a 160 ich bolo zranených. FBI vyšle do akcie svoj najlepší tím vedený rozhodným agentom Ronaldom Fleurym (Jamie Foxx), ktorý má v pláne do týždňa zaistiť páchateľa. Saudskoarabská realita im však uštedrí tvrdú životnú lekciu a naivnú predstavu o jednoduchej misii úplne rozbije. Napriek tomu, že nerozumejú kultúre, v ktorej sú nútení dočasne žiť, a navzdory všadeprítomnej nenávisti a neochote úradov spolupracovať, sa im nakoniec podarí dostať na stopu zdanlivo nepolapiteľným zločincom.

                            
SHERRYBABY  (Kúpiť DVD)
Sherry Swansonová, ktorá bola závislá na drogách a spáchala lúpež, sa vracia z väzenia. Priamočiara mladá žena sa snaží zaradiť do bežného života. Nadviaže kontakt s bratom Bobbym, ktorý vychováva jej dcéru Alexis. S dievčatkom, na ktorej jej záleží, sa pokúša obnoviť normálne vzťahy. Nejakú dobu sa zdá, že konečne prelomí nedôveru okolia a dodrží svoje predsavzatie fungovať ako zodpovedná matka. Úspešne abstinuje a získa pracovné miesto vychovávateľky malých detí. Zmätená Alexis však vyrastá pod vplyvom bratovej manželky Lynn, ktorá na Sherry žiarli. Odcudzenie dievčaťa od jej skutočnej matky sa prehlbuje. Sherry, ktorá sa medzi tým spriatelí s drsným sympaťákom, prepadne beznádeji a znovu siahne po droge. Príbeh bol podľa autorkiných slov inšpirovaný reálnym osudom jej kamarátky z detstva. Snímka Sherrybaby, nakrútená v lokalitách New Jersey, sa opiera o presvedčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulnej úlohe a prezrádza autorkinu dokumentaristickú skúsenosť. Ilustruje mechanizmy návratov delikventov do štandardnej spoločnosti a je úvahou o mladých ľuďoch, ktorí v živote zlyhali a snažia sa o nápravu. 


F. L. VĚK 2. + kniha  (Kúpiť DVD)
Televízne stvárnenie rozsiahleho románu Aloisa Jiráska z obdobia národného obrodenia je dielom autora Otta Zelenky, režiséra Františka Filipa a dlhej rady ďalších významných umelcov. História pokoreného národa, ktorý hľadá a nachádza svoju stratenú tvár, získala po vstupe armád Varšavskej zmluvy v nových politických súvislostiach nový zmysel. Divák v nej právom nachádzal podobenstvo s tým, čo práve prežíval. A tak sa stali pre schvaľovateľa akejkoľvek zmienky o národnom sebavedomí a duchovnej sile viery neprípustné. Pri premiére v roku 1971 nesmel byť posledný diel F. L. Věka uvedený. Až po roku 1989 bolo po prvý raz možné uviesť seriál v jeho pôvodnej podobe – na DVD prichádza kompletná edícia seriálu. Pri tomto titule sa jedná konkrétne o tretí a štvrtý diel. 

                           
HOTEL PRE CUDZINCOV  (Kúpiť DVD)
Tajomný príbeh lásky a vraždy mladého básnika v hoteli pre cudzincov je zasadený do secesného prostredia, ktorá mu dodáva úplne zvláštnu atmosféru. Na druhej strane je nesporné, že film ťaží hojne z hneď niekoľkých literárnych a filmových vzorov. Medzi prvými nachádzame silnú inšpiráciu Franzom Kafkom, potom sú tu dané tradície filmovej veselohry nemej éry. Príbeh sám má však i symbolický podtext, ktorý ho prepája so súčasnosťou. Hotel Svet je obrazom sveta s malým „s“, v tomto svete, prešpikovanom ľahostajnosťou, pretvárkou, klamstvom a zločinom, hľadá básnik čistú a skutočnú lásku.


KROTITELIA DUCHOV  (Kúpiť DVD)
Pripravte sa na komediálnu klasiku! Keď sa doktori Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychológie ocitnú na dlažbe, rozhodnú sa vydať na cestu lovcov duchov – odpudivých a občas trochu drzých potvor. Najväčšia výzva ale čaká na stopárov všetkého nevysvetliteľného vo chvíli, keď krásna Dana Barret (Sigourney Weaver) za dverami svojej chladničky objavuje bránu do pekiel. Teraz majú krotitelia duchov za chrbtom celý svet a je iba na nich, či v tejto nekonečne zábavnej akčnej komédii uchránia Manhattan pred totálnym šialenstvom. Film bol v roku 1985 nominovaný na Oscara za najlepšie vizuálne efekty a najlepšiu filmovú pieseň. Tentoraz vychádza v reedícií po prvýkrát s českým dabingom.


autor Michal Šmajda 27.2.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.