TV TIPY 3.3. - 9.3. 2008

TV TIPY 3.3. - 9.3. 2008

VOD recenzia



3.3.
PONDELOK

22:00 Malý Cézar (Little Caesar), USA, 1931 (Dvojka)
Vzostup a pád jedného gangstra. Caesar Enrico Bandella je drobný provinčný zlodej, ktorého všetci volajú Rico. Nevyniká schopnosťami, intelektom ani výzorom, zato jeho ambície sú výnimočné. Chce sa stať veľkým bossom, a to za každú cenu. Spolu s priateľom, hudobníkom Joeom Massarom, sa presťahujú z vidieka do veľkomesta. Tu sa Rico pridá k bande Sama Vettoriho, čoskoro ho vystrieda na čele gangu a podarí sa mu dostať bližšie k šéfovi podsvetia Petovi Montanovi. Ricova ctižiadosť stále rastie a preto si vyslúži prezývku Malý Cézar. Aby získal v mafiánskej komunite rešpekt, nezastaví sa ani pred vraždou policajta. Jeho túžba po moci je taká silná, že si dokonca znepriatelí i okolie a aj vlastní kumpáni sa od neho postupne odvracajú. Začína sa hon na Malého Cézara a je len otázkou času, kedy padne do policajnej pasce.

22:25 Cesta do zatratenia (Road to Perdition), USA, 2002 (Čt1)
Je tuhá zima roku 1931. Nikomu sa nežije ľahko, ekonomická kríza zúri a o prácu je núdza. Michael Sullivan prácu má a tým umožňuje svojej rodine prežitie. Platí za to však vysokú daň v podobe svojho svedomia - je totiž zabijakom pre miestneho šéfa podsvetia Johna Rooneyho. Život ale musí ísť ďalej, a tak Sullivanovi neostáva nič iné, iba bojovať so svojím svedomím. Všetko sa ale razom zmení, keď sa jeho starší syn Michael jr. stane svedkom jedného nepodareného záťahu s dvoma mŕtvymi. Akoby nebolo dosť ťažké vysporiadať sa s bojazlivými a pohŕdavými pohľadmi svojho syna, pribudnú ešte ďalšie problémy v podobe rozmaznaného šéfovho syna Connora Rooneyho, ktorý má na svedomí práve ten nepodarený záťah.

00:20 Iná žena (Another Woman), USA, 1988 (Čt2)
Marion má práve rozpísanú knihu, a keď ju chce niekedy dokončiť, musí si prenajať kanceláriu, kde ju nebude nikto rušiť. Jedného dňa zistí, že v jej susedstve sídli psychiatrická ordinácia. Počuje každé slovo, ktoré je v nej vyslovené. Vďaka jednému vypočutému príbehu zisťuje, že zďaleka nie všetci ľudia ju majú tak radi, ako sa tvária. 

TV Tipy 3.3. - 9.3. 2008 TV Tipy 3.3. - 9.3. 2008

4.3.
UTOROK

21:15 Neznesiteľná krutosť (Intolerable Cruelty), USA, 2003 (Prima)
George Clooney je neobyčajne úspešný prominentný rozvodový advokát. Catherine Zeta-Jones, s ktorou sa práve rozvádza jeden z jeho klientov, sa preňho stane zatiaľ najväčšou výzvou v bitke plnej vtipných dialógov a dejových zvratov.

22:00 Dillinger je mŕtvy (Dillinger è morto), Taliansko, 1969 (Dvojka)
Film Dillinger je mŕtvy predstavuje významný medzník v tvorbe talianskeho režiséra Marca Ferreriho. Hoci už svojimi prvými filmami narúšal filmové i spoločenské konvencie, až týmto podobenstvom o anarchistickej vzbure proti vyprázdnenosti existencie moderného človeka spečatil svoju orientáciu na provokatívne spoločenské alegórie, plné surreálnych fantázií, čierneho humoru a absurdných situácií.


5.3.
STREDA

00:20 Dážď (Rain), Nový Zéland, 2001 (Čt2)
Dospievanie bolí. Niekedy viac, niekedy menej. Trinásťročnú Janey malo toho leta roku 1972 zabolieť poriadne. A predsa sa  zdalo, že to budú prázdniny ako každé iné. Plné nádherných dní pri jazere v lone úchvatnej novozélandskej prírody. Lenže nič nie je ako bývalo. Tento krehký príbeh dievčenského dospievania, zaujal ako odbornú verejnosť, tak aj divákov v rade zemí. Filmoví kritici ho označili za najlepší novozélandský film roku a o režisérke písali v superlatívoch.

TV Tipy 3.3. - 9.3. 2008 TV Tipy 3.3. - 9.3. 2008

6.3.
ŠTVRTOK

10:00 Casablanca (Casablanca), USA, 1942 (Čt1) 
Rick Blaine (Humphrey Bogart) je muž s tajuplnou minulosťou a majiteľ americkej kaviarne v Casablance. Do mesta prichádza major Strasser (Conrad Veidt) s úlohou zadržať muža menom Viktor Lászlo (Paul Henreid). Rick jeho manželku Ilsu (Ingrid Bergman) kedysi ľúbil, teraz je jediný, kto jej môže pomôcť. Casablanca Michaela Curtiza (tvorcu viac ako 170 filmov) patrí k najlepším filmom všetkých čias a pre filmového fanúšika je videnie zhliadnutie povinnosťou.

22:00 Kto je Cletis Tout? (Who Is Cletis Tout?), USA/Kanada, 2001 (Dvojka)
Nájsť človeka je jedna vec. Rozdýchať to je však už čosi celkom iné. Zabijak najatý mafiou má za úlohu odpraviť zo sveta muža menom Cletis Tout. Lenže zabijak a milovník filmov v jednej osobe zaklepal na plece nesprávnemu Cletisovi Toutovi. Toto nie je žiadna mafiánska konkurencia, ale večný väzeň na večnom úteku, ktorý je namočený vo veľkej krádeži šperkov. Toto však rozhodne nie je posledné nedorozumenie, ku ktorému prišlo. Rozmotať tento chaos sa zdá byť nemožné. Čoraz viac je totiž na mieste pýtať sa, kde sa stala chyba.

23:30 Príbeh Marie a Juliena (Histoire de Marie et Julien), Fran/Tal, 2003 (Čt2)
Osamelý Julien vyzerá úplne obyčajne, opravuje hodiny, staré nádherné kúsky. Do jeho života vstúpi záhadná žena, ktorá kedysi bez stopy zmizla a teraz sa opäť odkiaľsi vynorila. Začnú spolu žiť a Julien je šťastný, avšak Marie strieda chvíle oddanej lásky a vášne s mrazivou zmŕtvelosťou, akoby prichádzala zo sveta, kde čas nemá žiadnu váhu a s ním nič, čo je na ňom budované a čo sa v ňom rozprestiera. Julienovi odmeriava čas tikot hodín, ale jeho láska s Mariou akoby existovala mimo všetok čas a priestor.


7.3.
PIATOK

21:50 Zem nikoho (Ničija zemlja), Bosna a Hercegovina/Slovinsko/Taliansko/Francúzsko, 2001 (Dvojka)
Tragikomédia zasadená do obdobia bratovražednej vojny v Juhoslávii. Počas tých najtvrdších bojov roku 1993 sa v jednom zákope na území nikoho medzi streľbou stretávajú Bosniak a Srb. Čakajú, kým sa zotmie, aby ich v prestrelke nezastrelili vlastní, urážajú sa a hádajú, ale aj rozprávajú o bežných veciach. Situácia sa komplikuje, keď sa k nim pridá ďalší bosniansky vojak, ale nemôže sa pohnúť, pretože sa pod ním nachádza mína. Bosniak so Srbom preto vytiahnú biele zástavy, ich armády sa snažia kontaktovať Spojené národy, ktorých veliteľstvo neodpovedá, prichádza anglický reportér, dokonca aj francúzsky seržant a traja muži v zákope možno predsa len nájdu spoločnú reč.

22:35 Zberateľ kostí (The Bone Collector), USA, 1999 (Markíza)
Policajný vyšetrovateľ Lincoln Rhyme je už štyri roky ochrnutý.
V čase, keď je náchylný spáchať samovraždu, obráti sa naňho detektív Paulie Sellitto  s prosbou o pomoc mladej detektívke Amelie, ktorá pri vražde muža urobila fotodokumentáciu, kde zachytila niekoľko vecí, ktoré tu vrah zámerne nechal. Lincoln na naskenovaných fotografiách odhalí odkaz, ktorý má prezradiť - ak to policajti správne pochopia - kedy a kde dôjde k ďalšej vražde.

23:15 Sherlock Holmes a záhada hodvábnych pančúch (Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stocking), Veľká Británia, 2004 (Čt1)
Opäť je tu famózny detektív Sherlock Holmes a jeho verný priateľ a pomocník doktor Watson, aby spoločne opätovne zaviedli pokoj do aristokratických kruhov. Tým nedávajú spávať množiace sa prípady vrážd, ktoré poukazujú na vyčíňanie sériového vraha. A ten si vyberá obete z radov šľachty. Sherlock Holmes je však legenda a nad tou sa vyhrávať nedá.

TV Tipy 3.3. - 9.3. 2008 TV Tipy 3.3. - 9.3. 2008

8.3.
SOBOTA

10:20 Vesmírne gule (Space Balls), USA, 1987 (Čt1)
V tejto komédii sa známy hollywoodsky režisér Mel Brooks  zameral na filmové sci-fi série Star Wars a Votrelec, ktoré s neobyčajnou chuťou napodobňuje, cituje a paroduje. Filmové gagy a niektoré okázalé zvláštne efekty sa v jeho "dokonale riadenom vesmírnom blázinci" striedajú s prekvapivou rýchlosťou.

20:00 Zadržateľný vzostup Arthura Uia, Československo, 1979 (Čt2)
Hru Zadržateľný vzostup Arthura Uia napísal nemecký dramatik Bertolt Brecht na jar v roku 1941 v Helsinkách ako podobenstvo o ceste Adolfa Hitlera k moci. V tej dobe bol už ôsmy rok na úteku. A ešte ďalších osem rokov emigrácie ho čakalo, než sa vrátil do Nemecka. Inscenácia režiséra Jaromíra Pleskota mala v Stavovskom divadle premiéru v roku 1978 a stala sa udalosťou hlavne kvôli vynikajúcim hereckým výkonom. Záznam inscenácie uvádza Česká televízia pri príležitosti 110. výročia narodenia Bertolta Brechta.  

22:10 Kráľovná Alžbeta (Elizabeth), Veľká Británia, 1998 (Dvojka)
Absolútna moc si vyžaduje absolútnu oddanosť. Presne týmto poznaním disponuje aj kráľovná Alžbeta. Má iba 25 rokov a práve bola slávnostne korunovaná za hlavu Anglicka. Na tom by nebolo nič zvláštne, lenže katolícki podporovatelia jej predchodkyne sú zhrození. Británia je uvrhnutá do náboženských nepokojov, ktoré môžu vyústiť v totálnu katastrofu. Podarí sa jej presvedčiť katolíkov, ktorí neraz žiadali jej smrť, že je hodnou svojho postavenia. Ustojí všetky intrigy a sprisahania, ktoré hrozia na každom kroku? Zdá sa však, že Alžbeta už pochopila jedno. Pravidlá určuje ten, kto vládne.


9.3.
NEDEĽA

22:55 Posledný skaut (The Last Boy Scout), USA, 1991 (Markíza)
Tanečnica Cory si najíma súkromného detektíva Joea Hallenbecka, aby ju chránil. Jej priateľ Jimmy je hráč amerického futbalu v tíme, ktorého manažér lieta v korupčných aférach. Okrem Cory a Jimmyho zatiaľ o nich nikto nevie. Lenže tento gamblujúci syndikát je pre bezpečnosť svojich nelegálnych zárobkov schopný všetkého a ani Joe nestačí zabrániť vražde Cory. To už sa však s Joeom spojí Jimmy a v jej byte nachádzajú dôkazy svedčiace o špinavých praktikách manažéra Marconeho, do ktorých je zapletený aj senátor. Joe má jednoducho smolu. Netrvá dlho a Marcone ho nechá uniesť a s pokojom v hlase mu oznámi, aký osud ho čaká. Je tu však aj Jimmy, ktorý Joea dostane z nastraženej pasce. Joe je odhodlaný Marconeho za každú cenu zničiť.


HIT TÝŽDŇA

5.3.
STREDA

00:20 Dážď (Rain), Nový Zéland, 2001 (Čt2)
Dospievanie bolí. Niekedy viac, niekedy menej. Trinásťročnú Janey malo toho leta roku 1972 zabolieť poriadne. A predsa sa  zdalo, že to budú prázdniny ako každé iné. Plné nádherných dní pri jazere v lone úchvatnej novozélandskej prírody. Lenže nič nie je ako bývalo. Tento krehký príbeh dievčenského dospievania, zaujal ako odbornú verejnosť, tak aj divákov v rade zemí. Filmoví kritici ho označili za najlepší novozélandský film roku a o režisérke písali v superlatívoch.


sHIT TÝŽDŇA

7.3.
PIATOK

02:10 Diabli (Ghoulies), USA, 1985 (Joj)
Jonathan Graves nikdy nepoznal rodičov a jeho rodinu tvorí len pestún Wolfgang. Keď zdedí rozľahlé rodinné sídlo, kam sa nasťahuje s priateľkou Rebecou, nájdu pri upratovaní  množstvo okultnej literatúry, ktorá Jonathana veľmi zaujme. Potom už stačí iba vhodná príležitosť a v rámci oslavy s priateľmi Jonathan presvedčí prítomných k  rituálu v pivnici domu, ktorým otvorí brány pekla.


autor Tomáš Daneček 3.3.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.