TV TIPY 24.3. - 30.3. 2008

TV TIPY 24.3. - 30.3. 2008

VOD recenzia



24.03.
PONDELOK

17:05 Pacho, hybský zbojník, Československo, 1975 (Markíza)
Slovenská komédia, ktorá rozpráva príbeh o  legendárnom hybskom zbojníkovi Pachovi, sa radí k divácky najúspešnejším filmom. Pacho nie je historická postava. Je len modelom možného a vysnívaného zbojníka, ktorý okrem toho, že bohatým berie a chudobným dáva, neznáša krivdy a feudálny útlak. Častejšie ako svaly používa rozum. Vie si poradiť v každej situácii za pomoci sebe tak vlastnej šikovnosti a prešibanosti. So svojou družinou, pritom zažíva nevšedné dobrodružstvá.

21:20 Zahraj to znova, Sam (Play It Again, Sam), USA, 1972 (Dvojka)
Šarmantná romantická komédia v hlavnej úlohe s Woodym Allenom a Diane Keatonovou vznikla na podklade Allenovej broadwayskej komédie. Je nielen plná nostalgického humoru a jemnej irónie, ale aj obdivom k americkej kinematografii a kultovému filmu Casablanca.

22:05 Umučenie Krista (The Passion of the Christ), USA, 2004 (Čt1)
Umučenie Krista je film o posledných dvanástich hodinách Ježiša z Nazaretu. Film začína v záhrade Getsemanskej, kde sa Ježiš prichádza modliť po Poslednej Večeri a končí jeho ukrižovaním. Gibson sa snažil nakrútiť film čo najrealistickejšie a tak v ňom nie je ani slovko po anglicky (hovorí sa v ňom latinsky a aramejsky). Film sa stal prekvapujúcim kasovým trhákom. (viac o filme)

00:40 Rím (Rome), VB/USA, 2005 (Čt1)
Veľká časť 13. légie na ceste za Caesarovými vojskami podľahla morskej búrke. Vorenus a Pullo sa len zázrakom zachránili na malom ostrove uprostred mora. V poslednej chvíli dostanú spásonosný nápad na stavbu kurióznej plte. Medzitým sa Caesar za pomoci zbytku 13. légie vydal na víťazné ťaženie, Pompeiovo vojsko je v rozklade, on sám uteká s rodinou v prestrojení za slobodného občana.

TV Tipy 24.3. - 30.3. 2008 TV Tipy 24.3. - 30.3. 2008

25.03.
UTOROK

22:00 Príbehy obyčajného šialenstva (Storie di ordinaria follia), Fran/Tal, 1981 (Dvojka)
Charles Serkin je beatnik, ktorý svoj život zasvätil poézii, alkoholu, ženám a filozofickým meditáciám. Pretože je to večný smoliar, stále býva u svojej bývalej ženy. Kvôli ženám a alkoholu ide z jednej patálie do druhej. Keď v autobuse stretne atraktívnu ženu, prenasleduje ju až k nej domov a na jeho vlastné prekvapenie ho ona pustí. Keď však nie je schopný vyhovieť jej erotickým požiadavkám, zavolá na neho políciu a obviní ho zo znásilnenia. Podivuhodné dobrodružstvá Charlesa Serkina sú inšpirované poviedkami a životom beatnického spisovateľa Charlesa Bukowskeho. (viac o filme)

23:25 Klub bitkárov (Fight Club), USA/Nem, 1999 (Markíza)
1. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 2. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 3. pravidlo: Keď niekto zakričí "dosť" alebo omdlie, boj sa končí. 4. pravidlo: Bojuje iba jeden na jedného. 5. pravidlo: Nie viac, ako jeden zápas. 6. pravidlo: Žiadne košele, žiadne topánky. 7. pravidlo: Boj prebieha, pokiaľ je to potrebné. 8. pravidlo: Pokiaľ ste v Klube bitkárov prvý krát, musíte bojovať. 9. pravidlo: Nerobte si program na piatok večer.


26.03.
STREDA

12:00 Skalní v ofsajde, Československo, 1960 (Markíza)
Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk.

20:00 Dr House III- Rozhodnutia (House M.D.), USA, 2004 (Jednotka)
Na kliniku Grace príjmu ženu v ťažkom zdravotnom stave. Foreman si myslí, že má rakovinu a nariadi ožarovanie, čím jej zničí imunitu.. Stav sa jej nezlepšuje a po ďalšom vyšetrení sa ukáže, že má infekciu. Foreman si uvedomuje, že ju svojou nesprávnou diagnostikou a následnou liečbou vlastne zabil. Ťažko sa s tým vyrovnáva, je zúfalý a neustále sa obviňuje. (viac o seriáli)

23:40 Rýchly bežec (Atanarjuat), Kanada, 2001 (Čt2)
Život o prežitie má mnoho tvárí. Jednu z nich nám ponúka filmová podoba v autenticky zamrznutej Kanade, kde síce rok plynie globálnou rýchlosťou, no značne odlišným tempom. Miesto, kde zima trvá temer dvanásť mesiacov a domorodí obyvatelia na severe nemôžu nemigrovať v priebehu roku, aby našli lepšie útočiská i zdroje potravy. (viac o filme

TV Tipy 24.3. - 30.3. 2008 TV Tipy 24.3. - 30.3. 2008

27.03.
ŠTVRTOK

22:00 Prison Break II: Útek z väzenia (Prison Break), USA, 2005 (Joj)
Napätie, dynamika, gradácia, zaujímavo vyprofilované postavy, výborné herecké výkony, perfektné spracovanie – to všetko sú prednosti seriálu Prison Break. Hoci sa mnohí diváci obávali, že úspešným útekom z väzenia sa stratí dynamika a napätie z epizód prvej sezóny, tvorcom sa aj v druhej, ktorá sa odohráva v novom, tentoraz už neuzavretom prostredí, podarilo zachovať všetky prednosti, ktorými sa seriál vyznačoval. Nové epizódy sa zameriavajú nielen na utečených väzňov na čele s Michaelom Scofieldom ale aj na novú postavu seriálu – špeciálneho agenta FBI Alexandra Mahonea, ktorého si zahral William Fichtner. (viac o seriáli)

22:10 Hrdinovia (Heroes), USA, 2006 (Prima)
Peter, ktorého hľadajú Nathan a Mohinder, sa snaží presvedčiť neviditeľného Clauda, aby ho naučil ovládať získané schopnosti. Len tak môže napraviť budúcnosť. Claire naopak pátra v minulosti a vďaka informáciám od Haiťana sa dostane na stopu svojich biologických rodičov. (viac o seriáli)

22:35 Zostup Orfeov (The Fugitive Kind), USA, 1959 (MGM)
Valentine Xavier, alias Hadia koža, je túlavý dobrodruh, ktorý sa permanentne dostáva do problémov. Presne tak je to aj tentoraz, keď prichádza do jedného mestečka, kde sa zapletie do života dvom ženám. Jedna má manžela... Marlon Brando v hlavnej úlohe adaptácie divadelnej hry Tenesseeho Williamsa

23:25 Richard III (Richard III), VB/ USA, 1995 (Čt2)
V Anglicku v 30. rokoch minulého storočia zúri občianska vojna, ktorá sa končí zavraždením panovníka. Nový kráľ Eduard má americkú manželku a tri deti. Je tu však ešte jeho brat Richard, bažiaci po moci. Príroda mu odoprela krásu, zato mu však nadelila odvahu, vtip a hlavne podlosť.


28.03.
PIATOK

21:15 Deň nezávislosti (Independence Day), USA, 1995 (Prima)
Z vesmíru sa blíži množstvo obrovských objektov a hrozí ich zrážka so Zemou. Vedci sa najskôr domnievajú, že ide o meteority, neskôr sa však ukáže ich pravý pôvod. Ide o kozmické lode, ktorých posádka hodlá obsadiť planétu a zničiť ľudstvo. Tento tip berte s rezervou ☺

02:30 In America (In America), Írsko/VB, 2002 (Joj)
Christy Sullivanová spomína na príbeh svojej rodiny, ktorá sa z Írska koncom 80. rokov presťahovala do Ameriky. Štvorčlenná rodina sa len ťažko spamätáva zo smrti jediného syna. Viera v lepší život všetkým štyrom členom rodiny - mame Sarah, otcovi Johnnymu, Christy a jej sestre Ariel - pomáha prekonať početné úskalia, zapríčinené najmä pobytom v chudobnej štvrti medzi narkomanmi a transvestitmi, kde sa cítia veľmi nepatrične. Nakoniec si však nájdu nových priateľov, vyrovnajú sa so smrťou syna a brata a po kritickom páde na dno sa začne ich cesta nahor..

TV Tipy 24.3. - 30.3. 2008 TV Tipy 24.3. - 30.3. 2008

29.03.
SOBOTA

20:15 Stroskotanec (Cast Away), USA, 2000 (Joj)
Tom Hanks ako manažér kuriérnej spoločnosti FedEx má svoj osobný aj pracovný život rozvrhnutý doslova na hodiny a jeho večne uponáhľaná profesia ho často úplne nečakane odvádza ďaleko od ženy, ktorú má rád. Jeho hektický životný štýl sa dramaticky zmení po havárii lietadla, ktorým cestoval. Prežil, ale ocitol sa na najodľahlejšom a najopustenejšom mieste, ktoré si dokázal predstaviť. Ako prežije workoholik štyri roky sám na opustenom ostrove?

21:30 Schmidtov príbeh (About Schmidt), USA, 2002 (Čt1)
Jedného dňa, o piatej popoludní, sa z Warrena Schmidta stane čerstvý dôchodca. Muž, ktorý strávil desiatky rokov v kancelári poisťovne, naraz nevie čo s voľným časom. A tak sa zamyslí nad tým, čo v živote dokázal. Nič horšieho nemohol urobiť. Manželka Helen je mu cudzia, jediná dcéra Jeannie žije stovky kilometrov vzdialená. Warren si s hrôzou začína uvedomovať, že nikoho nepotrebuje a že nikto nepotrebuje jeho.

22:00 Milenec (L' Amant), Francúzsko/VB/Vietnam, 1992 (Dvojka)
Príbeh tajného a vášnivého erotického dobrodružstva medzi mladou francúzskou školáčkou a starším čínskym obchodníkom sa odohráva roku 1929 v Indočíne. Stretli sa len náhodou, pretože ich svety sú v rasovo segregovanej spoločnosti nezlučiteľné. On sa ponúkne, že ju odvezie do školy, ona prijme a nasadne do jeho luxusného auta. Tak sa začína príbeh ich tajných stretnutí, ktoré prebiehajú takmer bez slov a ďaleko od ľudí. Čo spája týchto dvoch ľudí, oddelených kultúrami, vekom i spoločenským postavením? Aké šance má ich telesná fascinácia vo svete, riadiacom sa prísnymi pravidlami?

22:40 Zabijaci (Assassins), USA/Franc, 1995 (Markíza)
Robert Rath je profesionálny zabijak. Dostane zaujímavý kšeft -  zabiť mafiánskeho bossa Alana Brancha, ale pri plnení zákazky narazí na mladého ambiciózneho zabijaka Miguela Baina, ktorý má „záujem“ o tú istú obeť. Od tej chvíle sa s Bainom stretáva všade – akoby ho jeho mladý kolega vyzval na súboj o toho najlepšieho zabijaka.  Ďalšou Rathovou zákazkou je mladá počítačová hackerka Elektra, ktorá ukradla prísne tajné dáta a má ich v pláne  výhodne predať. V hoteli, kde má dôjsť k transakcii, je opäť Bain. Ten postrieľa nielen agentov Interpolu, ale aj všetkých štyroch obchodníkov. Elektre sa podarí ujsť, ale nie na dlho. Nájde ju Rath, ktorý jej  pomôže. Čoskoro ich vyhľadá i Bain, z prostého dôvodu – Rath sa má stať jeho ďalšou obeťou.


30.03.
NEDEĽA

15:10 Taká zvláštna rodinka (The Royal Tenenbaums), USA, 2001 (Prima)
Royal Tenenbaum a jeho žena Etheline mali tri deti - Chasa, Richieho a Margot. Chas vynikal obchodníckym talentom, Margot písala úspešné divadelné hry a Richie sa stal najmladším profesionálnym tenistom na svete. Asi je každému jasné, že nejde len tak o obyčajnú rodinu. Otec Royal je tiež mierne "chytený" a tak musel od rodiny odísť. A ako dopadli naši malí géniovia o pár rokov neskôr? Chas žije vo svojom neútulnom luxusnom dome a čaká na neznámu katastrofu, Margot je nešťastná z manželstva s úspešným chemikom a Richie sám brázdi na jachte svetové oceány. Zmena nastane až v okamihu keď sa dozvedia, že Royal sa po rokoch vracia domov, pretože umiera na rakovinu. Deti sa tak na jeho želanie vracajú do rodinného sídla a to ani netušia, že ide o podvod, ktorého jediný ciel je dať zvláštnu rodinku opäť dohromady.

15:25 Robin Hood - Kráľ zbojníkov (Robin Hood: Prince of ...), USA, 1991 (Markíza)
Kevin Costner ako Robin z Locksley a vojak armády kráľa Richarda Levie srdce, sa vracia domov z križiackej výpravy, aby zbavil svoj ľud krutovlády nottinghamského šerifa a stal sa národným zbojníckym hrdinom zo Sherwoodskeho lesa.

22:35 Sin City - mesto hriechu (Sin City), USA, 2005 (Markíza)
Boss miestnych obyvateľov Marv blúdi po temných uličkách mesta a hľadá vraha, ktorý zabil jeho osudovú lásku Goldie. Začína boj medzi tými, ktorí vládnu ulici a tými, ktorí majú vládu nad všetkým. Mesto bez ľútosti. Mesto plné tieňov a zákutí, na ktoré neustále dopadá hustý dážď. Lenže ľudia, ktorí tam žijú, si nič iné ani nezaslúžia. Sú krutí, neľútostní, chladnokrvní a často na hranici šialenstva. Tí poctiví na svoju dobrotu iba doplácajú a končia s guľkou v hlave medzi odpadkami. To ale neznamená, že by sme tých zlých nemohli milovať. Sú totiž súčasťou čierneho vesmíru komiksového génia. (viac o filme)

22:40 Nepriateľ pred bránami (Enemy at the Gates), USA/Nem/VB/Írsko, 2001 (Joj)
Na začiatku bola kniha amerického historika Williama Craiga, podrobne mapujúca situáciu vojenského konfliktu v Stalingrade, ktorý zmenil celý priebeh druhej svetovej vojny. Písal sa rok 1942 a Hitlerove vojnové ťaženie prechádzalo celým Ruskom, až sa dostalo k hlavnému strategickému cieľu - Stalingradu. Nemci mesto na rieke Volge doslova zovreli a všetko nasvedčovalo tomu, že sa im ho za krátku dobu podarí dobyť. Rusi sa ale len tak nevzdali a pri boji do posledného muža odvrátili nemeckú ofenzívu. Z útočiacich Nemcov sa zrazu stali zajatci bez šance na útek.

01:20 Dracula (Dracula), USA, 1992 (Joj)
Sídlo grófa Draculu v Transylvánii sotva niekto objaví. V 15. storočí žil knieža Vlad, ktorý sa preslávil ako obratný diplomat, statočný bojovník proti pohanom a tiež ako nesmierne krutý muž so záľubou v napichovaní protivníkov na kôl. Jeho postava  inšpirovala koncom minulého storočia spisovateľa Brama Stokera k napísaniu dnes už klasického románu o upíroch - Draculu. Režisér Coppola sa rozhodol natočiť Stokerov román v celé jeho šírke. Gróf Dracula je v podstate milujúci muž, ktorý tragicky prišiel o celoživotnú lásku a v žiali preklial Boha za jeho krutosť. Po storočiach nekľudného blúdenia sa dostáva do Anglicka, aby tu hľadal odraz svojej dávnej lásky. Prevteľovaním sa na vlka, netopiera či hmlu nachádza ďalších kandidátov upírskeho života. Konečná bitka o dušu krásnej Míny prebehne v transylvánskych horách, kde sa Dracula so svojou vyvolenou chce ukryť. 


HIT TÝŽDŇA

30.03.
NEDEĽA

22:35 Sin City - mesto hriechu (Sin City), USA, 2005 (Markíza)
Boss miestnych obyvateľov Marv blúdi po temných uličkách mesta a hľadá vraha, ktorý zabil jeho osudovú lásku Goldie. Začína boj medzi tými, ktorí vládnu ulici a tými, ktorí majú vládu nad všetkým. Mesto bez ľútosti. Mesto plné tieňov a zákutí, na ktoré neustále dopadá hustý dážď. Lenže ľudia, ktorí tam žijú, si nič iné ani nezaslúžia. Sú krutí, neľútostní, chladnokrvní a často na hranici šialenstva. Tí poctiví na svoju dobrotu iba doplácajú a končia s guľkou v hlave medzi odpadkami. To ale neznamená, že by sme tých zlých nemohli milovať. Sú totiž súčasťou čierneho vesmíru komiksového génia. (viac o filme)


SHIT TÝŽDŇA

24.03.
PONDELOK

22:35 Cudzinec (The Foreigner), USA, 2003 (Joj)
Jon Cold, nájomný tajný agent, je rovnako ľstivý ako nebezpečný. Vstúpte do jeho zradného sveta a neodídete živí. Politická korupcie, vraždy a jeden zloduch vedľa druhého obklopujú záhadný balíček, ktorý má Cold doručiť z Francúzska do Nemecka. Niekoľko veľmi nebezpečných ľudí stojí o to, aby sa predmet nedostal k pravému príjemcovi, ale čoskoro pochopí, že hazardujú. V hlavnej úlohe sa predstaví božský Steven Seagal. Varovali sme vás... :)


autor Tomáš Daneček 24.3.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.