DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Bielik, Eastwood, Rodriguez či Spielberg. To je len časť dnešnej ponuky aktuálnych a akciových DVD titulov. Túto rubriku pripravujeme v spolupráci s internetovým DVD obchodom Gorila.sk.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

S NASADENÍM ŽIVOTA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Agent tajnej služby Frank Horrigan (Clint Eastwood), sužovaný svojím zlyhaním pri ochrane JFK, dostane druhú šancu, keď 30 rokov od atentátu v Dallase ohrozuje prezidentov život profesionálny zabijak Mitch Leary (John Malkovich), bývalý príslušník CIA, ktorý sa zaprisahal, že najmocnejšieho muža planéty zabije. Film je príbehom muža, hľadajúceho vlastné vykúpenie. Musí zachrániť život najvyššiemu americkému predstaviteľovi, aj keby mal obetovať svoj vlastný. Frank pritom naráža na odpor vlastných kolegov, ktorí neschvaľujú jeho konfrontačný postoj a nie sú presvedčení, že Leary predstavuje skutočnú hrozbu. Horrigan sa musí vysporiadať s trvalou kritikou nadriadených i zvrátenou psychológiou profesionálneho zabijaka. Leary vie o Horriganovej minulosti a využíva ju k tomu, aby ho vyvádzal z miery v ich smrteľnej hre na mačku s myš.


ZBERATEĽ KOSTÍ  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Policajný vyšetrovateľ Lincoln Rhyme (Denzel Washington) je už štyri roky ochrnutý. Od vtedy, čo naňho počas vyšetrovania spadla časť betónového bloku, môže pohybovať len ústami a jednou rukou, ktorou ovláda počítač. V čase, keď je náchylný spáchať samovraždu, obráti sa naňho detektív Paulie Sellitto (Ed O´Neill) s prosbou o pomoc mladej detektívke Amelie (Angelina Jolie), ktorá pri vražde muža urobila fotodokumentáciu, kde zachytila niekoľko vecí, ktoré tu vrah zámerne nechal. Lincoln na naskenovaných fotografiách odhalí odkaz, ktorý má prezradiť - ak to policajti správne pochopia - kedy a kde dôjde k ďalšej vražde. Na miesto činu však polícia príde neskoro. Nájde tam ďalší odkaz – tentoraz kus hovädzej kosti, mäso z krysy a útržok papiera - ale policajti znovu prídu neskoro...

BEZSTAROSTNÁ JAZDA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Dvaja motorkári, Billy a Wyatt, prezývaný kapitán Amerika, sa vydávajú z Los Angeles na cestu naprieč Amerikou až do New Orleansu, aby našli skutočný zmysel života. Na svojej púti za vnútornou slobodou prechádzajú cez množstvo miest a okrem iných stretávajú mladého právnika Gergea (Jack Nicholson) či dve prostitútky. Kultové road-movie debutujúceho režiséra Dennisa Hoppera, ktorého posolstvo je nadčasové a aktuálne i dnes.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DIABLOVA DIELŇA  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)
 
Skutočný príbeh o najväčšej falšovateľskej operácii v histórii. Salomon „Sally“ Sorowitsch (Karl Markovics) je kráľom falšovateľov. Žije si bohémsky medzi kartami, alkoholom a ženami v nacistickom Berlíne. Jeho šťastie sa obráti, keď ho zatkne policajný inšpektor Friedrich Herzog (Devid Striesow). Okamžite je odvezený do koncentračného tábora v Mauthausene. Salmon však preukáže zaujímavé schopnosti a tak ho prevezú do tábora v Sachsenhausene. Tu sa znovu stretáva s Herzogom, ktorý je tu na tajnej misii. Snímka bola ocenená Oscarom za najlepší cudzojazyčný film ostatného roka.


BLÍZKE STRETNUTIE TRETIEHO DRUHU - SE (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Názov kultového sci-fi diela Stevena Spielberga z roku 1977 predstavuje ufologický termín na úrovni, pre ufológa najlepšej, pre obyčajného človeka najhoršej. Ide totiž o stretnutie tvárou v tvár. Film je udalosťou určenou zásadným nepochopením hraničiacim s násilným chovaním mimozemšťanov a absenciou akéhokoľvek citu alebo pochopenia. Dve existujúce verzie filmu sa líšia práve v tejto pasáži, pretože neskorší režisérsky zostrih obsahuje veľmi zaujímavé zábery z vnútra lode. Film je fantastickou kolekciou perfektného deja a trikových a umeleckých efektov. Možno práve tvrdá možnosť deja zodpovedajúceho veľmi pravdepodobnej realite akéhosi fiktívneho stretnutie je tým, čo z filmu tvorí niečo, čo ani po 20 rokoch nestráca na kúzle a chuť film znovu a znovu sledovať. Ľudia sa vo filme cítia a správajú ako malé deti, naopak mimozemšťania sa správajú veľmi dospelo, cieľavedome a vo väčšine prípadov chladne – ich vizuálny vzhľad je pritom viac detský než čokoľvek iné. Využitie hudby pre začiatok komunikácie medzi ľuďmi a návštevníkmi je taktiež rozhodne zaujímavý prvok. Film zároveň maximálne využíva všetky dovtedy známe prejavy stretnutia s UFO – svetlá, vynechávajúce motory, fantastické pohyby UFO telies, nerovnomerné opálenie, zvláštne správanie ľudí. Rovnako využil niekoľko prípadov zmiznutia ľudí a dokonca celých predmetov k tomu, aby každého ufológa doslova prišpendlil k stoličke v očakávaní ďalších objavných odkazov. 


KRÁĽOVNÁ ALŽBETA: ZLATÝ VEK  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Protestantská kráľovná (na Oscara nominovaná Cate Blanchett) je tŕňom v oku prevažne katolíckej Európe na čele so španielskym kráľom Filipom II., v tom čase najmocnejším svetovým panovníkom. Naviac sa nemôže cítiť bezpečne ani v domácom Anglicku, kde jej nedoprajú kľud intrigujúci katolíci, mocne podporovaní škótskou kráľovnou Máriou Stuartovnou. A aby toho nebolo málo, jej radcovia na čele so Sirom Francisom Walsinghamom jej neustále pripomínajú otázku nástupníctva, ktorú by ako nezadaná „Panenská“ kráľovná mala nutne riešiť. Škoda, že všetkých urodzených potencionálnych uchádzačov o jej ruku strčí hravo do kapsy okúzľujúci moreplavec Walter Raleigh (Clive Owen), s ktorým je ale akýkoľvek oficiálny vzťah naprosto nemysliteľný. Sťahujúce sa mračná nad kráľovninou hlavou vyústia do série udalostí, na ktorých konci sa bude musieť postaviť do čela svojich vojsk, aby bojovala o bytie a nebytie slobodného Anglicka proti omnoho silnejšiemu nepriateľovi v jednej z najslávnejších námorných bitiek našej histórie. Film získal nedávno Oscara za najlepšie kostýmy.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

MISS POTTER  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Životopisný film s hviezdnym hereckým obsadením o známej britskej spisovateľke pre deti Beatrix Potterovej (Renée Zellweger), ktorá sa v období viktoriánskej éry stala najpredávanejšou autorkou.


PLANÉTA TEROR  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Druhý diel z projektu GRINDHOUSE. Manželia Dakota a William (Mary Shelton a Josh Brolin) pracujú v nemocnici ako lekári. Ich dnešná šichta vyzerá skôr na funus. Čakáreň zaplavuje dav potrhaných ľudí z mesta. Symptómy sú podozrivo rovnaké: neprítomný pohľad a odpudivé hnisajúce rany. Medzi zranenými je aj tanečnica Cherry (Rose McGowan), ktorá prišla o nohu pri jednom z útokov. Jej parťák Wray (Freddy Rodriguez) sa ponáhľa do nemocnice, aby jej kryl chrbát. Aj keď bez nohy, Cherry ešte nezatancovala svoje posledné číslo. Ako sa vredmi pokrytí spoluobčania menia v zúrivých agresorov, Cherry a Wray vedú skupinku náhodných bojovníkov do divokej noci. Budúcnosť neponúka nič, než milióny nakazených a nespočetné množstvo mŕtvych. Len niekoľko (zatiaľ) šťastlivcov hľadá posledné bezpečné útočisko na Planéte teroru.


KAPITÁN DABAČ  (UVAŽUJEM O KÚPE DVD)

Dráma mladého dôstojníka slovenskej armády, ktorý si počas bojov na Ukrajine postupne uvedomuje hrôzy fašizmu. Po návrate na Slovensko sa zapojí do SNP. Nedokáže však prekonať postoj samotára, ani pochybnosti o zmysle partizánskej činnosti. Túto slovenskú klasiku z roku 1959 zrežíroval Paľo Bielik v hlavnej úlohe s excelujúcim Ladislavom Chudíkom.


autor Michal Šmajda 26.3.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.