TV TIPY 31.3. - 6.4. 2008

TV TIPY 31.3. - 6.4. 2008

VOD recenzia



31.3.
PONDELOK

22:00 Na pravé poludnie (High Noon), USA, 1952 (Dvojka)
Will Kane je šerifom malého mesta kdesi na Divokom Západe. Dnes ráno sa žení s krásnou Amy. Jeho žena je kvakerka, ktorej náboženstvo odmieta akékoľvek násilie, a preto svojej vyvolenej sľúbil, že sa vzdá úradu šerifa a spoločne budú ďalej žiť v pokoji na farme. Ale tesne po svadobnom obrade dorazí do mesta strašná správa. Zločinec Frank Miller, ktorého Kane dostal pred časom za mreže, bol prepustený na slobodu. Spojil sa so svojou bývalou bandou a pripravuje pomstu. Do mestečka má doraziť vlakom na pravé poludnie.

22:30 Klinika Grace (Grey's Anatomy), USA, 2005 (Jednotka)
Zoznámte sa s Meredith Grey, ktorá takmer ešte včera sedela v školskej lavici na Harvarde a teraz je doktorka. Prvý rok praxe býva najťažším a aj to si vravia jej včera spolužiaci a dnes kolegovia v nemocnici v Seattli. Ich úlohou je uzdravovať a zachraňovať. Lenže okrem svojej práce majú aj svoje životy, ktoré niekedy tiež potrebujú uzdraviť, či dokonca zachrániť. Títo čerství absolventi Harvardu sa sotva stihli zabývať vo svojom zamestnaní a už teraz poznajú tri podstatné mená, ktoré budú ich životom v nasledujúcich rokoch dominovať: operácie, vzťahy a komplikácie.

01:25 Rím (Rome), VB/USA, 2005 (Čt1)
Porazení Pompeiovci sa vracajú do Ríma, avšak pod ochranou Caesara. Vrátane Cicera a Bruta. Caesar medzitým dorazil do Egypta, kde je prijatí detským kráľom Ptolemaiom XIII. a okrem toho, že žiada hlavu Pompeiovho vraha, sa vloží do sporu súrodencov o trón. Vorenus a Pullo na tajnej misii zachránia život Kleopatre a tá okúzli Caesara natoľko, že jej pomôže zvrhnúť Ptolemaia a dosadí ju na egyptský trón. Z ich milostného zväzku potom vzíde syn, na ktorého je Caesar náležite hrdý. Iba Vorenus a Pullo vedia, že pôvod dieťaťa je neistý. Medzitým v Ríme sa Cicero snaží prehovoriť Bruta k spiknutiu, Marcus Antónius však svoju úlohu Caesarovho zástupcu vykonáva viac než dobre, takže aj Cicero skoro pochopí, že odpor je márny.

TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008 TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008 TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008


1.4.
UTOROK

21:15 Denník Bridget Jones (Bridget Jones's Diary), VB/Fran., 2001 (Prima)
Plány Bridget Jones sú celkom reálne. Schudnúť zopár kíl, prestať piť, obmedziť cigarety a konečne si nájsť muža. No ako na potvoru prežíva práve obdobie, v ktorom sa valí jedna katastrofa za druhou. Najprv sa zamiluje do šéfa, z ktorého sa vykľuje nenapraviteľný sukničkár. Po výpovedi odchádza do televízie ako reportérka, no hneď prvý deň sa strápni v priamom prenose. Navyše si odplaší sľubného nápadníka.

22:05 Bozk vraha (Killer's Kiss), USA, 1955 (Dvojka)
Davy Gordon je boxérsky šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv.


2.4.
STREDA

20:00 Dr. House III (House M.D.) USA, 2004 (Jednotka)
Wilson pripravuje na transplantáciu 14-ročného pacienta Nicka, keď zbadá, že darca kostnej drene, Nickov mladší brat Matty, začne kýchať. Keďže Nickov imunitný systém je zničený chemoterapiou, nemôžu ho operovať. Stav oboch chlapcov sa stále zhoršuje a lekári nedokážu zistiť, čo Mattymu presne je. Čas hrá proti nim a aspoň jedného musia zachrániť. Rodičia sa však nevedia rozhodnúť.

00:10 Kandahár (Safar e Ghandehar), Irán/Fran., 2001 (Čt2)
Polo-dokumentárny film  iránskeho režiséra vznikol, podobne ako niekoľko iných jeho filmov, ako reakcia na podnet zo skutočného života. Hlavná hrdinka filmu Kandahár, kanadská novinárka afgánskeho pôvodu, sa na režiséra obrátila s prosbou, aby jej pomohol dostať sa do Afganistanu za priateľkou, ktorá chce spáchať samovraždu. Makhmalbafa jej dôvod zaujal natoľko, že sa rozhodol sprevádzať ju počas cesty. To mu otvorilo priestor podať filmovú správu o živote obyčajných ľudí uväznených vládou Talibanu a sužovaných hladom, biedou a dôsledkami vojen v zemi.
 
04:10 Nôž v rane (Le Couteau dans la plaie), Fran/Tal, 1963 (MGM)
Mladý Američan Bob spoznal Lisu v Nepále a oženil sa s ňou. Niekoľko rokov už žijú v Paríži, ale mladá žena je v manželstve veľmi nešťastná. Manžel ju prenasleduje s chorobnou žiarlivosťou a súčasne je na ňu hrubý. Svoje jednanie ospravedlňuje skutočnou láskou. Keď raz Bob musí služobne letieť do Casablanky, povie mu Lisa na letisku, že sa nechať rozviesť. Krátko nato sa však mladá žena dozvie, že jeho lietadlo havarovalo a že všetkých 57 cestujúcich prišlo o život. Lise sa uľaví, ale o to väčší šok prežije, keď sa Bob v noci objaví doma.

TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008 TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008 TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008

3.4.
ŠTVRTOK

22:00 Prison Break II: Útek z väzenia (Prison Break), USA, 2005 (Joj)
Keď sa Lincoln znovu zíde s Michaelom, stretnú sa aj s Lincolnovým otcom, ale Michael tvrdí, že ho pozná inak a pokúša sa docieliť únikový plán. T-Bag sa chce pomstiť. Sara Tancrediová a agent Kellerman sa znovu stretnú, ale tentoraz to nebude vôbec príjemné.

22:15 Hrdinovia (Heroes), USA, 2006 (Prima)
Isaac hľadá pomocou svojho daru Petra, ale stále kreslí iba prázdne priestory. Petra totiž práve neviditeľný Claude učí ovládať jeho schopnosti. Claire sa stretáva so svojou biologickou matkou, čo sa nezaobíde bez prekvapení. To na ňu čaká aj doma, v podobe Sylara, ktorý si prišiel pre jej nezraniteľnosť.

23:25 Obludy (Freaks), USA, 1932 (Čt2)
Americký film režiséra Toda Browninga (autora slávnej verzie Draculu s Belom Lugosim) vznikol so skutočne postihnutými protagonistami, akí na prelome 19. a 20. storočia tvorili svojskú kategóriu cirkusových a púťových atrakcii. Film sa u publika vo svojej dobe stretol s odporom. To iba dokazuje jeho mimoriadnu pôsobivosť, ktorá nevyprchala ani po siedmych desaťročiach. Dnes sú Obludy považované za klasické dielo. Vrcholná scéna, v ktorej telesne zdeformovaní pomstitelia prenasledujú hrdinku a jej milenca, je ukážkou dokonalej filmovej hrôzy.

23:35 Oko (Jian gui), Hong Kong/VB/Thajsko/Singapur, 2002 (Markíza)
Príbeh slepého dievčaťa, ktoré podstúpi transplantáciu rohovky a získa schopnosť vidieť duchov, je voľnou variáciou na Shyamalanový Šiesty zmysel, či Amenabárových Tých druhých. Nie je to ale len obyčajný, "kopírakom" prehnaný film. Ázijským tvorcom sa podarilo vytvoriť nezabudnuteľnú atmosféru a vtesnať do príbehu nehollywoodsky cit pre vnútorné pocity hlavných hrdinov a ich samotnú ľudskosť. Oko by sa dalo charakterizovať ako mrazivý inteligentný thriller, zbavený balastu amerického popcornu.


4.4.
PIATOK

22:10 Náhradné diely (Rezervni deli), Slovinsko, 2003 (Dvojka)
Približne štyristo utečencov z rôznych kútov sveta na hraniciach Slovinska a "Európy" si denne zachraňuje životy pred vojnovými konfliktmi alebo hľadá lepší život kdesi na "západe". Musia sa zveriť do rúk prevádzačov, ktorí žijú z ľudského nešťastia a vojen. Riskujú pritom, že ich zabijú, znásilnia alebo rozoberú na "náhradné diely" ľudských orgánov. Nemajú inú možnosť, lebo víza a cestovné pasy pre nich nie sú žiadnou formalitou, ale nedosiahnuteľným snom.

23:40 Pri mne stoj! (Stand by Me), USA, 1986 (Čt1)
Štyria  chlapci sa vyberú na odvážny výlet do Oregonskych lesov, aby našli mŕtvolu chlapca, o ktorej sa dozvedeli z rozprávania. Výprava za dobrodružstvom sa zmení v odyseu plnú skúšok, v ktorej mladí hrdinovia spoznávajú sami seba.

23:40 Constantine (Constantine), USA/Nem, 2005 (Prima)
Narodil sa s darom, ktorý nechcel. Má schopnosť rozoznať anjelov a démonov skrytých pod ľudským výzorom, voľne sa pohybujúcich na zemi. V snahe utiecť pred svojimi víziami si bol Constantine nútený vziať život. Ale nepodarilo sa. Znovuzrodený, sa chytil druhej šance. Vrátil sa naspäť a rozhodol sa strážiť pozemskú hranicu medzi nebom a peklom a viesť vojnu voči pozemským prisluhovačom pekla. Márne dúfa, že si aspoň takto zaslúži spásu. Constantine však nie je svätý. Sklamaný zo sveta, ktorý je okolo neho a toho, čo je za tým, sa bez výčitiek obracia k alkoholu. Pokiaľ niekomu pomôže, nerobí to pre hrdinstvo a vďaku. Chce len jedno – dostať sa odtiaľto preč. Jedného dňa sa na neho obráti skeptická detektívka Angela s prosbou o pomoc pri objasnení mysterióznej smrti jej sestry – dvojičky. Pátranie ich privedie do sveta anjelov a démonov, ktorý existuje len na mieste súčasného Los Angeles. Prežívajúc neuveriteľné udalosti sa obaja snažia nestratiť seba samých, čokoľvek to stojí.

TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008 TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008 TV Tipy 31.3. - 6.4. 2008

5.4.
SOBOTA

21:00 Vlk (Wolf), USA, 1994 (Čt1)
Redaktora Williama Randalla raz v noci uhryzne vlk. Od tej chvíle sa mu zlepšia čuch a sluch, je rozhodnejší, tvrdší a agresívnejší. Hrozí mu strata zamestnania a najlepší kamarát mu zviedol manželku. Preto sa Will rozhodne postaviť na odpor.

22:05 Pán veľrýb (Whale Rider), Nový Zéland/Nemecko, 2002 (Dvojka)
Ústrednou postavou príbehu je Koro a jeho vnučka Pai. Koro mal odjakživa v malej komunite domorodých obyvateľov na Novom Zélande veľkú úctu a vážnosť. Narodil sa totiž s magickou schopnosťou rozumieť veľrybám. Ostrovania ho považujú za svojho najvýznamnejšieho obyvateľa, pretože práve s ním /a jeho schopnosťou/ spájajú svoju identitu. Nadišiel však čas, aby Koro odovzdal svoje umenie a schopnosti mladšiemu nástupcovi. Prichádzajú mladí muži z celého ostrova, aby podstúpili skúšky, ktoré majú preveriť ich schopnosť načúvať veľrybám. Z nich má vzísť nový pán veľrýb... Film je fascinujúcim príbehom veľkej túžby po láske, priateľstve a uznaní. Túžby takej veľkej, aká sa môže zrodiť iba v srdci dieťaťa.

22:40 Pláž (The Beach), USA/VB, 2000 (Prima)
Americký cestovateľ Richard je ochotný riskovať, aby došiel až na  koniec svojho sna a našiel raj na zemi. Ale na stratenej, na prvý pohľad dokonalej pláži, sa sen čoskoro zmení na nočnú moru, ktorá dokáže mladého cestovateľa úplne pohltiť.

00:10 Jackie Brownová (Jackie Brown), USA, 1997 (Markíza)
Letuška Jackie Brownová si privyrába pašovaním peňazí obchodníka so zbraňami. Chytia ju dvaja policajti, ale sľúbia jej zhovievavosť, ak im pomôže chytiť jej šéfa. Jackie vymyslí plán, ako si naraz získať peniaze a zbaviť sa policajtov aj nepohodlného šéfa.


6.4.
NEDEĽA

16:15 Krokodíl Dundee (Crocodile Dundee), Austrália, 1986 (Markíza)
Úspešná reportérka Sue Charltonová z newyorského časopisu prichádza do austrálskeho buša, aby spravila rozhovor s Michaelom Dundeem, ktorý sa preslávil ako lovec krokodílov. Čoskoro však vymenia austrálsku divočinu za veľkomesto.

20:00 Hezké chvilky bez záruky, Česko, 2006 (Čt1)
Psychologička Hana sa snaží riešiť najrôznejšie životné situácie svojich klientov – mladých i starých, bohatých a chudobných, do ktorých zložitých osudov sa zapája tiež jej vlastný životný príbeh. Vo výrazných epizódach útržkovitého zachytenia jednotlivých emocionálnych príbehov lásky opätovanej i neopätovanej, žiarlivej i posesívnej, zvrátenej i altruistickej, túžbou po láske riadených osudov, ktoré na seba narážajú a vzájomne sa prepletajú aj so životným príbehom samotnej psychologičky. Sú to všetci tí, ktorých trápia problémy spojené so zamestnaním, ktorí trpia pocitom strachu, že neobstoja, vďaka najrôznejším tlakom, konfliktom okolo neistoty pracovného miesta, depresiami z pocitu preťaženia, jednotvárnosti a nudy. Autori postihujú celý register súčasnej problematiky tak, aby v ich zložitej kumulácii vynikla smiešnosť i hrôza žabomyšej existencie mnohých z nás.

22:00 Vykúpenie z väznice Shawshank (The Shawshank ...), USA, 1994 (Joj)
Bankového manažéra Andyho v roku 1947 odsúdia za chladnokrvnú vraždu manželky a jej milenca. Napriek nejasným dôkazom ho čaká dvojnásobný doživotný trest v obávanej väznici Shawshank. Všetky príkoria Andy prežíva mlčky, s tichým úsmevom a modrinami na tvári, a s pocitom neviny v duši. Po nejakej dobe sa začne kontaktovať s Redom  a jeho kamarátmi. A pomaly plánuje útek.

22:45 Tanec s vlkmi (Dances with Wolves), USA, 1990 (Markíza)
Poručíka Johna Dunbara prevelia do najvzdialenejšej pevnosti na západnej hranici. Stane sa jej jediným obyvateľom. Samota mu otvorí oči, až napokon začne vnímať svet okolo seba. Spriatelí sa osamelým vlkom a pokúša sa nadviazať kontakt s Indiánmi. Zapáči sa mu ich harmonický život a sám v tomto spôsobe života nachádza zmysel svojej ďalšej existencie.


HIT TÝŽDŇA

3.4.
ŠTVRTOK
23:25 Obludy (Freaks), USA, 1932 (Čt2)
Americký film režiséra Toda Browninga (autora slávnej verzie Draculu s Belom Lugosim) vznikol so skutočne postihnutými protagonistami, akí na prelome 19. a 20. storočia tvorili svojskú kategóriu cirkusových a púťových atrakcii. Film sa u publika vo svojej dobe stretol s odporom. To iba dokazuje jeho mimoriadnu pôsobivosť, ktorá nevyprchala ani po siedmych desaťročiach. Dnes sú Obludy považované za klasické dielo. Vrcholná scéna, v ktorej telesne zdeformovaní pomstitelia prenasledujú hrdinku a jej milenca, je ukážkou dokonalej filmovej hrôzy.

 

SHIT TÝŽDŇA

4.4.
PIATOK

00:35 Kickboxer 3: Umenie vojny (Kickboxer 3: The Art of War), USA, 1992 (Markíza)
Keď David Sloan (Sasha Mitchell), majster sveta v kickboxe, pomstil v Thajsku svojich bratov, prichádza so svojím trénerom do slnečného Ria. Zoznámi sa tu s Marcosom a jeho pôvabnou sestrou Isabelou. Tú však niekto unesie a mladý majster má znovu kopec práce.


autor Tomáš Daneček 31.3.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.