TV TIPY 28.4. - 4.5. 2008

TV TIPY 28.4. - 4.5. 2008

VOD recenzia



28.4.
PONDELOK

22:35 Medium Cool (Medium Cool), USA, 1969 (Dvojka)
Film kameramana a režiséra Haskella Wexlera, inšpirovaný úvahami filozofa médií Marshalla McLuhana, využíva miešanie postupov hraného a dokumentárneho filmu a reflektuje vplyv informačných médií na modernú spoločnosť. John Cassellis je skúsený televízny reportér, ktorý neváha pre dobrý záber nastaviť vlastný krk. So svojou kamerou sleduje rasové napätie v getách a verí, že pravdivý obraz skutočnosti môže realitu zmeniť. Keď sa dozvie, že televízny kanál, pre ktorý pracuje, poskytuje jeho zábery FBI pri hľadaní podozrivých, musí sa vysporiadať s vlastným svedomím. Keď protestuje, je prepustený a vyberie sa aj s kamerou na národný konvent demokratov v Chicagu.

00:20 Laurel Canyon (Laurel Canyon), USA, 2002 (Čt2)
Laurel Canyon je známe údolie v Hollywoode, kde majú svoje luxusné rezidencie producenti a hudobné hviezdy. V takom dome býva Jane, extravagantná producentka, ktorá už niečo na hudobnej scéne zažila. Práve sa pokúša presláviť britskú skupinu, ktorej spevák je jej milencom. Bezstarostný život preruší syn Sam. Ten doštudoval medicínu a v L.A. chce dokončiť postgraduálne štúdium. Domov priviedol aj priateľku Alex. Mladý konzervatívny pár sa stretáva s odlišným spôsobom života.


29.4.
UTOROK

21:20 Vybíjaná (Dodgeball: A True Underdog Story), USA/ Nem, 2004 (Prima)
Pamätáte si svoje detské obavy, ktoré možno vznikli na detských ihriskách - červená gumová lopta sa rúti ponad vašu hlavu, alebo na sladkú chuť pomsty, keď loptou trafíte najobávanejšieho chlapca z triedy? No tak sa opäť pripravte na uskakovanie, drepy, ohýbanie, skákanie. Vybíjaná sa vracia a teraz nielen na školské ihrisko. Vybíjaná sa stáva kultúrnym fenoménom. Vo veľkých mestách sa rodia ligy vybíjanej pre dospelých, Vanity Fair označila túto hru ako "Ten Sport" a Times a Fortune nedávno ohlásili návrat tohto športu. Takže dozrel čas pre pikantný film, ktorý vnesie dôstojnosť a úctu svetu ligovej vybíjanej. Rozprávku podľa tradície veľkých filmov o legendárnych športových hrdinoch. Dojemný pohľad na radosť z víťazstva a sklamanie z porážky.  (viac o filme)

22:00 Mechanický pomaranč (A Clockwork Orange), Veľká Británia, 1971 (Dvojka)
Režisér Stanley Kubrick nakrútil podľa rovnomennej predlohy Anthonyho Burgessa temnú víziu neďalekej budúcnosti. Zaznieva v nej satira na studenú vojnu, establishment i malomeštiactvo, ktoré spoločne vytvárajú živnú pôdu nielen pre brutálnych násilníkov, ale aj inštitucionalizované násilie štátneho aparátu. V mene ochrany poriadku sú ľudia v tomto svete premieňaní na mechanické pomaranče, zbavené slobodnej vôle a konania.

22:05 Rím (Rome), VB/ USA, 2005 (Jednotka)
Octavius sa vzdáva svojej túžby po Camane a môže sa plne sústrediť na svoje plány dobyť cisársky trón v Ríme. Tyrannus, bývalý otrok a gladiátor sa pripája k Octaviovým vojskám, aby spoločne zastavili po moci bažiaceho Marca Antonia a spečatili tak osud Ríma, aj celého starého sveta, ktorý visí na vlásku.

TV tipy 28.4. - 4.5. 2008 TV tipy 28.4. - 4.5. 2008 TV tipy 28.4. - 4.5. 2008

30.4.
STREDA

20:00 Dr. House III (House M.D.), USA, 2004 (Jednotka)
Mladá žena sa sťažuje na nevoľnosť a vtom sa na ňu zrúti dom. V bezvedomí ju prevezú do nemocnice a aj po ošetrení má stále horúčky . Symptómy poukazujú na rad onemocnení, ktoré však dotyčná nikdy nemala a nevyskytujú sa ani v jej zdravotných záznamoch. Dokonalá záhada, ktorú si nevie vysvetliť ani House.

22:30 Sedím na konári a je mi dobre, Československo/SRN, 1989 (Markíza)
Tragikomické ohliadnutie sa za koncom druhej svetovej vojny a obdobím nástupu komunistickej mašinérie. Na tomto pozadí sa odohráva chvíľami až snový príbeh troch hlavných protagonistov - komedianta Pepeho, frontového vojaka Prengela a židovského dievčaťa Ester, ktoré sa vracia z koncentračného tábora. Traja ľudia bez domova sa snažia naplniť svoju predstavu o šťastí. Vybrali si však zlú dobu.  (viac o filme

23:30 Návrat (Vozvraščenie), Rusko, 2003 (Čt2)
Komorný, psychologicky ladený príbeh rodiny, do ktorej po rokoch neprítomnosti vpadne cudzí element - otec. Jeho intervencia odštartuje mystickú drámu troch postáv odohrávajúcu sa v tiesnivom lone divokej prírody. Už úvodné obrazy v pokojne plynúcich záberoch mapujúcich podvodnú krajinu vťahujú do hermeticky uzavretého sveta filmu. Filmový debut doteraz málo známeho ruského herca a divadelného režiséra Andreja Zvjaginceva s názvom Návrat spôsobil na festivalovom nebi nemalý rozruch. Najskôr vyprovokoval doslova senzáciu na MFF v Benátkach, kde získal Zlatého leva a neskôr mu bola udelená Fassbinderova cena za objav roka.


1.5.
ŠTVRTOK

09:45 Banditi (Bandits), USA, 2001 (Joj)
Joe a Terry sú najúspešnejšími bankovými zlodejmi v americkej histórii. Ich osvedčenou metódou je zajať v predvečer krádeže manažéra vyhliadnutej banky a ráno ho "odprevadiť" do práce. Jedného dňa ale omylom vezmú ako rukojemníka znudenú ženu v domácnosti Kate a udalosti naberú nečakaný smer.  (viac o filme)

10:35 Súboj titanov (Clash of the Titans), Veľká Británia, 1981 (Prima)
Perseus, syn boha Dia a pozemskej krásky je nevedomky zatiahnutý do intríg žiarlivej Diovej manželky Héry a viac či menej malicherných konfliktov ostatných bohov. A tak Perseus na svojej ceste za šťastím (a krásnou Andromedou) musí prekonať nie len mýtické netvory, vrátane Medúzy, ale aj ľudské vrtochy božských vládcov Olympu.  

20:00 Monológ Juraja J., Slovensko, 2001 (Dvojka)
Juraj Jakubisko rozpráva o svojej životnej dráhe režiséra, scenáristu a kameramana. Spomína na svoje školské filmy a svoj filmový debut Kristove roky, ktorým sa zaradil medzi tvorcov novej vlny československej kinematografie 60. rokov. Filmy Zbehovia a pútnici /1968/, Vtáčkovia, siroty a blázni /1969/ a Dovidenia v pekle, priatelia /1970/ politická cenzúra zakázala.

21:40 Kristove roky, Československo, 1967 (Dvojka)
Tragikomická výpoveď o potrebe konečného rozhodnutia človeka na životnej križovatke. Maliar Juraj, Slovák žijúci v Prahe, si po tridsiatke so skrývanou bezradnosťou uvedomuje bezcieľnosť svojho doterajšieho života bez záväzkov a povinností. Vo vzťahu k blízkym ľuďom márne hľadá pevné ukotvenie, aby nakoniec dospel k pokusu začať žiť svoj život nanovo a lepšie. (viac o filme)

04:00 Americká krása (American Beauty), USA, 1999 (Joj)
Na prvý pohľad sú Burnhamovci šťastnou rodinou. Pohodlný dom, auto kvalitnej značky, pôvabná dospievajúca dcéra študujúca na správnej škole, rodičia úspešní vo svojich povolaniach. Nikto sa nečuduje, že pani Burnhamová je večne samý úsmev. V skutočnosti je ale všetko inak. Obraz dokonalosti matke Carolyn a dcére Jane neustále kazí otec Lester. Začína stále častejšie dávať najavo, že sa mu nedarí a že je nespokojný  so svojim životom. Ešte včera nerozhodný a zakríknutý Lester sa ale rozhodne "krízu stredného veku" riešiť nečakane radikálne. 

TV tipy 28.4. - 4.5. 2008 TV tipy 28.4. - 4.5. 2008 TV tipy 28.4. - 4.5. 2008

2.5.
PIATOK

20:45 Mesto tieňov, Slovensko, 2008 (Markíza)
Vyšetrovatelia nájdu pri bezdomoveckom útulku utýraného starého muža. Vyšetrovatelia majú podozrenie, že za vraždou stojí nejaká organizovaná skupina. Ľudia z bezdomoveckej komunity majú strach. Tomáš Benkovský obeť pozná a má osobné dôvody, aby sa v prípade angažoval. Pokúsi sa dostať medzi bezdomovcov a pri tom záhadne zmizne.  (viac o seriáli)

20:45 Dobyvatelia stratenej archy (Raiders of the Lost Ark), USA, 1981 (Joj)
Harrison Ford ako slávny dobrodruh a archeológ Indiana Jones v roku 1936 prijme špeciálne poverenie od vlády Spojených štátov, aby objavil biblickú Archu zmluvy skôr, než sa to podarí nacistom, ktorí chcú jej legendárnu mystickú silu zneužiť pre zločinné ciele. Indy uzavrie spojenectvo so svojou dávnou láskou Marion (Karen Allen), ktorá vlastní unikátnu hlavicu staroegyptskej barly, bez ktorej poklad nikto nenájde. Súboj dvojice dobrodruhov o biblickú Archu zmluvy s nacistami a nepriateľským archeológom Belloqom v Egypte sa začína. Čo skrýva biblická Archa zmluvy?

22:05 Klient (The Client), USA, 1994 (Markíza)
Jedenásťročný Mark Sway váha medzi tým čo vie a čo nemôže nikdy povedať. Pokiaľ povie to, čo vie o vražde mafiána, hrozí mu smrť z rúk najatého zabijaka. Avšak ambiciózny federálny prokurátor tlačí tak dlho, pokiaľ mu Mark všetko neprezradí. Tak sa z neho stáva ciel v smrteľnej hre. A jeho jediným spojencom je odvážna advokátka, ktorá preňho riskuje svoju kariéru - a neočakávane aj svoj život. 


3.5.
SOBOTA

20:00 Hulk (Hulk), USA, 2003 (Markíza)
Je to zelené ako žaba a podobne to vie skákať. Keď sa nazúri narastie mu nos, len láska mu môže pomôcť. Tanky vrhá za kopec, zmutoval ho vlastný otec. Kto je to? Odpoveď pochopiteľne poznáte. Je to mladý vedec Bruce Banner. Zanietený vedec, geniálny po tatkovi, zarputilý po všetkých tých úspešných objaviteľoch. Veľa o sebe nevie, pôvodne nevie ani svoje pravé meno, zato jedno vie celkom presne: Keď sa nahnevá, nebude sa vám páčiť!  (viac o filme)

23:00 Prelet nad kukučím hniezdom (One Flew Over the Cuckoo's Nest), USA, 1975 (Čt1)
Do psychiatrickej liečebne prichádza nový pacient. Randall Patrick McMurphy bol na liečenie poslaný súdom. On sám si z toho hlavu moc nerobí, pretože sa tým môže vyhnúť pracovnej farme. Čoskoro však začína zisťovať, že sa nejedná o hotel, ale o liečebný ústav, ktorý má dané presné pravidlá. Nad ich dodržiavaním má bdieť vrchná sestra Ratchedová. Ona a Randall spolu začínajú viesť malú vojnu o to, kto oddelenie ovládne. Počiatočný obdiv a rešpekt ostatných pacientov sa postupne začína rozplývať, pretože sestra Ratchedová má presvedčivé metódy a Randall si rýchlo uvedomí, že na rozdiel od väzenia môže zostať v ústave navždy.

TV tipy 28.4. - 4.5. 2008 TV tipy 28.4. - 4.5. 2008 TV tipy 28.4. - 4.5. 2008

4.5.
NEDEĽA

14:00 Erasmus alebo Priatelia po španielsky (L'Auberge espagnole), Fran/ Špan., 2002 (Čt2)
Xavier je poslucháč ekonomickej fakulty v Paríži. Otcov známy mu po dokončení štúdia sľubuje lukratívne miesto na ministerstve financií. Podmienka, že musí ovládať španielčinu, nie je vďaka programu Erasmus nesplniteľná, a tak sa Xavier rozlúči s matkou a priateľkou a odletí do Barcelony. Nájsť tu však bývanie nie je žiaden med lízať, ale nakoniec Xavier uspeje: nasťahuje sa do bytu, kde už žije ďalších šesť študentov, každý z iného kúta Európy. Tu ho čakajú nové známosti, nové zážitky i lásky. Chaotické, i keď svojim spôsobom harmonické spolužitie mladých ľudí rôznych národností, rôznych zvykov a zamerania sú pre nášho hrdinu školou, vďaka ktorej síce nevie čo chce, ale rozhodne vie čo nechce!  (viac o filme)

01:55 Klub samovrahov (On the Edge), Írsko, 2001 (Markíza)
Jonathan je ako mnoho ďalších tínedžerov zvyknutý skrývať bolesť dospievania za istý druh humoru. Jedného dňa ho osud privedie do skupiny dospievajúcich, ktorí sa so svojim strachom a úzkosťou pokúšajú vyrovnať a doktorom, ktorý môže poriadne prehliadnuť iba jeho zovňajšok. Potom sa ale Jonathan zamiluje do Rachel a začína objavovať, že život nemusí byť nakoniec tak bláznivý, aj keď je dobré kvôli všetkým tým divokým veciam, ktoré sa môžu v živote prihodiť, nikdy nestrácať humor! 


HIT TÝŽDŇA
3.5.
SOBOTA

23:00 Prelet nad kukučím hniezdom (One Flew Over the Cuckoo's Nest), USA, 1975 (Čt1)
Do psychiatrickej liečebne prichádza nový pacient. Randall Patrick McMurphy bol na liečenie poslaný súdom. On sám si z toho hlavu moc nerobí, pretože sa tým môže vyhnúť pracovnej farme. Čoskoro však začína zisťovať, že sa nejedná o hotel, ale o liečebný ústav, ktorý má dané presné pravidlá. Nad ich dodržiavaním má bdieť vrchná sestra Ratchedová. Ona a Randall spolu začínajú viesť malú vojnu o to, kto oddelenie ovládne. Počiatočný obdiv a rešpekt ostatných pacientov sa postupne začína rozplývať, pretože sestra Ratchedová má presvedčivé metódy a Randall si rýchlo uvedomí, že na rozdiel od väzenia môže zostať v ústave navždy.


SHIT TÝŽDŇA
1.5.
ŠTVRTOK

23:45 Misia pomsty (Captured), Kanada/USA, 2000 (Joj)
Kapitán Matt Hendricks (Dolph Lundgren) a doktorka Linda Christian (Meilani Paul) zo štátnych služieb USA sa ocitnú na nukleárnej ponorke ovládanej teroristami. Osud sveta závisí od ich schopnosti zachrániť nebezpečnú skrinku so zničujúcim biologickým vírusom... :)


autor Tomáš Daneček 28.4.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.