TV TIPY 5.5. - 11.5. 2008

TV TIPY 5.5. - 11.5. 2008

článok



5.5.
PONDELOK

20:30 Sedem statočných (The Magnificent Seven), USA, 1960 (MGM)
Obyvatelia malej mexickej dediny vedia zachádzať s motykami, ale nie s koltmi a puškami. Skoro všetko, čo sa im podarí vypestovať, musia preto odovzdávať zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužom. Jedného dňa však dôjde trpezlivosť aj im. Traja z nich sa preto vydajú k americkej hranici. Tam by totiž mohli nájsť niekoho, kto ich naučí bojovať a pomôže im postaviť sa Calverovi na odpor. Ako prvý prijme ich skromnú ponuku sympatický holohlavý pištoľník Chris. Ten sa tiež ujme úlohy získať ďalších mužov. Do boja proti Calverovej štyridsaťhlavej bande nakoniec vyráža sedem skúsených pištoľníkov: chladnokrvný Chris, bývalý kovboj Vin, mladík Chico, Bernardo, mlčanlivý samotár Britt, štvanec Lee a Harry. (viac o filme)

22:40 Klinika Grace (Grey's Anatomy), USA, 2005 (Jednotka)
Napätie medzi Meredith a Addison sa stupňuje. Zdá sa však, že korene tohto napätia siahajú niekam do minulosti a súvisia s Derekom. Bailey nasadí Georgea na obzvlášť náročný prípad. Zvyšok kliniky sa venuje rodine, ktorá sa stala súčasťou dopravnej nehody.


6.5.
UTOROK

21:25 Dvanásť opíc (Twelve Monkeys), USA, 1995 (Prima)
V roku 1996 neznámy smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo. 10% preživších sa presťahovalo pod zem, pretože zemský povrch je naveky kontaminovaný a pre ľudí smrteľný. V roku 2035 je odsúdený James Cole vybraný ako nedobrovoľný dobrovoľník pre dôležitú misiu - ísť do roku 1996 a zistiť čo najviac informácií o mystickej skupine "Armáda 12 opíc", pravdepodobným strojcom vírusu. Lenže Cole chybou odlieta do 1990, kde ho zavrú a pošlú na psychiatrickú kliniku. Jeho doktorka Kathryn Raillová mu samozrejme neverí ani slovo, ale jej vedecké zmýšľanie je značne otrasené, keď na istú dobu Cole zmizne zo zavretej cely a potom sa opäť objaví v jej dobe, postrelený projektilom z 1. svetovej vojny. 

23:40 Traffic - Nadvláda gangov (Traffic), USA/Nemecko, 2000 (Markíza)
V Spojených štátoch je pre teenagera ľahšie dostať sa k heroínu než k alkoholu. Drogy sú jednoznačným strašiakom najmocnejšej zeme sveta. Niektorí sa ho môžu pokúšať nevidieť, iní viesť  zdanlivo beznádejný boj. Slovo "traffic" má v angličtine tri rôzne hlavné významy - doprava, obchod a styky. Vo svete drog, ktorý sa týka úzkej skupiny ľudí len zdanlivo, sa vyskytujú všetky tri - narkoobchod, jeho distribúcia a bujná sieť korupcie a vplyvných stykov. (recenzia filmu)

TV tipy 5.5. - 11.5. 2008 TV tipy 5.5. - 11.5. 2008 TV tipy 5.5. - 11.5. 2008

7.5.
STREDA

16:55 Biely oleander (White Oleander), USA/Nemecko, 2002 (Film+)
„Keby ste sa náhodou chceli opýtať, prečo začínam od konca a vraciam sa na začiatok, dôvod je jednoduchý. Svoje detstvo som pochopila, až keď som dospela. Bolo to ako nedokončená skladačka.“ Tak Astrid začína svoje rozprávanie. Ako dvanásťročná žije v Kalifornii so svojou matkou, krásnou umelkyňou Ingrid. Tá využíva svoju krásu na to, aby manipulovala s mužmi. Ale jedného dňa poruší zásady a bezhlavo sa zamiluje do Barryho, ktorý ju podvádza na každom kroku a nakoniec ju opustí. Vášnivá a zlomená Ingrid sa pomstí a zavraždí ho jedom z oleandra. Je odsúdená na 35 rokov s maximálnou ochranou za vraždu prvého stupňa. Dcéru Astrid presúvajú z jednej opatrovníckej rodiny do druhej. Spoznáva aké je to ťažké mať rád a byť milovaný. Uvedomí si, ako to vlastne s jej matkou bolo a napíše jej. Už dospelé dievča tak môže podporiť nešťastnú matku a dať jej silu k prežitiu. (recenzia filmu)

20:00 Dr. House (House M.D.), USA, 2004 (Jednotka)
Mladá žena sa chce stať astronautkou a čakajú ju ťažké skúšky , ktoré má podstúpiť ako pilotka. Pri tréningoch na simulátoroch jej príde zle a havaruje. Dá sa vyšetriť, ale v utajení, aby sa nikto nedozvedel, že je chorá. Nový Houseov tím ambicióznych lekárov má zistiť diagnózu, ale nesmú sa o nej nič dozvedieť. (viac o seriáli Dr. House)


8.5.
ŠTVRTOK

11:10 Kára plná bolesti, Československo, 1985 (Jednotka)
Osudy ľudí v krutých podmienkach. Dramatický príbeh dvoch chudobných mládencov na slovenskej dedine v období boja proti fašizmu. Zápas o prežitie sa stáva najťažšou skúškou charakteru i ľudského hrdinstva. 

17:45 Boxer a smrť, Československo, 1962 (Dvojka)
Nový pohľad na tému degradácie človeka v období fašizmu zachytávajúci tragický príbeh jednotlivca, ktorého jedinou šancou na záchranu života je prijať pravidlá boxerskej hry s veliteľom koncentračného tábora. Film je konfrontáciou moci a fyzickej sily s mravnými hodnotami jednotlivca a jeho zodpovednosťou voči nevinným obetiam útlaku. (recenzia filmu)

20:00 Tmavomodrý svět, Česko/Veľká Británia/Nemecko/Dánsko, 2001 (Čt1)
Film režiséra Jana Svěráka je komornou drámou, odohrávajúcou sa na napínavom historickom pozadí. Príbehu o statočnosti, hrdinstve a nevďačnosti histórie, ale tiež príbehu o veľkej láske, priateľstve a chlapské cti dominuje Ondřej Vetchý v hlavnej úlohe Františka Slámu, pilota, ktorý po okupácii Československa v roku 1939 odišiel k Britskému kráľovskému letectvu bojovať proti Nemcom, aby ho po vojne stihol známy osud nepohodlných západných letcov.

21:45 Prison Break: Útek z väzenia (Prison Break), USA, 2005 (Joj)
Dostali sa síce na slobodu, ale v pätách majú odhodlaných prenasledovateľov. Zrealizovať útek z väzenia bolo oveľa jednoduchšie než úspešne unikať na slobode. Michael Scofield, Lincoln Burrows, Fernando Sucre, C-Note a John Abruzzi sa riskantným útekom, ktorý do posledných detailov vymyslel Michael, napokon dostali na slobodu. Nič však nie je vyhrané, pretože v pätách majú prenasledovateľov na čele so špeciálnym agentom FBI Alexandrom Mahoneom, ktorý sa v brilantnom myslení dokáže vyrovnať Michaelovi. Hra na mačku a myš sa začína. (viac o seriáli Prison Break)

TV tipy 5.5. - 11.5. 2008 TV tipy 5.5. - 11.5. 2008 TV tipy 5.5. - 11.5. 2008

9.5.
PIATOK

10:40 Norimberský proces (Nuremberg), Kanada/USA, 2000 (Makríza)
Je máj 1945 a Nemecko leží v troskách. Hitler spáchal samovraždu  a celý svet volá po spravodlivosti. Potrestania nacistických zločincov sa ujal americký sudca Robert Jackson (Alec Baldwin), ktorý zostavil Medzinárodný vojnový tribunál v Norimbergu. Právny základ mu dala takzvaná Londýnska charta Spojencov, podľa ktorej má tribunál právo potrestať vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti.

20:45 Indiana Jones a chrám skazy (I.J. & the Temple of Doom), USA, 1984 (Joj)
Harrison Ford ako archeológ a dobrodruh dr. Indiana Jones našiel pre čínskeho zločinca Laoa relikvie - pozostatky mandžuského cisára Nurhačiho. Lao Che však nedá Indianovi sľúbený diamant, ale pokúsi sa ho otráviť. Indiana utečie s Laovou milenkou Willie a pri úteku mu pomáha malý Číňan Shorty. Podarí sa im uniknúť z padajúceho lietadla a dôjdu do indickej dedinky, ktorú postihlo nešťastie - maharadža z Pankotu odniesol posvätný kameň, ktorý dedinu chránil. Indiana Jones s Willie a Shortym ide do paláca a zistí, že sa tu konajú kruté obrady sekty Thugov s ľudskými obeťami. V bani pod palácom fárajú deti, odvlečené z dediny, a hľadajú ďalšie Šankrove kamene, ktoré sú tam údajne ukryté.

22:05 Choď a pozeraj sa (Idi i smotri), ZSSR, 1985 (Dvojka)
Jedno z najpôsobivejších diel o krutosti vojny prináša apokalyptický obraz vojnových hrôz a utrpenia. V roku 1985 nakrútil ruský režisér Elem Klimov jeden z najstrašnejších filmov o vojne. Scenár filmu napísal Ales Adamovič, ktorý využil dokumentárne fakty. Je to film nielen o druhej svetovej vojne, ale vojne ako všeobecnej ničivej sile, búrajúcej prirodzený poriadok. Dej sa odohráva v Bielorusku roku 1943, kedy mladý a nevinný chlapec čelí vojnovým udalostiam. Autori vybrali presne to miesto a tie udalosti, ktoré sa stali symbolom národného utrpenia.


10.5.
SOBOTA

00:10 Matrix (The Matrix), USA, 1999 (Markíza)
Thomas Anderson je normálny mladý muž, ktorý sa iba snaží prežiť v  zhone moderného veľkomesta. A má všetky predpoklady, aby sa mu to podarilo: dobrých priateľov a perspektívnu prácu v multinárodnej počítačovej spoločnosti Meta Cortech. Jedného dňa do jeho pokojného mozgu prenikne  strašná nočná mora. Zdá sa mu, že bol proti svojej vôli vložený v podobe dát do počítača a všetko, čo doteraz považoval za svoj osud, je iba vírom dát. Má pocit, že mu bola myseľ ukradnutá a uväznená v obrovskom Matrixe - počítači budúcnosti. (viac o fenoméne Matrix)

00:15 Gremlins (Gremlins), USA, 1984 (Prima)
Je roztomilý a môžete ho mať doma. Ale dbajte na nasledujúce varovania: Nesmiete ho namočiť. Chráňte ho pred priamym svetlom. A čo je najdôležitejšie, na čo nesmiete nikdy zabudnúť: aj keby plakal, žobral v žiadnom prípade ho nekŕmte po polnoci. Inak bude zle... 

TV tipy 5.5. - 11.5. 2008 TV tipy 5.5. - 11.5. 2008 TV tipy 5.5. - 11.5. 2008

11.5.
NEDEĽA

20:00 Armageddon (Armageddon), USA, 1998 (Jednotka)
V NASA prebieha normálny pracovný deň, zopár astronautov na raketopláne opravovalo jeden satelit, keď zrazu priletelo z vesmíru niekoľko asteroidov, ktoré zasiahli a zničili raketoplán. Čoskoro zasiahli aj New York. Vedci v NASA zistia, že k Zemi sa blíži obrovský asteroid veľký asi ako Texas, ktorý je schopný zlikvidovať ľudstvo... (Tip berte s rezervou, alebo pozerajte hokej)

22:00 Prísaha (The Pledge), USA, 2001 (Joj)
V posledný deň služby pred penziou vyšetruje skúsený detektív Jack Nicholson brutálnu sexuálnu vraždu osemročného dievčatka a jeho matke prisahá, že vraha dostane za každú cenu. (recenzia filmu)


HIT TÝŽDŇA
9.5.
PIATOK

22:05 Choď a pozeraj sa (Idi i smotri), ZSSR, 1985 (Dvojka)
Jedno z najpôsobivejších diel o krutosti vojny prináša apokalyptický obraz vojnových hrôz a utrpenia. V roku 1985 natočil ruský režisér Elem Klimov jeden z najstrašnejších filmov o vojne. Scenár filmu napísal Ales Adamovič, ktorý využil dokumentárne fakty. Je to film nielen o druhej svetovej vojne, ale vojne ako všeobecnej ničivej sile, búrajúcej prirodzený poriadok. Dej sa odohráva v Bielorusku roku 1943, kedy mladý a nevinný chlapec čelí vojnovým udalostiam. Autori vybrali presne to miesto a tie udalosti, ktoré sa stali symbolom národného utrpenia.


POVINNÉ POZERANIE
8.5.
ŠTVRTOK

17:45 Boxer a smrť, Československo, 1962 (Dvojka)
Nový pohľad na tému degradácie človeka v období fašizmu zachytávajúci tragický príbeh jednotlivca, ktorého jedinou šancou na záchranu života je prijať pravidlá boxerskej hry s veliteľom koncentračného tábora. Film je konfrontáciou moci a fyzickej sily s mravnými hodnotami jednotlivca a jeho zodpovednosťou voči nevinným obetiam útlaku. (recenzia filmu)


SHIT TÝŽDŇA
8.5.
ŠTVRTOK

23:40 Baby to chcú tiež... ale poriadne (Mädchen, Mädchen), Nem., 2001 (Joj)
Nemecká tínedžerská komédia, o ktorej Vlado Kurek v roku 2003 napísal: „Nepatrím k fanúšikom American Pie, to v žiadnom prípade. Ale tesne po odchode z Baby to chcú tiež, som chcel jablkovému koláču udeliť Oscara za vedľajšiu úlohu..." (recenzia filmu)


autor Tomáš Daneček 5.5.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.